2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
dobé ránko babuľky 🙂 🙂 🙂
posielam zopár čerstvých TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT vírusíkov 😀
Dobre ranko 🙂
@annamary27 pevne nervy so svagrom, no ked uz nema ani jednu koselu, tak to je s nim asi velmi zle 😠
@dejka12 potichucky ti drzim palce, aby pribudla dalsia tehlka 😵 Sa to tu trosku pokazilo, tak treba oprasit stafetu 😉
@evasbk wow, sef je uplne ukazkovy 🙂 inak boli ste niekde s manzelikom?
@katti77 ja som prisla okolo 7.30 a asi sa uz menili sluzby 😀 Aj ja chcem byt riadna sliepka a mne po 6 vajickach povedali, ze vela reagujema davku znizili. Nechapem, no dufam, ze vedia co robia 😉
@sunday1 😀 inokedy by som ti neblahozelala ale teraz super, ze mrcha prisla 😀
@sunday1 ja si picham 187,5 iu a v piatok idem na kotrolu tak som zvedava ci mi ju zmenia...minule som zacala s 150 iu a potom mi to zvysili na 225 a to som mala len 7 vajicok, tak dufam, ze aj teraz pojdu jednotky hore
@noe to je teda sila, ze 6 vajicok a vela reagujes...no vsak vedia co robia...ja na IUI som reagovala na clostil velmi som mala az 4 vajicka a pri 1.IVF len 7 a boli spokojni, ale ja nie, ja chcem aspon 10...som zvedava na piatok kolko ich bude...ty ides kedy teraz na kontrolu?
Mam par otazok na vas skusenejsie?
1.Preco v niektorych CAR chcu mat podpis overeny u notara a v Heliose sa zda, ze staci, ked sa suhlas s IVF podpise tam?
2. pred OPU sa beru nejake ATB??? Lebo zatial mi nikto o tom nic nepovedal, len som sa docitala na mudrom internete 😀 😀 😀
3. Je normalne ked ma po 5 dnoch pichania Menopuru uz bolia vajecniky? Nieje to skoro?
4. Preco sa aj pred OPU berie krv? Sono chapem, ale krv?
5. Preco beru v CAR krv aj chlapom?
dakujem vopred za odpovede 😉 😉 😉
Ahojte babuľky ja už mám po odbere takže mala som 8 vajíčok 2 sa neoplodnili a 2 sa zdegenerovali takže dneska je 6 den a mám 4 ale že ešte nie sú také žeby sa mohli vkladať má niekto také skúsenosti žeby sa nevkladali na 6 den ale až pozdejšie zajtra ráno si mám zavolať ja už som hotová nie a nie aby som mala poriadné tie embrijká....... ☹
@kvetinka98 najneskor sa vkladaju na 6 den,ale neboj oni sa este pekne dovyvijaju
@katti77
@sunday1 aj ja si to myslim, lebo vajicka mali okolo 5 - 8 mm a par drobnych. Tak bud chceli pribrzdit tie velke, aby tak rychlo nerastli a aby ich tie drobne dobehli. Alebo ja mam PCO, takze nabeh na hyperstimulak tam je. Pijem 4 litre a uz po prvej inj. Menopuru som dost vyrazne reagovala, sa mi do minuty tocila hlava a potom mi ju islo roztrhnut od bolesti. A ruhy vyhodene vyrazkami, strasne svrbive.
Ja budem rada aj za 6 len nech sa dopracujeme k OPU 🙂 Velmi sa bojim OHSS 😒
A toto je moje prve IVF, ja som tu taka vterka medzi vami skusenymi 😀
@katti77 Ja idem vo stvrtok, tak sa nestretneme 🙂
Pekné doobedie,
@noe - no veď nejde o to, aby si bola ukážková v stimulke, ale aby si nám bola vzorom vo výsledku. Ako janemari, wera etc. etc. 😀 Osobne si myslím, že sa vajká rozbehli, takže ich nakoniec bude aj viac, ale hlavne aby boli kvalitné a ochotne pohltali spermijky a pekne sa delili. Potom už len do výbavy niečo na prichytenie sa mamičky a môžme sa vytešovať.
@dejka12 - áááá supééér!!! Aj vieš hodnotu hcg? Blahoželám!!!!
janemari prečo najneskor ved zajtra je už 7 den..tak teraz neviem či ma naťahujú alebo čo....neviem čo si mám o tom mysleiť...
@noe Ahoj. K notarovi Ti nepoviem nic, lebo neviem odpoved.
Ja som brala az v den odberu alebo aj vecer pred tym antibiotikum. Berie sa to ako prevencia pred moznou infekciou.
Podla mna pichanie vajecnikov je individualne. Aj ja som ich mala citlivejsie a pichali ma. Len si nepamatam, ktory den to zacalo. Ja som stimulaciu zvladala podla mna dobre.
Myslis branie krvi pred OPU ako predoperacne vysetrenie? Krv sa berie vzdy pred anesteziou: Nie som lekar, ale podla mna v pripade nejakeho zapaloveho procesu sa to musi brat do uvahy pri podani anestezie.
Chlapom beru krv podla hlavne kvoli pohlavnym chorobam a zapalom.
@kvetinka98 do ktoreho car chodis??
@kvetinka98 tak pokial viem tak PK sa robi na 5-6 den,este som nepocula zeby to trvalo dlhsie.Ale mozno maju baby s tym skusenost.
@kvetinka98 neviem ti poradit, ale asi ostava len verit doktorom, ze vedia co robia 😕
@nechsazadari dakujem, jasne je jedno kolko bude vajicok, hlavne nech je vysledok vysnivany 😵 Ja sa snazim, robim, co mozem, tak snad ma potom drobcekovia nesklamu 😀 Ako tvoje vcely? Uz posluchaju viac? 😉
@noe Ono je to asi všade iné, u nás tiež netreba podpis overiť u notára. Ja si myslím, že sa to robí v prípade, ak jeden z partnerov nemôže prísť zmluvu podpísať osobne. Car sa potrebuje poistiť, lebo sa robia rôzne podvody, hlavne čo sa týka budúceho otecka.
ATB - nerozumiem, prečo by sa mali brať, ak je žena zdravá, len tak ich určite nepredpisujú, písalo to car na stránke alebo niekto, kto s tým má skúsenosti?
Je normálne, že pichajú, oni teraz chúďatká pracujú na plné obrátky, niekedy naraz vyprodukujú toľko vajíčok, ako inokedy za rok alebo dva. Len sa sleduj, či sa Ti v brušku nehromadí tekutina, ale na sone by videli, že niečo nie je v poriadku.
OPU je v podstate taká malinká operácia, tak si chcú byť istí a musia urobiť predoperačné vyšetrenia. U chlapov berú krv kvôli pohlavne prenosným chorobám.
zlatanka30 ahojky chodím do Martina do Heliosu je to moje 2 IVF prvé bolo ešte horšie ako toto druhé nechápem prečo prvé som mala 4 vajká a oplodnilo sa iba 1 kt. na 6 den vkladali ako sa to počíta ja som mala odber v piatok...a povedali mi že bud bude dnes alebo zajtra transfer ale mne sa to zdá veľmi pozde ......
@lume dakujem, dakujem 😉
Nemyslim predoperacne, to mi kazali spravit uz na zaciatku pred stimulkou. Ale vzdy kde cakam rano na krv, tak prednostne beru babule na zakrok 😨 Takze z toho usudzujem, ze par minut pres samotnym OPU ti beru krv, ale vysledky mozu mat najskor okolo obeda, co uz nieje aktualne, ked uz si po??? Nevadi spytam sa zajtra v Heliose 😉 A u chlapov to iste. Manzel si mal spravit tiez odbery u svojho doktora na infekcne veci ako HIV, zltacka..... 😨 😨 😨
@noe ahojky 🙂 🙂 🙂 hej hej už som aj tehu témičke 😉 ale nebojte ja sem nakukávam, len už nemám toľko čo prispievať, ale čerstvé vírusíky Vám určite budem nosiť 😀 bruško už rastie, teda resp. vydúva sa mi moja pneumatička 😅 ale tak je už lepšie vidno 🙂 🙂 🙂 a keď sa poobede najem tak vyzerám ako v piatom mesiaci 😅
manželík sa stará tak tak... trochu frfle že nič doma neporobím, hmmm on všetko tak trochu zľahčuje 😅
a ešte odpovede na Tvoje otázky:
1. u nás v Iscare stačí keď podpíšu súhlas s IVF obidvaja na mieste
2. mne pred OPU nedávali nič, až keď som ležala na stole tak som počula ako sa baví anesteziológ s anesteziologickou sestričkou aby mi tam ten novalgin už pichla, že to aj tak zaberie až na izbe.... na nete som si našla že je to prosti bolesti a je pravda že ma probudení z narkózy nič nebolelo.... pri prvom odbere mi nič také nedávali a mala som bolesti... viem že v gynfive dávajú diazepam a ešte nejaký čípok pred zákrokom...
3. jasnačka že je normálne že Ťa pichajú vaječníky, je to dobré aspoň vieš že pekne reagujú na liečbu 🙂 mňatiež začali pichať po nejakých 4-5tich dňoch 😉
4. mne brali krv počas stimulky 2x aby doki vedela či hormóny v krvičke zodpovedajú stavu vaječníkov, naposledy mi brali krv v piatok (OPU som mala v utorok) doki totižto nevedela či dať OPU na utorok alebo na stredu, ale podľa hormónov usúdila že už v utorok, ale pre istotu si ma zavolala na kontrolné sono ešte aj v sobotu aby si bola na 100% istá 😉
5. chlapom berú krvičku aby zistili či nemajú nejakú chorobu, prípadne pohlavné ochorenie ktoré by znemožnilo oplodnenie... aj môjmu mužíkovi brali 😉
@kvetinka98 ked si mala odber v piatok tak dnes je 5 den.predpokladam,ze mas aj pk.toto vzdy robia v heliku natahuju vklad aj my sme isli az na 6 den.za toto som na nich tak nasrata.

@wera Takze s Tebou je vsetko OK? Drzim palce.