icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

evkak99
9. okt 2018

@danielita912012 zienky toto sme riesili aj my s kolegynou, minuly tyzden sme boli na konzultacii v ruzomberku a tam nas odporucali na vzor atestacnej prace, ktorý ma univerzita na svojej stranke. tam je to celkom dobre popisane. Veduci celozivotneho vzdelavania hovoril, ze mame rozpracovat nejake 3-4 aktivity, a následne je potrebné nejaké ich vyhodnotenie a opis toho, aký prínos pre prax majú. pozritu tu na konci vzor k 1. atestacii. snaď pomôže
https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...

mirien22
9. okt 2018

@monya13 ved práve, že zháňať súhlas od rodičov všetkých deti a celkovo mi to príde ako totálna somarina. Však riaditeľ/zástupca riaditeľa sa môže prísť pozrieť nám hodiny a napísať o tom do hodnotenia, ktoré je súčasťou portfólia. A kto ma bude natáčať? Či si zavolám niekoho ďalšieho, aby mi robil záznam? 🙈Toto je čistá psychiatria, nech sa nečudujú, že učitelia nemajú chuť pracovať v školstve, keď k aj tak hrozným podmienkam si vymyslia takéto niečo. A keď požiadam zamestnávateľa o kameru, tak ma vysmeje... Tu je ten link http://sku.sk/navrh-zakona-o-pedagogickych-odbo...

monya13
9. okt 2018

@mirien22 cele to je chore a nepremyslene...pisete uz tetaz alebo cakate ako to cele dopadne?

mirien22
9. okt 2018

@monya13 ja idem teraz na predatestačné vzdelávanie a posledné stretnutie máme 9.11. Takže verím, že stihnú poslať osvedčenie do konca roka, aby som mohla doručiť prácu do konca decembra. Nechcem to riskovať, nakoľko ešte nemám 5 rokov prax a musela by som si na 1.atestáciu počkať

sisa2608
9. okt 2018

Ahojte neviete mi poradiť v akej osobe mam písať atestáciu. Dakujem

zuju2
9. okt 2018

@sisa2608 v 1.osobe mnozneho cisla. Maju to vsetko na stranke.

mirien22
9. okt 2018

@lentilka46 zdravím, môžem sa opýtať? Učíte na odbornej škole alebo ste majsterka či psychologička atď.? Lebo dnes mi volali z RK, že ma musia zaradiť k odborným, lebo učím na odbornej škole. A je úplne jedno, že tam učím všeobecnovzdelávacie predmety, oni ma radia podľa toho, v akej škole učím. Tak ma zaujíma, či teda sa mám aj ja učiť ako odborná, ale to je hlúposť, veď tie okruhy vôbec nedávajú zmysel

pimpa
9. okt 2018

@mirien22 podla mna to mysleli k pedagogickym zamestnancom co ucia na odbornCh skolach.lebo ja ked idem za odbornych, tak aj pracu som odovzdala ako odborny zamestnanec, musia vas dalej mat predsa ako pedagoga.asi len v skupine to mysleli.

drakvak
9. okt 2018

@mirien22 Ak začnete predatestačné vzdelávanie, žiadne novinky od januára sa na Vás nevzťahujú, musíte do 2 rokov odovzdať a obhájiť atestačnú prácu, teda najneskôr v júni 2020 odovzdať a do decembra 2020 obhájiť. To zaručuje Centrum celoživotného vzdelávania, ktoré Vás prijalo na vzdelávanie, takže nič neriskujete, aj keby ste prácu odovzdávali o rok, stále pôjdete podľa tohto zaužívaného systému... aj vám to tam všetkým povedia v Ružomberku na 1.stretnutí.

lentilka46
9. okt 2018

@mirien22 som odborny zamestnanec, nepracujem v skole ako ucitel

enat
9. okt 2018

Ako dlho je jedno sedenie predatestacneho, prosim tie, ktoré ste boli ?

pimpa
9. okt 2018

@enat okolo jednej to zvyklo koncit

enat
9. okt 2018

@pimpa Ďakujem

mirien22
10. okt 2018

@drakvak super, ďakujem veľmi pekne 🙏🏻 Toto ma dosť ukludnilo 🙂

mirien22
10. okt 2018

@pimpa verím, že je to tak, lebo naozaj netuším, že z čoho by som sa učila a hlavne čo 🤷🏻‍♀️

mirien22
10. okt 2018

@lentilka46 aha, dobre, tak hádam to naozaj bude len pre “nepedagogov”. Ale budem sa na to určite pýtať, že z čoho sa pripravujú odborní zamestnanci

monya13
Autor odpoveď zmazal
lentilka46
10. okt 2018

@mirien22 dakujem krasne! ❤

monya13
10. okt 2018

@drakvak navrh zakona je aj rak ztiahnuty z legislativy aj ked to pani ministerka popiera...mam to priamo od SKU. Je to odlozene a nevie sa kedy nadobudne pravoplatnost.

mirien22
10. okt 2018

@pimpa a viete mi povedať,že kedy sa podpisovala prezenčka a či sa dalo aj odísť? Lebo nutne v piatok musím ísť na jedno vyšetrenie a sú tam len do 12, takze by som to nestihla, keby som bola do konca nás prednáške 😔

pimpa
10. okt 2018

@mirien22 prezencka je na zaciatku, nemusite mat stopercentnu ucast na prednaskach.ja by som tam bola pokial by som mohla a potom by som sla na vysetrenie.Mne osobne moc vela to vzdelavanie nedalo, jednu prednasku som aj vynechala lebo uz len z nadpisu som vedla ze sa to tyka len uciteliek

drakvak
10. okt 2018

@mirien22 Ja som chodila na jar a prezenčka bola okolo 11.00 cez prestávku... zo 4 stretnutí musíte absolvovať aspoň 2 osobne.

mirien22
10. okt 2018

@pimpa
@drakvak ďakujem 🙂

pimpa
10. okt 2018

Je tu niekto kto ide na skusku 25.10?

ivakat248
10. okt 2018

Ahojte a ob1.atestacnejj skuske v PO neviete nic? Budem rada, ak mi poslete nejake info.

ginepra
10. okt 2018

@kika1441 ahoj, zobrali ta na to predatestacne? Da sa este prihlasit?

anny29
11. okt 2018

Žienky ešte mám otázku, vzhľadom k zákonu o ochrane OU som do práce neuvádzala žiadne fotky žiakov ani ich výsledne práce , nebude vadiť ak nemám žiadne prílohy ? v podstate všetko mám rozpísané v prípravách .

mirien22
12. okt 2018

@ginepra majú oznam na stranke, že prihlášky berú normálne, ale až na vzdelávaníe po 1.1.2019

activebaby
12. okt 2018

Ahojte. Chcem sa opytat. Ak uvadzam v praci vysledny produkt činnosti, avšak neuvadzam tam meno dieťaťa len leho vytvarnu pracu je potrebne dat do prilohy suhlas rodiča? Nikde nie je tvar ani meno dieťaťa. Ďakujem

monya13
12. okt 2018

@ivakat248 to si musite najst asi inu skupinu