icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

yeliel
20. júl 2010

@wera hmm no tak teraz ich uz najdu urcite 🙂 a do ktoreho centra chodivas? a čo si si pichala? 😀

yeliel
20. júl 2010

@janemari ahojček..ty sa chysáš na KET? 😉

evet
20. júl 2010

Ahojte, chcela by som sa k vam pridat .
Bola som teraz 8.7. na IVF na transfere, ale zacala som krvacat . este mam 3 mrazacikov, tak to chcem skusit . Z tohto pohladu je to tiez "2 " pokus. Od 2001 som absolvovala 2 IVF : 1. IVF v Blave + 2 KET , potom 2. IVF v Brne - tam sa nam podarila po 7. rokoch behania po lekaroch dcerka.Teraz ma 5 rokov. Velmi by sme chceli este surodenca, len u mna je to uz trosku aj s vekom , mam 38 . Este mam cez poistovnu jednu moznost , kedze sme boli raz v Brne ako samoplatci , len neviem ci to stihnem a ci sa odvazim . Ale teraz som zvladala lieky uplne v pohode , aj som bola kludna, bola som presvedcena , ze sa to podari, kedze clovek uz nie je pod takou tarchou tuzby / ked uz mame jeden pokladik/ . Inak to som nenavidela , ked mi niekto povedal , ze nemysli na to , uvolni sa .Ale to asi poznate. Tak ak sa nenahnevate , sem tam s vami popismenkujem , aj ked uz mam viac pokusov za sebou. Chcem vas povzbudit , aby ste to nevzdavali , stoji to za to , len ten cas rychlo uteka a to som ja nikdy neodkladala tehotenstvo , len sa to " lekarovanie " natiahlo . A po kazdom neuspechu som sa potrebovala dat do kopy aby som sa nezblaznila a neprisla aj o muza.
Ked som teraz listovala starymi temami, tak vacsina bab ma uz v statuse , ze babetko ma alebo ho caka, takze ono to funguje. Mne povedal lekar ,ze aj prirodzenym sposobom ma zena sancu otehotniet tak na 30 % , preto niektorí musia skusat dlhsie , tak je to aj u nas.
Tak skusajme a podporujme sa navzajom.

wera
20. júl 2010

@yeliel no verím aj ja že teraz sa podarí niečo nájsť... podľa mňa som bola málo stimulovaná a ešte som mala odber 12 DC...čo bolo podľa mňa skoro...
ja som pichala puregon, ale nízke dávky kvôli môjmu PCOS a ešte aj hroziacemu OHSS... potom som mala ešte cetrotide a nakoniec ovitrelle... puregon som pichala len 9 dní a to mi prišlo byť málo....
tak s doki sme sa dohodli že budeme teraz trošičku viac riskovať a budeme dávať vyššie dávky hormónov, teraz mi predpísala gonal, cetrotide a ovitrelle... tak som strašne zvedavá... stimulku by som mala začať o dva týždne... 🙂

chicca555
autor
20. júl 2010

@evet ahoj evet 🙂 vitaj medzi nami

wera
20. júl 2010

@evet budem moc držať palčeky aby sa Vám podarilo otehuľkovať pri KET 🙂 je super že ešte máte aj mrazáčikov 🙂 hej verím že keď si o rok budeme pozerať túto tému tak už každá z nás bude mať pri mene aj status tehuľka alebo maminka 🙂 🙂 🙂

wera
20. júl 2010

@yeliel jej ešte som zabudla... chodím do iscare v ba 🙂

yeliel
20. júl 2010

@wera aj ja mam PCOS..u mna to bol diphereline a fostimon..tam sme to pred koncom stimulku zrusili koli zapalu a ani som moc nereagovala..druha stimulka dipereline,gonal a prergoveris..tiez sa to strasne pomalicky rozbiehalo stimulovala som az do 20DC 😝 ale vysledok bol 10 zrelych vajicok 🙂 v GF som bola na kotrolu 8krat uz som ani neverila,ze to skonci 😀

wera
20. júl 2010

@yeliel jej no tak to si riadne dlho stimulkovala 🙂 a aké veľké boli folíky pri odbere? ja som mala 4 kúsky o veľkosťi 19 mm... a vlastne u Vás to prvý krát nevyšlo? a máte nejakých mrazáčikov?

yeliel
20. júl 2010

@evet ahoj...a pre ktore CAR si sa rozhodla tentokrat? 🙂

chicca555
autor
20. júl 2010

@yeliel tak to si mala dlhy protokol, presne ako ja 🙂 ja som mala tiez diphereline, gonal a pergoveris 🙂 a stimulovala som asi mesiac skoro, lebo ten diph. som zacala pichat este pred kramoskami niekolko dni...

tieto iste hormony mi nasadia asi aj v Heliose, dr. vravel, ze som super na ne reagovala (mala som 16 oocytov)

yeliel
20. júl 2010

@wera hmm tak ja netusim ake boli velke v GF toho moc nenahovoria 😀 ale bolo ich 13 a zrelych 10 tak mi bolo povedane..oblodnovali ich metodou ICSI lebo moj zlatusik ma lenivcekov 😀 tak bolo nakoniec 9embryjok..3nam zamrazili hned po OPU a 6dali na PK..4sa prestali delit a 2dali do bruska ale neodarilo sa...takze nam zostali 3zmrzlinky mrazene hned po OPU 🙂

yeliel
20. júl 2010

@chicca555 ja som zacala diphereline pichat na 22DC 🙂 prve IVF si mala tiez v Heliose?

wera
20. júl 2010

@yeliel tak budem držať palčeky aby mrazáčiky zabojovali 🙂

yeliel
20. júl 2010

@wera dakujem 🙂 budeme to potrebovat 😉

wera
20. júl 2010

@yeliel a kedy idete na KETko?

yeliel
20. júl 2010

@wera este presne neviem 🙂 nechcem to unahlit ...mam neake zdravotne problemiky tak cakam na vysledocky ake budu 😉 ale mam uz doma agolutin,ze ak sa rozhodnem tak si pichnem aby som dostala Ms 😀 a mozem zacat s pripravou na KET 😉 a co ty? kedy zacina uspesna stimulka? 😉

chicca555
autor
20. júl 2010

@yeliel nie nie, v GF ako ty, pisali sme si aj IP raz 🙂 tam ma sklamal ale ich pristup, tak som presla do Heliosu, mam to aj blizsie z domu 🙂

yeliel
20. júl 2010

@chicca555 ahaa uz si spominam 😀 takze,vies vsetky moje pikosky z GF 😀 😀 😀

wera
20. júl 2010

@yeliel no my by sme mali začať pichať včličky 2. alebo 3. augusta...záleží to od toho ako príde MS 🙂

yeliel
20. júl 2010

@wera mas kratky protokol?

wera
20. júl 2010

@yeliel hej hej krátky, dlhý nemôžem kvôli ohss... 🙂

yeliel
20. júl 2010

@wera no ja som zas mala take info..ze prave pri polycisticky ako mame aj ty aj ja 😀 je vhodny dlhy protokol 😕 ohss je ten hyperstimulak? 😀

evet
20. júl 2010

-@yeliel, Prve IvF sme mali v Iscare, tam, sa nam to nepodarilo ani na 3 krat, tak sme hladali ine. V tom case toho vela nebolo, tusim GF bol nejak v zaciatkoch , tak sme isli do Heliosu v Brne , ja som bola na lieceni v Luckach a tam sme mali prednasku s lekarom Texlom z Brna. Tak sme skusili , a hned na prvy krat to bolo ok. Teraz som rozmyslala nad Ferticentom , pretoze sme momentalne v Ba , bola som tam na konzultacii, ale bola som trosku sklamana z konverzacie s lekarom a ten isty lekar ma mal aj v Iscare a prave vtedy odchadzal do tohto svojho noveho centra , a nejak som mu nedoverovala. Preto som sa rozhodla znova pre Helios , a kedze to maju teraz aj na SK tak som sla do Martina a cez poistovnu. Tam som bola velmi spokojna s pristupom , tak sme radsej volili dochadzanie. Pre Helios som sa rozhodla hlavne kvoli ich metodike a predlzenej kultivacii , maju postupy prebrate z Australie , rovnako ako aj media na kultivaciu a pocula som , ze su velmi kvalitne. Tu mi zavadzali vzdy blastocystu co je viac ako 100 buniek , ked uz vedia viac rozlisit , ktore embria to vzdaju uz vo vyvoji . v Isare mi dali sotva 4-6 bunkove , netvrdim ze je to horsie ani lepsie , ale kedze sa mi to v tom Brne podarilo , mam tendenciu im viac doverovat. Vzdy je to inak dot subjektivne.

chicca555
autor
20. júl 2010

@yeliel jj, viem 😀 dufam, ze teraz sa ti uz vyhnu 🙂 🙂 🙂

wera
20. júl 2010

@yeliel hmmm tak každému povedia inak... ja som sa doki na to špeciálne pýtala či by nebol lepší dlhý protokol a ona mi povedala že to by moje vaječníky asi nezvládli, že pre mňa jedine ten krátky... tak ja jej budem veriť 🙂

chicca555
autor
20. júl 2010

@evet prave pre toto som sa pre nich rozhodla aj ja, druhe IVF uz nechcem riskovat a velmi sa mi tam paci aj ich pristup 🙂

wera
20. júl 2010

@evet ak sa smiem spýtať tak keď ste boli v brne tak ste mali normálne IVFko alebo ste mali soft stimuláciu? a zaujímalo by ma koľko peniažkov Vás to vtedy vyšlo... ďakujem za info 🙂

evet
20. júl 2010

Yeliel , idete tiez na Ket ? ja planujem asi na september, teraz by sme chceli ist na dovolenku v Auguste , a na konci Oktobra ma mozno caka este jedna dlhsia cesta, tak neviem ci neodlozit na november, ale nechcem to zase odkladat a ta cesta by mala byt len taka pohodicka . tak sa musim poradit .

yeliel
20. júl 2010

@evet ano tiez planujem KET..teda ak sa moje zmrzlinky dobre rozmrazia... 🙂 mame 3mrazene hned po OPU...