1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives
1 velka rodina, 1 manzel a viac manzeliek
Vychovavaju vsetky deti spolocne. Nazory?
Kazdu noc manzel rotuje medzi manzelkami.
Mna vzdy zaujimalo nieco ine, zvlastne, je to urcite zaujimave , a pozriem si to, ake nazory na zivot maju, resp. ako im to funguje, ako ziarlia. Aj ako si rozdeluju ulohy a spolocne sa staraju o deti. Nie vsetkym to vyde, a nie vsetci su stastni, aj ked niektori ano. Vacsina z nich tak vyrastala aj v rodinach, viacero generacii.
Jedna sa o tieto reality shows;
1. Sister wives (sestry manzelky- oni nie su naozaj sestry ale kedze su 4 manzelky tak sa tak nazyvaju medzi sebou)
http://www.kodybrownfamily.com/
2. My five wives (nova show, 1 manzel 5 manzeliek)
http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives
3. Tento manzel ma 3 zeny, z toho dve su dvojicky.. 😎
Jedna sa o Mormonsku fundamental cirkev (sektu) rozsirenu po svete aj v USA.
Kto to este pozera (channel TLC - USA),
alebo aj ked nie Ake mate nazory? Ja osobne ich neodsudzujem (pokial im to vyhovuje), aj ked ja by som tak nezila. Kazdopadne zaujimave.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mormon_fundamentalism -nieco o tom viac z wikipedii
Odkaz pre adminov, mozno toto nepatri do volnych diskusii ale do spolocne nazory a zaujmy? Po pripade premiestnite ak sa to tyka. Dakujem

@vevesh amishi neviem nevidela som dovnutra.. ale poznam ludi co medzi nich chodia do Pennsylvania, vsetko je BIO, jedla som od nich jedlo domace strudle (to je tusim Holanska, a nemecka) odnoz.. rozpravaju svojou recou..), a nepouzivaju ziadne vydobytky tejto doby.. (nemyslim si, ze su horsi ako mormoni, nemyslim si, ze je to o vydaji co najmladsich neviest etc.. ako u mormonov) ale nezazila som neviem. Kazdopadne dalsia odnoz (krestanstanskej sekty perhaps? )
@mariuskaa oni nie su polygamisti, ale rasisti 😀 😀 okej sorry za vyraz...ale co som videla par dokumentov + osobne pohovory, ked dosli na sk....ano ide o starych nemeckych usadlikov v pensylvanii, kt. sa rozhodli ostat v dobe okolo r. 1800 😕 je ich viac osad , silne veriacich (teraz si niesom ista ale vierou asi kalvinisti), napr. v niekt. su dohodnute detske sobase 🙄 (cca. 8r.) a manzelsky zivot nastupuju okolo 15ky 🙄 ziadne rozvody a takisto ak budes proti nasej ideologii ides do pekla, v niekt. osadach za opustanie zabijaju 😒 a 100%brainwashing.... 😎
@vevesh @monika15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2031483...
dobry clanok.
@mariuskaa @monika15 co ma zaujalo na clanku:
viac ako 10 000 ludi na svete patri k tejto cirkvi( ked vezmem,ze tych prophets je 50 =9950 ludi(zvacsa zien) je brainwashed OMG 😖
ze zeny po smrti jedneho sup sup k druhemu, vsak neostanu na ocot ked uz boli vydane.. 🙄 😅
ze vlastne zeny pomahali tu 12r. priputat na postel a prizerali sa, ako to dieta trpi (a s najvacsou pravdepodobnmostou to bola ich dcera alebo sestra) 😕 😕 😕
+ tie znasilnenia vlastnych deti, synovcov a netier, a koho vsetko este my nevieme ( a dovolim si tvrdit, ze ostatne zeny o tom vedeli...) 🤐
...ja nic proti ale ja by mu asi tu injekciu dala, kedze je v texase a je neodskriepitelne co spravil... 😝
@mariuskaa pozerala som a boli fajne hnusne, preco ta Mary ma by tina ako ostatne ked v kuse o tom basnia ze su vsetky rovnake, vsak preboha ona ma len 1 dieta neni to fer...
a ta druha rodina zacina v marci som zvedava 🙂))) hihihi
@vevesh presne !!! a teraz je vraj v Come tak som zvedava ze ako to dopadne ...
@monika15 ta mary, je naozaj zla, ja som ju mala rada,ale som si neuvedomila ,ze ona len lobbuje za jedinu dceru,... ja som nevedela ze oni prijem rozdeluju medzi 4 zeny rovnako?! Som myslela, ze podla poctu deti. Ale vlastne uz vtedy ked sa dom staval... chcel rovnako velky ako ostatne zeny. plus chcela tam bar, co je extra expense. Uz vtedy sa ukazala ... Pozri Kody povedal, ze kebyze on zomrie, oni ako rodina spolu nezostanu... a co cakal? Tie zeny tam len trpia..
Ale vies co ma zaujima? Ci Jannel a Kody nevyrastali spolu a klamu, ze Jannel mama sa vydala "az" ked sa Jannel a Kody. To by bolo, keby vlastne boli ako sestra a brat, (bud krvou neviazani) alebo half sister and brother.
@vevesh hej ten prophet v base, on ich reassign - uje (rozmiestnuje?alebo umiestnuje?) a vlastne ale co spravil z basy? On ich poprehadzoval (aj ked neboli vdovy) otcovia tak stratili svoje vlastne rodiny,... niektori dokonca ani nedostali nahradne ,ale len museli odist...
18 min ukazka celeho filmu. sons of Perdition
aby ten prophet (a jeho otec) mali co najviac manzeliek (80,100) tak preto sa islo na mladsie a mladise, lebo nedostatok zien je... a potom ti ostatni muzi ze ich je tam vela takych, co nie su pre nich ziadne zeny... a len pracuju a davaju peniaze a su slobodni mladenci, aelbo su vyhnani prec.. . dokonca aj ked maju zenu, su niektori vyhnani, a zena mu je odobrata a "poprehadzovana " niekomu inemu
omg 8-9 minuta tohto videa co som postla
ze ako su rozmiestnene, a chlap hore strati rodinu, niekedy aj dom, a su dane druhemu muzovi, a toho volaju otec... a potom ako si zoberie tu matku za zenu, casto si zoberie aj vsetky jej dcery za zeny neskor...
@monika15
tu mas dalsie video , nephew of Warren J.
dievcata vas tato tema tusim fascinuje 😀 nuz neviem co by ste hovorili keby vas muzik vyrukoval z napadom doviest k vam domov dalsie jeho manzelky
@mariuskaa preco ten warren nie je vo vazeni, ale v napravnom ustave? sakra...po tom videjku sami znova zdvihol tlak 😠 😠 z toho , co som videla, mi vyplyva, ze ten chlapik zneuzil vsetkych chlapcov v komunite, aby sa zbavil sokov a mohol mat vsetky zeny pre seba 🙄 🙄 a odsudeny bol za zneuzivanie maloletej manzelky 🙄 🙄 ja nic proti us zakonom...ale toto je sila... 😖
a ten kult okolo lila green...akoze drezurovat 2,5r. chlapca stoj-podrep-stoj 30 min vkuse, a ked to nespravi tak ho vymlatit opaskom, na noc zavriet do pivnice a bez jedla 😠 😠 😠 alebo ze 5 mesacneho zmaltit opaskom, za to, ze krici.... 😢 😢
ja som proti trestu smrti, ale tak v niektorych pripadoch by si fakt zasluzili.......a ja by som asi ako prva stala v rade za znovuzavedenie....(alebo ako sa za mojho mladi hovorilo "zavesit za vtaka do prievanu a vytrieskat...." 😎
@kuwait ano mna to fascinuje... presne.. haha.. ;o)
vsetko zvlasne ine,...
Najskor som si myslela, ze ako to tie zeny robia, ze nie su ziarlive, cim dalej sa zaoberam tymto, tym viac do toho vidim, ako to naozaj v skutocnosti je... Ten manzel je ko Boh... doslova... A pritom sa viacei tito vyjadrili, ze by to nezniesli, keby to bolo naopak, keby ich manzelka mala dvoch...
Najviac ma ale fascinuje Genetika - hlavne vizualne charakteristiky... o tom som kedysi chcela vydat knihu. Jedna z najlepsich knih, ale len pre asiatskych miesancov na tuto tematiku je HAPA - part asian
http://www.amazon.com/Part-Asian-100%-Hapa-Fulb...
ale to je na inu temu. Nadherna kniha..
@kuwait eee..este sa nedostal do midlife crisis 😝 😀 ide o to, ze tu hore su tie zeny katolicky a plne brainwashed... 🤐
ja sa ta na rovinu nieco opytam...ako by si reagovala keby muz doniesol po 20-25r. manzelstva nejaku 19tku : ahoj to je moja nova....budem mat dve.. 😎 a teraz si vezmi, ze tu reakciu, kt. budes mat, je ovplyvnena myslenim europskej zeny, ktora vie pisat, pocitat, nieco precestovala a videla, pracovala (mala platene zamestnanie + nieco vystudovala/vyucila sa), (mozna) podpora rodiny v pripade rozvodu, vybudovane sebavedomie - pretoze vacsina moslimskych zien to nema, jedine co maju naporudzi je sebaucta a rodina, kt. sa postavi bud na jej stranu alebo proti (a tu sme znova u tej predmanzelskej dohode, kt. je teraz tak v kurze.. 😉 )... 😒
ja som silne proti polygamii, to je jedno ake nabozenstvo/myslenie je za tym., ale chapem tie prve zeny, ze z toho vztahu neodidu, ked muz donesie druhu....(vid aj slovenky, kt. sa nerozvedu po tom, co zistia neveru). co nechapem su tie druhe zeny, kt. chcu(z vlastnej vole) byt c.2,3 atd....ale tu by som asi povedala kde je dopyt, je aj ponuka 😎
za dalsie 19 rocne kuwaitanky su v 90 % vzhladovo zrudy a lahko ich vopcham do vacku aj vo svojom veku,este sa taka kuwaitanka nenarodila co by vyzerala lepsie ako europanka

@monika15 vo vazeni nema samotku podla mna preto, lebo existuje v usa sloboda prejavu a viery.. a to brainwashovanie mu musia dokazat, co v suvislostou viery asi nie je velmi mozne....