icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

wera
3. aug 2010

@yeliel ďakujem za info 🙂 tak keď pôjdem do centra tak sa na to popýtam aj ja... a ešte jednu otázočku mám na Teba kde v Ružinove Ti to robili? asi tam pôjdem aj ja 🙂

yeliel
3. aug 2010

@wera 🙂 na diabetologii ...sli sme takými schodmi dole ...no hotove bludisko 😀

wera
3. aug 2010

@yeliel aha a to bolo v Ružinovskej poliklinike, alebo v nemocničnej poliklinike? ďakujem za info 🙂 ...to mi bude vedieť výmenný lístok vypísať asi aj obvodná, však? idem k nej teraz vo štvrtok tak by som to mala hneď po ruke 🙂

a ešte raz moc ďakujem babulky za rady 😀

wera
3. aug 2010

@yeliel sorry že sa toľko pýtam 🙂 🙂 🙂

yeliel
3. aug 2010

@wera jej moje co ti ja viem,,,strasne sme tam bludili boli sme tam 1krat..ale sli sme este vonku okolo takych obchodikov 😀 potom sme presli cez taku velku halu...bol tam bufet a take velke cierne sedacky...a ptom hned na tie schody a dole 🙂 ..moze ti to vypisat urcite aj obvodna a poslat na to vysetrenie ku ktoremukolvek diabetologovi 🙂

yeliel
3. aug 2010

@yeliel moje to je super,ze sa tolko pytas..otom to tu ma byt 😉 🙂 urcite ak si to precitaju aj ine baby co maju podobne problemi tak im to moze pomoct 😉 🙂 mne to pomaha 😀 😉 🙂

yeliel
3. aug 2010

@wera sama sebe som odpovedala 😀 😀 😀 to malu byt preteba 🙂 nato,,ze je dobre ..ze sa pytas 😉

shandy
3. aug 2010

@wera tak pozeram, ze yeliel uz vysvetlila 😀 😀 😀 . fakt ti to nerobili, no pre istotu si to nechaj spravit...@yeliel a tebe sa potvrdila ta inzulinova rezistencia? no yelielka moja to ti ma len tak nahodou napadlo, lebo moj gyndo mi to raz este na zaciatku spominal, kym sme nemali folikulometriou odsledovane foliky, ze aj take cosi existuje. tak ja som nelenila a hned som to vsetko studovala 😀 .

shandy
3. aug 2010

@wera ale podla mna aj tvoj gyndo ta na to vysetrenie moze poslat, tusim sa to vola OGTT , tu je o tom viac, ak viete po anglicky, su tam aj dake info o PCOS...http://www.youngwomenshealth.org/ogtt.html

yeliel
3. aug 2010

@shandy ano bohuzial u mna sa to potvrdilo ☹ odvtedy papam siofor ...vraj to napomoaha aj prebudzat vajecniky k cinnosti 🙂 a z velkou pravdeodobnostou ak budem tehu tak si budem musiet picha cele tehotenstvo inzulin a byt pod kontrolou diabetologa aby bolo babao urcite v poriadku 🙂 je to dobre,ze to clovek vie dopredu a dava si potom pozor od uplneho zaciatku tehu 🙂

shandy
3. aug 2010

@yeliel, do prdky, no co uz... 🙄 , ale tak ako pises, je lepsie to vediet vopred a pomoct tomu ak treba. Neboj sa tiez budem pichat uz pocas stimulky fraxiparine na riedenie krvi, takze ak budem tehu, budem potom pichat rovnako cele tehotenstvo a pod kontrolou hematologicky. tiez som neni z toho nadsena, ale lepsie pichat ako prekonat kvoli tomu potrat nebodaj...

yeliel
3. aug 2010

@shandy teeeda mi si zapichame 😀 😀 😀 ten fraxiparine mas na zaklade akeho vysetrenia? na zrazanlisvost a tie trombofilie? 😀 ci ako sa to volaa 😉

shandy
3. aug 2010

@yeliel, no ked uz nie inak tak aspon takto nie? 😉 😀 😀
to mam na zaklade hematologickeho vysetrenia, ale vedia to zistit aj na genetike, su to tie vrodene trombofilne mutacie...cize ked budes mat vysledky z genetiky, tak budes vediet, ci to mas alebo nie.

yeliel
3. aug 2010

@shandymne moja gyndo nieco robila vravela..ze na zraznlivost ..dost dlho som cakala na tie vysledky ..neviem presne co vsetko mi teda robila ale povedal,ze je to OK. 🙂 uvidime co ta genetika 😝

shandy
3. aug 2010

@yeliel, tak to bolo potom asi ono...tak potom to uz mas za sebou 😉

yeliel
3. aug 2010

@shandy nasla som tie vysedky..diagnostika merkerov vrodenej trombofilie 🙂 to mi davaal robit 😉

shandy
3. aug 2010

ano ano, to je vonco... 🙂

yeliel
3. aug 2010

@shandy 😀 😀 😀 niekedy tak rozmyslam..ze preco som nesla na medicinu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

wera
4. aug 2010

krásne ránko sa praje babulky 🙂 🙂 🙂
včera som sa už neozvala lebo som mala na starosti sestrinho malého (4,5 ročného) takže večer som prišla domov a padla mŕtva do postele 😀

@yeliel ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, vôbec som netušila že by PCO mohlo mať niečo spoločné s tou inzulínovou rezistenciou....hmmmm tak už som aspoň zase o trošičku múdrejšia 🙂 a pripisujem si to na zoznam požadovaných vyšetrení... keďže nám to IVFko odložili tak aspoň postíhame dovtedy všetky vyšetrenia a aj tú genetiku 😀
a to ten siofor musíš ako často brať? a to je tak fakt pravdepodobnosť že si budeš musieť pichať inzulín počas tehu...hmmm no nič moc, ale ak to má pomôcť... tak veď injekcijky si už naučená pichať....

@shandy ďakujem za ten link 🙂 vytlačím si ho a doma si ho preštudujem, aspoň budem pripravená 🙂 🙂 🙂

jedno babulky ale fakt nechápem prečo ma moja doki neposlala na nejaké vyšetrenia ale musím si zháňať informácie sama.... ☹

joj a ešte jednu otázočku mám na Vás ak smiem 🙂 ako dlho po vysadení duphastonu ste dostali MS? ja som už piaty deň a stále nič.... 😒

krásny dník prajem 🙂

monicka7299
4. aug 2010

@wera dobré ránko 😉 ja po vysadení Duphastonu dostanem na 3.deň jak hodinky........ každá je asi inak na tom .... možno už ani nedostaneš 🙂

wera
4. aug 2010

@monicka7299 ahojky 🙂 no veď aj mne je to divné, predtým keď som brávala duphaston tak som dostala na ten druhý-tretí deň a teraz nič... ale brucho ma dosť bolí a včera mi bolo aj dosť zle... tak neviem.... a toho že by motyka vystrelila sa nebojím.... pri tých mojích vaječníkoch si myslím že by asi len tak bez liekov nedokázali niečo vypestovať.... 😒
moni a žiadosť ešte nie je schválená? ...už by tento týždeň mala prísť, však? 😉

monicka7299
4. aug 2010

@wera áááále čoby.... veď ešte len tento týždeň začala doktorka pracovať a schvaľovať žiadosti a až potom ju pošlú do centra.... ale vôbec na to nemyslím-až mi je to na sebe divné 😅 .... akosi ma to prestalo baviť sa tým zapodievať.... už to tak nejak beriem ako to ide..... Len počkaj pred OPU sa aj zbláznim-čo budem rozmýšľať koľko ich bude a to potom všetko až po odber krvi 😲 ...to ešte len bude..... už sa vidím, tak toto mám aspoň také očisťovacie duševné obdobie 😉

wera
4. aug 2010

@monicka7299 a už vieš kedy by ste išli znovu do stimulky? v septembri? ... tak si teraz toto "kľudové" obdobie uži a poriadne sa treba pripraviť psychicky na stimulku a všetky tie stresy s tým spojené 😉

monicka7299
4. aug 2010

@wera chcela by som v sepetembri .... ale uvidíme, čo na to doktor..... už aby to bolo... ale aj tak neviem čo skôr.. mám možnosť ísť zrovna robiť na živnosť a neviem čo urobiť....sakra

wera
4. aug 2010

@monicka7299 tak to je ťažké rozhodovanie... treba si to zobrať asi z tej stránky, že ktoré zamestnanie bude pre Teba lepšie ak by si musela zostať počas tehu na PNke... 😉

shandy
4. aug 2010

ahojte dievcence 🙂 🙂
@yeliel no moj drahy minule tiez zadrel, ze som sa minula povolanim a mala som ist na medinu 😀 😀 😀
@wera nic si z toho nerob, ja som si tie vysetrenia tiez zistila na koniku a obehala ich z vlastnej iniciativy, vsetky...takze tvoja dokina nie je nic vynimocne, zial...ja som duphaston nikdy nebrala, ale co tak skusit testik, hm? nahoda je blbec 😅
@monicka7299 tak nech mas co najskor schvalenu ziadost. no to rozhodovanie nie je lahke, ale ako pise wera prihliadni na tu PN a aj na to, ktora je aka z hladiska stresu a pod...drzim palce, nech sa dobre rozhodnes 🙂

wera
4. aug 2010

@shandy hmmmm no s tou medinou to máš pravdu, ja keď teraz chodievam stále po lekároch tak si aj nadávam prečo sa mi nechcelo viac učiť 🙂 🙂 🙂

yeliel
4. aug 2010

🙂 pekny den sa praje babule 🙂

yeliel
4. aug 2010

@wera ahoj...tak ja ho papam 1krat denne...Dr.v centre mi predpisal ,ze 2krat denne..diabetolog,vsak nesuhlasil,ten bol nazoru,ze nemam brat nic..nakoniec sme sa dohodli teda na 1tablete denne 😀 ...a ano tak mi povedala Dr.na diabetologii,ze inzulin ma asi neminie,,moje 🙂 je to vlastne tak ako ked ti zistia v tehu tehotensku cukrovku...urcite sa to musi sledovat a nahodit prisna dieta..mozno to postaci a mozno inzulin..urcite to vsak netreba zanedbat a byt pod kontrolou. 🙂 a z vysetreniami som nato tak isto ak aj shandy...vsetko moja iniciativa a konik 😀 😀 😀

yeliel
4. aug 2010

@shandy cauko...no moj uz vcera hnudral ...ked som ti pred polonocou odpisovala na IP 😀 😀 😀 ...a ze vraj mame zacat vsetky ordinovat 😉 😀 😀 😀