1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Ahojte, nenájde sa tu prosím nejaká osôbka, ktorá bola na 1.atestácii v RK ako "odborný zamestnanec"?
Dievčatá, je tu ešte niekto, kto posielal atestačku k 30.6.2017 a neprišla mu ešte odpoveď? Veď už je pomaly koniec januára...
Aj ja som posielala k 30.6.a este nič, kolegyňa posielala v septembri a už má doma aj papiere o ukončení tak neviem podľa čoho to posielajú
@milli451976 ja som tiez odosielala k 30.6. a zatial cakam na papiere.
A Zienky, už Vám prišlo osvedčenie? Alebo kedy Vám prišlo po obhajobe?
@lexl ja som obhajovala 13.12. a osvedcenie prislo 23.1. ale boli tam vianocne sviatky...
Dievčatá, chcem sa ešte spýtať, na obhajobu, viem že sa tam robí nejaká prezentácia z práce - je to v power pointe ? Ak áno, koľko slidov to má obsahovať ? A požiadavku na to, vám posielajú oni s pozvánkou alebo ste to mali už vopred pripravené ? Chcela by som si ju prichystať vopred ale neviem čo z tej práce tam vypichnúť... ďakujem za odpovede
@hadria už prebehlo 1. a 2. februára vo Vyšnej Olšave, ale od kámošky čo so mnou robila predatestačné viem, že niekde pri Prešove má byť tiež softimex asi v čase jarných prázdnin, ked sa teda nemýlim. Najlepšie by bolo, ak by si si zavolala priamo do fimy softimex a oni by ti určite dali info.
Ahojte, chcem sa opýtať, keď ešte nemám žiadne kredity, môžem sa prihlásiť na to predatestačné vzdelávanie? Alebo viem chodiť na nejaké školenia, za ktoré nazbieram kredity aj počas materskej dovolenky? Nechcem len sedieť doma a rada by som využila tie 3 roky, čo budem doma s deckami 🙂
@mirien22 na predatestačné môžeš ísť len ak máš už 30 kreditov. lebo spolu s prihláškou posielaš aj prefotené osvedčenia z tých 30 kreditov. A úprimne, predatestačné mi nič nedalo...čo sa týka písania atestačky 🙂 ale nemala som práve kde získať kredity. na tvojom mieste by som si rýchlo urobila kredity, lebo už sa velmi robiť nebudu, ved ked už takmer všetky máme a platia neobmedzene, tak načo? No na druhej strane ťa nepoteším, ak si na materskej, tak neviem, či môžeš robiť, mne napr. riaditeľka povedala, že nemožem, lebo to nemám schválené v pláne profesijneho rastu. (plán som ani nemala, kedže som bola na materskej), ale zase spolužiačka si robila teraz cez rodičak, takže asi to záleží od nadradených...lebo všetko sa nejako dá, ak sa chce.
@mirien22 ak máš skončenu vysokú skolu druhého stupňa tak ti to urobí cca 90€ v hrubom.
Atestacnu skúšku robiť môžete sj keď ste na materskej, pretože ak som si dobre zisťovala info tak atestacna skúška sa nezaraďuje do žiadneho plánu vzdelávania, keďže je to niečo ako ďalšie, vyššie vzdelanie a o tom nemôže rozhodovat zamestnávateľ, len vzdelávania sa zaraďujú do plánu. Ja som si tiež robíla teraz cez rodičovský. A dokumenty som si dala overiť na obecnom úrade a všetko mám už úspešne za sebou. Čiže všetko sa da, keď sa človek rozhodne, že ide do toho. Áno, aj ja som počula, že predatestacne vzdelávanie nič nedá, ale sú to pomerne jednoducho získané kredity na atestáciu.
@mirien22 a tu si pozri finančne rozdiely https://www.minedu.sk/data/att/12033.pdf
@lexl ďakujem za info, kľudne môžeš aj tykat, nie som taká stará 😁 Ja som si chcela urobiť ešte doplňujúce štúdium, aby som mohla učiť na 1. stupni, ale asi by som si radšej urobila tuto prvú atestáciu. Mám VŠ druhého stupňa, takze 90 v hrubom je celkom fajn 🙂 Idem teda googlit. A gratulujem 🙂
Pekný večer prajem, som veľmi potešená, že niekto začal tú to diskusiu...mám veľkú prosbu...o týždeň mám obhajobu...chcela by som poprosiť o vypracované okruhy...nájde sa dobrá duša, veľmi mi to pomôže a namiesto hľadania môžem viac času venovať bobčekovi. .ďakujem vopred...

Zienky, uvažuje niekto už teraz na predatestacnym vzdelávaním pred 2 atestaciou? Na prvom som nebola a neviem aký je postup atd. Ďakujem