icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

lentilka46
5. okt 2018

@mirien22 praveze odborni maju len okruhy,ziadne konkretne otazky ako maju pedagogicki..okrem toho, na predatestacnom niekolkokrat spomenuli literaturu pre pedagogickych,ale pre odbornych nic...

mirien22
5. okt 2018

@lentilka46 tak to je zvláštne... asi by bolo najlepšie opýtať sa priamo na tom vzdelávaní, že z čoho by ste sa mali teda učiť, keď máte len okruhy. Či už máte vzdelávanie ukončené? Ja idem budúci týždeň, ak chcete, môžem sa na to opýtať

lentilka46
5. okt 2018

@mirien22 ano, vzdelavanie uz mam ukoncene, robila som ho v druhom polroku minuleho skolskeho roka..no boli na to otazky,len furt nas odpinkali tym,ze vsetko sa vcas dozvieme a nakoniec sme sa dozvedeli vselico mozne,len toto nie...budem vam velmi povdacna,ak sa na to opytate

pimpa
5. okt 2018

@lentilka46 ano, nie je pre nas nic.dokonca som aj pisala pred pol rokom do ruzomberka a slusne si pytala tezy a k nim zoznam literatury, ako to byva napr.na statniciach, pri rigorozke alebo pri phd skuskach a odpisali mi ze na stranke su predsa okruhy a literatura: mame si poradit z praxe. Takze ucit sa nie je co

pimpa
5. okt 2018

Osobne si myslim ze atestaciu pre pedagogickych maju zvladnutu, aj predatestacne je zamerne na ucitelov, aj otazky maju jasne, dokonca aj vypracovane. Ale kto im dal akreditaciu pre odbornych je zahadou.tiez ako moze moju pracu recenzovat niekto, kto v zivote nevidel dieta so specifickymi potrebami ale ma mrte praxe v klasickom skolstve..

mirien22
5. okt 2018

@lentilka46 ak niečo zistím, tak dám vedieť 🙂

lentilka46
5. okt 2018

@mirien22 dakujem krasne, velmi si to vazim!
@pimpa plne suhlasim s oboma prispevkami!

kika1441
7. okt 2018

žienky, nahodou niekto kto zacina predatestacne? Chystam sa poslat prihlasku. zaujima ma, ci uz je nejaky termin. vdaka.

mirien22
7. okt 2018

@kika1441 v piatok je prvý termín

kika1441
7. okt 2018

@mirien22 juuj vdaka. no skusim, ci ma nezaradia uz teraz. vdaka za info.

mirien22
7. okt 2018

@kika1441 držím palce, ale asi by som hneď v pondelok zavolala, že či je šanca, lebo kým príde prihláška, tak to do piatka nespracujú pravdepodobne

anny29
7. okt 2018

Baby, chcela som sa poradiť, tie ktoré pisete alebo už ste napísali 1.AP, písali ste za prípravami aj dotazník alebo pozorovanie z vyc.hodiny alebo len postrehy resp. spätnu väzbu.?

enat
7. okt 2018

@kika1441 dalo sa do konca septembra prihlasit ...

kika1441
8. okt 2018

@mirien22 vdaka.
@enat vdaka.

danielita912012
8. okt 2018

@anny29 dobrá otázka ;), tiež by ma to zaujimalo, ale keďže nerobíme 2AP a nemáme mat výskum ani nič podobne, tak podľa mna iba spätná väzba, postrehy, čo sa podarilo a čo nie, lebo ak by sme dali dotazník alebo pozorovanie napríklad podľa skaly, tak by sme to museli rozpracovať cez grafy a podobne, ale môžem sa aj mýliť, tiež má to záujima 🙂

monya13
8. okt 2018

Ahojte. Dopocula som sa ze atestacne prace sa od januara budu robit 2 roky formou portfolii...vyslo uz o tom nieco alebo je to fama? Dakujem za odpovef

mirien22
8. okt 2018

@monya13 zatiaľ je to len návrh zákona, akurát to čítam, takže ak som to správne pochopila, tak prvú atestáciu môže vykonať len človek, ktorý má 5-ročnú prax od adaptačného vzdelávania a to portfólio obsahuje navyše výsledky tvorivých činností (netuším, čo sa pod tým myslí) a audiovizuálne záznamy výkonu povolania, čo je pre mňa osobne nepredstaviteľné, že by ma niekto išiel natáčať, ako učím. Keď sa niekto príde pozrieť, tak nie je problém, ale video? A keď nebudem súhlasiť, tak nebudem môcť ísť na atestáciu.. Skvelý nápad...

mirien22
8. okt 2018

@monya13 ale nevidím nikde prácu, iba že obhajoba portfólia, tak možno sa práca nebude musieť písať. Akurát zákon ešte nie je schválený, tak už len čakať...

petikmir
8. okt 2018

och aka som stastna, ze vidim tuto diskusiu...moja otazka (pisala som mail, dovolat sa neviem :( ) mam 60 kreditov a chcem v Rk odovzdat 1. atestacku. ako postupovat prosim? djau mi skolitela alebo sama pisem ? ako vlastne postupovat. chcem ist bez predatestacneho

mirien22
8. okt 2018

@petikmir žiaden školiteľ, stačí poslať prihlášku so všetkými náležitosťami, so zaplatením a čakať na pozvánku 🙂

petikmir
8. okt 2018

@mirien22 cize temu prace, celu pracu si pisem a volim sama?cize prax- pisem teraz pracu do decembra, poslem prihlasku so vsetkym, zaplatim a cakam?

mirien22
8. okt 2018

@petikmir áno, posiela sa potom potvrdenie o kreditoch, prihláška, diplom, práca tlačená a aj na CD myslím 2x, doklad o zaplatení, majú to na stránke vypísané

petikmir
8. okt 2018

@mirien22 a pracu si pisala len teoreticku, tak?

anny29
8. okt 2018

@danielita912012 presne ako vravíš nerobíme 2 AP, preto by som dala aj ja postrehy. Avšak pýtam sa preto, že na predátestacnom sa nás len pri prezentovaní pýtali ako si to overíme a väčšina odpovedala dotazníkom, čo som vôbec nerozumela prečo keďže sme 1AP

danielita912012
8. okt 2018

@anny29 nechápem prečo všetci dávali dotazník, aj mna sa to pýtali, ale tak ja sa chystám dať postrehy, čo vyšlo a čo nevyšlo, snáď ešte niekto poradí

anny29
8. okt 2018

@danielita912012 ani ja som tomu nerozumela pár báb to predomnou povedalo čo som tam bola, som myslela, že som mimo, ale nebudem to už asi riešiť, dúfam, že postrehy budú ok.

enat
8. okt 2018

@danielita912012 ja som mala Analýzu priebehu vyučovacej hodiny a ok

uriva
8. okt 2018

Ahojte, mám otázku - platí ešte to, že keď chcem 1. atestačku napr. z fyziky, tak musím mať odučené tri-päť rokov ako fyzikárka? Vďaka za odpoveď.

mirien22
9. okt 2018

@petikmir no má to aj praktickú časť, ale to sú návrhy vyučovacích hodin. Žiadne dotazníky ani iné výskumné metódy, to je povinnosť pri 2.AP

monya13
9. okt 2018

@mirien22 dakujem krasne....nemozete mi poslat link kde ste sa to docitala....audiovizualizacia ma tiez odradza....a este aj deti natacat...umna by to nebilo mozne...tozmyslame s kolegynou ci to nahodou neztihneme napisat do decembra ak vymyslaju take nieco