2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@nechsazadari ale niekedy mi dovolia vyspať sa chvíľku 🙂 dnešná noc bola super, Emka nebola hore ani raz a Adamko jeden krát... večer sme ich tak uťahali že sa v noci nevládali ani zobudiť 😀 ale každý deň je to iné... niekedy sa mi v noci zobudia aj tri krát, inokedy jeden krát... majú intervaly na papanie tak od tých troch hodín, ale už mi prespali aj viac ako šesť....
moja s tým otáčaním v posteli z jednej strany na druhú som to ja musela praktizovať tak, že som si najskôr sadla a tak som sa pretočila na druhú stranu, inak to bolelo...
chi a že na bruško si ľahnúť...to asi ešte dlho nebude hroziť... mne zostalo dosť velikánske brucho takže bude musieť najskôr splasnúť aby som si na neho mohla ľahnúť... a to ešte nehovorím o bolestiach ktoré stále mám a bolia ma prsia... mliečka mám síce úplné minimum ale aj tak prsia bolia... ja väčšinou ležím na chrbte alebo pravom boku, inak sa ani nedá... ale časom sa to zlepší 🙂 🙂 🙂
@annamary27 drzime palceky 😉
@wera kocikovanie je pre Lauru nieco super,doma ked nechce spat dam ju do kocika a len co vyjdem von uz spinka.Strasne rada sa vozi,ale zase je pravda ked je vyspata tak by najradsej v kociku uz sedela a pozerala po okoli 😀
@nechsazadari
@wera tak s tym spanim je to zazitok aj u nas, hlavne akosi sa neviem ulozit, a ked si lahnem, potrebujem ist na wcko, a tak dokoola,a otacat sa - no zeriav nad postelou by bolo fakt super mat 😀 weri tak na to kocikovanie sa tesim uz teraz, malu som mala vonku v kocari skoro stale 😵
@annamary27 drzim palceky , nech su len same dobre spravy
@kefalinek - presne tak - idem sa pretočiť a zistím, že musím rovno vstať a ísť na wc. Ale môžem si vybrať ostať spať na boľavom kĺbe (lebo ako stále ležím na bokoch, tak sa to nepozdáva mojim bedrovým), alebo sa poprechádzať po byte. Potom sa vrátim, ľahnem a malý spustí ródeo... 😝
@wera - moja mama hovorila, že si v pôrodnici po pôrode, ako sa išla vyspať, ľahla na brucho. Lebo po tom túžila celé mesiace. Ale ono je rozdiel mať jedného malého šprčka a mať ich v brušku dvoch.Navyše moja mamina bola v tomto celkovo "iná" - vraj radšej ísť rodiť, ako k zubárovi 😀 😀 😀 😀 😀
@janemari - Laurinka je akčná. Po kom asi tak bude? 😉
@wera dakujem 😉
@nechsazadari dakujem ti 😵 😵 😵 😵
@kefalinek dakujem 😎
@janemari dakujem 😀
@wera dala som si ju prec a ked budem mat urcite zalezitosti za sebou dam si tam novu fotku.
@nechsazadari po kom je taka akcna?Hm no ja neviem 😵
@janemari juj no ani nehovor, tiež sa mi zdá že to strašne rýchlo utieklo.... drobci sa majú dobre, vidím že každým dňom sú živší a dlhšie hore, pozerajú a sú zvedaví 🙂
dokonca sa nám predvčerom stalo že sme mali Emku na brušku a ona sa fešanda pretočia z bruška na chrbátik...sme s mužíkom kukali ako puci, veď na takéto krkolomné kúsky má ešte čas 😝 😀
@wera no nadhera ja som tiez strasne chcela dvojicky potom mi to bolo strasne luto ale snad niekedy 😕 strasne vam to svedci 🙂 velmi sa s vami tesim
@nechsazadari drz sa tehulka za chvilu to mate za sebou 😉
@annamary27 velmi vam drzime palce aj s davidkom uz aby ste boli 3v1 v pripade skromnosti 2v1 🙂
@janemari drzte sa s malinkou
@kefalinek a vy sa ako mate s detickami ja sa sem dostanem raz za cas tak potom vam aspon takto drzim palce
@noe pozdravujeme ta dablmama 🙂
@evasbk papa 🙂
vsetky vas zdravime a koncime s pisanim som chora tak idem trochu lezat kym sa da 🙂
@martinaaaaa ďakujem ti krásne 😉
Ahojte krasky posielam prve cerstve TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT x 2 😵 😵 😵 Od nasich velkych bojovnickov, ktori vystahovali hematom. Uz tam nieje nic a moje poklady krasne rastu. Uz som videla aj rucicky, nozicky, cele telicko, hlavicku. Srdiecka by som mohla pocuvat cely den.
A dnes som uz musela odlozit stare rifle, lebo sice zapnem, ale potom mam bolelo cele brusko, takze uz sa gulatime 🙂
@nechsazadari
@wera
@kefalinek kedy sa vam zacalo tazsie spat? Ja som uz pozerala ten vankus len ich je tolko na nete, tak ak mate nejaky dobry typ, tak budem rada. Ako citam, tak je to dobra vec.
@annamary27 moc drzim palce zajtra a virusiky su hlavne pre teba 😵
@wera wow. Emka sikulka. Normalne neuveritelne co pises. Ved len teraz sa narodili, na fotkach su ako malinke babiky 🙂 😉 😉 Ale hlavne, ze su zdravucki 😉
@martinaaaaa aka mama, to este si pockam, kym to bude 😀 😀 😀 ale bude, musi 🙂
@noe ďakujééééém,mňam 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@martinaaaaa ďakujeme 🙂 🙂 🙂 moja tak možno nabudúce Vám tie dvojky výjdu 😉
@noe no ani my tomu nerozumieme, ale skôr si myslíme že sa to Emke podarilo asi iba náhodou, veď je to ešte také malé drobátko 🙂
moja ja som tehu oblečenie nosila už od stimulky, lebo som mala zduté bruško 😀
@martinaaaaa- ahoj mamča 😉 nóó už začínam uznávať, že sa nám to blíži. Ale hádam maličký vydrží a prihlási sa na svet až v auguste. A čože sa stalo? Si prechlanutá, či aká sviňobka ťa prepadla? Huš, huš- nech neotravuje! 😉
@noe - ahojky. Akých ty máš šikovných sťahovákov. Len čo zistili, že to nie je ďalší súrodenec, tak ho vyšupovali preč 😀 Inak tiež nemám špeci vankúš. Asi tak od časov, čo malý dorástol na polkilo to začalo byť zaujímavé. Keď ležím v obývačke, tak si bruško podkladám "zrolovaným" uterákom. V spálni ležím na jednom paplóne- aby ma netlačili toľko bedrové kĺby- a druhý paplón, ktorým sa prikrývam si kúsok podkladám pod bruško. Sa človek inak teší, keď sa mu už bruško vydúva, že? 😉 😀 😀 😀 😵 Pozdrav drobčekov!
@annamary27 - jeden veľký úsmev pre teba! A ak ti T zachutili: TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
KRÁSNY VÍKEND VŠETKÝM! 😎
Ahojte krasny vikendik 🙂
Vcera som bola na prvej poradni u mojho gynekologa. Ja ho vlastne nepoznam ( len ma dobre referencie), tak som si k nemu pred rokom doniesla kartu a odvtedy som tam nebola, kedze vsetko riesili v CAR. No a v Martine mi zakazdym v dobrom prizvukovali, ze som dvojickova rizikova tehulka a kludovy rezim.... atd. A fakt som mala pocit, ze aj oni, tym, ze su pri zrode noveho zivota, tak si uvedomuju aky je to vzacny dar a preto aj tak vynimocne pristupuju k tehulkam 😵
No a vcera som dostala studenu sprchu. Doniesla som doktorovi vsetky prepustacie spravy, a cela naradostena, ze mi povie ako bude cela starostlivost a kontroly prebiehat, coho sa mam hlavne vyvarovat (samozrejme mam z netu a z knih nastudovane, ze pri dvojickach je to trosilinku ine ako pri jednom a uz duplom ked su po IVF). A on sa do papierov ani nepozrel, spytal sa, v ktorom som tyzdni ako sa mam. A potom mu oko padlo konecne na spravu z posledneho sona, tak za pyta, ze ci cakam dvojicky. A ze ked som bola v stredu, tak ma nejde trapit a stretneme sa o 3 tyzdne. Sestricka mi zobrala krv a dodala, ze tehotenstvo nieje choroba a okrem lozenia na skaly mozme vsetko. No cakala som nieco ine😨 😨 😨 Baby toto je normalne, ze bezny gynekolok berie tehotenstvo ako uplne normalnu vec a nie nieco vynimocne???
Ja nechcem ziadnu lutost, ja potrebujem byt na 100 % informovana o vsetkom, aby som bola pokojna. Babatka su tak tazko vybojovane a vymodlene, ze potrebujem vediet vsetko co im moze len trosku ublizit a tomu sa vyvarujem ak sa to da.
Som ja nejaka divna??? 😨 😨 😨
@annamary27 a budem posielat dalsie, nech je tu dalsia dvojickova tehulka 😵 😵 😵
@janemari
@nechsazadari veru sikovni stahovaci. Velmi sa tesim, ze babatka vystahovali hematom a nie naopak. Su to moje velke lasocky 😵 😵 😵
@kefalinek
@nechsazadari pekne snicky tehulky 🙂 tak ja si ich budem vychutnavat kym sa da. 😵
@noe ahojky moja. Ja ked som odišla z car k mojmu gyn., tak som mavala poradne každe 2 týždne. Ale tiež mi hovoril, že ak sa dobre cítim, môžem robit všetko, len to neprehanat. To že čakám dvojky, neznamená, že musím 24 hod. ležat, to mi povedal Krajko. Prve 3 mesiace som sa bala ist aj von, alebo niečo nevhodne zjest.
Vtedy by som na poradne a ultrazvuk chodila najradšej každy den, aby som vedela že je všetko ok.
Tak ak je všetko ok, stačí ist aj každe 3 týž. Ja som mala cele 3 mesiace, problémy tak asi preto som musela chodit častejšie. Teraz chodím už každe 3 týž. V utorok idem do Ba a dufam že si ma tam už nechaju, lebo melem z posledného.
@noe - u nás jediné obmedzenie zo strany lekára bolo, že nám na začiatku na mesiac zakázal sexovať 😝 😅 Vedel, že som doma, takže to nejako zvlásť neriešil. Ba, ešte mi zatrhol brušné tance. A mne to pritom pár dní pred návštevou tak dobre pomohlo s chrbticou...Ale poslúchla som. Možno ťa chcel ten tvoj lekár upokojiť, že keď neplaší on, budeš v pohode aj ty. Ale pozrieť ťa prinajmenšom mohol 😒 So mnou je obvykle tiež za pár min. hotový a ak mám otázky, tak vstupujem s : Dnes sa chcem s vami porozprávať. Nech ma nevyšupuje hneď preč 😝 Hádam si ten tvoj u teba napraví reputáciu 😉 pozdravujem mikro človiečikov!
@noe ja som mala prve mesiace poradnu kazdy tyzden, ale ten pristup nebol o nic lepsi,oni to beru ako na beziacom pase, akurat, ze sa na mna chodia pozerat vsetci doktori, lebo dvojicky uz davno nemali, aj pri sone, je ich tam akosi cela 😀 😀 😀
@nechsazadari tak to ste mali so sexikom, ok ,ze len prvy mesiac, my mame zakaz az do porodu, jaaaaaaaaaaaaaaaaj ,ale to sme mali aj pri malej ale az od 6 mesiaca,a teraz ,ze od zaciatku tehu , chudak manzelik moj milovany
@kefalinek - no, že off ! 🙄 to by ma museli prijať do nemocnice - na psychiatriu 😝 😉 😀 😀 😀 Ale nie, ja viem, že sa človek preprogramuje, keď musí. Veď už od stimulky je to úplne o inom. Ešte, že sme si to oddivočili pri pokusoch o prirodzené počatie 😀 😀 😀 Ale nikomu to nehovóór 😉
@nechsazadari 😀 😀 😀 😀 😀 😀
vies mam makky krcok, tak preto mame zakaz, a mam akusi ranku na krcku maternice, ktora sa mi mierne rozkrvaca ked som po vysetrerni, tak to uz vydrzime,ale potom ............
😝
Ahojte tkrasny,
Odivujem zeny, ktore dokazu lezat vkuse dlhy cas. Mna to velmi rychlo preslo a chodim kazdy den von. Sice ziadne velke tury sa nedaju, lebo po par metroch uz fucim ale aspom trochu vzduchu 😉
Jedla som sa aj ja bala, tak som si nastudovala zoznam co nemozem a prisne sa toho drzim a v poslednych dnoch su moji drobcekovia velki hladosi 😝 Ak ich kazde 3 hod. nekrmim, tak mi zacne creva vykrucat a to su hodne neprijemne bolesti, no kedze som nebola zvyknuta tak casto jest, tak vzdy zabudnem a docvakne mi az ked je zle. A strasne mi chuti ovocie a zelenina, tak sa tesim. Som zvedava co bude, ked dostanem chut na cokoladu, hranolky z Mc Donald ...alebo nieco co babatkam moc nepomoze 😀
Evi s tym ultrazvukom som ako ty 😀 som cela stastna, ked vidim drobcekov a pocujem srdiecka a na druhy den uz mam obavy, ze ci je vsetko vporiadku. Ale asi je to normalne, ze sa tak o nase vytuzene pokladiky bojime.
Kocky to co je SEX 😀 😀 😀 Ja som odisla zaciatkom marca na Slovensko a odvtedy nic 😒 Vzdy ked prisiel manzelik, tak sa nedalo. Najskor OPU, potom bolesti, potom kravacanie.... ho strasim, ze do porodu abstinujeme 😀 Ja s tym az taky problem nemam, lebo mam strach o babatka, ze im ublizim, ale jeho mi je luto 😒
Kocky, teraz v 12 - 13tt sa robi este vaginalny ultrazvuk?
@evasbk stastnu cestu a moc drzime palce, aby to dopadlo co naj naj najlepsie 😵 😵 😵
@nechsazadari no, to ze ma nepozrel, to mi vysvetlil, ze nieje dobre sa vo mne kazdu chvilu hrabat. Ale cakala som, ze mi povie alebo da rozpis, ako budu prebiehat poradne a v com je dvojickove tehotenstvo ine, a tak.... ale ked sa postavil otvoril mi dvere a cakal kedy odidem, tak mi bolo blbe sa ho vo dverach pytat. Tak snad nabuduce. Pridem so zoznamom otazok na A4 😀 Dakujeme no podla toho aki su hladni, tak zachvilu su z nich mackovia 😀
@kefalinek si pre nich atrakcia, mala by si vyberat vstupne 😀
A pre vsetky snazilky take cerstve este teplucke TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT 😵 😵 😵

@wera - a to mám v brušku len jedného divocha. S dvomi to "spanie" muselo byť úplne zaujímavé... A čo teraz, nechajú ti drobčekovia čas na nejakú tú hodinku spania? Ja sa si zakladám pod bruško paplón, len to obracanie je...veď vieš - túžim po žeriave nad posteľou. 😀 😀 Ty si už môžeš ľahnúť aj na bruško, že? Či mliečko bráni?
@annamary27 - na štvrtok veľa šťastíčka! 😵 😵 😵