icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

yeliel
25. aug 2010

@wera ☹ uz sa mi nechce stale len vydrzat ☹

wera
25. aug 2010

@yeliel ja viem zlatinko že je to ťažké a nemáme už chuť na nič čakať, ale je to pre Tvoje zdravie... si silná žienka verím že to prebolí a tie dva týždne ešte nejako vytrpíš 🙂

yeliel
25. aug 2010

@wera to bude urcite minimalne mesiac...pokial vobec zacnem pripravu ...no ale zvladnem 😉 musime to just vsetky zvladnut 🙂 dakujem moje za povzbudenie 🙂 😵

noe
25. aug 2010

Ahojte babulky. Wera ma pozvala do vasej debaty, tak sa rada pridam. Prelistovala som par stranok a jedna z mala diskusii, kde sa stratli tie naj zienky 😉

Vy uz ste tu vacina asi skusene a viete co vas caka. My cakame na schvalenie ziadosti a ideme len do prveho IVF. Takze som so vsetkeho este vyplasena a neviem co ma caka. Teda viem, na konci babatko 🙂
Mame za sebou 2x IUI, ktore ale boli len taky pokus, aby sme nieco robili s mimimalnou sancou na uspech.
Tak snad v oktobri ideme aj my nato 🙂

wera
25. aug 2010

@yeliel neboj mojky uvidíš ako rýchlo nás dobehneš do tehuľkova 😀

wera
25. aug 2010

@noe jeeeeej vitaj zlatinko 🙂

shandy
25. aug 2010

@yeliel mojka to je mi luto, ale tak to sme vedeli, ze ju mas, to mam aj ja a neboj az take tragicke to nie je to pichanie fraxika, to zmaknes. a urcite je lepsie ist hned od zaciatku s fraxikom ako cosi riskovat....uz si kusok pred cielom, tak vydrzkaj 😵 😵 😵

yeliel
25. aug 2010

@shandy dakujem moje...inac to len vdaka tebe som zistila,ze ho mam 😀 😀 😀 prides na tortu ked sa narodi nase babo 😀 😀 😀 ozaj ty si ho uz pichas? a kolko to ide tiez pod kozu?

noe
25. aug 2010

@wera ahoj, tak som vas nasla 🙂

wera
25. aug 2010

@noe veľa kecáme tak nie je problém nás vypátrať 🙂

wera
25. aug 2010

@yeliel
@shandy babulky a čo to vlastne máte že musíte fraxíkovať?

noe
25. aug 2010

@wera je tu hodne tem o IVF 😉

Co je to ten fraxik???

wera
25. aug 2010

@noe to je fraxiparine, ale neviem presne kvôli čomu si to babuľky pichajú...

shandy
25. aug 2010

@noe vitaj medzi nami, verime, ze v tvojom pripade to vyjde na prvy krat 😉
@yeliel jasne moja, uz v porodnici ti budem klopkat na dvere izby, ze kde je ta torta 😀 😀 😀 . ja ho mam pichat az od OPU kvoli tomu, aby som im tam potom nahodou nekrvacala, ale ty budes asi po MS pichat, uvidis co ti povie dokina...ide to podkozu a picha sa to ako injekcie na stimulku, nic zlozite 😉 . a je to hotova injekcia, ze nemusis nic miesat..
@wera mame vrodenu trombofiliu, myslim ze yeliel rovnako ako ja Faktor V Leiden a MTHFR...je to vlastne prevencia proti trombozam, riedi to krv...

wera
25. aug 2010

@shandy aha... chudátenka moje, ďalšie injekcijky .... ☹

evasbk
25. aug 2010

3. 9 ZAČINAME!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 Aj sa teším aj mám obavy, náš spg sa zhoršil a to som si myslela že už horší nemože byť 😢 sakra.....

noe
25. aug 2010

@shandy dakujem za privitanie no dufam ze sa to podari. Doktorka doporucuje IVF ICSI, tak snad budeme uspesni 🙂

Juj, kde je spravodlivost, ako keby nestacili problemy s otehotnenim este aj tromby 😠
@evasbk drzim palce, aby sa vam podarilo. U nas sa spermiogram zhorsuje so stresom v praci ale tomu sa moc predchadzat neda 😒

evasbk
25. aug 2010

ja si to neviem vysvetlit prečo sa to zhoršuje. Za posledný rok manžel spravil pre to vela aby sa to zlepšilo
Ale už to nebudeme riešit, asi to tak má byť. Ja som si rano trochu poplakala a už mi je dobre 🙂 Budem mysliet pozitívne, to je najlepší liek

shandy
25. aug 2010

@wera weri to vies, ani nam po stimulke nebolo luto, ze ani pich 😀 😀
@evasbk evi super, to ubehne ako voda...inak nas sa tiez dobre zhorsuje zo dna na den...to v den kedy som sa dozvedela, ze na OPU vydolovali 0 vajok sme sa dozvedeli, ze mame 100% patologicky zlych spermii, proste super den...este ze je to ICSI... 🙂
@noe tak uvidis kolko bude vajok a mozte skusit aj klasiku aj ICSI, cast tak a cast tak...

evasbk
25. aug 2010

Aj my máme 100% patologicky zlých spermii, ale teraz mi nebolo povedane čo sa ešte zhoršilo, ale to je asi už jedno. Rozmýšlame s manželom aj nad darcovskymi , ak bude dost vajok tak by sme dali oplodnit pol na pol.

shandy
25. aug 2010

@evasbk no teda, tak dalsia co sa opici po mne 😀 😀 . ja by som darcovske riesila az keby ina moznost nebola. predsa len som viac za vlastne deti. to vies, potom by som sa nemohla vyhovarat, ze su uplne po mojom drahom 😀

darca100
25. aug 2010

caute baby!

som tu prvykrat a prvykrat aj stimulujem - zacala som s Gonalom, potom Merional a Cetrotide a dnes o 21.00 mam ist na injekciu Diphereline a potom v piatok na odber. Doktor povedal, ze mam hyperstimulku, chcem sa preto spytat, ci jej diphereline ok a ci s tym mate skusenosti. Dakujem!

noe
25. aug 2010

@evasbk urcite sa to podari aj keby bola len jedna spermijka 😉
@shandy no asi len ICSI manzel ma zlu morfologiu.... ale ved to je jedno ako sa vajicko oplodni, hlavne nech sa oplodni a dalej rastie 🙂

Inak ako to vlastne cele prebieha? Od stimulacie az po samotny ET? A ako casto ste chodili na kontroly do CAR? Zvladli ste to aj same, alebo chodil s vami vzdy manzel?
My zijeme momentalne v Belgicku, ale chodime do Heliosu v MT. Ja nemam problem byt aj mesiac na Slovensku, no manzel pride len na odber, dlhsie sa mu nebude dat zostat 😒

shandy
25. aug 2010

@darca100 ahoj, no ja teda diphereline nepoznam, ale viem, ze sa zvykne davat pregnyl na spustenie ovulacie, nepomylila si sa? s tou hyperstimulkou teda nic moc, uvidis ako bude po odbere ale netreba to podcenit a ked budu tazkosti bezat k lekarovi, ale tak po odbere asi dostanes pokyny, co a ako.,..

evasbk
25. aug 2010

@shandy mne to navrhol manžel, povedal že otcom je ten kto vychováva a dava lasku dietatu a nie len ten čo po nom dieta zdedí geneticku informaciu. Ale zatial len o tom uvažujeme, chceme byť opatrný. Po prvom ivf som mala krasne emb. ktoré mi vložili a ani sa neuchytilo, až po ket som zostala tehu , ale vždy v 5 týž. som to potratila( 2 krat). Chceme zvýšiť šancu na uspech, aj ked viem že to nieje 100%

shandy
25. aug 2010

@noe aj my mame zlu morfologiu na 100% ale zo 7 vajok sa nam 3 oplodnili same, takze obcas sa asi podari.... 🙂
noe s tymi kontrolami je to individi ale kedze si zo zahranicia urcite sa ti budu snazit vyjst v ustrety, aby si nemusela chodit prilis casto a ak mas nejakeho gynda tam, tak sa to da tiez zvladnut.

evasbk
25. aug 2010

@noe aj my chodíme do heliku. Mna tiež napadol pregnyl, teda aspon mne pichali. Na hyperstimulku viem len tolko že by si mala pit vela vody

shandy
25. aug 2010

@evasbk evi aj mne to drahy navrhol sam, ale stale nejako verim, ze sa to podari aj bez darcovskych. ja som mala tiez vkladane 2 krasne blastocysty a nic z toho....no uvidime, co bude. tie potraty, to ma mrzi evi 😔 😔 .

evasbk
25. aug 2010

@shandy nám oplodnovali 11 vajok z toho 4 boli najkvalitnejšie a tie som potratila, tak preto mám tie obavy. vždy som tužila a aj tužim ako mi bude po byte behat naše malé, ktoré bude celé po manželovy. No ved uvidíme čo povie dr. Ja som momentálne len z toho vykolajená, ked mi oznámili že spg je horší,.

evasbk
25. aug 2010

mám pocit že sa stale opakujem, že???,Ok idem si odbehnut do kuchyne, ja totiž idem skusit zavarať cviklu 😖 neskor sa ozvem