icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

zlatanka30
12. okt 2010

pytam sa preto,ze ma bolia krize a podbrusko.len nech to neni predzvest niecoho zleho 😒 😒 a ty ako mojko???

monicka7299
12. okt 2010

@kefalinek ja som sa v centre pýtala na tie vyšetrenia ale oni mi povedali, že nič nepotrebujem. Tak som si išla dať aspoň tú štítnu vyšetriť a je v poriadku. . . A ešte rozmýšľam nad tými genetickými testami..... ale to som myslela, že urobili v centre...asi nie. No a tú zrážanlivosť. Inak by som ocenila, keby ste tu niektorá do stĺpca napísala názvy tých vyšetrení čo ste si dali urobiť.....
Tú žiadosť by ste si mali podať ešte teraz aby do konca roku neboli vyčerpané peniaze.... aj keď neviem či mi to pomôže nakoľko všeobecná je akosi v dlhoch, ale snáď...

evasbk
12. okt 2010

@zlatanka30 ja nič, mna nič nebolí ale mám taký pocit akoby som mala dost mrchu. To pichanie v podbrušku som mala aj ja, tak asi 4 den po ET, dufam že to znamelo že malé sa uhniezdilo 😉 A kríže boleli moju kamošku čo bola na IVf a bola to dobrá predzvesť , jej dcerenka má už 4 mesiace 🙂

zlatanka30
12. okt 2010

ale mna bolia krize uz prvy den po ET. 😠 neboj male je uz zahniezdene 🙂 🙂 🙂

janicca
12. okt 2010

@evasbk to je uplne v poriadku to som mala aj ja také predmrchovské stavy kríže boleli a o bruchu ani nevravím presne ako na mrchu....... to znamená že nemáš dovod na paniku 😉

dejka12
12. okt 2010

@zlatanka30
Ahoj pri IVF sa uz nemozes riadit vlastnym cyklom, dolezity je den OPU a od toho uz ratas, v prirodzenom cykle sa embryjko uhniezduje v maternici okolo 5-6 dna, uhniezdenie by sa malo ukoncit na 10-11 den a vtedy by sa uz malo zacat zvysovat aj HCG.
Niekedy sa stava, ze zena ma menzes aj ked je uz tehotna a pri IVF je to este castejsie ako pri prirodzenom otehotneni. Aj priznaky PMS ako bolesti v krizoch a bolestive prsia su normalne.
My len musime papat utrogestan, aby nam hrubka sliznice maternice neklesala..... no a verit ze sa nasim bublinkam bude u nas pacit.
A to urcite bude 😀 😀 😀

zlatanka30
12. okt 2010

juj dejka 12 si zlata.den OPU som mala na 15dc .ja utrogestan nepapam ja vkladam 2 rano dve vecer.a ako sa to rata.som ale nevzdelana ohladom tohto 🙂 🙂 🙂 🙂

yeliel
12. okt 2010

@zlatanka30 mna tiez pobolievaju krize a to som mala KET vcera ..ale ja si myslim,ze to z toho lezania 😀 😀 😀 mne davali zmzlinky do bruska na 17Dc

dejka12
12. okt 2010

@zlatanka30
jasne aj ja vkladam 🙂 🙂 🙂
Ty si mala myslim vklad vcera a to bol 6. den, nie? Tak dnes mas 7. - tvoja bublinka sa uz zahryzava.
Ja mam o den starsie, ma dnes 8. den, .... teda maju ... ja mam dve 😎

dejka12
12. okt 2010

@zlatanka30
a vobec nie si nevzdelana.... ja mam skusku z embryologie .... tak preto to viem 😉 😉

zlatanka30
12. okt 2010

yeliel tak som neni sama aspon 😀 😀 😀 dejka 12 dakujem aspon uz viem toto som sa nikdy dokiho nepytala v car.

zlatanka30
12. okt 2010

dejka tak sa vyznas v embryach vau ☹ ☹ ☹ i ked ja som bola doslova nasr....na tu nasu v car 😀 😀 😀 😀

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 moje ja mam len 4 bunkacika a vcera bol vklad tak moje sa kedy bude zahryzkavat? 😀

dejka12
12. okt 2010

@zlatanka30
no ta vasa embryologicka asi nie je velmi zhovorciva, ja chodim do iscare a tam je Mgr Filova naozaj zlata, vsetko podrobne vysvetli, v den vkladu nam ukazala ake boli embryjka kazdy den od oplodnenia a ukazala mi ich pod mikroskopom tesne pred vkladom

zlatanka30
12. okt 2010

yeliel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yeliel
12. okt 2010

@wera 😉 dobre sa mame ..len si tak relaxujem ...
len keby to rychlejsie ubiehalo 😅

zlatanka30
12. okt 2010

nam tak ukazala papiere kde hodnotila kazdy den znamkami.to musi byt zaujmave pod mikroskopom.to kazdemu ukazu .??

sunday1
12. okt 2010

Ahojte 🙂

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
ahojcek, kazde embryjko sa zahryzkava okolo 5-6 dna, az ked je z neho expandovana blastocysta. Tvoje si teraz len tak plava v bublinke a hlada miesto, kde sa zahryzne. Tebe ho zamrazili hned po odbere? Ak mal 4 bunky tak dnes by ti uz mohol vyrast do moruly, zajtra do blastuly a vo stvrtok sa ta uz chyti ... a nepusti 😀 😀 😀 😀

yeliel
12. okt 2010

@sunday1 cavelo 😉

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 ano zambrazili ho hned po odbrere...a ked rozmrazili tak 1 malo 2 bunky a 2 mali 3 bunky a pri vklade to 2 bunkove malo 3 a tie 3bunkove 4 😉

wera
12. okt 2010

@yeliel no verím aj mne ten čas ide straaaaaašne pomalinky...ale treba si nájsť nejakú zábavku, ktorá Ti zaberie skoro celý deň... 🙂 ja pozerám telku, hrám sa havkom...teda spinkáme s havkom 🙂 a teraz už keď fungujem normálne tak si zbehnem do obchodu alebo len tak na prechádzku 🙂

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 to muselo byť úžasné vidieť svoje bobule 🙂 A mne ked vkladali už expandovanú blastocystu, tak tá sa kedy asi uhniezduje???? 😉

zlatanka30
12. okt 2010

dejka 12 no bodaj by si mala pravdu.a co je to ta expandovana blastocysta??mne stale chodi po rozume taka nejaka ktora kazdu chvilu vybuchne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zlatanka30
12. okt 2010

evask tvoja je uz zahniezdena jasne???? 😀 😀 😀 wera akeho mas havkaca???

dejka12
12. okt 2010

@zlatanka30
ano, kazdemu

evasbk
12. okt 2010

@zlatanka30 😀 ja chcem len vediet kedy. Mne ked doki robil transfer tak mi povedal že ked je expyndovaná tak ju len vystrelíme priamo do maternice, ako kozmonauta na mesiac 😀 😀 😀

zlatanka30
12. okt 2010

evask ved aj mne .a este mi ukazal kde je 🙂 🙂

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 joj len nech mi nikam neodplava 😕

dejka12
12. okt 2010

@evasbk
ta sa Ti uhniezdila v ten den ked Ti ju dali, pripadne na druhy den. ty si mala vklad na 5 den, vsak? Uhniezdenie byva 5-6 den.
Bolo to velmi mile ked sme nase bublinky videli pod mikroskopom, dufam ze to budu v centre robit stale, ze im takyto skvely pristup ostane