1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@elisadavinci mala som.tam.vzdelavanie, bolo to.tam.citit z tych ucitelov, ze sa tam.mate velmi dobre.
@petrapechacova ďakujem za "kompliment", fakt sme sa tam zišli super ľudia. len som nemyslela, že to aj zvonka vidieť. prave včera sme zažili tiež takyto "kompliment" od deviatakov, keď nám učiteľom hovorili na bankete, že najviac im budeme chybať my učitelia (bolo vidieť, že to myslia uprimne), že sme vedeli vždy vyčariť pohodovú atmosferu na hodinách.
Prosim, idem si poslať prihlášku na predatestacne. Robí sa v Ružomberku, tam sa platí, je možné niekde aj bez platenia? Napríklad MPC?
@mooonika1975 U nás kolegyne, ktoré robili predatestačné vzdelávanie v MPC, nakoniec prácu aj tak poslali do Ružomberka, zdalo sa im to lepšie. V RK zaplatíte 129€ aj s poplatkom za vykonanie atestačnej skúšky, to je 39€ v tom. Samotné vzdelávanie je za 90€ teda. V MPC vzdelávanie zadarmo, ale ten poplatok za vykonanie skúšky je zrejme rovnaký...
@drakvak tak potom je lepšie ísť na mpc? Či? V čom je háčik?
@mooonika1975 Vlastnú skúsenosť nemám, ale všeobecne idú reči, že v Ružomberku je to ľahšie, nie až také prísne ako v MPC... ale k tomu by sa naozaj asi mali vyjadriť kolegyne, ktoré to absolvovali v MPC
baby, maju byt do angličtiny preložené aj klucové slová? ci len abstrakt, a treba aj do ANJ, aj do NEJ?
Ahojte.je potrebné do obsahu dať aj zoznam ilustrácií, skratiek značiek, zoznam obrázkov...?
Rozhoduje peciatka posty?ci to tam musi byt 30teho.vdaka
prosím Vas co ma byt po novom od septembra?
Ahojte. Prosím Vás poraďte ;) Včera-25.6. som vykonala 1. atestáciu v Ružomberku. Takže zaradenie do vyššej platovej triedy by mi mali uznať od dnešného dňa -26.6., však? nie až keď mi príde Osvedčenie poštou (cca o mesiac)... je to prosím Vás vymedzené konkrétne aj v zákone? nemôžem to nejak vypátrať.... a v škole sa skôr prikláňajú k tej verzii, že až po prijatí osvedčenia .... a pamätám si, že nás aj na prednáške na to upozorňovali... len ktorým zákonom (konkrétnym paragrafom) je to vymedzené? vopred veľká vďaka za odpveď
@saskijka Určite od dnešného dátumu Vám patrí vyšší plat, nech si to zamestnávateľ zistí, kde v zákone to je... Lebo Vám potom musia spätne doplatiť a to by mohol byť cez prázdniny problém. U nás v škole je to bežné, osvedčenie sa dodá neskôr, rozhoduje dátum na osvedčení. Stojte si za tým... hádam tu niekto napíše aj číslo toho zákona alebo link
@bubinocka v obsahu som mala: zoznam ilustrácií, úvod, jednotlivé kapitoly a podkapitoly, záver, zoznam literatúry a zoznam príloh.
robila som to podľa vzoru druhej atestačnej práce, čo majú na stránke, celkom dole:
https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...
celkom ma hneva ze este neprisli osvedcenia o ukonceni edukacnej pripravy. všetko mám hotové a nemôžem odoslať, lebo to ešte neposlali. Máte niekto podobný problém? o tri dni bude 30teho
@pimpa No veď to je tak naschvál, lebo nechcú, aby posielali práce tí, ktorí ukončili len teraz v júni... Hovorili to, ešte pán Kamoďa vytkol, že niektorí posielajú práce počas vzdelávania, ktoré nemajú ukončené. Teraz majú prednosť tí, ktorí ukončili vzdelávanie ešte v roku 2017, očakáva sa ich várka prác. Tie osvedčenia prídu v júli, upozornili na to. Holt, kto má naponáhlo, potrebuje 60 kreditov.

@petrapechacova to sa až k tebe dostalo, ako sa u nás pracuje? som prekvapená 🙂