1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@danielita912012 podľa mna treba tam k tomu mat pripravene nieco. ja este netusim co tam dat, lebo ked mam pomocku, tak robim jej pouzitie v praxi, ci sa osvedcila, ako dieta posunula a v com, kde su jej nevyhody atd.
@pimpa chápem, našla som, že tam patrí napríklad pozorovanie, rozhovor a podobne, len nerozumiem, či len uviesť alebo robiť z toho podrobne závery ( nejaké tebulky, grafy a tak), či bude stačiť to iba uviesť, napríklad pozorovaním zistím či sa zlepšili v nejakej činnosti dajme tomu, či musím vypracovať mapr. tabuľku čiže už to musím mat na hodine prípravné, čo budem pozorovať a zaznamenávať a tak vytvorim tabuľku, keď to budem robiť s deťmi, alebo len že som využila pozorovanie a vetami rozvijem k čomu som dospela.
Tak som nevydržala a napísala mail do Ružomberka. Odpísali mi, že moja práca je ešte stále
v recenznom konaní a recenzenti zatiaľ nedoručili vypracované posudky. 🙄
Dobrý večer mne prišla pozvánka na 19.juna prácu som posielala 29.decembra
Ahojte, vie mi niekto pomôcť? Robím atestačku Učebné štýly?
Robili ste to?
Ahojte,ako dlho ste písali 1.atestacku?
@emmany ahoj da sa napisat aj za mesiac, ja som ju pisala od leta do zimy ale s prestavkami lebo som chodila do prace 🙂
Prosím Vás, máte niekto z odborných zamestnancov vypracované otázky k ústnej skúške. Ďakujem veľmi pekne.
@marienocka25 toto by aj mna zaujimalo.tiez idem a nemam.ba ani znenie otazok, vyvesene su len tie okruhy
@tina_po Prosím Vás poslali by ste mi vypracované otázky?
V Ruzomberku prebieha obhajoba asi takto: do ucebne zoberu aj 8 naraz, na zaciatku si vytiahnu vsetci 1 okruh, ktory si oni hned k vasmu menu poznacia, idete sa pripravovat, obhajoba zacina prezentaciou teda samotnou obhajobou prace, pricom velmi si treba davat pozor na formulaciu ciela, cielov, potom nejake tie ukazky z prace, odpovede na otazky z posudkov, potom odpovedate na teoreticku otazku, tam naozaj stacilo 4 -5 viet, mozno skor aplikacia do praxe danej problematiky, to uz podla okruhu, 😉 dufam, ze som pomohla, nie je to nic strasne, len prezit 😉
@matulienka10 takže sa mám učiť všetky okruhy? lebo na ich stránke je že z okruhu čo som písala prácu si ťahám potom otázku. Keby to tam mali jasne, naučim sa za pol roka aj vsetky, ale neviem.
@pimpa vsetky som sa ucila, tahalo sa iba z okruhov, normalne boli na papierikoch presne tie iste znenia ako su okruhy, ziadne ine otazky ani podotazky 😉 ja som uc.2.st. a tu teoriu skusali naozaj len minimalne 😉 a ucila som sa len tyzden pred, iba to co som nasla na zborovni vypracovane 😉
@matulienka10 dakujem. som mudrejsia. horsie, že pre nás odborných nikde nič vypracované nie je.
@pimpa presne tak. Vsetko vypracovane je len pre ucitelov
Aha, ou tak to mi je luto, tak skusajte este najst niekoho z odbornych ci nemaju vypracovane temy, ja skusim kontaktovat byvalych kolegov z SSS, ci tam niekto nerobil atestacku, 😉
@matulienka10 bola by som velmi vdacna, ak by som sa mohla k nim dostat
@pimpa prosim ta, ak nieco zozenies k okruhom pre odbornych, daj vediet. Ja som zatial nic nenasla, ani len nejaku literaturu, z ktorej by sa dalo cerpat.
Zienky a mohli by ste mi tu skopirovat aktualne okruhy pre odbornych zamestnancov aby som to nemusela hladat a skusit vam pomoct 😉
Aha, ja som sa az teraz vratila k uvodnemu prispevku, ze to tam je a to su vsetky? Teda spolu ich je 9?
@matulienka10 su to 4 okruhy:
Poradenstvo v oblasti
-osobnostneho vyvinu,
-vzdelavacieho vyvinu
-socialneho vyvinu a prevencie
-raneho vyvinu a vcasnej intervencie
@pimpa pisala som sesterke do cpppap ci u nich niekto nerobil a nema vypracovane okruhy a tiez som to zavesila na zborovnu ako blog, mozno sa niekto ozve
@matulienka10 dakujem, ti je velmi mile.vazim si to.verme ze sa najde niekto, kto tym presiel.a uspesne.

@reajan ahoj , ja som posielala koncom decembra a v piatok mi prišla pozvánka na obhajobu 30.5.2018 ale asi si dám odložiť pretože 31.5 mám termín pôrodu a nechcem riskovať :D