icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

zuju2
24. máj 2019

@lucka2409 nie je to hrozne. Aj ja som sa bála. Hlavne je,keď prejde práca. Treba si zohnať vypracované otázky a tie si čítať. V robote je nárok na študijné voľno a 2,3 dní stačí na prípravu. Nič netreba prekladať,veď tak dlho sa na tu obhajobu čaká...

lucka2409
24. máj 2019

@enat ja som taká rozklepana- za dva dni neviem čo stihnem :(

lucka2409
24. máj 2019

@lentilka46 písala som

lucka2409
24. máj 2019

@zuju2 a vy ste tiež odborný zamestnanec ? Písali ste že hlavne je keď prejde práca - myslite CEz recenzentov?

lucka2409
24. máj 2019

@vtacatko3 píšem vam ip

divoska1983
25. máj 2019

@lucka2409 prečítaj internú správu

lucka2409
Autor odpoveď zmazal
zuju2
25. máj 2019

@lucka2409 áno, myslím cez recenzentov. Ja dom učiteľka 1.st. a bola som v januári.My máme iné otázky ako vy. Ale určite treba ísť a aspoň niečo vedieť. Dajú aj čas prípravu ako na skúške. Držím palce

lucka2409
25. máj 2019

Sú tu nejakí odborní zamestnanci? Dotazník je prosím Metoda či metodika ??

divoska1983
25. máj 2019

@lucka2409 výskumná metóda

evkak99
25. máj 2019

@akab ked vam pride pozvanka je tam popisane vsetko co ma byt v prezentacii

akab
25. máj 2019

@evkak99 to je fajn, ale ja to budem robit ďalším dvom kolegyniam, takže by som to rada pripravila dopredu. Ak by ste mali uloženú vašu pozvánku, odfotili by ste mi to prosím?
Niečo som začala, nie som úplne mimo, nestresujem, nehisterčím, ale idem aj s dcérou do kúpeľov na mesiac, takže som to chcela mať pripravené, odtiaľ možno budem musieť iba narýchlo dobehnúť na obhajobu.

jankanelka
25. máj 2019

@akab v kazdej pozvanke je nieco ine pisane,co mate dat do prezentacie,pretoze sa to tyka Vasej prace a pisete odpovede na otazky recenzentov. Takze si ppt mozete chystat az ked vam pride pozvanka

evkak99
26. máj 2019

@akab struktura prezentacie:
1, nazov prace,strucne predstavenie atestanta
2,hlavny ciel prace a ciastkove ciele prace
3,dolezite vystupy z prace (napr. struktura projektu,vyuc.hodiny,metod. a pracov. listu,vysledky prieskumu a pod.)
4,prinosy prace pre oblast teorie a praxe
5,odpovede na otazky recenzentov

evkak99
26. máj 2019

@evkak99 co viem tak aj kolegyna mala rovnaku strukturu prezentacie a obhajovala v novembri

akab
Autor odpoveď zmazal
akab
26. máj 2019

@evkak99 ano, veľmi pekne ďakujem, už som si trošku pomohla, ale ďakujem za ochotu odpísať. Nakoniec som sa spojila s jednou prof.... Nepíšu každému individualne otázky ako uviedla
jankanelka, na to nemajú vôbec čas. V pc maju rovnaku štruktúru textu, dopĺňajú len otazky, pripomienky od oboch oponentov.
Ďakujem ešte raz

kissiska
27. máj 2019

Ženy tie čo píšete prvú atestaciu v RK, robíte všetky v práci PRIESKUM, čiže nejakou prieskumnou metódou zisťujete stav na začiatku, potom odučíte hodiny a zistujete stav na konci?? Lebo nám to takto kázali, ale mne to príde ako pre druhú atestáciu...poradte, dakujem.

11gg11
27. máj 2019

ženy, ktoré ste už robili atestačku, ako dlho ste čakali na osvedčenie ?

vtacatko3
27. máj 2019

Dievčatá, ja som dnes mala obhajobu. Bolo nás asi 18. Rozdelili nás do dvoch skupín. Boli sme tam od 12 do 7 minút. Išlo to rýchle a nebolo to náročné. Teóriu sa nemusíte bifliť, stačí si párkrát prečítať a mať prehľad. V žiadnom prípade nemajte ťaháky. Jedna baba mala a Kamoďu to veľmi nahnevalo, potom už bol tak trochu nepríjemný.

zuju2
27. máj 2019

@11gg11 ja som bola na obhajobe 17.1.a asi o mesiac mi prišlo osvedčenie. Potom mi to doplatili od 17.1.vo výplate v marci

evkak99
27. máj 2019

@vtacatko3 mna to caka zajtra,tak som zvedava...

akab
27. máj 2019

@evkak99 držím palce 🙂

luraka
27. máj 2019

Viete mi prosím poradiť, či hodiny v AP musia byť z jedného predmetu? Na konzultácii vravela, že musia byť pre jeden ročník, ale neviem, či sa to týka aj predmetu.Ďakujem.

kissiska
28. máj 2019

@luraka ale veď AP sa robí v jednom predmete

akab
28. máj 2019

@luraka
Nerobi sa len v jednom predmete.
Napr. Čítanie s porozumením sa da aplikovať do rôznych predmetov, robila kolegyňa. Ja som robila napr. aktivizujuce metódy v 4. rocniku a v 4 rôznych predmetoch.

linda144
28. máj 2019

Ahojte, prosííííím vás, potrebujem súrne pomoc. je tu nejaka dobra dusa, ktorá by mi poslala na mail vzpracovane otazky k prvej atestacnej skuske. ale potrebujem to hned. veeeelmi by ste mi pomohli.

kissiska
28. máj 2019

@akab tak to som nevedela, lebo všetky moje známe robia v jednom predmete atestáciu a v jednom ročníku, aj na predatestačnom nám tak kázali. Nuž ale asi každý robí ako uzná za vhodné 🙂

emmany
28. máj 2019

@linda144 napíš mi do IP mail

kissiska
28. máj 2019

Ženy to vážne nikto neodpovie na otázku, či robíte všetky prieskum? Na predatestačnom nás všetkých tlačili do prieskumu - pozorovaní s pozorovacím hárkom, dotazníkov, testov....príde mi to ako pre 2.atestáciu. Vstupné a výstupné merania....robíte to takto pri 1.atestácií všetky ? DAKUJEM aspon za 1 odpoveď.