1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@morfisia pozrite si na zborovni,tam su vypracovane vsetky a mate to zadarmo. Ja som si ich stiahla a upravila podla Turekovej didaktiky podla seba. Drzim palce pri obhajobe. A urcite nikomu neplatte za vypracovanie otazok.
@susanne6 Ahoj. Softimex neodporucam... Nemaju dobru komunikaciu so ziadatelmi... Od novembra do konca januara mi slubovali miesto na vzdelavani, ze mozem prist na miesto vzdelavania v den a nikde sa neusim hlasit.... Pani riaditelka si ale vytvorila vlastnu skupinu do ktorej ma uz ale nezobrala... Takze som si od nich zobrala vsetky 3 prihlasky... A skolenie si robim v spolocnosti Manikonzult. Robia v Kosiciach pri Auparku - dom techniky. Skvela komunikacia, info, pozvanka,... 24.2. robia v ten den hned 2.
Chcela by som Vás poprosiť či by ste mi nemohla niektorá napísať aký je postup urobiť si prvú atestáciu. Zbieram si momentálne kredity, a myslela som si, že až keď budem mať všetkých 60 tak riešim atestáciu. Ale čítam tu, že prihlášku posielate už s prácou... Takže prácu už môžem písať.. Ale tému si môžem ja vymyslieť, či sa odniekiaľ vyberá ? Nemohla by som použiť/upraviť moju bakalárku ? Mám tam aj praktickú časť. Alebo musím písať niečo úplne nové ?
Dostala som odporúčania na Ružomberok. To je na tej Katolíckej Univerzite ?
Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂😘
Ahojte, prosím Vás píše niekto z Vás 1.atestačnú prácu okruh C? Didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania, učebné pomôcky, Didaktická technika? Je niekto ochotný, poprípade poslať aj prácu, bola by som veľmi vďačná, aspoň by ma to viac nakoplo. Ďakujem za každú odpoveď
@denka_ tému si vyberáš sama, v podstate sa ale musíš držať jedného zo štyroch okruhov - to nájdeš na stránke Katolíckej univerzity... Buď potrebujete 30 kreditov + absolvovať predatestačné vzdelávanie, ktoré vám akoby tých 30 chýbajúcich doplní a hneď ako ho absolvujete môžete odovzdať prácu, alebo mať 60 kreditov a rovno prácu odovzdať. Takže smelo môžete písať a keď získate potrebné kredity budete ju mať už pripravenú.
Na tomto linku nájdete všetko potebné https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...
@miracko
Dakujem Ti velmi pekne. 🙂👍
Ano budem mat 60kreditov, je to rychlejsie a nenarocnejsie nez absolvovat to predatestacne...
Este by som sa Ta chcela opytat na tie okruhy. Napr. Okruh C - je tam viac TÉM. Praca musi obsahovat vsetky alebo si vyberiem napr Ucebne pomocky ? A ozem pouzit pri ucebnych pomockach aj okruh napr B ? ze to prepojim ?
b) učebné štýly a metódy vyučovacieho procesu,
c) didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania,
učebné pomôcky, didaktická technika alebo
Dakujem velmi pekne za odpoved. Velmi mi to pomoze 🙂
@denka_najprv je potrebné zvoliť si tému napr. Didaktické hry na hodinách dejepisu a potom túto tému zaradiť do okruhu. Táto by patrila do okruhu b) učebné styly a metody vyucovacieho procesu. V podstate je jedno do ktorého okruhu bude patriť tvoja téma ale do niektorého musí byť zaradená.
Dievčatá, ja ešte stále čakám na odpoveď a obhajoby. je tu ešte niekto, komu neprišlo vyjadrenie?
@denka_ Nie nevadí, aj ja som si všimla, že som v príspevku raz vykala raz tykala - hádam nie sme také staré 🙂 No ako písala nejaká pani po mne, robí sa to skôr tak, že ty sama si zvolíš tému a podľa toho o čom chceš písať si ju zaradíš do jednej z týchto 4 skupín. Nemusíš nič kombinovať ani prepájať, len si vyber čo chceš robiť a píš,,, a potom ju zaradíš do jednej z týchto. Možno teraz si presvedčená, že budeš písať metódy ale časom sa to zmení... to nech ťa trápi najmenej, do jednej z týchto 4 sa určite zaradíš..
Ahojte, prosím Vás píše niekto z Vás 1.atestačnú prácu okruh C? Didaktické zásady, organizačné formy vzdelávania, učebné pomôcky, Didaktická technika? Je niekto ochotný, poprípade poslať aj prácu, bola by som veľmi vďačná, aspoň by ma to viac nakoplo. Ďakujem za každú odpoveď
@annazozelenehodomu1 Dakujem velmi pekne 😉
Nemusíte sa báť ja som čakala na pozvánku 8 mesiacov nabrali si toho veľa a nestíhajú
Ahojte, pise niekto 1. atestacku z telesnej výchovy? netradicne pomocky na hodine? Dakujem za kazdu odpoved🙂

@morfisia na bazosi sa dajú kúpiť alebo nejaké že sú na zborovni...