1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Ahojte chcem sa opýtať. Je tu niekto kto už robil online Atestácie teraz? Ak áno mohla by som poprosiť o otázky teda témy - okruhy? Len si chcem overiť či mám správne. Ďakujem
@tinta30 Ahoj, áno tie čo boli na stránke, teda tých 15 otázok. Dali mi Učebné štýly žiakov-povedala som to delenie a potom sa spýtali, ktorý preferujem ja a to bolo všetko. Tiež som mala online, celá skúška cca 8 minút. Odpovedať na teoretickú otázku som mala hneď bez prípravy. Netreba sa báť, bude to OK 🙂 Ani len na otázky recenzentov som nemusela odpovedať 🙂
Ahojte, kedy ste odovzdali atestačku? Aby som vedela aké dátumy odovzdania teraz asi idú. Ja až koniec augusta, Vďaka za odpoveď.
@lussyla ja to viem tiez priamo z RK, pisala som tam, pretoze som pracu odovzdala k 30.06. 2019 a doteraz sa mi neozvali... mala som jazykovu temu a vraveli ze velmi vela prac maju k teme jazyk a komunikacia, tym padom maju malo recenzentov a vela prac... uz mi pisali ze maju obidva posudky kladné a teraz čakám len na temín obhajoby... vela stastia
Chcela by som sa opýtať, v akom časovom predstihu a či mailom vám napísali, že vás idú skúšať online. A posudky vám prišli predtým poštou?
@miskajerry. Ano posudky prisli mailom nie poštou . Oznámenie o skúšaní prišlo 2,5 týždňa dopredu.
Ahojte. Chystám sa teraz na online skúšky Atestácia 1, neviete mi pomôcť s tematickými okruhmi pedagogický zamestnanec / učiteľ materskej školy. 1.Zákonitosti psychického a fyzického vývinu a rozvoja osobnosti dieťaťa atď.. Nemám teraz veľmi čas na vypracovanie, veľa detí a málo času 🙂
@janka369258 ahoj ale ja som sla este po starom tieto otazly som ja nemala
Dobrý večer. Neviete náhodou o niekom, kto v RK robil rigoróznu prácu? Ďakujem za každú odpoveď.
@tinta30 skoda ale ďakujem veľmi pekne
Ahojte, práve som sa dozvedela, že zmenili témy. Prosím vás nemáte vypracované nové témy na 1.atestáciu pre učiteľov 1. stupňa? Ja som sa začala učiť tých 15 tém a teraz to celé zmenili na 10 iných. Ďakujem veľmi pekne.
@miskajerry ahoj, prosím ťa, kde si našla tých 10 tém. Nemôžem ich na stránke univerzity nájsť. Mohla by si mi ich názvy napísať. Sú úplne iné, alebo niečo z tých pôvodných? ďakujem.
@miskajerry
ahoj, už som ich našla, a nie sú tieto nové témy pre tých, ktorí odovzdávajú atestačky po 1.9.20219 už po novom (portfólio a pod) podľa nového zákona? Teraz totiž neviem, čo sa mám učiť. Prosím, kto ste nedávno obhajovali atestačnú prácu, viete mi poradiť. ďakujem
@jov Písala som na študijné a pre tých, čo odovzdali do 31.8.2019, platia staré tézy, tých 15.
Ahojte, len pre info, písala som kedy sa asi dostanem na rad keď som odovzdávala prácu k 31.8. som OZ a napísala mi že najskôr december 🙂
@miskajerry áno, aj mne dnes napísali, že pre nás platia staré témy. Našťastie🙂 Ďakujem za info
Mne dnes prišiel email s dvoma posudkami , dátum online 2. atest. skúšky mi dali až v septembri. Aj Vám dali tak neskoro?
@lentilkapb ja ešte ani posudky nemám
@lussyla aj ja som k 31.8. odovzdávala, som PZ, ale nemám ešte posudky, dakedy bolo že do pol roka sa museli ozvať, nie rok a a pol, majú toho veľa a toto ťažké obdobie...no dúfam, že skôr, ako v decembri
Poprosím nemá niekto:
Tematické okruhy k vykonaniu prvej atestácie
Učiteľ materskej školy
1. Zákonitosti psychického a fyzického vývinu a rozvoja osobnosti dieťaťa
2. Metódy a nástroje pedagogickej diagnostiky na identifikáciu vývinových
a individuálnych charakteristík dieťaťa
3. Osobnosť učiteľa – stručná charakteristika a typológia učiteľa
4. Zákonitosti rozvoja kognitívnych procesov detí
5. Odlišnosti kultúr v multikultúrnom prostredí a ich vplyv na osobnosť dieťaťa
6. Pedagogická dokumentácia, ďalšia dokumentácia, ostatné koncepčné a strategické
dokumenty a materiály školy
7. Teoretické východiská plánovania a projektovania výchovno-vzdelávacej činnosti
a ich špecifiká v predprimárnom vzdelávaní
8. Metódy a formy podporujúce aktívne (zážitkové, skúsenostné) učenie sa dieťaťa
9. Poruchy a prejavy sociálno-patologického správania sa detí
10. Teoretické východiská hodnotenia dieťaťa v predprimárnom vzdelávaní
Súrne kúpim please

@susanicka ahoj susanicka ake mas vs vzdelanie? Ja 1-4 a tiez hladam rozsirujuce logopedicke vzdelavanie.