icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

noemi205
19. mar 2018

@miracko ja som odovzdavala k 30. junu

denny11
20. mar 2018

Dobrý deň, chcem sa spýtať či niekto nemá vypracované otázky 2. atestácii pre vychovávatela

silvik27
20. mar 2018

prosim aj mne to poslete na email?potrebovala by som k druhej atestacii,dik,pekne prosim
silviagreculova@centrum.sk

silvik27
20. mar 2018

Ja idem 20.4

enat
20. mar 2018

ja 13.4.

lexl
21. mar 2018

Zienky, prosím vás, nikde sa neviem dočítať, dokedy je potrebné poslať prihlášku na edukacnu prípravu na atestáciu. Neviete mi poradiť? Ide o to že školenie mi konci len v polke apríla,čiže len vtedy by som sa dostala k osvedčeniu, aby som ho mohla poslať s prihlaskou. Ďakujem za pomoc.

silvik27
21. mar 2018

Mas uz vypracovane?

denka_
21. mar 2018

Chcela by som sa opytat ci neviete nahodou niektora do kedy je potrebne poslat prihlasku/ziadost o vykonanie 1. atestacie v Ruzomberku. Na stranke to nikde nevidim. Je to dane, ze napr. do juna alebo do decembra alebo je to jedno kedy pocas roka ?

A druha otazka.
Ked si chcem robit 1atestaciu musim byt v tom case aj zamestnana v MS ? Pretoze na prihlaske je, ze mam uviest aj pracovisko a kontakt... Ja tam uz ale nepracujem pretoze som na MD (ukoncila som pracovny pomer kvoli zdr. problemom pocas tehotenstva). Prax mam skoro 5rokov v MS..
dakujem velmi pekne za odpovede ❤

lexl
22. mar 2018

@denka_ prihlášku posielate vždy aj s napísanou atestacnou pracou bud do 30.6 alebo do 30.12, podľa toho vás potom budú volať na obhajobu. V princípe to je jedno kedy v rozmedzí toho obdobia prácu s prihlaskou pošlete.
Nie, nemusíte byt v pracovnom pomere, len potom pri obhajobe sa vás budú pýtať kde ste vykonávali všetky činnosti či iné potrebné záležitosti týkajúce sa prace a deti v ms, keďže zvyčajne sa do prace píšu vždy nejske aktivity priebeh či výskum porovnania a podobne. Dlzka vašej praxe už nie je podstatná. S prihlaskou a pracou však budete musieť poslať aj úradne overené dokumenty ako diplom či vysvedčenie z najvyššie zakončeného vzdelania, potom sj všetky osvedčenia s počtom kreditov úradne overiť a aj prihláška musí byt overená, vzhľadom k tomu že Vám zamestnávateľ neoverí správnosť údajov vypisanych v prihlaske. Takto všetko úradne overené som to tam ja posielala a všetko bolo v poriadku, predtým som im však písala na študijné, a pani mi to takto napísala, čiže to nebol len moj vymysel.
Pevne verím, že Vám to dobre dopadne, držím Vám prsty.
Ale stále nechápem ako Vám mohli dať vypoved keď ste v ochrannej lehote či už na materskej či rodicovskej slebo aj na pn.. to len mimochodom.

denny11
22. mar 2018

Prosim Vas ma niekto vypracovane otazky na 2 atestaciu pre vychovavatelov vedel by ich posunut dakujem

noemi205
23. mar 2018

@denny11 ak by niekto mal, to by bolo super.

84lenulka
24. mar 2018

Prosím Vás, nemá nikto z Vás prípravu na hodinu telesnej výchovy s netradičným náčinim? Veľmi by ste mi pomohli

kika1441
25. mar 2018

@denka_ staci ze si u notara overite rodny list, diplom z VS. ja som tak posielala, nebol problem.

lexl
25. mar 2018

@kika1441 nemusí byt u notára, stačí na obecnom úrade na matrike. Ušetrite si peniaze.🙂

kika1441
25. mar 2018

@lexl mne tak povedala pani z uradu, ze u notara, pretoze je tam "statny znak".

enat
25. mar 2018

na stránke vám píše, neoverené kópie....

bohjelaska
25. mar 2018

Prosím Vás, ako sa môžem dostať ku konzultantovi, pokiaľ nebudem robiť predatestačné, lebo kreditov mám dosť? Ďakujem

miselkat
26. mar 2018
mima177
26. mar 2018

@bohjelaska Vyhladaj si na ich stranke zodpovednu osobu za atestacie a kontaktuj ju, ona ti prideli.

mima177
26. mar 2018

@enat presne tak, pise tam neoverene, hlavne, ze sa cudujeme ziakom, ze necitaju s porozumenim.

bohjelaska
26. mar 2018

@mima177 ved prave. Len mi odpisali, ze kazdu stredu su konzultacie, tak neviem ci ich este vobec prideluju konkretne, alebo su len take pre vsetkych spolu

1slniecko66
26. mar 2018

dostal už niekto pozvánku na predatestacne? my yme zasielali v decembri a nic

denka_
26. mar 2018

@lexl
@kika1441

Dakujem Vam velmi pekne !!! ❤

nomina
26. mar 2018

@1slniecko66 ja tiez v decembri a skusku mam 4.5.

1slniecko66
27. mar 2018

@nomina myslela som predatestacne

majinka85
27. mar 2018

@1slniecko66 ahoj. Mne dnes dosla na 6.4.2018. Vy ste ucitelka MŠ?

shannon25
28. mar 2018

Prosim poradte mi tie co uz mate atestacne prace za sebou. Ako sa uvadza literatura? Za citovanym textom v zatvorke alebo dole pod ciarou ako v diplomovke. Dakujem

1slniecko66
28. mar 2018

@majinka85 aj mne 6.4.2018 ucitelka stredná škola

danielita912012
28. mar 2018

Mne tiež prišla na 6.4., pozvánka na predatestacne, ináč ste z okolia alebo sa niekde v RK ubytujete???

1slniecko66
29. mar 2018

@danielita912012 z Košíc,vlakom