icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

monkasponka2509
20. máj 2018

@reajan ahoj , ja som posielala koncom decembra a v piatok mi prišla pozvánka na obhajobu 30.5.2018 ale asi si dám odložiť pretože 31.5 mám termín pôrodu a nechcem riskovať :D

gagus
20. máj 2018

@reajan
ja stale čakám

pimpa
20. máj 2018

@danielita912012 podľa mna treba tam k tomu mat pripravene nieco. ja este netusim co tam dat, lebo ked mam pomocku, tak robim jej pouzitie v praxi, ci sa osvedcila, ako dieta posunula a v com, kde su jej nevyhody atd.

danielita912012
20. máj 2018

@pimpa chápem, našla som, že tam patrí napríklad pozorovanie, rozhovor a podobne, len nerozumiem, či len uviesť alebo robiť z toho podrobne závery ( nejaké tebulky, grafy a tak), či bude stačiť to iba uviesť, napríklad pozorovaním zistím či sa zlepšili v nejakej činnosti dajme tomu, či musím vypracovať mapr. tabuľku čiže už to musím mat na hodine prípravné, čo budem pozorovať a zaznamenávať a tak vytvorim tabuľku, keď to budem robiť s deťmi, alebo len že som využila pozorovanie a vetami rozvijem k čomu som dospela.

majinka85
Autor odpoveď zmazal
miracko
20. máj 2018

@tina_po Píšem vám správu, ak budete taká dobrá, napíšte mi nejaké info, ďakujem

reajan
21. máj 2018

Tak som nevydržala a napísala mail do Ružomberka. Odpísali mi, že moja práca je ešte stále
v recenznom konaní a recenzenti zatiaľ nedoručili vypracované posudky. 🙄

zuzanka8883
22. máj 2018

Dobrý večer mne prišla pozvánka na 19.juna prácu som posielala 29.decembra

katkapoli
23. máj 2018

Ahojte, vie mi niekto pomôcť? Robím atestačku Učebné štýly?
Robili ste to?

emmany
23. máj 2018

Ahojte,ako dlho ste písali 1.atestacku?

monkasponka2509
23. máj 2018

@emmany ahoj da sa napisat aj za mesiac, ja som ju pisala od leta do zimy ale s prestavkami lebo som chodila do prace 🙂

marienocka25
Autor odpoveď zmazal
marienocka25
24. máj 2018

Prosím Vás, máte niekto z odborných zamestnancov vypracované otázky k ústnej skúške. Ďakujem veľmi pekne.

pimpa
24. máj 2018

@marienocka25 toto by aj mna zaujimalo.tiez idem a nemam.ba ani znenie otazok, vyvesene su len tie okruhy

tina_po
24. máj 2018

@pimpa okruhy su zaroven otazky /bola som minuly tyzden na 1AT - vytiahla som c.4 ú povedla asi 4 vety a p.Kamoda, ze staci... Viac casu sa venuje ohhajobe

marienocka25
25. máj 2018

@tina_po Prosím Vás poslali by ste mi vypracované otázky?

pimpa
25. máj 2018

@tina_po dakujem za objasnenie.Ked som pisala z okruhu socialny vyvin a prevencia, tak sa mam aj ucit len ten okruh, dobre tomu chapem? Teda v ramci okruhu su este nejake otazky na tahanie... vediet tak aspon ich nadpisy

matulienka10
25. máj 2018

V Ruzomberku prebieha obhajoba asi takto: do ucebne zoberu aj 8 naraz, na zaciatku si vytiahnu vsetci 1 okruh, ktory si oni hned k vasmu menu poznacia, idete sa pripravovat, obhajoba zacina prezentaciou teda samotnou obhajobou prace, pricom velmi si treba davat pozor na formulaciu ciela, cielov, potom nejake tie ukazky z prace, odpovede na otazky z posudkov, potom odpovedate na teoreticku otazku, tam naozaj stacilo 4 -5 viet, mozno skor aplikacia do praxe danej problematiky, to uz podla okruhu, 😉 dufam, ze som pomohla, nie je to nic strasne, len prezit 😉

pimpa
25. máj 2018

@matulienka10 takže sa mám učiť všetky okruhy? lebo na ich stránke je že z okruhu čo som písala prácu si ťahám potom otázku. Keby to tam mali jasne, naučim sa za pol roka aj vsetky, ale neviem.

matulienka10
25. máj 2018

@pimpa vsetky som sa ucila, tahalo sa iba z okruhov, normalne boli na papierikoch presne tie iste znenia ako su okruhy, ziadne ine otazky ani podotazky 😉 ja som uc.2.st. a tu teoriu skusali naozaj len minimalne 😉 a ucila som sa len tyzden pred, iba to co som nasla na zborovni vypracovane 😉

pimpa
25. máj 2018

@matulienka10 dakujem. som mudrejsia. horsie, že pre nás odborných nikde nič vypracované nie je.

marienocka25
25. máj 2018

@pimpa presne tak. Vsetko vypracovane je len pre ucitelov

matulienka10
25. máj 2018

Aha, ou tak to mi je luto, tak skusajte este najst niekoho z odbornych ci nemaju vypracovane temy, ja skusim kontaktovat byvalych kolegov z SSS, ci tam niekto nerobil atestacku, 😉

pimpa
25. máj 2018

@matulienka10 bola by som velmi vdacna, ak by som sa mohla k nim dostat

elisadavinci
25. máj 2018

@pimpa prosim ta, ak nieco zozenies k okruhom pre odbornych, daj vediet. Ja som zatial nic nenasla, ani len nejaku literaturu, z ktorej by sa dalo cerpat.

matulienka10
25. máj 2018

Zienky a mohli by ste mi tu skopirovat aktualne okruhy pre odbornych zamestnancov aby som to nemusela hladat a skusit vam pomoct 😉

matulienka10
25. máj 2018

Aha, ja som sa az teraz vratila k uvodnemu prispevku, ze to tam je a to su vsetky? Teda spolu ich je 9?

pimpa
26. máj 2018

@matulienka10 su to 4 okruhy:
Poradenstvo v oblasti
-osobnostneho vyvinu,
-vzdelavacieho vyvinu
-socialneho vyvinu a prevencie
-raneho vyvinu a vcasnej intervencie

matulienka10
28. máj 2018

@pimpa pisala som sesterke do cpppap ci u nich niekto nerobil a nema vypracovane okruhy a tiez som to zavesila na zborovnu ako blog, mozno sa niekto ozve

pimpa
28. máj 2018

@matulienka10 dakujem, ti je velmi mile.vazim si to.verme ze sa najde niekto, kto tym presiel.a uspesne.