icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

slamienka
14. jan 2017

Ahojte, nie je tu niekto, kto písal 1.AP z dejepisu??? Chcela by som sa na niečo opýtať....

fifina461
20. jan 2017

Ahojte,,,na bazosi niekto predáva vyprac.otazky....dufam,ze som pomohla...drzim palceky :D

noemockamoja
22. jan 2017

Ahojte..prosim Vas ma niekto vypracovane okruhy k 1 ates.pre vychovavatelov..robim v Ruzomberku..dakujem

illinka
25. jan 2017

Baby comje na tom.pravdy ze v RK zaplatis 39 eur a.mas atestacku...

zuju2
26. jan 2017

@illinka Ja som platila 129,a čakám kedy pôjdem na predatestačné a potom napísať ešte atestačku. 39 eur je myslím bez predatestačného len sa prihlásiť a odovzdať hotovú prácu.

janka257
26. jan 2017

@zuju2 @illinka tak tak, tých 39 eur neplatia tí, ktorý si platia za predatestacne

illinka
26. jan 2017

ako mna len zaraza to, že sa to u nas v okoli rozsirilo ze sak si zaplat a budes mat. ani na skusku nemusis ist a dokonca aj pracu ti pomozu napisat... za mensi priplatok ti ju napisu.. akoze uplny sok som dostala..

fifina461
26. jan 2017

@illinka musim sa zasmiat...bola som na atestacuach minuly tyzden..najprv-tyzden pred ti pride ze ides na atestacie...na ich stranke su zadania a tie si musi vypracovat...inak k tym atestaciam...dostala som aj dva posudky prace-ktoru som si sama napisala s malou pomocou konzultanta(ale to preto, ze som bola na priprav.atest.vzdelavani- 129 eur)...inak by ti nikto nepomohol.....
AKO TO JE NA Katolickej...
1. mala som 30 kreditov,tak som sla na Priprav.atestacne...129eur(v tom je aj ucast na atestacii zaplatena)
2.museli sme chodit na 3 x 8 hodin do RK na to vzdelavanie
3.ukoncio sa to PPT o tvojej praci
4.ak si chcela napisala si a zadali ti skolitela
5.odovzdat 2x prace v tvrdej vazbe a 2x na CD (40 eur)
6. o pol roka ta pozvi na atestaciu (na ucenie mas tyzden)
7.k pozvanke dostanes aj 2 posudky recenzentov( a otazky k tvojej práci)
8. NAucit sa 15 otazok + pripravit ppt o tvojej práci a odpovede recenzentov
Den atestacie
9.Vosla som do miestnosti, nahrala ppt a vytiahla otazku
10. Pripravila som sa na odpoved
11.Isla som odpovedat, najprv obhajit pracu formou ppt a potom ustne odpovedat na otazku + este stale vrtali,coby z teba vytiahli (bola tam aj jedna jašterica- co vrtala do kazdeho)
12. na konci oznamili- ci si uspesne presla alebo neprešla...tak tak to bolo...Ešte z čerstvej pamäte :D

PS: Inak som už hore písala, ženy mi vraveli,že si kupili odpovede z bazosa od akejsi ucitelky (ja somar som si ich rukov písala 3 dni) ...skoda,ze som nevedela....toť vše :D

illinka
26. jan 2017

@fifina461 ved mne to stale nejde do hlavy. ale taketo meno robia tej skole druhí. Mna to mrzi lebo pred par rokmi som tam studovala bakalara a nemyslim si ze to vsetci zvladli kedze zacinalo nas 65 a skoncilo nejakých 40.. Ja sa tam chystam na druhu atestacnu. prvu som robila na MPC

fifina461
26. jan 2017

🙂....ja som tam studovala ucitelstvo...zacalo nas 65 a Mgr.titul dostalo 10 ludí.....super, fakt...👏

sorciera24
26. jan 2017

@illinka hlupost, 39EUR je len poplatok kt. zapaltis, ze mozes odovzdat pracu a ked ti vobec prejde, tak ju ides obhajovat a normalne skuska....bola som tam v maji a normalna obajoba+ som tahala otazku a odpovedala....boli aj taki, kt. praca nepresla.....takze zaidne, ze zapaltis a mas....milujem taketo reci....

majkafr
26. jan 2017

Dievčatká, aj ja robím atestáciu v Ružomberku, absolvovala som predatestačné a tiež ukončenie predatest. prácou v PowP. Prosím Vás, ak by mi niekto nohol poskytnúť nové vypracované otázky alebo písal atest. prácu s témou hodnotenie žiakov .....budem veľmi vďačná ...... verím,že určite je tu veľa ochotných a šikovných ženičiek, čo to už majú za sebou a radi pomôžu.... Ďakujem ....mmaajjkkaa@centrum.sk

maajka83
26. jan 2017

Dievčatá, na zborovni su vypracované otázky na 1.a 2. Atestáciu .

illinka
26. jan 2017

@maajka83 lem skoda ze tam nemam.pristup 😣

maajka83
26. jan 2017

@illinka nápis mi mail do správy

luciavobornikova
27. jan 2017

@fifina461 Prajem pekný deň, len som sa Vás chcela opýtať, ak si teraz podám prihlášku na 1 atestáciu a pomaly si píšem prácu, tak mne je asi teraz zbytočné pozerať na okruhy, ktoré sú uvedené momentálne na stránke, či? Že ak ma pozvú a o polrok, tak sa asi aj tak zmenia... A ešte k tomu, sú to okruhy, konkrétne otázky sa k tomu tiež dostávajú? Alebo akou formou Vám prišlo to, čo sa máte učiť zhruba týždeň pred skúšaním?
Ďakujem za odpoveď ;)

sorciera24
27. jan 2017

@luciavobornikova prihlasku podavas az spolu s pracou...praca sa odovzdava bud k 30.6. alebo 31.12. a do polroka od tychto datumov ti pridu posudky+pozvanka na skusku a okruhy na skusky.....okruhy budu tie, co budu aktualne na stranke.......a prislo mi to cca. 3 tyzdne pred skuskou

katrin21
27. jan 2017

baby, co vsetko treba na 1.atestaciu ucitela? teda prvu kvalifikacnu skusku?
viem, ze treba nejake kredity... tie si moze clovek spravit, aj ked je napr na MD, ze? a potom co? pouzijem ich na atestaciu a ta pozostava z coho? spravit nejaku pracu a obhajit si ju, alebo aj nieco ine? temy na tu pracu su lubovolne, alebo to urcuju tam, kde sa atestacia robi?

katrin21
27. jan 2017

@zuju2 co je to predatestacne?

sorciera24
27. jan 2017

@katrin21 1.a testacia je vlastne 1. kvalifikacna skuska, na jej vykonanie potrebujes 30kreditov + predatestacne vzdelavanie, alebo 60kreditov a mozes ist bez vzdelavania.... treba napisat atestacnu pracu, obhajit ju + skuska....temu si vacsinou vyberas sa...treba si zsitit podmienky tam, dke ju chces robit.....
tie kredity mozes sice zbierat an MD, ale musi ti ich vlastne podpisat a uznat zamestnavatel....

katrin21
27. jan 2017

@sorciera24 takze mimo skolstva ked som momentalne si atestaciu spravit nemozem :( ano?
alebo kolko maju platnost ( 7 rokov?? ), myslim ze keby po MD idem hned do skolstva a predtym napr. pol roka si spravim kredity a tak.,, tak staci, ked mi to potom uzna novy zamestnavatel?
a skuska byva z coho?? a to predastestacne vzdelavanie je co , kolko to trva, akou formou?

sorciera24
27. jan 2017

@katrin21 kredity ziskavas na vzdelavaniach, kt. ti podpisuje zamestnavatel.....cize riaditel skoly, ak zaidneho nemas, resp. nie si v skolstve, nik ti ich nepodpise a ty ich nemozes ziskavat....a ano, platia 7 rokov.....no z praxe halvne a k praci...didaktika, pedagogika

luciavobornikova
27. jan 2017

@sorciera24
Takze trajsie su mi na nic... a mozem sa este opytat, ako je to so skusanim? Ja si vytiahnem okruh a zacnem rozpravat, ale mam strach, ze mi polozia otazku, ktoru som si k tomu okruhu nespracovala.... nie su k tomu blizsie podotazky?
A ked Vas mozem este poprosit, nemozete mi poslat svoju 1. atestacku, len ako vzor, ja planujem pisat z matematiky, aj temu uz mam, len ako inspiraciu, ako to ma asi vyzerat... moj mail: lucia.vobornikova@gmail.com
Dakujem

sorciera24
27. jan 2017

@luciavobornikova ja neviem ako to teraz je, viem, ze sa menili okruhy otazok v novembri....a ziadne podotazky neboli, a v podstate enchceli k toazkam ucebnicovu teoriu, ze delenia, ale k otazke odpovedat z vlastnej praxe....anpr. ucebne pomocky a IKT......nie z knih delenie, ale ake vy pouzivate vo svojej rpaxi, prip.ako sa to da vyuzit v teme vasej atestacie....
a nehnevajte sa, vlastnu pracu vam neposlem....na nete sa daju najst nejake prace ci vzory....

fifina461
27. jan 2017

@luciavobornikova kliknite si na www.crzp.sk....a tam su ukazky prác,,,

luciavobornikova
28. jan 2017

@sorciera24 Chapem a aj tak ďakujem, pomohli ste mi
@fifina461 ďakujeem

noemockamoja
1. feb 2017

baby..robila niektora vychovavatelka prvu atestaciu...neviem ci sa mam ucit tych 15 otázok,alebo len okruhy pre vychovavatelov...dakujem

martulka1990
8. feb 2017

Ahojte ,je tu niekto,kto ide 15.2. Na skusku? ☺☺

janula168
12. feb 2017

@noemockamoja
Ahoj, rozhodne sa uč tých 15 otázok. Pre vychovávateľov "našťastie" osobitné otázky nie sú. A okruhy nie sú otázky. Ale ak by si mala záujem "nabaľovať" tak potom si môžeš pozrieť nejakú Teóriu výchovy.

wicka5
12. feb 2017

ahojte babenky, konecne som si nazbierala 60 kreditov a chcela by som si spravit 1.atestaciu z cudzieho jazyka. Vedeli by ste mi odporucit nejaku temu?