1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@monya13 ved práve, že zháňať súhlas od rodičov všetkých deti a celkovo mi to príde ako totálna somarina. Však riaditeľ/zástupca riaditeľa sa môže prísť pozrieť nám hodiny a napísať o tom do hodnotenia, ktoré je súčasťou portfólia. A kto ma bude natáčať? Či si zavolám niekoho ďalšieho, aby mi robil záznam? 🙈Toto je čistá psychiatria, nech sa nečudujú, že učitelia nemajú chuť pracovať v školstve, keď k aj tak hrozným podmienkam si vymyslia takéto niečo. A keď požiadam zamestnávateľa o kameru, tak ma vysmeje... Tu je ten link http://sku.sk/navrh-zakona-o-pedagogickych-odbo...
@monya13 ja idem teraz na predatestačné vzdelávanie a posledné stretnutie máme 9.11. Takže verím, že stihnú poslať osvedčenie do konca roka, aby som mohla doručiť prácu do konca decembra. Nechcem to riskovať, nakoľko ešte nemám 5 rokov prax a musela by som si na 1.atestáciu počkať
Ahojte neviete mi poradiť v akej osobe mam písať atestáciu. Dakujem
@lentilka46 zdravím, môžem sa opýtať? Učíte na odbornej škole alebo ste majsterka či psychologička atď.? Lebo dnes mi volali z RK, že ma musia zaradiť k odborným, lebo učím na odbornej škole. A je úplne jedno, že tam učím všeobecnovzdelávacie predmety, oni ma radia podľa toho, v akej škole učím. Tak ma zaujíma, či teda sa mám aj ja učiť ako odborná, ale to je hlúposť, veď tie okruhy vôbec nedávajú zmysel
@mirien22 Ak začnete predatestačné vzdelávanie, žiadne novinky od januára sa na Vás nevzťahujú, musíte do 2 rokov odovzdať a obhájiť atestačnú prácu, teda najneskôr v júni 2020 odovzdať a do decembra 2020 obhájiť. To zaručuje Centrum celoživotného vzdelávania, ktoré Vás prijalo na vzdelávanie, takže nič neriskujete, aj keby ste prácu odovzdávali o rok, stále pôjdete podľa tohto zaužívaného systému... aj vám to tam všetkým povedia v Ružomberku na 1.stretnutí.
@mirien22 som odborny zamestnanec, nepracujem v skole ako ucitel
Ako dlho je jedno sedenie predatestacneho, prosim tie, ktoré ste boli ?
@lentilka46 aha, dobre, tak hádam to naozaj bude len pre “nepedagogov”. Ale budem sa na to určite pýtať, že z čoho sa pripravujú odborní zamestnanci
@mirien22 dakujem krasne! ❤
@mirien22 prezencka je na zaciatku, nemusite mat stopercentnu ucast na prednaskach.ja by som tam bola pokial by som mohla a potom by som sla na vysetrenie.Mne osobne moc vela to vzdelavanie nedalo, jednu prednasku som aj vynechala lebo uz len z nadpisu som vedla ze sa to tyka len uciteliek
Je tu niekto kto ide na skusku 25.10?
Ahojte a ob1.atestacnejj skuske v PO neviete nic? Budem rada, ak mi poslete nejake info.
Žienky ešte mám otázku, vzhľadom k zákonu o ochrane OU som do práce neuvádzala žiadne fotky žiakov ani ich výsledne práce , nebude vadiť ak nemám žiadne prílohy ? v podstate všetko mám rozpísané v prípravách .
Ahojte. Chcem sa opytat. Ak uvadzam v praci vysledny produkt činnosti, avšak neuvadzam tam meno dieťaťa len leho vytvarnu pracu je potrebne dat do prilohy suhlas rodiča? Nikde nie je tvar ani meno dieťaťa. Ďakujem

@danielita912012 zienky toto sme riesili aj my s kolegynou, minuly tyzden sme boli na konzultacii v ruzomberku a tam nas odporucali na vzor atestacnej prace, ktorý ma univerzita na svojej stranke. tam je to celkom dobre popisane. Veduci celozivotneho vzdelavania hovoril, ze mame rozpracovat nejake 3-4 aktivity, a následne je potrebné nejaké ich vyhodnotenie a opis toho, aký prínos pre prax majú. pozritu tu na konci vzor k 1. atestacii. snaď pomôže
https://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-...