2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@monicka7299 sorac za vyraz ale drbne ma z toho 😀 😀 😀 a to oni ako potom vedia ,ze kolko zvysit ?Mne davku vzdy upravovali az na zaklade odberu kazda kontrola ultrazvk a krv..to je to co ti shandy pisala FSH..zistovali hladimu hormonu v tele..
@ninna78 -predoperačné mi robila obvodná, nakoľko som tam prišla s lístočkom z centra... a potom s výsledkami na interné a hotovo... ale tam by si sa mala už objednať približne na termín, lebo teda aspoň u nás, sú termíny aj 2 týždne dopredu....
@yeliel to mi ani nehovor!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak potom načo sa ma pýtali či si to správne pichám keď poriadne nereagujem a nevzali mi krv????? 😲 😲 😲 😲 😲 😲
@monicka7299 tak je super....
ja mám tiež lístok z centra a obvodná mi to nechce spraviť , lebo že jej to poisťovňa nepreplatí....
@mirka321 ja som ohladom tohto volala so poistovne a mne tam vyslovene povedlai, ze poistovna hradi vsestko okolo IVF aj interne vysetrenia, a vysetrenia krvi, ak si o to centrum poziada, a povedali mi ze ak ma s tym doktorka problem ma vraj volat do poistovne, ale poitovna to hradi,takze to je len jej blba vyhovorka
@monicka7299
to je divné???
pretože počas stimulky sa robí ultrazv. a berie sa krv , aby sa vedelo akú dávku gonalu si treba pichať.
a aké centrum navštevuješ? pretože v Martine berú aj krv, bez toho to nejde...
@kefalinek tak čo boli j......... ..... to len tak ??? som sa teraz riadne nasr..... mohla som toho vyprodukovať viac a nie sa len tak diviť, že nereagujem!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@monicka7299 moja ja tomu vazne nerozumiem ☹ ale je to divne,,vazne ..ak ti neberu krvicku tak nemozu veditet ako reagujes...ja som chodila na kontrolu kazdy 2.3 den bola som tam asi 8krat..a vzdy krv..dokonca pri poslednom utrazvuku povedali..ze asi aste nebude punkcia a ked mi volali poobede tak podla krvicky povedali,ze uz ideme nato a mala som 10zrelych vajicok ..
@yeliel ale hlavne, že som bola platiaci zákazník!!!!!!!!!!!!! 😝 😠 😲 😠 😲 - a prišla som o šecky nervy !!!!!
@monicka7299 😕 😕 😕 mne to pride ako odflaknuta robota 😠 ved preto treba spravit mximum nie len tak ...ved to nieje sportka 😠 kedy mas ist vlasne na prvu kontrolu?
@mirka321 poistovna to preplati..je to predoperacne je jedno o aky zakrok ide..to co vymyslaju uz ty Dr?..ako ,ze neurobia?to uz je sila 😠 ..mojej obvodnej som pekne dala listocek z centra tam bolo napisane vsetko co potrebuju a to mi bez problemou spravila a aj DR.v centre ked mi daval papiere povedal,ze sa obvodnou a aj pratner za svojou ..na to HIV a BWR a tiez mu to sprvila bez problemo..
@monicka7299 monicka ani mne nikdy nebrali, tak ak to mas v norme nie je velmi dovod podla mna...a ak sa vsetko vyvija ako ma 🙂
@monicka7299 moni a toto mas tu prvu stimulku ci terajsiu druhu?
@yeliel 23.8.idem na utz a tam mi nasadia dávku gonalu od 2.dňa ms... ale hneď sa ich aj opýtam čo je to za haluz... 😠
@shandy teraz to bude druhá..... 1. injekcia by mala byť budúci týždeňvo štvrtok alebo piatok - podľa mrchy...
@shandy ty chodievas do Car v Brne? ci si to pletiem? 😀
@monicka7299 opytaj 😀 a pri dalsej kontrole by ti uz mohli zobrat krvicku 🙂
babule no neviem ako je to s tou krvou ale v Brne krvicku tiez neberu, staci im hormonalny profil z 2 - 3.DC a potom uz idu len podla ultrazvuku a vysledky maju dobre. ono aj cyklus moni moze byt blby, ze sa ti zrovna v tej dobe nevytvorili vajicka. ja myslim monicka7299 ze netreba robit paniku, ak si mala pri prvej kontrole folikov malo vacsinou i tak to uz nepomoze aj ked ti zvysia davku. preto sa ta pytam na to FSH ako vysoke ho mas....mohlo ist len o blbu nahodu ako sme to mali my s werou, ze sme nemali vajka dokonca ziadne 😔 a vidis druhy cyklus 7 vajok...
@monicka7299 a pri prvej si mala aky protokol? cim si stimulovala?
@yeliel do Brna mas pravdu 😉
@monicka7299
@shandy tak to potom zalezi od toho ake ma CAR svoje postupy ale v GF vsetky baby chodievaju pocas stimulky na krv...idem sa zase opakovat 😀 😀 😀 ale kazda kontrola krv a ultrazvuk,,poobede telfonat ked uz maju vysledok a potom sa urci ci zvysuju..znizuju...nechavaju davku... 🙂
@yeliel tak u nas je to tak, ze v den kedy idem na kontrolu si nepichnem rano ale podla kontroly UZV si pichnem bud rovnaku (mne zvysovat nemuseli) alebo vyssiu davku...potom mam este jednu kontrolu UZV a potom spravidla OPU. ale musim upozornit ze vacsina z nas chodi na minimalku, ktora ma ine pravidla ako riadne IVF, cize je mozne, ze pri klasike v Brne tiez krv beru...ja mam ale uz tretiu minimalku 🙂
@shandy to isté ako teraz Gonal a Cetrotide a krátky protokol.... výsledok: 5 folikulov - 2 vajíčka - 2 sa oplodnili aj mi ich vložili - ale nič sa neuchytilo 😒 ...ale teraz to bude inéééééééé 😉
@monicka7299 no napis mi potom tvoje FSH ked ho budes mat, ale mozno by fakt nezaskodilo ti trosku zdvihnut davku, malicko....a na ktory den si mala OPU?
@yeliel tak to máte super...
manžel nemal problém , dal lístok z centra a v poho krv zobrali...
no ja budem musieť ísť ku gynek. , nemám síl sa s niekým dohadovať..... bez tak toho máme dosť , čo musíme podstúpiť a vybaviť všetky.... len gyn. robí od pondelka , má dovolenku....
a bola si aj na PN , počas IVF?

@wera moja, Ty máš tiež iscare v BA - brali Ti počas stimulky krv?????? háááá??? veď oni mi zvyšovali dávku len podľa ultrazvuku...