12 ročná nemá žiadne prsia
Takže moja dcéra má 12..stále má trápi že všetky jej spolužiačky majú veľké prsia a všetko a ona nemá nič
Je to normálne? Ja som dostala mensez až 15..
sama jej hovorím že všetko má svoj čas ale nedá si povedať..Tak sa chcem spýtať či je to normálne keď nemá žiadne chĺpky ani prsia ..Ďakujem vopred
@yanni ja tiez, kratke vlasy celu strednu skolu. Hey, bola som "depesacka"..... 😍
mna trapilo, ze tam zacinam nieco mat a dnesne dievcata trapi pravy opak. tato doba je kapanek presexualizovana. a prvy koment: este jej povedat, ze jej ich zaplatis... to uz je fakt toto na zene najdolezitejsie? no ty vole 🙈🙉🙊
@0silvia0 ja som dostala menzes v 12 rokoch a v tej dobe to bol medzi dievčatami taký normal. Som 85 ročník. A spolužiačky skoro všetky podostavali v 12 - 13 rokoch. V 14 bola skor výnimka a to sa neraz tie dievčata už obavali, či niečo nieje zle. Inak ale psychicky som bola čo sa týka puberty skor pozadu, chalani ma začali zaujimať, tak že seriozne až na strednej 😀
Takéto veci sú väčšinou dedičné. Ak mama mala menštruáciu a prsia neskôr, pravdepodobne na tom bude dcéra rovnako. Ja som mala opačný problém. Prsia mi narástli ako 10-ročnej a aj menštruáciu som tak skoro dostala. Strašne som sa hanbila. Ostatné baby ma dobehli asi v 12-tich. Moja dcéra je na tom podobne. V júni bude mať len 10 a prsia jej rastú až asi rok. Zatiaľ len také maličké, ona je dosť chudá a športuje. Tak dúfam, že menštruácia ešte chvíľu počká. Aj mi je to ľúto ako rýchlo vyrastá z dievčatka. Tvojej dcérke nič neujde, niektoré kamarátky dospievali ešte na strednej.
@0silvia0 tak ja si myslím, že ten posun ma čo dočinenia s výživou. Ako som písala moja prastarka sa vydavala v 16 bez menzesu a boloto vraj normálne. Dievčatá tam dospievali až v tom veku 16 - 17. Ale je pravda, že ich strava bola uplne iná. Źiadne reťazce ako teraz, čo si vypestovali, vychovali to zjedli a väčšina dni boli zemiaky a suche posuchy. Inak, možno od veci, ale v Afrike v tých prírodných kmenoch, ked ženy napr dojčia, tak dostavaju menzes až po rokoch a oni maju väčšinou väčšie prirodzene rozdiely medzi detičkami. Ked tam prišli bieli, tak chceli vo velkom pomôcť chudatam podvyživeným dojčiacim Afričankam, tak ich zasobili jedlom a tie Afričanky začali dostavať menzes, napriek dojčeniu, omnoho skôr - čo bolo pre nich nežiaduce. To len taka zaujimavosť, že ta výdatnosť tej stravy zrejme uzko suvisi i s pohlavným dospievaním.
Mám kamarátky, spolužiačky z VŠ. Tiež boli obe ploché, ale nič si z toho nerobili, ani podprdu nenosili. Keď sme mali po štátniciach, tak jedna z nich povedala druhej: "Hádam by sme si mali kúpiť podprsenky, keď už sme tie inžinierky." Takže, netreba to brať vážne, každá žena je iná, teda aj dievča.
Nemusia narast vobec, ja prsia nemam doteraz. A po kojeni to je totalna katastrofa... ale ja som cvicila viac sa mi aj tak pacia male a pevne . Btw podpiru kludne moze nosit a vlastne by mala, lebo vytrcajuce bradavky tiez nie je bohvieco v tomto veku, iste sa bude citit lepsie.
A inac nedavno tu pani pisala ze si nevedia rady somsilnym menzesom u 12 r dievcatka. Napisala som ze 12 rcnéa menstruujucanuz nie je dievcatko ale dievca a dostala som ze co to pisem a podporujem skoru sexualitu ci co :D no a tu to mate. 12 rocna tuzi po prsach a chlpkoch a menzese. Prote tro je tak. 12 r uz nie je “dievcatko”.
Ľudia moja dcéra ma 15 a stále nič...niesu to lentilky ale trápi ju,že jej spolužiačky už môžu nosiť tielka pretože tam niečo maju a ona nič.... myslí si že take prsia bude mať navždy (neda si vysvetliť) je pravdepodobné že by jej ešte narastli o kus väčšie?
@katarinablahova Skor nie, co si pamatam zo skoly tak po 15 sa uz prsia nikomu nezvacsili, skor vynimocne
v 12 som nemala ani náznak😀 v 13 sa mi začali zväčšovať tak som to tak bez starostí som to prežila tak mala som ich keď ich bolo treba.
Mám 92 ročného deda celý život pracoval na poliach fajčil 40 cigariet denne a povedal že v živote si nekupíl mäso ani zeleninu v obchode. A keď vidím piť decká tie sladké nápoje a jesť Nutely rozmýšlam či tam niekde nie je chyba.
@katarinablahova su dievcata, zeny, ktore jednoducho prsia mat nikdy nebudu, genetika je genetika. A nikdy si nebudu moct dovolit nosit tielka... pouc dceru, ze nema zmysel sa trapit nad tym, co nema, nech zvyrazni to, co ma. Uzky pas, pekny zadok, pekne nohy.... Povedz jej, ze je pekna taka, aka je. puberta je hrozna, toto porovnavanie sa a trapenie nad prsiami a zadkami a frajermi😱
@jana22333 Píšeš že teba trápi, že dcéra nemá prsia a jej spolužiačky áno...ako sorry jasné keď má takú povrchnú mamu ako rovesníčky jej dcéry, tak aj ona z toho bude mať depky....Ja keď som bola malá som s mamou chodila do sauny (ženskej) tam som videla ženy s prsiami všetkých možných tvarov a veľkostí tak isto tlsté, chudé na kosť, krv a mlieko, biele tmavé, chlpaté, oholené a vďaka tomu mám zdravé sebavedomie lebo viem, že každý človek je iný a svojim spôsobom nemôže za genetiku, ktorá mu bola pridelená. A bolo mi prirodzené že niekto prsia má a niekto nie ... Ja som nemala prsia snáď do 16 tich..je pravda že som závidela spolužiačkam ktoré mali, lebo mali viac pozornosti od chlapcov ale nič mi neutieklo 🙂 .. a celý žovot mám malé prsia...teraz je to v móde viac ako tie umelé ...a užívala som si doteraz benefity neboľavej chrbtice, toho že môžem ísť von bez podprsenky a nikoho nepohoršujem 😅 a nebudú vyťahané po kolená
@mircalla ja sa nespolieham na fajčenie lebo fajčiť nefajčím. Ja si len myslím, že či náhodou nedávame deťom len chemické náhrady za vitamíny a živočíšne bielkoviny a tuky. Veď si zober takú Fantu, Nutellu, alebo kuracie mäso ich zloženie.
Mám malú dcérku, ale syn bude mať 13 a minulý rok bol o moju hlavu nižší a teraz je na mojej urovni a to ani nechlpatie.
@jana22333 mam 12 a trápi ma to isté.. nulky, posmechy spolužiačok a spolužiakov, moje rovesníčky s béčkami o ktorých ja môžem iba snívať..