icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

reajan
9. júl 2018

@pimpa tak priamo sťažnosť som nedala, ale svoje som im napísala. Rozumiem tomu, že prác prišlo veľmi veľa a nie je možné zrecenzovať všetky naraz. Avšak aj recenzenti by mali dodržiavať zákonom stanovené lehoty a nespôsobovať tým KU problémy. A to nehovorím o finančnej ujme, ktorú tým spôsobia.
Problém je totiž v posudku. Jeden majú od mája a na druhý stále čakajú.
Odpísali mi, že skúšať budú do 20.7., to už nestíham a pokračovať budú koncom augusta.

activebaby
13. júl 2018

Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať tých čo končili predatestačne v júni 2018 či Vám už došlo osvedčenie o ukončení? Lebo som čítala, že už majú dovolenky a ktovie či budú posielať. Ďakujem

lentilka46
13. júl 2018

@activebaby vsetkym mojim kolegyniam uz prislo koncom juna/zaciatkom jula, mne zatial neprislo nic

drakvak
13. júl 2018

@activebaby 29.6. mi prišlo osvedčenie, som prvostupniarka, idem na druhú atestáciu

pimpa
14. júl 2018

Mne zatial tiez este neprislo

reajan
16. júl 2018

Tak dnes mi prišla konečne pozvánka na skúšku. Termín 24.8., aspoň že v dostatočnom predstihu. Všetko zlé je na niečo dobré, ušetrím 5 dní dovolenky a buden čerpať študijné voľno!

zuju2
17. júl 2018

@reajan A kedy ste odovzdali prácu, ak môžem vedieť. A akej oblasti ste písali? Vám dajú v robote štúdijné voľno? No musím sa aj ja na to spýtať.

reajan
17. júl 2018

@zuju2 odovzdávala som ešte k 31.12.2017, písala som z biológie. Podľa zákona 317/2009 par. 54 máte nárok na 5 dní pracovného voľna. U nás s tým nemajú problém, už to mám schválené!

zuju2
17. júl 2018

@reajan Ja som písala z telesnej a odovzdala som k 30.6.2018, tak to si ešte počkám...

miracko
17. júl 2018

@reajan Ako kde, je to síce zo zákona ale ja som dostala 2 dni voľna + tretí som už vykonávala skúšku, viac mi nedali, vraj to je zbytočné

nufanek
29. júl 2018

@mooonika1975 idem sa spýtať 😊 na to predatestacne sú niekde terminy alebo ma oni zavolajú, keď odoslem prihlášku?

drakvak
29. júl 2018

@nufanek Príde Vám poštou pozvánka. Minulého roku bola uzávierka prihlášok 29.9. a potom v októbri začínali...

nufanek
30. júl 2018

@drakvak Viete mi povedat, ako dlho trva predatestacne? A je nevyhnutne? Dakujem. 🙂

henika001
30. júl 2018

@nufanek mne sa zdá, že treba asi 30 kreditov a nie je potrebné potom

miracko
30. júl 2018

@nufanek predatestačné je potrebné ak máte len 30 kreditov - vtedy absolvujete predatestačné a môžete odovzdať prácu, ak máte 60 kreditov tak môžte rovno písať a odovzdať len tak,,,

drakvak
30. júl 2018

@nufanek Nevyhnutné nie je, ak máte 60 kreditov. Trvá 2 mesiace, 4 stretnutia v piatok alebo v sobotu, ukončenie prezentáciou pracovný deň.

lucialen
30. júl 2018

@drakvak prosím vás, akou prezentáciou sa ukončuje? Dávala som si prihlášku v apríli, čakám na odpoveď

drakvak
30. júl 2018

@lucialen Prezentácia je o budúcej atestačnej práci, ktorú plánujete potom písať... vysvetlia Vám, čo má obsahovať, názov práce, ciele atď.to príde v pozvánke na ukončenie vzdelávania potom.

lucialen
30. júl 2018

@drakvak ďakujem

nuniacik
1. aug 2018

dobrý deň. čitala som takmer všetky správy písané ohladom AP, no potrebujem sa ešte uistiť, či som všetko správne pochopila. :D uvažujem tiež o prvej AP, ale nemám žiaden nápad o čom, by sa dalo písať. ale ak som to správne pochopila, tak na predatestačnom vzdelávaní by bolo možné nejakú tému vymyslieť a pomohli aj s formuláciou cieľov a metód atď? a prihláška sa posiela až keď ukončím predatestačné? dakujem za odpoveď

lucialen
1. aug 2018

@nuniacik Ahoj, ja ti síce napomôžem, ale tiež som sa prihlásila na najbližší termín a nemám ani tušenie, o čom budem písať. Dúfam, že ma na predatestačnom osvieti a niečo vymyslím 🙂 Ozaj, dúfam, že sa tu môže tykať

drakvak
1. aug 2018

@nuniacik No, tému Vám veľmi neporadia, skôr štruktúru práce, ciele a tak. Prihlášku na vykonanie atestačnej skúšky máte na mysli? Tú posielate až zároveň s hotovou prácou. Keď ukončíte Predatestačné vzdelávanie v decembri tohto roku, či treba poslať do konca júna 2020. Do 2 rokov musí byť práca aj obhájená, čiže do konca roka 2020.

lentilka46
1. aug 2018

@nuniacik nie,vymysliet temu ti urcite nepomozu..celkovo neocakavaj od predatestacneho vela,niektore veci boli uzitocne,ine k pisaniu atestacky uplne zbytocne..jedine v com ta nasmeruju je formulacia problemu, cielov, pouzite metody..

saskijka
2. aug 2018

Ahojte, prosim Vás, čo ste robili skúsku z 1.atestacie 25.6., prišlo Vam uz osvedčenie z Ružomberka?lebo hovorili ze do mesiaca a stále nič 🤔

nuniacik
2. aug 2018

ďakujem dievčence za odpovede (ja problém s tykaním nemám). uff takže by bolo dobré, aby som už mala nejakú predstavu o téme a potom ísť na predatestačné. no budem rozmýšlať nad nejakou témou....... 🙂

pimpa
2. aug 2018

@saskijka majú prázdniny a myslím že k poslaniu osvedčenia pristupujú tak ako aj k ostatným veciam. Mne povedali, že v Ružomberku to ide rýchlejšie ako v bezplatnom MPC, čo máte na každom rohu a že majú kvalitnejšiu úroveň. Po všetkých ružomberských skúsenostiach som sa uistila, že jedno, ani druhé nie je tak.

lentilka46
2. aug 2018

@nuniacik presne tak, pretoze na konci robis prezentaciu s predpokladanou temou,o kt.ides pisat-ta ale nemusi byt zavazna,mozes si ju neskor aj zmenit

nuniacik
2. aug 2018

@lentilka46 dakujem pekne za odpoveď. mala by to byť asi nejaká téma z praxe však? bojím sa, že ak si vymyslím nejakú tému nebudem mať k nej dostatok podkladov. koľko teorie by mala obsahovať práca? alebo je to zamerané len na praktické veci? možno by bolo dobré, aby moja téma súvisela s okruhmi, z ktorých sa potom odpovedá na skúške.

lentilka46
2. aug 2018

@nuniacik ked si vyberies temu,s kt.pracujes,bude sa ti pisat lahsie..na predatestacnom nam stale opakovali,ze gro je prakticka cast prace,lebo teoriu si mozu najst hocikde..cize teorua 1/3 a prakticka 2/3...a temu vzdy zaradis medzi nejaky okruh

miracko
2. aug 2018

@saskijka Nie, budú posielať až druhý augustový týždeň, ja som robila v polke júna a tiež ešte nič, volala som tam, ale majú dovolenky tak že budú posielať druhý augustový týždeň hromadne