2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@sunday1 ahojky medzi nami,si na správnej adrese 😀 😀 😀 😀 popíšeme-pokecáme. 😎 😎 😎
Ďakujem všetkým za privítanie 🙂
@yeliel na genetike som bola tiež na Americkom nám. a teraz to prepočítavam a boli to až 4 mesiace. Tvrdili, že sa to v lete pomalšie vyvíja, ale podľa mňa boli len na dovolenkách. Na druhej strane majú ženy po odbere plodovej vody prednostné vyšetrenia, čo je tiež pochopiteľné, hoci to našu situáciu nerieši.
Chodím do ISCARE v BA, pomaly by už mala byť aj žiadosť schválená, ale na ET som bola 6. 7. a necítim sa celkom OK, takže 2. stimuláciu začnem asi až v októbri.
@wera som po 3 spontánnych potratoch (2x 11 tt. a 1x 16 tt.) a teraz už aj po neúspešnom IVF 😉
@yeliel už som prešla takmer všetkými vyšetreniami, ale zatiaľ nič konkrétne nevieme. Pri 1. IVF som si dala urobiť aj PiGD, aby sme minimalizovali riziko potratu a boli tam aj embryá s genetickými vadami, tak možno je problém v tom, že sa zahniezdi choré embryo. Ešte v septembri skúsim vyšetrenie u Dr. Madara na reprodukčnej imunológii v Prahe, ale to už je naozaj posledné miesto, kde mi môžu niečo nájsť.
Myslím, že tu sme všetky poriadne bojovníčky, preto som sa sem aj pridala 😉 , a to som sa zaprisahávala, že na takéto fóra nikdy 😀
Čítala som celú históriu, ani ty to nemáš jednoduché, tiež strašne držím palce 😉
ahojte dievcence 🙂 🙂
@yeliel zas dalsich 10 dni cakat? no ja mam pocit, ze sme stale cakanky. stale na nieco cakame 😀 😀
@wera drzim palceky u lekara o chvilu. tfuj tfuj tfuj, cakame na pozitivne spravicky 😵
my mame mat hotovu genetiku zaciatkom septembra, tak som zvedava, kolko to bude trvat v skutocnosti..
@sunday1 chudiatko, teda mas toho za sebou dost ☹ . zistovali ti priciny? stitna zlaza, hematologia, toxoplazmoza a pod.?
pekny dnik babule 🙂
@sunday1 ono s tym PiGD mam pocit, ze kazda co si to dala robit mala aj embria s gentickymi vadami 😔 . No vela si od toho imuna neslubuj...u nas v centre to ani neodporucaju toto vysetrenie, lebo to je zbytocne drahe a vie sa to riesit len prednisonom ak je problem na strane zeny (pripadne anopyrin pri antifosfolipidovom syndrome) alebo ICSI...cize u nas ak toto vysetrenie nemas absolvovane, tak ti radsej naordinuju pri IVF preventivne prednison a anopyrin...a hemato vysetrenie mas robene?
@shandy len ja som mala choré 4 zo šesť a tie vady boli rôznorodé, preto mi ani genetička neodporúčala skúšať prirodzenou cestou. Tú Prahu chcem skúsiť už len preto, aby som našla nejaké vysvetlenie na to, čo sa už stalo. Síce to nič nevyrieši, ale aspoň budem mať vo veciach jasno 😉
Hemato vyšetrenia mám, našli trombofilné mutácie, ale napriek fraxi som ďalšie potratila a IVF bolo neúspešné.
spg - spermiogram...ch jo, ta priroda je niekedy nevyspytatelna...my mame spg velmi zly a moj drahy mi navrhol, ze este skusime KET, jedno klasicke IVF a ak to nevyjde, ze je za darcovske...co uz ked to inak nepojde... 😔 🙄
@shandy KET určite treba skúšať, kým nejaké zmrzlinky sú, nikdy nevieš, ktoré je v poriadku. Keby mne nerobili PiGD, tiež by som asi chodila na KET, ale takto mi ostali len 2, takže nebolo čo mraziť.
Ja si myslím, že darcovské sú úplne OK, len chlapi sa s tým asi ťažšie vyrovnávajú. Podstatné je, že viete, kde je problém a viete, s čím musíte bojovať. Držím palce!
@sunday1 hej, mrazacikov urcite skusime, mame este dvoch, ale teraz sme sa dali na soft IVF kvoli priatelovej praci, lebo on sa tazko uvolni a teraz ma nahodou mesiac volno, tak sme to chceli vyuzit. KET potom mozem dat kedykolvek do konca roka, aj ked bude uz pracovat....tak vies ja by som predsa len radsej vlastne, ale ked to inak nepojde 🙄 😔 , no ale stale verim a dufam, ze sa nam to podari. dakujem a aj ja drzim palceky tebe 😵 😵
Treba vyskúšať úplne všetko, aj keď to strašne zaťažuje peňaženku. Predpokladám, že v car Vám robili ICSI, tak tam asi musia vidieť, ktoré spermie sú "životaschopné". Ak sa dokonca podarilo vajíčka oplodniť, tak to treba skúšať a skúšať...
@sunday1 ved hej, pri riadnom by sme asi tiez skusili PGD, ale ja este nemam vysledky z genetiky, tak aj podla toho sa rozhodneme co dalej....hej mali sme ICSI, nam by sa inak asi neoplodnili, lebo su obalene protilatkami, tak sme sli na istotu. aj sa pekne delili, len jedno sa rozpadlo, ostatne vydrzali az do PK...tak budeme skusat, skusat, skusat ako vravis 🙂 🙂
ahojte babulky, tak ja som späť 🙂
@shandy že čakanky, to je krásny názov 🙂
@sunday1 ja chodím k dr.tazberíkovej a tiež som nadmieru spokojná, je strašne zlatá 🙂 ja mám s centrom tiež len dobré skúsenosti, jediné čo ma trošičku naštvalo bolo keď mi zapatrošil prvú žiadosť... ale tak našla sa 🙂
takže babulky ja mám dnes pozitívne správy, čo nie je u mňa obvyklé 🙂 takže doki skonštatovala že antikoncepcie stačilo, mám ju dobrať a šup v septembri môžeme ísť na IVFko 🙂 jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀 tkže o 2 týždne začínam pichať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

@wera tak veru...nic ine nam neostava 🙂 aj ta genetika stale nic.. 😝 ty mas kedy kontrolu?