icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

lucialen
27. nov 2018

A ešte otázočka k prezentácii, ktorú ideme čoskoro prezentovať. Keď nerobíme výskum, tak časť "určiť vedecké metódy a nástroje zisťovania údajov" len preskočíme?

mirien22
27. nov 2018

@lucialen ja som články a všetky materiály k hodinám dávala do príloh. A tu časť s vedeckými metodami som hodila slide, že ja som robila teoreticky výskum a nie empiricky. Viacej k tomu nehodlám povedať 🙂

lucialen
27. nov 2018

@mirien22 Ďakujem, tak to dám asi aj ja do príloh. Rozsahovo by to malo byť fajn

mirien22
27. nov 2018

@lucialen len pozor, lebo prílohy sa nepočítajú do rozsahu 🙂

zuju2
27. nov 2018

@mirien22 ale prílohy sa cisluju.

lucialen
27. nov 2018

@mirien22 hej hej, počítam s tým. Môžem sa opýtať, aké dlhé máš prínosy práce 🙂 Chceš to odovzdať do decembra, však?

mirien22
27. nov 2018

@zuju2 necisluje sa už príloha

mirien22
27. nov 2018

@lucialen nemám ešte prínosy spísané, ale viac ako pol A4 tomu nevenujem 🤷🏻‍♀️😄

lucialen
27. nov 2018

@mirien22 uff, to som si vydýchla 😀 Ja som sa ešte k číslovaniu a formálnej úprave zatiaľ nedostala. No už to chcem mať z krku

enat
27. nov 2018

@mirien22 hlavne nech sú to prínosy vyplívajúce z vašej práce

mirien22
28. nov 2018

@lucialen napodobne, ale obavam sa, že do konca decembra nestihnú poslať osvedčenie o ukončení predatestacneho vzdelávania, takže nebudeme môcť ani poslať prácu 🤷🏻‍♀️

mirien22
28. nov 2018

@enat a z koho iného, keď mám písať o prínosoch prace, ktorú píšem? 🤷🏻‍♀️ Nerozumiem teraz. Nie som kapitán D. 😄

lucialen
28. nov 2018

@mirien22 kapitán D. 😂

enat
28. nov 2018

@mirien22 vraveli, že stihnú

mirien22
29. nov 2018

@enat budem v to veriť 🙏🏻🙂 ďakujem

casarka
1. dec 2018

Mozem sa spytat ako pisete ci vase aktivity kt. Navrhnete vo VH su prevzate alebo vlastne? Pri prevzatych normalne citovat v pozn.pod ciarou a autora? A vlastne len napisat tie tam, ze vlastna aktivita? Dakujem

mirien22
1. dec 2018

@casarka ja osobne píšem iba vlastné a nezvádzala som to nikde, že sú vlastné 🤷🏻‍♀️

danielita912012
1. dec 2018

Prílohy cislujete??? Viem, že sa nepočítajú do rozsahu, ináč od koľkej strany počítate strany úplne od tej, ktorá je obalom prace alebo až od ďalšej?

mirien22
1. dec 2018

@danielita912012 prílohy sa necisluju. Rozsah sa počíta od úvodu až po poslednú stranu bibliografie

danielita912012
1. dec 2018

@mirien22 ďakujem, rozsahu rozumiem, len od koľkej strany začať počítať, od obalu prace alebo až tu ďalšiu stranu, kde začína vnútorný obal prace???

anny29
1. dec 2018

@danielita912012 nie od tej prvej , ale ako píšeš akoby od tej druhej tá prvá je obal ten sa nikdy nepočita do číslovania

danielita912012
2. dec 2018

@anny29 ďakujem 🙂

casarka
2. dec 2018

@mirien22 tak na skoleni vraveli, ze treba uviest ci je vlastna ci prevzata. Tak neviem a hypotezy musia byt pri vyskume neviete? Ci stacia len vyskum.otazky?

mirien22
2. dec 2018

@casarka to som nepostrehla. Dopíšem to tam, vďaka 🙂 Ak nie je výskum, nie sú ani hypotézy a ani výskumné otázky

nufanek
2. dec 2018

Ahojte, mam otazku. Da sa niekde pozrieť ako ma vyzerať zaverečná prezentacia predatestačného? Alebo vychádzať iba z toho, čo nám poslali domov. A teda 8bodov-8slidov? Dakujem.

luciavobornikova
3. dec 2018

Prajem pekny den, rada by som sa pustila dp pisania 2. atestacnej prac ako rozsirenie 1.,ale kedze ani v bakalarke som nepokracovala a dipl.bola uplne o niecom inom, nemam sajn, ako sa robi to rozsirenie... Neviete mi poradit? To sa ta 1. iba skopiruje, a doplni sa zvysok, alebo ako?? (Kludne aj na mail: lucia.vobornikova@gmail.com)
Dakujeeem

zuju2
3. dec 2018

@nufanek Áno,to celkom stačí. Nech je to stručne... Bude vás tam veľa,každý hovorí 5-7 minút,aspoň v mojej skupine to tak bolo

linda144
3. dec 2018

@enat Ďakujem. Takže bude to v poriadku, keď za teoretickou časťou dám napr. 8 vyučovacích hodín, ako prebiehali, keď som do nich aplikovala niečo nové? A len nejakú moju reflexiu?

nufanek
3. dec 2018

@zuju2 ďakujem, to som potrebovala počuť

enat
3. dec 2018

@linda144 uff.....to je veľa....1 ap alebo 2 ap ?