icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

fifina461
15. feb 2018

@morfisia na bazosi sa dajú kúpiť alebo nejaké že sú na zborovni...

jankanelka
15. feb 2018

@morfisia pozrite si na zborovni,tam su vypracovane vsetky a mate to zadarmo. Ja som si ich stiahla a upravila podla Turekovej didaktiky podla seba. Drzim palce pri obhajobe. A urcite nikomu neplatte za vypracovanie otazok.

denka_
18. feb 2018

@susanne6 Ahoj. Softimex neodporucam... Nemaju dobru komunikaciu so ziadatelmi... Od novembra do konca januara mi slubovali miesto na vzdelavani, ze mozem prist na miesto vzdelavania v den a nikde sa neusim hlasit.... Pani riaditelka si ale vytvorila vlastnu skupinu do ktorej ma uz ale nezobrala... Takze som si od nich zobrala vsetky 3 prihlasky... A skolenie si robim v spolocnosti Manikonzult. Robia v Kosiciach pri Auparku - dom techniky. Skvela komunikacia, info, pozvanka,... 24.2. robia v ten den hned 2.

denka_
18. feb 2018

Chcela by som Vás poprosiť či by ste mi nemohla niektorá napísať aký je postup urobiť si prvú atestáciu. Zbieram si momentálne kredity, a myslela som si, že až keď budem mať všetkých 60 tak riešim atestáciu. Ale čítam tu, že prihlášku posielate už s prácou... Takže prácu už môžem písať.. Ale tému si môžem ja vymyslieť, či sa odniekiaľ vyberá ? Nemohla by som použiť/upraviť moju bakalárku ? Mám tam aj praktickú časť. Alebo musím písať niečo úplne nové ?
Dostala som odporúčania na Ružomberok. To je na tej Katolíckej Univerzite ?
Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂😘

84lenulka
18. feb 2018

Ahojte, prosím Vás píše niekto z Vás 1.atestačnú prácu okruh C? Didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania, učebné pomôcky, Didaktická technika? Je niekto ochotný, poprípade poslať aj prácu, bola by som veľmi vďačná, aspoň by ma to viac nakoplo. Ďakujem za každú odpoveď

majinka85
Autor odpoveď zmazal
miracko
18. feb 2018

@denka_ tému si vyberáš sama, v podstate sa ale musíš držať jedného zo štyroch okruhov - to nájdeš na stránke Katolíckej univerzity... Buď potrebujete 30 kreditov + absolvovať predatestačné vzdelávanie, ktoré vám akoby tých 30 chýbajúcich doplní a hneď ako ho absolvujete môžete odovzdať prácu, alebo mať 60 kreditov a rovno prácu odovzdať. Takže smelo môžete písať a keď získate potrebné kredity budete ju mať už pripravenú.
Na tomto linku nájdete všetko potebné https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...

denka_
18. feb 2018

@miracko
Dakujem Ti velmi pekne. 🙂👍
Ano budem mat 60kreditov, je to rychlejsie a nenarocnejsie nez absolvovat to predatestacne...

Este by som sa Ta chcela opytat na tie okruhy. Napr. Okruh C - je tam viac TÉM. Praca musi obsahovat vsetky alebo si vyberiem napr Ucebne pomocky ? A ozem pouzit pri ucebnych pomockach aj okruh napr B ? ze to prepojim ?

b) učebné štýly a metódy vyučovacieho procesu,
c) didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania,
učebné pomôcky, didaktická technika alebo

Dakujem velmi pekne za odpoved. Velmi mi to pomoze 🙂

denka_
18. feb 2018

@miracko
Dufam ze nevadi ze Ti tykam 🙂

annazozelenehodomu1
18. feb 2018

@denka_najprv je potrebné zvoliť si tému napr. Didaktické hry na hodinách dejepisu a potom túto tému zaradiť do okruhu. Táto by patrila do okruhu b) učebné styly a metody vyucovacieho procesu. V podstate je jedno do ktorého okruhu bude patriť tvoja téma ale do niektorého musí byť zaradená.

lienka011
19. feb 2018

Dievčatá, ja ešte stále čakám na odpoveď a obhajoby. je tu ešte niekto, komu neprišlo vyjadrenie?

lexl
19. feb 2018

@lienka011 Spoluziak z výšky ešte tiež stále čaká aj s jeho kolegyňou. Písal tam a vraj budú zase volať až v marci. Ja som bola 15.1 a vtedy mali ešte vždy 1300 prác na recenzovanie a obhajobu. Chce to čas, majú toho naozaj veľa...

noemi205
19. feb 2018

@lexl ja tiez stale cakam aj s jednou mojou kamaratkou. A to sme odovzdavali pracu k 30.junu.

miracko
19. feb 2018

@denka_ Nie nevadí, aj ja som si všimla, že som v príspevku raz vykala raz tykala - hádam nie sme také staré 🙂 No ako písala nejaká pani po mne, robí sa to skôr tak, že ty sama si zvolíš tému a podľa toho o čom chceš písať si ju zaradíš do jednej z týchto 4 skupín. Nemusíš nič kombinovať ani prepájať, len si vyber čo chceš robiť a píš,,, a potom ju zaradíš do jednej z týchto. Možno teraz si presvedčená, že budeš písať metódy ale časom sa to zmení... to nech ťa trápi najmenej, do jednej z týchto 4 sa určite zaradíš..

lusylee12
19. feb 2018

@lienka011 aj kolegyňa ešte stále čaká

monya13
20. feb 2018

@miracko vdaka za prilozeny link...velmi pomohol a nakopol....je urceny pocet stran teoretickej a praktickej casti?

evyka
20. feb 2018

@lienka011 ja tiež ešte stále čakám

miracko
21. feb 2018

@monya13 - áno je to určené, určite musím byť 1/3 teórie a 2/3 praxe čo sa práce týka a pevné ohraničenie strán bude tiež v tých pokynoch.. je tam rozdiel pre I. a II. atestáciu a tuším aj iné rozdiely sú tam, treba si to pozrieť

84lenulka
21. feb 2018

Ahojte, prosím Vás píše niekto z Vás 1.atestačnú prácu okruh C? Didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania, učebné pomôcky, Didaktická technika? Je niekto ochotný, poprípade poslať aj prácu, bola by som veľmi vďačná, aspoň by ma to viac nakoplo. Ďakujem za každú odpoveď

denka_
21. feb 2018

@annazozelenehodomu1 Dakujem velmi pekne 😉

denka_
21. feb 2018

@miracko 🙂 Super, dakujem velmi pekne

paterova
26. feb 2018

@erinem Ahoj, práve pozerám, či nemá niekto vypracované tematické okruhy ku 1.atestácii. Mohla by som Vás poprosiť o poslanie na email? Ďakujem paterova@post.sk Ešte raz ďakujem pekne..

paterova
26. feb 2018

@majkafr Ahoj, chcela by som sa opýtať, či nemáte náhodou vypracované tematické okruhy na obhajobu 1. atestácie v Ružomberku. Ďakujem za info, veľmi by mi pomohlo, nestíham vypracovať do obhajoby. paterova@post.sk

84lenulka
26. feb 2018

miracko
26. feb 2018

@paterova poslala som vám, nie sú mojou prácou, tiež mi poslala nejaká dobrá duša, či sú postačujúce neviem ale prešla som ich podľa Tureka a je tam v podstate stručne všetko

miracko
26. feb 2018

@paterova ešte som nebola ani ja, tak neviem - posielala som teraz v decembri. Tie kočky, čo to už máte za sebou ako dlho ste sa pripravovali ? Ja sa neviem dokopať začať učiť a obávam sa, že zrazu bude v schránke pozvánka, že o dva dni idem a potom sa asi zbláznim

milli451976
26. feb 2018

Nemusíte sa báť ja som čakala na pozvánku 8 mesiacov nabrali si toho veľa a nestíhajú

milota16
27. feb 2018

@miracko tak priprava stačí málo,len citat pytaju sa hlavne k praci a otazka je uplne v skratke. Ja som bola az teraz na skúške a to som posielala ku koncu juna.

84lenulka
27. feb 2018

Ahojte, pise niekto 1. atestacku z telesnej výchovy? netradicne pomocky na hodine? Dakujem za kazdu odpoved🙂

paterova
27. feb 2018

@miracko Ďakujem 🙂