icon

32.13

katkaslamka
3. jan 2022

32.13
NIE,NIE nepomýlila som sa...,
Zámerne som napísala 32.13 a celkom sa mi to páči. Takto napísal dátum môj POKLAD 2 (kto nevie, doma mám poklady 3 a niekedy naozaj platí poklad, len kopať 🙂 napriek tomu ich MILUJEM)keď písal dátum do zošita. Uvedomila som si, že dátum je len číslo, pokiaľ nejde o DAŇOVÉ . A naozaj čo sa zmení? Pre môj POKLAD 2 celkom asi nič, písať, čítať , rátať a poslúchať musí rovnako ako včera a aj zajtra. A pre mňa??? Tiež nič, nevstala som ani krajšia ani mladšia, možno zajtra....
V každom roku človek niečo získa, ale aj stratí, misky musia byť v rovnováhe .....či tak nejako som to čítala....
Ale nie o to som chcela......
Rozhodla som sa , že by som mala zhrnúť minulý rok a možno aj ten pred tým a tak celkovo, všetko čo sa tu deje a ešte len bude diať. Neviem prečo , nikdy som to nerobila a možno som mala a možno ani nie...kto vie....
Vopred sa ospravedlňujem ,ak sa niekto v príspevku nájde a bude sa cítiť urazený.....nie je to náhodné a možno je to aj zámerné.....a možno ani nie.... a NIE nezbieram srdiečka ani like...to nechám iným 🙂
Tí čo ma poznajú, nie len z videnia, z obchodu, prípadne pošty 🙂 ,áno aj zimného prechodu 🙂 vedia, že dokážem 500stranovú knihu opísať dvoma slovami.....a verte mi, že ten rok pred týmto ,sa tými slovami zhrnúť dá.....,
ale .....takto pred rokom, ani sneh nebol zato deti boli doma.....a vlastne všetci boli doma....a to sme si vraveli ,že keď sme rok pred tým zvládli zvládneme aj tento....a ZVLÁDLI SME.
Zvládli ako zvládli...Ja osobne som si povedala ,že upracem šatník....a potom som si uvedomila, že robím z domu ,už 2roky, takže vlastne Ja do skupiny nepatrím a ten šatník nie je uprataný stále. ALE, pribudli mi deti a normálne , že HOME SCHOOL, ľudia čo všetko som ja ZABUDLAAAAAA a to som žena , to viem VŠETKO. A zistila som, čo všetko neviem, teda mamina tvrdí že pred 20rokmi som to určite vedela!!!!!Však ja neviem čo bolo ráno nie to pred 20rokmi no ale čo JA ,ale čo moje DIEŤA??? To bolo sĺz...MOJICH,JEHO 🙂. Konečne som pochopila prečo robím to čo robím, a nie som učiteľka , hoci to bol môj sen (deti by mali ďakovať ,že som zmenila smer). Ale s čistým svedomím sme to zvládli, aj koncoročné testy cez PC sme dali....bola som na seba hrdá 🙂 (Ak to číta nejaká pani učiteľka môjho syna – VŠETKO ZVLÁDOL SÁM) a teraz počúvam, že ten podobný môjmu spolubývajúcemu len s okuliarmi, zase špekuluje..... 🙂No ale nejako to dobojujeme....inak som za to, aby sa to bralo ako pedagogické minimum 🙂pre rodičov.
A to rok len začína....
Každý si dáva novoročné predsavzatia – začne cvičiť, zdravo jesť, viac spať, menej piť, viac čítať.....každý si doplní podľa seba. A takto to ide každý rok dookola (česť výnimkám) a viete čo???? Gumička do vlasov mi je dobrá aj tá z minulého roka, nejakú tu bio, raw a neviem čo som určite zjedla, piť som neprestala a fajčím stále....a napriek tomu, že žiadne predsavzatia si nedávam, bol môj rok ÚŽASNÝ. Nie celý ,samozrejme, a nie každý deň, ale percentuálne bol 150%. Som MILOVANÁ, NENÁVIDENÁ, OBDIVOVANÁ aj PREKLÍNANÁ ale stále som to JA. Aj ja mám rada ľudí, niektorých VIAC iných VÔBEC, ale to nevadí....napriek tomu im nebránim žiť ,aj keď na právo o živote mám svoj názor. Niekedy sa len nadýchnem a poviem si, že slnko je pre všetkých rovnako.....čo to trepem, občas si rypnem ....snažím sa byť dobrým človekom , naozaj , srdce mám dobré.....len tá HUBA 🙂.....
Stále sú okolo mňa ľudia, (veverice) ktorých zaujíma či mám víno a nie či som upratala..... A o tom je ŽIVOT!
,,MÔJ ŽIVOT“. Nie o poriadku a víne, ale o ľuďoch, ktorí sú pri mne ,,ĎAKUJEM VÁM“....áno aj o varení, pečení, hádkach, kriku, vyčerpanosti a bezcennosti, strachu....ale taký život je..... Tak prečo si ho neurobiť tento rok zas o niečo lepším, byť lepším ČLOVEKOM????
Stali sa z nás sudcovia, kati, farizeji...... niekedy mám pocit , že sme všetkým len nie ĽUĎMI. Delíme sa na tábory ZA a PROTI, ale nik nevie kto má pravdu a každý presviedča o tej svojej.....ak niekto nesúhlasí.....je ZLÝ, HLÚPY ....a to len preto že sa na číslo 6 pozerá obrátene..... koľko krát sa Vám stalo , že ste verili svojej pravde a časom ste zistili,
že to s pravdou nič nemalo??? Ja VEĽAKRÁT (2x vydatá) a určite sa to stane ešte MNOHOKRÁT(vydaj asi nie, ale kto vie). Ale bola to moja pravda a vtedy som jej verila.....aj na zúbkovú vílu, Ježiška, výpredaj v ALZE, a že po víne nebolí hlava..... takto to funguje veríme, veríme a potom BUM BÁC pravda sa rozpadne ako snehuliak v lete....... a každý ma svoju pravdu....ktorá je potom tá PRAVÁ? Skúsme byť len ĽUDMI nie sudcami....nechajme každého žiť svoju pravdu a časom sa ukáže.....buďme opäť známi čo sa pristaví, porozpráva o čomkoľvek len nie o očkovaní....lebo momentálne sa pýtame namiesto :Ako sa máš? Čo máš nové?.... Si očkovaný? Koľko krát? Prečo nie?......skúsme tieto slová, vety, názory vynechať z našich úst.....som za to, aby tieto otázky boli TRESTNÉ. Tak ako vo firmách podpisujeme papier o mlčanlivosti, tomto prípade by to malo byť rovnaké.....je to každého OSOBNÁ vec , JEHO rozhodnutie, JEHO vôľa, JEHO možnosť, JEHO názor, JEHO voľba......každý si je strojcom svojho šťastia..... Znova sa rozprávajme o počasí, kvetoch, autách, lietadlách, známkach, motýľoch, víne....manželoch a manželkách, svokrách....aj keď je ako je...vždy si nájdime čas na kávu ...pri plote, grilovačku na dvore, telefonát s ľuďmi , čo sú ďaleko ,prechádzku......urobme niečo dobré pre NÁS,PRE INÝCH......MILUJME,NENÁVIĎME ale hlavne ŽIME.....a ja žiť chcem a čo VY? Prajem Vám aby ste boli o trošička viac šťastní ĽUDIA ako minulý rok a o trošičku menej ako budúci...

Vám, ktorí ste dočítali až tu.....fakt nemáte čo robiť 🙂 pozývam Vás 29.01.2022(sobota) hore k altánku, prechod BUDE – NEBUDE, ale my tam budeme a aj oheň bude......
PS: Áno v ďalších voľbách očakávam Váš hlas, pozíciu si do volieb rozmyslím....VERME – HORŠIE TO UŽ NEBUDE!

Strana
z2
nelca84
4. jan 2022

No ja som teda zvedava, ci sa aj dozvieme riesenie tohto hlavolamu...

ivanka12311
4. jan 2022

To berieš prosím ťa aký matroš?dodávateľ Made in China či Poland... prosím zmeň dodávateľa pre tvoje dobro 🙏🤓...ani som to nečítala do konca stačili mi prvé a posledné vety,aby som pochopila že si divná

oli18
4. jan 2022

Takze nemam lutovat, ze som to nedocitala? 😀

ivanka12311
4. jan 2022

@oli18 nie naozaj o nič si neprišla 😃

evaachesa
4. jan 2022

A dnes po vytriezvení keď si to tu autorka prečíta, asi ju klepne z jej prejavu 😂
Podľa mňa sa to ani jej nebude chcieť dočítať 😏

lesana25
4. jan 2022

Ak som to dobre pochopila, keďže som čítala len prvý a posledný odstavec, 29.1. budete mať nejaký zlet čarodejníc a budete voliť vedúcu?

moonlight1210
4. jan 2022

@katkaslamka
Tak nejak som pochopila, ze mate manzelske problemy, nie si docenena a teba to uz dost zmohlo.

Ps: chcem to ukazat kamosom, a kedze to asi zmazes, tak som si to dovolila screenshotnut. Lebo link by nemusel byt potom funkcny.

marianeta
4. jan 2022

Ach ženy.Presne o takých ako ste aj vy píše.. A myslím ,že nič iné ani neočakávala, ako sprchu výsmechu.. Keby ste čítali do konca tak pochopíte o čom to je.. No a teraz aj domna, že veľa pijem, a mám dobrý matroš, lebo som si to vyložila inak než ostatní.. Ale v pohode, možno sa naozaj mýlim 🤷..

nelca84
4. jan 2022

@marianeta a o com to teda je? lebo podla mna to nema ani hlavu ani patu, nieco ako ked danko otvori usta

jenny224
4. jan 2022

@marianeta ale veď ja som význam pochopila. Áno, želá si pekné veci. Forma podania je však vážne mimo, na toto by bol hrdý možno Kerouac.

evaachesa
4. jan 2022

@marianeta tak som si dala tú námahu a je to ešte horšie ako keď som prečítala len prvých pár riadkov 😩
Možno by bolo fajn keby to autorka opísala tými 2 slovami, nech vieme o čo ide a o čom chce vlastne diskutovať (ak nechce, tak stačil príspevok na jej stene).
Strašne unavujúce čítanie ..idem si uvariť kávu 😏

marianeta
4. jan 2022

@jenny224 áno ,v tom s tebou súhlasím..Je to dosť chaoticky napísané, ale.kto si dá námahu pochopí.. A možno to bol zámer 🤷..

marianeta
4. jan 2022

@nelca84 ale má.. Stačí ,že denne čítaš koňa aby si pochopila..

yvanielka
4. jan 2022

Toto bolo určené zrejme na tvoj Facebook... (Keďže sa v tom mali nájsť konkrétne osoby a spomínaš srdiečka).

simona139469
4. jan 2022

@marianeta po tvojom komentári som si dala tu námahu si to prečítať cele… a zopár viet skutočne dáva zmysel ale vôbec neviem v akom kontexte. Ako to chapes? Lebo ja iba tak ťažko ze chce starý predkoronovy život a milých ľudí a nejaký divný zraz pri ohni a pedagogické minimum a nereálny dátum. Asi som z toho aj ja mimo 😄. Tak ako to ty chápeš k vravíš ze to ma hlbší zmysel?

rohypnol1
4. jan 2022

Silvia Šuvadová, si to ty? 🙂

heidi4
4. jan 2022

@lesana25 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 dobre si mi preplachla oci aj nos😂😂😂😂😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍

ladycat2021
4. jan 2022

@lesana25 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 to je dobre 😂😂😂😂

Strana
z2