13 mesačné bábätko vo vaničke
Dobrý deň,
možno na prvý pohľad banálna otázka.
Dnes pri cestovaní v autobuse s mojou malinkou dcérkou ma oslovila jedna pani ktorá tiež cestovala s malým bábätkom v kočíku a opýtala sa ma že prečo tak staré dieťatko mám vo vaničke,najprv som ostala zarazená ale hneď som povedala že keď sa tam zmestí tak som šťastná lebo v tejto zime je aspoň chránená a keď bude teplejšie tak ju dám do športovej časti.
A malinkú vôbec nič netlačí ešte tam má opierku na sedenie ktorá sa dá dať aj dole a je jej dobre v nej.
Fakt som taká divná? lebo pozerala na mňa šokovane.
Tak mám dosť priestranný kočík keďže ja nemám rada moderné ktoré sú málo priestranné.
@barbora221994 ja som dávala dcérku do športovej cca v 9tich mesiacoch.Mne osobne sa zdá 13 mesačne dieťa už tiež na hlboký kočík veľké,ale urobte tak,ako si myslíte,že je pre dcérku najlepšie 😉. Možno by som vám navrhla aspoň vyskúšať športový kočík - podľa mňa by to pre vás aj dcérku mohlo byť praktickejšie a pohodlnejšie
@barbora221994 už len doplním,že odkedy sa mi dcéra posadila,prišlo mi prirodzene dať ju do športovej časti. Ale zase čo je prirodzené pre mňa,nemusí byť pre vás
No veru môj by tam už neobsedel. Ten mi z hlbokého vyskakoval von a stále sa pretáčal. Tak, ale ak to dcérke takto vyhovuje a aj tebe, tak sa na druhých vykašli. Museli sme kúpiť športový.
Akoze ja sa cudujem, ze ti tam ta mala chce byt a asi by som sa nad tym tiez pozastavila, ale viac ma sokuje, ze ta kvoli tomu oslovila cudzia zena, tej to uz moze byt uplne ukradnute.
@barbora221994 sportovy mas tak isto chraneny, nechapem tu vanicku, lepsie sa jej oprie v sportovom
@barbora221994 moje deti ked mali cez rok už behali viac popri kočíku ako sedeli v ňom 🙂 tiež mi príde vanička neprirodzená. Ale ak vám to to takto vyhovuje - tebe aj dieťatku tak blbé komenty cudzích ľudí si nevšímaj.
🙂 mňa raz dorazil koment jednej cuzdej pani - vonkku sladkých 0st. a dieťa body, tričko, svetrík, hrubý overal, deka. a ona, že či mi nie je ľúto nechať dieťa mrznúť bez fusaku. ? ? spokojné vysmiate zdravé dieťa 🙂 ona mala na sebe legínky a tenkú jarnú bundičku 🙂))
@katarinamarkova no tak to keď malo hrubý overal + deku tak mu bolo teplučko🙂 no v legínach by mi teda bola riadna zima. Len toto sa mi prvý krát stalo úplne som ostala ako obarená😅🙂
@barbora221994 Ja si myslím, že ak je ti tam malá spokojná, tak je to aj takto v pohode. Bude teplejšie, začnete používať športovú časť. Každého osobná vec, čo a ako si robí, pokiaľ tým neubližuje inému.
Ale vždy sa nájdu starostlivé duše, čo sa budú starať do iných... Už som tiež zažila, že sa jedna suseda na celý autobus opýtala, či malému nie je zima v svetríku a pritom vonku pomerne teplo a on mal taký hrubý sveter a pod tým ešte viac vrstiev oblečenia, aby som ho mohla postupne vyzliekať, ako sa bude von otepľovať.
No môj malý má 14 mesiacov a cca od 9 mesiacov používam športový kočík. Má určite lepšiu opierku. A samozrejme chodí sám úplne ...cca od roka. Každá matka robí to čo si myslí,že je vhodné pre jej dieťa. Určite sa netreba stresovať z nejakej cudzej ženskej. Ty si mamička a ty jediná vieš čo je vhodné pre tvoju dcérku a nie suseda a už dupľom nie cudzia žena. Ak budeš cítiť,že je vhodný čas na športový tak tam svoju maličkú dáš. Ja som typ človeka,že mi je vo väčšine jedno čo si myslia iní ľudia. Ja som zas mala komentáre od babičiek z cerkvi, že čo chodím v takej zime s malým do chrámu lebo dakedy nechodili a ani teraz nechodia lebo je tam zima. Ja som povedala,že ja chodím a malý sa tam cíti dobre a, že nech každá mamička robí ako chce.....nôž potom sa babky začali na malého tešiť a každá sa pri nás zastavila😉
@barbora221994 mna by asi tiez prekvapilo keby na mna vykuklo take velke dietatko z kocika -vanicky lebo my ludia sme proste take v istom zmysle naucene ovečky že takto sa to ma.... ale Tvoja mala je taka chutna,že by som sa jej skor prihovorila ako riešila Tvoje rozhodnutie. Ved ked Vam to obom vyhovuje kľudne ju voz aj v krabici od televizora a druhym do toho nič😉. Nerieš.
@barbora221994 máš ju priputanu malej je tam dobre keby sa nepáčilo tak ti kričí vôbec nerieš a hlavne väčšina mám už pomaly 3 mesačné narve do športiaku lebo už chce pozerať 👍😏 malinké neublizujes ani jej nekazis chrbatik ani nič podobné .nerieš keď ti tam obsedi nechaj a na teplo vytiahnes športiak 🙂
Nechapem co je tu zensku do toho.... Je to vasa vec.... Hlavne ze je malej dobre a pohodlne.....je zlatucka.... Mne mala zase velmi skoro nevydržala v hlbokom ☹️.... Tiez sa mi nepacia tue miderne stracie nozky v ktorych miderne maninky vozia bábätká.. Hroza...
@barbora221994 Je to sice tvoja vec, ale pre mna je tiez nezvyk vidiet takto vo vanicke sediet tak velke dieta. Aj mam z toho dojem, ze to musi byt nepohodlne a ze by sa citila lepsie v sportovej casti, ale tak tvoje dieta, ty vies.
Inak mi hned udrel do oci ten nadpis ze 13 mesacne babatko - taketo slovne spojenie som este nepocula, automaticky by som povedala "rocne dieta", 13 mesacne mi uz nepride ako babatko. A tym padom mi ani nepasuje do vanicky ;)
@fokuska haha 😂 mna tiez oslovil ten nadpis, ze 13 m babatko 😂😂😂 lebo ja mam teraz 14 m a bezne hovorim, ze ma proste rok a ani mi ako babatko nepride
@lubik87 tak Natálka je spokojná, ja jej tam dám pár hračiek a je dobre🙂 a opierku tam má keď chce sedieť a automaticky keď chce spinkať tak ju dám dole a mám tam perinku tak ju absolútne nič netlačí a ešte sa zmestí 😉 do športovej časti som ju skúšala dat a keby som tej pani povedala ze ešte ju dávam aj do perinky doma tak to už by asi ostala v nemom úžase 😅 no ja nemôžem za to že moje dieťa sa cíti veľmi dobre v perinke😂 fotené to bolo pred mesiacom ale tam kde je vo svetríku to bolo ešte minulý rok keď bolo teplejšie 😉
@barbora221994 super veď je zlatá 🙂 podľa.mna máš výhodu že si ju naučila na perinku stále jej je teplo .moja ani náhodou spací vak a keď ju prikryjem za 10 minút leží na perine na druhej strane postele 😃 vôbec nerieš je to tvoje bábo nerobíš mu zle 🙂
@barbora221994 je to na vás, ako Vám vyhovuje, tak to urob. Môj maly bol v športovom kociku už v 5. mesiaci, keby mohol, bol by tam už v treťom, už vtedy nevedel vydrzat v hlbokom, je to ale tak veľmi individuálne, že ťažko zovšeobecňovať. Skôr mi príde zvláštne, že ľudia okolo majú potrebu to riesit a ešte sa na to aj pytat😳😳
@barbora221994 aj ja som.vozila..a ovela dlhsie, ale ja som.mala.inglesinu magnum,kde boli aj remence, cize ked uz sedeli,boli pripútaní, krasne sa tam.zmestili.. ten kcoik bol.do 3rokov veku av lete som.ho podla.potreby vedela prerobit na cisto sportiak alebo opat na vanickovy, ked sa nahodou ochladilo.. v roku tam.este boli aj vo fusaku, zmestili sa, tak co..
Podla.mna blba otazka od mamicky, ked mas dostatocne dlhú vaničku, zatial.sportiak nepotrebujes...neries ju..ona si asi kúpila jeden z tych minihlbokych kocikov a musela dat dieta predčasne do sportiaku.
P. S. Mas.pekny kočík.
@siska53 ďakujem dlho som ho vyberala 🙂 dnes som ju vyskúšala dať do športového ale myslím si že je šťastnejšia vo vaničke tak do polky apríla ju nechám vo vaničke veď to je naklikovacie tak to je v pohode a potom ju dám do športovej sedačky.😉

Nebojis sa, ze vypadne? Ci je priputana? Ako je to nezvyk, ale rob, ako tebe a malej vyhovuje