icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

elisadavinci
23. jún 2018

@petrapechacova to sa až k tebe dostalo, ako sa u nás pracuje? som prekvapená 🙂

petrapechacova
23. jún 2018

@elisadavinci mala som.tam.vzdelavanie, bolo to.tam.citit z tych ucitelov, ze sa tam.mate velmi dobre.

elisadavinci
23. jún 2018

@petrapechacova ďakujem za "kompliment", fakt sme sa tam zišli super ľudia. len som nemyslela, že to aj zvonka vidieť. prave včera sme zažili tiež takyto "kompliment" od deviatakov, keď nám učiteľom hovorili na bankete, že najviac im budeme chybať my učitelia (bolo vidieť, že to myslia uprimne), že sme vedeli vždy vyčariť pohodovú atmosferu na hodinách.

mooonika1975
23. jún 2018

Prosim, idem si poslať prihlášku na predatestacne. Robí sa v Ružomberku, tam sa platí, je možné niekde aj bez platenia? Napríklad MPC?

drakvak
23. jún 2018

@mooonika1975 U nás kolegyne, ktoré robili predatestačné vzdelávanie v MPC, nakoniec prácu aj tak poslali do Ružomberka, zdalo sa im to lepšie. V RK zaplatíte 129€ aj s poplatkom za vykonanie atestačnej skúšky, to je 39€ v tom. Samotné vzdelávanie je za 90€ teda. V MPC vzdelávanie zadarmo, ale ten poplatok za vykonanie skúšky je zrejme rovnaký...

mooonika1975
23. jún 2018

@drakvak tak potom je lepšie ísť na mpc? Či? V čom je háčik?

drakvak
23. jún 2018

@mooonika1975 Vlastnú skúsenosť nemám, ale všeobecne idú reči, že v Ružomberku je to ľahšie, nie až také prísne ako v MPC... ale k tomu by sa naozaj asi mali vyjadriť kolegyne, ktoré to absolvovali v MPC

bubinocka
24. jún 2018

baby, maju byt do angličtiny preložené aj klucové slová? ci len abstrakt, a treba aj do ANJ, aj do NEJ?

denka_
24. jún 2018

@bubinocka ano aj klucove slova a staci ak si vyberies jeden cudzi jazyk. Bud Aj alebo NJ

bubinocka
24. jún 2018

@denka_ dakujem, prosím ta este:
je potrebné do obsahu dať aj zoznam ilustrácií, skratiek značiek, zoznam obrázkov...?

bubinocka
25. jún 2018

Ahojte.je potrebné do obsahu dať aj zoznam ilustrácií, skratiek značiek, zoznam obrázkov...?

bubinocka
25. jún 2018

Rozhoduje peciatka posty?ci to tam musi byt 30teho.vdaka

bubinocka
25. jún 2018

@reajan prosím ta, vies mi poradit ohladne prace do Ružomberku, pár otazok sa chcem opytat, dakujem

bonaquaba
25. jún 2018

@bubinocka rozhoduje pečiatka, cize 30 teho datum pečiatky, ja idem tiež teraz posielat

reajan
25. jún 2018

@bubinocka napíš, ak budem vedieť, poradím.

bubinocka
25. jún 2018

@reajan je potrebné do obsahu dať aj zoznam ilustrácií, skratiek značiek, zoznam obrázkov...?

okataivana
25. jún 2018

prosím Vas co ma byt po novom od septembra?

bonaquaba
25. jún 2018

@bubinocka áno aj zoznam priloh a napisat str 78

saskijka
26. jún 2018

Ahojte. Prosím Vás poraďte ;) Včera-25.6. som vykonala 1. atestáciu v Ružomberku. Takže zaradenie do vyššej platovej triedy by mi mali uznať od dnešného dňa -26.6., však? nie až keď mi príde Osvedčenie poštou (cca o mesiac)... je to prosím Vás vymedzené konkrétne aj v zákone? nemôžem to nejak vypátrať.... a v škole sa skôr prikláňajú k tej verzii, že až po prijatí osvedčenia .... a pamätám si, že nás aj na prednáške na to upozorňovali... len ktorým zákonom (konkrétnym paragrafom) je to vymedzené? vopred veľká vďaka za odpveď

bubinocka
26. jún 2018

@bonaquaba prosim ta pisem ti spravu

drakvak
26. jún 2018

@saskijka Určite od dnešného dátumu Vám patrí vyšší plat, nech si to zamestnávateľ zistí, kde v zákone to je... Lebo Vám potom musia spätne doplatiť a to by mohol byť cez prázdniny problém. U nás v škole je to bežné, osvedčenie sa dodá neskôr, rozhoduje dátum na osvedčení. Stojte si za tým... hádam tu niekto napíše aj číslo toho zákona alebo link

reajan
26. jún 2018

@bubinocka v obsahu som mala: zoznam ilustrácií, úvod, jednotlivé kapitoly a podkapitoly, záver, zoznam literatúry a zoznam príloh.
robila som to podľa vzoru druhej atestačnej práce, čo majú na stránke, celkom dole:
https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...

bubinocka
26. jún 2018

@reajan zoznam ilustrácií pred uvodom?viem že to tak uvadzaju, len mi to pride zvlastne, že pred uvod...
napísať poradové čísla k jednotlivým ilustráciám ?
číslovanie strán má začať od uvodu, takže tuto stranu so zoznamom ilustracií nebudem cislovať?vdaka

reajan
26. jún 2018

@bubinocka áno, zoznam ilustrácií, skratiek, tabuliek, grafov a obrázkov mám uvedený pred úvodom, tak ako je to vo vzore.
ilustrácie, tabuľky a grafy mám očíslované
číslovala som až od úvodu, ten mi začínal na str.9

bubinocka
26. jún 2018

@reajan dakujem.

pimpa
27. jún 2018

celkom ma hneva ze este neprisli osvedcenia o ukonceni edukacnej pripravy. všetko mám hotové a nemôžem odoslať, lebo to ešte neposlali. Máte niekto podobný problém? o tri dni bude 30teho

anny29
27. jún 2018

@pimpa ja som počula že budú az v júli , preto som to ani nezacinala robiť

drakvak
27. jún 2018

@pimpa No veď to je tak naschvál, lebo nechcú, aby posielali práce tí, ktorí ukončili len teraz v júni... Hovorili to, ešte pán Kamoďa vytkol, že niektorí posielajú práce počas vzdelávania, ktoré nemajú ukončené. Teraz majú prednosť tí, ktorí ukončili vzdelávanie ešte v roku 2017, očakáva sa ich várka prác. Tie osvedčenia prídu v júli, upozornili na to. Holt, kto má naponáhlo, potrebuje 60 kreditov.

bonaquaba
28. jún 2018

@pimpa ja som to poslala, pretože nam povedali, aby sme to aj bez osvedčenia poslali a to dodatocne pošleme ked nam pride

anny29
28. jún 2018

@bonaquaba zaujímavé, lebo nás niekoľko krát upozorňovali , že bez osvedčenia to posielať nesmieme