icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

miracko
2. aug 2018

@pimpa A v čom bol problém ? Ja zase mám veľmi dobrú skúsenosť, chodila som na predatestačné do ZA, ale po tom ich prístupe som radšej obetovala 60 kreditov a prácu poslala do RK a nebanujem. Absolútne ľudský prístup, žiadne vyvyšovanie. Popravde ja som išla na tú skúšku taká vystresovaná, ale príhovor pred a celkový prístup počas skúšania ma tak upokojil, že som odtiaľ odchádzala veľmi spokojná. Neviem či viete porovnať, ale práve ja som sa presvedčila, že chýr, ktorý ide o RK je dobrý, odporúčala by som každému, lebo naozaj ten prístup sa mi veľmi páčil

saskijka
2. aug 2018

@miracko ďakujem za info 🤗😉

84lenulka
8. aug 2018

Dievčatá píšem 1. atestacku, 27-28 strán bude v pohode? Ci musím mat viac? Idem do Ružomberku

soul171
9. aug 2018

zienky a tie práce sa nahravaju aj na odhalenie plagiatorstva? chcela by som niečo použiť z diplomovky...

zuju2
9. aug 2018

@soul171 Nie, ani to nekontrolujú. Hovorili nám na predatestačnom.

naty77777
9. aug 2018

Ahojte, 23.8 idem na 1.atestačku ... nemáte niekto vypracované otázky? Veľmi by mi to pomohlo, som totiž v zahraničí a neviem sa dostať ku svojim materiálom. Ďakujem ;)

zuju2
9. aug 2018

@84lenulka Treba si nájsť na stránke KU,tam je to presne stanovené. Ja som malá 49stran všetko.

fifina461
10. aug 2018

@naty77777 odpovede si nájdete na zborovňa.sk alebo bazos.sk

evkak99
10. aug 2018

Zienky,prosim vas musi byt sucastou atestacky aj vyskum?videla dom aj taku,kde v praktickej casti boli rozpracovane iba pripravy na vyucovacie hodiny.dakujem

emmany
10. aug 2018

@evkak99 ahoj,v prvej vraj stačia prípravy v 2.už treba výskum

zuju2
11. aug 2018

@emmany Áno, je to tak.

elisadavinci
12. aug 2018

baby, určite to tu už bolo len nemam cas hladat.... ako je to ked nemam konzultanta? ste tu take, čo len napisali, poslali a obhajili bez konzultanta? nerobili caviky?

miracko
12. aug 2018

@elisadavinci Ano, ja som tak robila, nikto nijaké caviky nerobil

elisadavinci
12. aug 2018

@miracko ďakujem, ešte sa chcem opýtať ako si citovala, parafrazovala? najdem to niekde, ako to chcu na KU v Ružomberku?

miracko
12. aug 2018

@elisadavinci Aj na nete, v podstate je jedno či budeš citovať tak, že uvedieš autora za alebo pod čiaru, dôležité je aby to bolo jednotné v celej práci
https://ippr.sk/c/204-citacie-parafrazy-bibliog...

elisadavinci
13. aug 2018

ďakujem 🙂

gagus
13. aug 2018

@miracko Chcem sa spýtať, či ste dostali osvedcenie o atestacii, lebo ja stale cakam.

pimpa
13. aug 2018

@gagus aj ja stale cakam, ale osvedcenie o ukonceni predatestacneho, skoda ze nemaju zakonom stanovene lehoty.potom by naberali iba tolkych uchadzacov, kolkych by naozaj aj stihali

miracko
14. aug 2018

@gagus Ano, dnes

aronko89
15. aug 2018

Dobrý deň má niekto vypracované otázky k 2.atestácii? Ďakujem pekne ;)

bonaquaba
15. aug 2018

@aronko89 niekto pisal, ze sa daju najst na zborovni, neviem este som nehladala, ked budem mat cas pozriem a dam vediet

fifina461
20. aug 2018

@aronko89 zborovňa.sk alebo bazos.sk

miracko
20. aug 2018

@fifina461 no hlavne ich nekupujte na bazoši, ve´d to je choré, že to niekto pred 100 rokmi vypracoval a niekto iný, čo sa k tomu dostal zadarmo to teraz veselo predáva, choré...veď je to len 15 otázok, s Turekom v ruke ich máte za 2 dni spracované a komu sa nechce alebo nestíha, fakt radšej tá zborovňa

fifina461
21. aug 2018

@miracko kazde 3-4 roky sa menia otazky..

traffic
22. aug 2018

Zdravim, dnes mi prisiel papier o ukonceni predatestacneho vzdelavania a ako citam, nie su tam ziadne kredity, absolvovala som predatestacne a malo tam byt 30 kreditov, tak preco tam nie su napisane? dakujem za odpoved

miracko
22. aug 2018

@traffic Nie sú, vy ich nezískate, vy si absolvovaním predatestačného nahradíte 30 chýbajúcich kreditov... čiže máte 30 svojich + predatestačné ( ten papier o ukončení), ktorý vám ich nahrádza ( ten papier je akoby tých 30 kreditov)

pimpa
23. aug 2018

Tiez som to zistila.z toho inak vyplyva, ze to predatestacne nas vlastne znevyhodnuje, lebo nemozeme pytat kreditovy priplatok.skoda

mirien22
2. sep 2018

Ahojte, máte niekto vypracované otázky na 1.atestáciu v RK? Ja si chcem vypracovať sama, ale jedna kolegyňa ma prosila, aby som sa tu opýtala, či ich niekto nemá. Ďakujem vopred 🙂

nufanek
4. sep 2018

Žienky, neviete mi poradiť s témou, som jemne zúfalá 😉 okruhy sa mi zdajú veeelmi teoretické, ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, neviem si rady