icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

lume
15. okt 2010

@noe Embryologicka mi navrhla prave toto. Povedala, ze napr. 4 embrya daju na ICSI a niekolko tak normalne. Bola som rada, lebo to, ze sa jedno vajicko oplodnilo normalne vylucilo imunitnu reakciu vajicka voci spermiam a mam pocit, ze najlepsie sa delilo embryo, ktore bolo oplodnene takto a nie ICSI. Problem je v tom, ze pomocou ICSI sa oplodnilo viac embryi. V dalsom cykle sa tiez rozhodnem tak, nech skusia obe metody (ak bude dost vajicok) a ak sa to podari, tak budem preferovat vlozenie prave takychto embryi.

monicka7299
15. okt 2010

@evasbk evička, ako?.... nebudem Ti písať aby si bola v kľude a nemyslela na to najhoršie, lebo viem presne ako Ti je ..... neskúsila si test? si 9. deň po ET - už by to mohlo byť aj vidno..... a na ms nie je ešte skoro? Je to podľa toho koľký deň ja sm mala ET 15DC ... ms som dostala 13 dní od ET (avšak presne v deň kedy som ju mala dostať 😠
..podľa toho čo píšeš by si ju ešte nemala dostať, či?

yeliel
15. okt 2010

ahoj babule

yeliel
15. okt 2010

@lume ahoj tak to si mala celkom pekne vajicok ,tak nemusis sa tentokrat tak velmi bat,ze ich nenastimulkujes 😉 a cim si stimulovala?V nasom pripade,prichadza do uvahy len ICSI .

wera
15. okt 2010

@yeliel ahojky 🙂

lume
15. okt 2010

@yeliel No to vies, ale bojim sa, aby som si ich tymto stylom neminula vsetky 😖 Predsa len nie sme na tom ako chlapi. Stimulovala som dipherelinom a menopurom. Ty zacnes kedy stimulaciu?

nechsazadari
15. okt 2010

Ahojte babule, aj u vás je také mrzké počasie?
@lume - som si ťa čítala, a sme na tom tak podobne. Tiež som mala 13 vajíčok. 12 zrelých, 7 ICSI, 5 IVF. 2 sa oplodnili z ICSI, 2 "normálne" a tie normálne sa aj vkladali, ale neudržali. A mrazáčikov nemáme. Tak dúfam, že aj tento raz budem aspoň taká nosnica ako minule ale teraz sa maličký uchytia, lebo sa na nich už tešíme. Majú postavenú detskú izbu, aj darčeky pod stromček im kúpim, len nech s nami zostanú! 😀 😉

lume
15. okt 2010

@nechsazadari Tak sme na tom fakt podobne. Kam chodis do centra? Budem drzat palce pri dalsej stimulacii. Uvazovala si aj o genetickom vysetreni embryi?

yeliel
15. okt 2010

@lume momentalne cakam ako to dopadne..bola som na KET v pondelok ..

yeliel
15. okt 2010

@wera 😉

wera
15. okt 2010

@yeliel ako sa cítiš zlatko? ako hlava a grckanie? dúfam, že Ti to už prešlo 🙂

yeliel
15. okt 2010

@wera grckat uz negrckam 😀 a z hlavou sa to ako tak da vydrzat 😅

wera
15. okt 2010

@yeliel tak dúfam že už bude len a len lepšie 🙂 🙂 🙂 ležkáš ešte? si vlastne domka, alebo chodíš do robotky?
ja akurát tlačím druhý tanier hríbikovej polievky zo sáčku lebo nie som schopná nič dlhšie variť... len dúfam že nepoletí von 😀 bola by jej škoda taká je dobrá 😝

monicka7299
15. okt 2010

@wera -hríby by sa nemali v tehotenstve.... ale možnno so sáčku ano 😉

monicka7299
15. okt 2010

@wera možno sa mýlim 😉

noe
15. okt 2010

@wera jej to je krasne, ako si manzelik oblubil maltezacika 😉 U nas je to tak s kocurikom, nikdy pred tym sme macku nemali a nevedela som si predstavit ani nikto z nasej rodiny, ze nieco take by sme mohli doma mat. A ked som spoznala manzelika, tak kocura uz mal. A teraz byva unasich a je to najvacsi milacik 😀

wera
15. okt 2010

@monicka7299 myslím si že také so sáčku sú v pohode 🙂 také čerstvo natrhané by som sa bála papať 😉 ale je pravda že ešte nemám žiadnu múdru tehu knižku, musím si ísť nejakú kúpiť 😀

yeliel
15. okt 2010

@wera no tak skor uz sedkam..uz ma boli chrbat z toho lezania 😝
sackove poloievocky som si dala vcera aj ja...ale tusim to tiez nieje najzdravsie riesenie 😀

wera
15. okt 2010

@noe jej takže ten Váš krásavec bol manželov? my keď sme bývali s drahým u našich tak sme tam mali jednu mačičku ale drahý ju nemal rád.... stále jej robil zle, teda skôr sa s ňou naháňal 😅 teraz má mamina doma tri britské aj od mojej babičky 😉

wera
15. okt 2010

@yeliel heh to viem, ale kúpila som si takú polievočku že natur... tak snáď tam nebude toľko éčok... musím povedať mamine nech mi uvarí kapustnicu 😀 mám na ňu už dlho strašnú chuť 🙂

wera
15. okt 2010

@yeliel joj inak to ležanie mi ani nespomínaj, tiež sa mi ťažko leží, ale máme veľký gauč tak sa stále presúvam z jednej strany na druhú 🙂

evasbk
15. okt 2010

@monicka7299 ahojky, od poslednej ms je to presne 28 dní, tak mi aj mrche chodí. Volala som do car, mám si zvýšit davk utrogestanu a mám si nasadit dufaston a mám počkat do stredy. No od dnes je to intenzívnejšie, tak sa už pripravujem na to najhoršie ☹ Viem čo má čaká, už je to po 4 × ☹

monicka7299
15. okt 2010

@evasbk chápem Ťa.... viem ako Ti je strašne - ale ešte vydrž, moja.... myslím na Teba 😉 ...tak si zvýš dávky... Ja som vysadila utrogestan hneď ako sa mi spustila mrcha aj keď mi kázali ho brať ďalej - ale nevládala som ..... šak víš..
Keby som ho brala možno by to malo iný koniec ale ja som si vtedy myslela, že nie...hmmm ...a inak druhý krát som urobila to isté 😖 ....ak nemáš ešte klasické krvácanie, tak to ber.

yeliel
15. okt 2010

@evasbk zlatko a kolko utrosu si budes teraz davat a duphaston 2x denne?
v stredu mas krvicku?

yeliel
15. okt 2010

@evasbk ozaj a nekazali ti utros zapíjať ?

yeliel
15. okt 2010

@monicka7299 ahoj a ty sa nam mas ako? 😉
kedy bude schvalena ziadost? 😉

yeliel
15. okt 2010

@wera tak ale ty uz mas dovod lezat..uz lezite traja 😅

noe
15. okt 2010

@lume dakujem ti si poklad. Presne toto som potrebovala pocut, pretoze manzel prisiel s teoriou, ze on chce aj tak aj tak nechat oplodnovat. Zatial nam navrhovali len metodu ICSI. No som rada, ze sa to da pri jednom odbere vajicok dvojako 😉
Aspom nebudem v pondelok v Heliose vyzerat ako puk, ze co si to vymyslam a mam za blbe otazky 😀

@nechsazadari moja normalne si ma rozplakala. To je krasne ako pises, ze maju drobcekovia uz detsku izbu a ake plany mas na Vianoce 😵 😵 😵

@wera
@monicka7299 co sa tyka hribov, tak je to 50 / 50. Urcite nie zbierane, kde si niesi ista, a mozes odtrhnut aj jedovat. V tomto mas pri kupovanych istotu. Ale ze vraj su to silne alergeny.... Ale trosku urcite neuskodi. Tak ako vsetkeho, nic sa nesmie prehanat. Takze weri dobru chut, nech pokladikom chuti 😉

yeliel
15. okt 2010

@noe 😉cao nedockoavec...podla mna na take otazky mas uplne cas po OUP podla toho kolko budes mat vajicok a aky bude aktulany stav manzelikohovho spg.embryologicka vam navrhne urcite to najlepsie riesenie 😉

evasbk
15. okt 2010

@yeliel
@monicka7299 zatial si ho mám vkladat 3×2 dfaston 2×1 jesť. Ak sa uplne spustí mrcha, tak mam utroš jest 3×1 a neprestavat s užvaním, mám príst až tu stredu no a že mi drží palce ☹ Krajko je dcestovaný, tak som to konzultovala s koordinatorkou. S mužom sme sa akurat rozpravali o KETe, či pojdem teraz hned, pokial je doma, alebo to nechame až na máj ked príde domov, neviem čo je správne