2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
katti77 moja to ešte nevieš čo som spravkala v piatok s nimi možno sú aj preto ku mne také naozaj s celého srdca mám toho až až dosť,,,,,toto je kopírované predošlé príspevky čo som si zažila a potom nak mi hovoria že som mladá...Ďakujem veľmi pekne za povzbudenie.Ja iba dúfam , že bude všetko v poriadku som iba rada že mi doktor povedal že v budúcnosti budem mať miminko. Ja viem že som to napísala iba v takej hádanke veľmi rada sa vám zdôverujem lebo viem že každý príspevok nám iba pomáha aj keď je to niekedy kruté ......
Takže u nás to bolo veľmi zložité 3 roky som nevedela otehotnieť podstúpila som všetky vyšetrenia ktoré ukazovali že ja som v uplnom poriadku a preto doktor nás poslal na vyšetrenie partnera. tak som hľadala všade kde by bolo asi najlepšie a rozhodla som sa pre sanatórium Helios ..(myslím si ešte aj teraz že je to veľmi dobré sanatórium na tieto veci...)Partner išiel na vyšetrenie kde sa ukázalo že má slabé spermie ( teda morfológiu t.j. zlý tvar spermie).ale nám povedala Dokroka že u nás je to veľmi nádejné v roku 01/2009 som podstúpila insemináciu to nie je umelé oplodnenie ale niečo čo sa robká pred umelým oplodnením robká sa to 3 krát a potom sa ide na umelé oplodnenie...táto inseminácie č1 nebola úspešná tak som iba verila že sa to bude opakovať a že to už musí byť ok. aj tak bolo vo 02/2009 som podstúpila druhú....ktorá bola úspešná takže sme sa radovali a bolo všetko dobré celé tehotenstvo som mala bez akýkoľvek ťažkostí.....(musím podotknúť že naozaj žiaden problém ani náznak na zvracanie ani nič podobné dalo sa tomu povedať ideálne tehotenstvo aké si žena môže priať...) chodila som k môjmu doktorkovi na návštevu tak ako sa patrí žene ktorá nemá problém s úsmevom na tváry.....okrem bežných vyšetrení som podstúpila aj vyšetrenia ktor´som nemusela teda to čo mi robkal doktor tu u nás som išla podstúpiť aj do heliosu (t.j. napr. genetické a pod.) bola som aj na 3D sone všetko bolo ok...až kým neprišiel ten osudový deň ....v noci o 2:45 som sa zobudila na to že som si myslela že mi odtiekla plodová voda a že idem rodiť....to bol môj prvotný dojem aj keď som vedela že ešte mám 9 týždnov do pôrodu a povedala som môjmu partnerovi aby zápalil svetlo čo sa aj stalo a vtedy som zbadala že to nebude plodová voda ale plno krvy....hneď sme volali na pohotovosť ktorá ma odviezla do nemocnice keĎ som tam prišla tak malučký ešte žil a preto doktor sa rozhodol mi robkať cisársky ...ke´d som sa po narkóze prebudila tak mi povedali, že som stratila veľa krvy a že sa mi odlúpila placenta(že sa stáva že sa odlupuje po kúsku ale mne sa odlúpila naraz)a že malého nevedeli zachrániť lebo keď mu odstrihávali pupočníkovú šnúru tak nemal dosť živiny na prežitie...samozrejme dôvody prečo sa mi to stalo to je všetko vo hviezdach v prírode neznáme...v piatok ma prepustili domov že som po zdravotnej stránke ok a najhoršie bolo že som malému robkala pohreb kt. bol v sobotu....bolo to niečo strašné a neopisatelné.....kto nezažije nevie...teraz sa cítim strašne prázdna ....ale musím byť silná a dúfať že bude všetko dobré doktor povedal že musím počkať rok na to aby sme sa pokúsili o dalšie miminko aj ke´d viem že tohto malého mi už nič a nikto nevráti....sladko búva v nebíčku......výsledky s patológie a s pitvy budú v piatok sa všetci sme zvedaví čo povedia ale lepšie prezradia ..aj keď to už nič nevráti ale budeme aspon vedieť čoho sa vyvarovať do budúcnosti potom vám to sem napíšem.....teraz už počkať rok a dúfam že nie dalšie 3 roky ....musím to prežiť a musíte aj vy .....držkám všetkým palšeky a nikomu neprajem aby sa zopakovalo to čo mne......prajem iba všetko naj naj naj........najkrajšieho Anjelika.......
@katti77 Podla mna nie každá embr. v helíku je taká. pri prvom IVF som mala taku mladu, čo mi len ukazovala obrazky, ako sa delia atd. moc mi to nedalo to je pravda. Ale pri druhom som mala staršiu, myslím že je veduca embryologie a tá sa so mnou rozpravala na rovinu, síce ja som sa tiež už viac pýtala. Podla mna ked si na recepci povieš že chceš tu a tu embryologičku tak by ti mali vyhoviet 😉
no a v piatok tak tam sa ti zaúča mladý nový doktorík a on samozrejme nakom inom sa bude zaúčať samozrejme na mne .....tak mi robkal sono pre odberom a ja bolesti v podbrušku rozšprtal ma nevedel mi nájsť vaječník..tak museli zavolať krajkovička aby sa na mna pozrel že či nemám vaječník a on ho našiel bez problémov to sa mi ešte nestalo a to už som na koze bola 10000000...krát 🙂 a že on mi ide robkať odber tak som si zavolala Krajkoviča a požiadala som ho aby mi robkal on nie ten nový tak si predstav že prišiel za mnou a ironicky do mna že viete ale ja vám to nebudem robjať tak ti bol urazený celý kolektív sa o tom rozpraval že som odmietla...ale tak mi povedzte čo som mala robkať...ved ja už chcem aby som bola tehu a bolo všetko ok a nie aby sa na mne zaúčali....... 😲
@kvetinka98 ufff tak toto som necakala...to je hrozne, zlato drz sa a dufam, ze zajtra ti vlozia embryko a ty za 9 mesiacov budes drzat v rukach zdravucke babatko...zo srdca ti to zelam...ani neviem co mam napisat...
@evasbk ano idem zajtra 😉 a orientacne mi uz povedali v pondelok. Som sa pytala ci to manzel stihne, lebo pride v sobotu, tak OPU zatial vychadza na utorok/ stredu. Uvidime ci sa trafili 😉
@lume asi citam vela, a uz sa mi to pletie. OK prestavam stresovat a citat clanky 🙂 Uz budem robit len to co povie lekar a slepo verit, ze vie co robi 😀
@kvetinka98 Ja normálne nechápem, čo sa tam u Vás v car deje 😕 Prekvapuje ma to, lebo som naň počula samú chválu, ale keď sa ide do detailov, tak neviem. Ja som rada, že som tam, kde som. Pevné nervy prajem.
@kvetinka98 ktorého dr myslíš??? Dr. Galo??? Máš pravdu ja by som asi tiež nechcela aby som bola pokusná pacientka. Teraz idem na 5 transfer a posledný asi v heliose, tak by som chcela aby to robil skusenejší a nie taký čo si to ide na mne vyskušat. Aj ked ten mladý dr získa prax len tak že bude skušat
@kvetinka98 to nemyslis vazne, ze ta krajko odmietol? a kto ti teda robil OPU?
@evasbk no ja som v heliose zatial spokojna zo vsetkymi a vsetkym okrem embryologicky (mala som tu mladu) a v pondelok som bola u gala a nezdal sa mi zly, ale to som netusila, ze je zaciatocnik...takze idem dufat, ze mi OPU bude robit krajko alebo gatova a o vklade ani nehovorim...
katti77 dakujem už je to mierne predýchané.....ale ešte stále to bolieva..... ☹
@sunday1 Ja som v Heliose velmi spokojná, len maju noveho dr, no a mi čo tam chodíme ako domov, tak mame väčšiu doveru k dr. Krajkovičovi. No a ja chcem zmenit car len preto, že ak sa toto ketko nepodarí, tak je asi dobre si ist vypočut aj iných dokotorov. Možno pobehám len na konzultacie anapokon ostanem v Heliose, to teraz momentálne neviem, len chcem počut názor aj ineho odborníka
katti77 nie nie práveže neodmietol...on mi to nakoniec robkal on povedal že nie je problém ale ked som ležala na sále tak prišiel ten nový a ironicky sa rozprával že nebojte sa ja vám to robkať nejdem....atĎ..
@evasbk aj nam ukazovala len obrazky.
@kvetinka98 no toto je silne kafe.maju toho vela v heliku tak nestihaju podla mna.ten novy neni gallo??
@kvetinka98 moje zlatko..... ty mas za sebou riadnu skusku, ale si velmi silna zena, ked si to zvladla a bojujes dalej. Moc drzim palce, aby vam vas malinky anjelik poslal coskoro surodenca 😉
Toho mladeho doktora myslis Gala? A to Krajkovic ti nechcel spravit ten zakrok? To je sen, ale vsetci sme len ludia 😒
@noe ty si bola u galla??? 😀 😀 😀 😀 😀
@evasbk ano dr. Galo ja nevravím že je zlý alebo že nie je skúsený ale proste ho nehaním viem že sa musí učiť na niekom ale musíte ma pochopiť že ked som mala zlú skúsenosť že mi nevedel nájsť ten vaječník tak som sa zľakla......
@zlatanka30 ano bola som na sone v lete pred IUI. A ostala som v soku co so mnou robil 😀 takze odvtedy sa mu vyhybam 😀 A chela som mu dat sancu ked @katti77 spomynala, ze uz je vpohode, ale zda sa, ze nieje. Tak ja ostanem pri mojom milacikovi Krajkovicovi 😵
ja som to tam trošku doplietla dávam na správnu mieru Krajkovič mi robkal zákrok nebol problém .....
@evasbk no ja zmenim car az po 3 IVF a to pojdem rovno do brna 😲
@kvetinka98 aspon, ze tak ale ten galo je potom riadne drzi
ved prave, ze mi co tam chodime ako na klavir sme uz naucene na svojich doktorov, napr. ja chodim ku krajkovi a som s nim velmi spokojna, ale 2x IUI mi vyslo ze mi ho robila gatova a aj OPU aj ET ona...to mi nevadi ale predsa len by som brala keby mi to robil moj lekar...ale gatova je zlatucka to sa musi uznat...
mne sa este nepacilo, ze proste mi nespravili ziadne vysetrenia ani ma nikde neodporucili, kedy by mi navrhli napr. genetiku, alebo hematologiu? z hormonalneho profilu nevycitaju ci tam nie je chyba? ale tak ja som si to pobehala sama a mam vacsi klud, ze je vsetko ok ze sa len treba snazit...
inak musim povedat, ze do heliosu chodim velmi rada, aj tie baby na recepcii su velmi mile..ja som zatial rada, ze som si vybrala toto centrum...
@kvetinka98 spravila si spravne. Treba sa ozvat. Na zapade je to bezne 🙂 To len na Slovesnku vsetci sklopia usi a trpia 😠 Je cas na zmenu 🙂 🙂 🙂
@noe 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@evasbk máš pravdu ale ja po tomto zmením určite....pojdem skúsiť to nové v Martine asi...ale ja ešte dúfam že sa toto podarká....
zmena prospeje aj na psychiku.podla mna.
@katti77 no aj mna prekvapkal ..naozaj to povedal veľmi drzo ale neboj vystihol ked to nik nepočul.......ale ved aj ja som bola do teraz veľmi spokojná s Heliosom ale myslím si že majú toho veľmi veľa......a asi ma to tam zbudilo a doktora Krajkovička chválim do nebies nemožem na neho povedať nič......chodila som ku doktorke Gaťovej a taktiež bola faj prvú IUI mi robkala ona a nepodarilo sa a druhé Krajkovič IUI a podarilo sa možno náhoda ale potom som už iba k nemu chodila taká poverčivá som že ked sa u neho podarkalo tak budem chodiť k nemu ale pri prvej IVF on robkal odber a Gaťova vkladala nemala som s tým žiaden problém ale ak mi budú zajtra vkladať a nebude tam krajkovič tak si to dám robkať iba Gaťovej ale ak tam bude tak hned nabehnem za ním a nak mi on vkladá nie ten nový Galo....
@zlatanka30 ty ides este na krvicku vsak, ci uz mas mrchu?

@sunday1 toto vsetko mame za sebou, a vysledoky su , ze sme ok....takze budem pozadovat PiGD, dobre vediet, uz si to nedam vyhorovit nikym a nicim, proste toto mi musia spravit...