1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
dievčatá, našla by sa nejaká dobrá duša a poslala mi vypracované otázky na email dominak@bsk.sk?
dakujem veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi pekne
Ahojte. Prosím poraďte mi. Tie čo ste už boli na obhajobe atestacnej práce učili ste sa všetky okruhy, alebo len tie,z ktorej ste písali prácu? Napr: okruhy su: metody, ciele, zasady, osobnosť učiteľa, projektovanie vyuc.procesu..... . Ked som písala pracu z okruhu metody skúšať ma budú len z rozdelenia metod, vseobecnodidakticke metody, klasifikacia metod podla teorie ucenia? Ako to vlastne je? Veľká vďaka
@monulienka12345 ahoj prosím ta poslal ti niekto vypracované otázky?? Ak áno vieš ich aj mne poslať budeš taka zlata. Ja mam takú trému.... katulka3@azet.sk
dievčatá, ktoré ste už boli na atestačke, kedy tam treba ráno byť ? Mne prišlo od 9.00 hod. - pre mňa široký pojem !???
Neviete niekto, prijmú žiadosť o atestačku aj bez pečiatky a podpisu riaditeľa? Ďakujem
@katinkah áno,nám to povedal hneď na začiatku. Len treba overené kópie všetkého,čo žiadajú. Dúfam,že to ešte platí.
@kajkajanka Ďakujem ;)
Ahojte. Tak dnes som úspešne obhajila atestacnu pracu. Všetkým prajem zažiť ten pocit ulavy,šťastia a pokoja. Držím vám palce aby ste to zvládli. Pa kolegynky - držte sa.
Žienky,ktoré ste už napísali atestacnu prácu,chcela by som sa opýtať,tu teoretickú časť ste odpisovali celú doslovne? Je mi je jasné,čo píšem do praktickej časti. Len tu teóriu ste porovnávali,odpisovali z cca 2-3 zdrojov alebo vlastnými slovami písali? Mám už zhruba 9 strán teorie a potrebujem poradiť ako ďalej.
@kajkajanka 2-3 zdroje nestacia.....
@enat no to mi je jasné,len neviem,či tu teóriu môžem úplne odpísať,či ju prepísať vlastnými slovami..
@kajkajanka Ved ked sa cituje...tak doslova....ak parafrazuje, tak obmienas sposob vyjadrenia......
Ahojte, prosím Vás 16.05.2019 idem na obhajobu 1. atestačnej práce...chcem Vás veľmi poprosiť, potrebovala by som vypracované otázky z okruhu metódy a učebné štýly vyučovacieho procesu v materských školách, kompetencie ktoré som získala napísaním atestačky .... mám z toho dosť stres... Ďakujem za akúkoľvek pomoc
prepáčte, zabudla som nechať mail: dada.priesolova@gmail.com
Ahojte.Neviete za aku dobu dojde osvedcenie o absolvovani 1.atestacie? Zabudla som sa opytat. Ďakujem
Dobrý deň. Mal by niekto záujem o prefotene knihy za symbolickú cenu?
Daniela Valachova - Výtvarná edukacia v predprimarnom vzdelávaní a mimoškolskej činnosti
Božena Supsakova - Detský výtvarný prejav
Božena Supsakova - Svet detskej kresby
Renata Mlcakova - Grafomotorika a pocatecni psani
Gabriela Droppova - Grafomotorika v materskej škole
Diana Borbelyova - Metodika výtvarnej výchovy pre materské školy
Jirina Bednarova, Vlasta Smardova - Rozvoj grafomotoriky
Uvackova, Valachova, Droppova - Metodika rozvíjania grafomotorickych zrucnosti deti v materských školách
Renata Pondelikova - Rozvoj grafomotoriky pomocou výtvarných aktivít
Tilesova, Valachova - Grafomotorika s krtkom Vrtkom
Anton Macko - Výtvarné techniky 1
Helena Hazukova - Výtvarné činnosti v predškolnim vzdelavani
Douskova, Kruzlicova - Edukacna aktivita a zazitkove učenie v materskej skole
Ivan Turek - Didaktika (do strany 447)
Vedel by mi niekto posunut vypracovane okruhy?
Ponúkam knihy: Tomáš Jablonský - Moderné trendy vo výučbe - Kooperatívny spôsob výučby 1. diel, 2. diel, ak sa niekomu hodia... Sú v top stave...
@katkazoricakova odpovede sú na zborovni alebo na Bazoši
Ahojte žienky. Na poslednú chvíľu si dorábam kredity, aby som ich mohla využiť na 1. atestáciu - vychovávateľ v Ružomberku. Viem, že ich musím mať 60, pretože na to predatestačné sa už nedá prihlásiť. Na stránke fakulty v RK som našla tématicke okruhy k vypracovaniu práce: Tematické okruhy pre vypracovanie atestačnej práce k prvej atestácii pedagógov –
kategória „vychovávateľ“
a) zásady, metódy, formy a prostriedky výchovného pôsobenia vychovávateľa,
b) výchovné ciele a hodnotové systémy, sebavýchova a prevýchova,
humanizácia výchovy,
c) využívanie motivačných prostriedkov vo výchovnom procese.
Len neviem ako má ta práca vyzerať. Či to má obsahovať prípravy na vyučovanie, kde je rozpísaná oddychová a rekreačna činnosť a príprava na vyučovanie, alebo som úplne mimo a má tam byť niečo iné. Keďže som v našej škole jediná vychovávateľka tak sa ani nemám s kým poradiť. A tú prezentáciu, ktorá má naväzovať na atestáciu ste posielali pred atestačkou, alebo až po napísaní práce. Ak by sa tu našla nejaká dobrá duša a naviedla ma na správnu cestu, tak jej ďakujem.

@84lenulka no dufame ze do konca skolskeho roka to stihneme