icon

3,5 mesačná dcérka nechce spať bez večného natrásania

riasofia
4. mar 2018

Prosim pomoc ! 😀

Dcerka cez den sice spinka dost a pekne ALE! Musi sa s nou nonstop drncat v kociku v koliske v satke na rukach v comkolvek a akokolvek ale nonstop sa musime hybat nesmieme si ani sadnut alebo prestat kocikovat inak je hned hore. V noci zase nonstop na bradavke akonahle vyberiem prsnik z pusinky hned sa zacne hnevat .. uz som z toho celkom na zufala, mam aj starsiu dcerku a teda cez den by som rada aj co to porobila a aj by som sa starsej dcerke chcela povenovat osamote, viem ze v satke to ide no tam sa miminku paci ozaj len vynimocne .Prosim , maminky co ste sa s tymto tiez stretli nejake napady, rady ako to prezit alebo este lepsie zmenit to? .. keby sa tak iba uspavala a potom pekne spinkala bola by to pecka, ale toto je uz ozaj psycho aj ta noc aj den 😀 viem ze su na tom miminka este horsie co nechcu pomaly vobec spinkat ale aj tak skusam ci tu nahodou nenajdem maminku s podobnym problemom co mozno na nieco prisla co mne uslo .. hojdacky a vibracne kresielka nezaberaju , respektive zabrali by ale musela by som ju tam nechat vyplakat a to teda zatial neplanujem .
Dakujem za kazdu radu 🙂 pekny vecer mamicky

Strana
z2
agathachristie
4. mar 2018

Prejde to samo. Kúp si hačku. Hlavne žiadne násilie, vyplakanie atď. Ešte je malá, je v šoku, že nie je v bruchu. Treba k nej tak pristupovať. S mojou som si tiež dosť vytrpela, ale teraz som veľmi šťastná, že som jej nerobila žiadne násilie 😊 držím palce. Máš to teraz ťažké, ale prejde to. Vydrz.

mala_katie
4. mar 2018

@evittam myslela som to tak, že každé dieťa je iné.. Ty si mala deti, ktoré tak kontakt nepotrebovali.. Super spia.. Ja také deti trebárs nemám.. Malý bol predcasniak a kontakt si vyžaduje ešte aj teraz niekedy.. Ak som hi nechala 'vyrevat' kým bol bábätko, tak sa mi skoro zadusil zvratkami.. Takzw to ako riešenie nebolo a už to ani tak nevidím.. Mladšia bola bez problémov, do 3 mesiacov spala ukážkovo a vyžaduje si to teraz čím je staršia.. Proste ono ťažko sa to škatuľkuje, že rodiča si za to môžu sami.. A keby niekedy aj, tak radšej cestou bez plaču bábätka, pomaly, tak ako to matka cíti a zvláda. . Aj tak nám ten kontakt raz bude chýbať

rosna
4. mar 2018

Poteším ťa. Mám to za sebou. Žiadne vyplakanie, dudlanid cumla a pod. nič nepomohlo. Nakoniec som sa zmierila s tým, že to potrebuje. Akonáhle som sa pre to neustále drncanie prestala trápiť a povedala som si, že " kľud, veď sa nebude nosiť do nekonečna" dajako som sa pre to prestala trápiť a lepsilo sa to. Strašne veľa robí tvoja psychika. Dieťa v tebe bolo 9 mesiacov, ono ťa pozná lepšie ako tvoj vlastný muž. A keď z teba bude cítiť kľud, bude pokojnejšie.
Mne pomáhalo ho cez deň mať v nosiči, keď som potrebovala sa venovať starším deťom. A keď som si sadla a začal plakať, najskôr som sa mu prihovárala, hladkala po hlavke ...a keď neprestával, až potom pohojdavala. A v noci mi ktosi poradil spat úplne pri ňom. Keď sa začal budiť, tak sa mrvit, hneď som ho priložila a spala ďalej. Keď som ho mala v postieľke, prebrala som sa až keď plakal moc a vtedy sa dojcil dlho a mňa to prebralo. Oveľa menej som si oddýchla. Výdrž. Riaď sa tým čo cítiš. Je to tvoje dieťa. Keď za tebou plače, potrebuje ťa. Môj malý sa teraz v 5 mesiacoch dojčí 2x za noc, cez deň vyžaduje hojdanie málinko. Už je ľahko. Prajem ti, aby to aj u teba malo taký dobrý priebeh. Lebo viem, ako ti teraz je. Ale neboj, pominie to.

siska53
4. mar 2018

@evittam lenze su deti,ktore su prosto na niektore veci citlive.. Naor.na zmenu polohy,nas zas na take ako prichod domov.. V kociku zaspal, tesila som.sa,ze si este pospinka,ja nieco porobim,prisli sme.pod branu,v najlepsom.pripade do bytu a bol hore.. Na 90%.. A pri tych zvysnych som.ho musela nechat tak,ako je,inak bol.hore..vseobecne malo spaval a spava doteraz.. Mladsia spavala po kolikach omnoho lepsie. Kamoska mala.deti,ktore cez den vela spavali,ked boli hore,sami sa zabavili,ani jedno nemalo koliku.. Ale zas sa je budili v noci castejsie,co som.zas ja takmer nepoznala.. Nemozes zovseobecnovat,kedze kazde dieta je ine..ma ine potreby.. A vela veci skutocne prejde casom. Ja som.svoje peve nosila este chvilku vzdy,ked uz spinkal,az potom.som.ho davala.do postielky,nie preto,ze by to vyzadoval,ale prosto ja somsa tak strasne z neho tesila,ze mi to prosto nedalo,neponosit si ho este chvilku.

evittam
4. mar 2018

@mala_katie Ja nikde neskatulkujem ani nepisem o vyrevani. Ty si ma oznacila za " bezkontaktnu matku" len preto lebo moje deti spia ako pisem. Nevadí.

evittam
4. mar 2018

@siska53 Ja nikde nezovseobecnujem. Ja som tu za "krkavciu bezkontaktnú matku" lebo som nemusela nosit a ostatné. A to som samozrejme rada nosila ked to bolo možné.😉

agathachristie
4. mar 2018

Inak moja bola 8 mesiacov v podstate nonstop nosena lebo inak plač. A spí sama. Keď som pri nej nechce ma tam. Chcela som aby spala so mnou a nechce to. Sama sa zoberie a ide si ľahnúť do svojej postieľky. Ma asi rada svoj pokoj. Keď sa narodila tak som ju nemohla položiť ani na sekundu.

mala_katie
4. mar 2018

@evittam nemyslela som len teba.. A bola to reakcia na to, akym štýlom si odpísala.. Nech to hneď prestane robiť atd.. A do mňa si skočila, že aké máš ty deti a podľa teba je neskoro, že ma syn 2 a pol a spí sám až teraz.. Maminka to chce spraviť co naj pre jej dieťa a aj pre seba, ale teda ako čítam, od teba som nejakú super radu neposttehla.. Len nech to nerobí.. Lebo zo štýlu ako píšeš, to podľa teba bude robiť do puberty.. Ja som jej napísala svoju skúsenosť a vy ste sa tu do mňa obilí..

evittam
4. mar 2018

@mala_katie Do nikoho som sa "neobula". Napisala som svoj nazor a skúsenosti. Hotovo. Kazdy nech si robí co chce. Mne je to naozaj jedno.

jenny257
4. mar 2018

U nas trvalo rok kym to preslo. Uspavany vylucne v satke na fitlopte a potom jedneho dna som skusila v posteli na prse a zaspal bez probleemu a pustil sa aj prsa 😊 potom uz neskor stacilo iba ho chytit za ruku a spal dalej - postielku ma hned pri posteli

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
riasofia
autor
4. mar 2018

Dakujem za podporu maminky :-* ste super 🙂 btw dcerka uz spi 2 hod v postielke vedla mna bez mojho prsniku v pusinke 😀 obcas sa mozno ozaj treba len "vyzalovat" kazdu jednu vasu radu ci vlastnu skusenost si vazim , dakujem za precitanie , povzbudenie a vase pochopenie velmi mi to pomohlo 🙂 psychika je urcite velmi dolezita 🙂

taga
4. mar 2018

@evittam je super ze mas deti ktore krasne prespia same a to vsetko,mozme len zavidiet... ale nie vsetky deti su take... teba rozculili reci o bezkontaktnej matke, ale uvedom si, ze sama si posmesne napisala 'ved nech hojda a robi cumel'... vies my to tiez nerobime z dlhej chvile, nenatriasame deti lebo nemame ine zaluby a nestrkame im cecok lebo inak sa nevieme uplatnit.. ked to nevies pochopit, tak to neries.. prepac, ale kazdej takejto mame prajem krasne zdrave narocne babo, co ju nenecha ani sa vycikat, lebo inak to ta zena nepochopi. Peace

ammellia
4. mar 2018

@rosna presne aj moja skúsenosť, akonáhle som naplno prijala potreby dieťaťa a prestala som s nimi vnútorne bojovať, tak sa veci začali lepšit. Teraz pri druhom som už bez očakávaní a beriem ako príde.

evittam
5. mar 2018

@taga To vôbec nebolo posmešne. Ty si nepochopila mna. Pisala som o zenach co to robia -neviem-asi pre svoju potrebu. Ano sú aj take. Našťastie som ich stretla len tu na MK. A plne chápem, že existuju aj ine deti ako tie moje.😉

jana_eyre
5. mar 2018

necitam diskusiu, tak len pridam.. mala som takeho prveho AJ posledneho syna.. pri prvom som mohla byt otrokom vecneho natriasania a hojdania, lebo.som mala len jeho.. ale pri poslednom to bolo tazke, kedze som mala este dve deti.. no cez dennspaval vela najprv v satke, neskor v nosici, nemohla som.si sadnut a hojdala som sa.. vdaka tomu som pekne schudla 😁 a potom som prisla na zazrak menom "ULITKA".. dala som ho do ulitky, uspala hojdanim na rukach a prelozila na kojaci vankus, z ktoreho som spravila uzke U aby mal pocit ruk okolo tela.. odvtedy spaval krasne a ja som si konecne sadla 😂😂 ulitku som zrusila ked sa zacal sam pohybovat..

karmela
5. mar 2018

@riasofia aj ja mám teraz takú 2,5mes dcérku v pôrodnici som ju naučila cicikat na rukách a tak zaspáva niekedy doteraz..Alebo mi zaspala na prsníku no to som zrušila lebo som sa nemohla od nej pohnúť a mala som slabé mlieko tak sa ani nenajedla poriadne 😬 Aj teraz momentálne kocikujem na dvore vonku musí byt v pohybe ale zase spinka aj sama v postieľke.Neboj prejde to niektoré bábätka chcú mat maminu pri sebe moja je tiež ako môj cecok 😃Ale užívam si hoci niekedy príznam nervy 😛

katarinadei
5. mar 2018

Pocula som o "hacke", na fb aj na sashe myslim je jedna pod nazvon detvak, ze zavesis dakde a babo sa hojda, vraj vyborne spia potom. Skusenost nemam. Kamaratka zakazdym vravi, ze pri detoch vsetko raz prejde. Riesenie to nie je, ale aspon sa clovek utesi. Drzim palce.

riasofia
autor
15. mar 2018

Ahojte mamicky tak je 11 dni po mojom prispevku a teda musim vam povedat ze v noci uz niesom dudel tak to je super dcerka zaspava sice na prsniku ale potom sa odpojim a pekne spinka 2,5 hodinky potom zas nakojim a dalej spinka .. to povazujem uz za uspech .. co sa tyka vecneho drncania pocas spanku cez den v kociku vonku inak nespi stale .. stale musime drncat a doma ju uspim v koliske drncanim a potom odidem z izby spi 30 min a potom je hore ak drncam spi aj 2, 2 a pol hodinky .. najnovsie to ale robim uz len tak ze ju uspim a necham tak a ma teda rezim ze pol hod pospi 2 hodiny je hore a tak dookola .. uprimne neviem co je lepsie 😀 .. a momentalne bojujeme opat a tentokrat s tym ze vacsinu casu chce byt na rukach, nechce byt v satke a stale slinta a papa si rucku (dudle stale odmieta) asi si to zachvilu hodim 😀 netusim co a ako odnaucit skor .. ale asi to chce vsetko lem cas .. tak cakak 😀 .. tak som sa vam sem zas raz prisla "postazovat" 😀 majte krasny den maminky

Strana
z2