icon

8 mačiek v jednoizbovom byte

21. aug 2022

Čo si o tom myslíte keď človek býva v 1 izbovom byte plus kuchyňa a má doma 8 mačiek ? Zaujíma ma názor. Dík.

Strana
z2
ann092
22. aug 2022

Myslím si, že tam musí byť riadny smrad

vevapeto
22. aug 2022

Tam by som na kávu veru nešla 😂 aj z toho dôvodu, že nemám moc v obľube mačky. Ja napr.milujem psov, mám aj belgického ovčiaka ALE v interiéri by som ho nechcela a ani žiadneho iného chlpáča. Stačí mi, že som od chlpov keď som s ním v záhrade 😂

janulik2008
22. aug 2022

@stvura neviem mne to príde že ak je to voňavé skôr to bude smrdieť. Dávame klasický zelený 😀

tara42
22. aug 2022

Ze bud je psychicky chory alebo ma strasne dobre srdce a je mu ich luto nechat na ulici.

stvura
Odpoveď bola odstránená
au1994
22. aug 2022

U nás sa naposledy riešilo na schôdzi vlastníkov, že nejaká rodina chová mačky a v noci preliezajú susedovi cez balkón do bytu. :D Bolo to strašne komické, nevedela som si pomôcť. Ak sa o ne príkladne stará, nie je tam smrad, tak je to jeho vec. Mňa ako susedu by zaujímalo teda len to, či sa stade nešíri smrad. Ostatné nie je moja vec. Je to nakoniec ,,len" osem mačiek, boli prípady, keď pani chovala aj 40.

h2
22. aug 2022

Ja mačky milujem od detstva. Ale svoju prvú vlastnú mačku som si obstarala, až keď som sa presťahovala z bytu do domu so záhradou. Momentálne mám 3 mačky a všetky žijú vonku. Ak by som sa bola z nejakého vážneho dôvodu nútená presťahovať do bytu, mačky beriem so sebou, lebo k nim mám citový vzťah, ale ináč podľa mňa zviera, ako mačka, pes, zajac... do bytu nepatria. A už vôbec nie v počte 8ks na jednoizbový byt.

liusa82
22. aug 2022

@martina1985ba Náš Kiko chodí von aj dnu. Hlavne ak prší alebo je zima a kožuch mu vôbec nesmrdí.Doma má aj svoje kreslo v obyvke😀 práveže vonia čo sa mi u psov nestalo. Tie mi skôr smrdia a hlavne ked zmoknú🙂 Potom sme mali v byte tiež cicu vyše 17,18 rokov.Siamku a ani tá nesmrdela.Za mňa radšej mačka ako pes.A to pradenie je na nich najlepšie 🙂

caroline_
22. aug 2022

@stvura da sa prist pozriet aj len tak? Na kavu a prispuet macickam?

sense
22. aug 2022

Na jednu stranu je to jeho vec, ale ja osobne by som toľko nechcela. My máme 2 v 4,5 izb à stačí. Smrad síce nie je, záchody majú v záchode a čistíme viackratdenne ale odkedy mame 2 tak výsavam denne. Smrad môže byť alebo ostať vtedy ak mačky znackuju a nie je to hneď poriadne očistené.

oli18
22. aug 2022

@panelacikova ano. Postupne zozbierane z vonku v zubozenom stave, odsudene na smrt.

stvura
Odpoveď bola odstránená
elementissa
22. aug 2022

Boooze, to sú dobre trápne reči, že smrad 🤣😅 normálne chované mačky nesmrdia vôbec. My máme 4 a úplne v pohode by sme zniesli aj 10, stačí im dávať naozaj kvalitnú stravu a čistiť zachodiky (máme 3 a úplne v pohode to stačí), nie je pravda, že MUSIA byť n+1, ak sú tie mačky normálne, socializované a vychádzajú spolu, tak vedia zdieľať zachodiky bez problémov. Máme mačky 5r, v živote sa nám žiadna nevycikala mimo zachodika, to mačky spravia len ak sú choré alebo v strese. Pred pár týždňami sme mali kamošov na návšteve, vošli dnu a vravia mi: " však si vravela, že máte mačičky, ako je to možné, že ich tu necítiť?" Ja som na nich vytrestila oči, že cooo??? Mačky, čo cítiť sú choré alebo so zlou starostlivosťou. Mačičky majú voňavé kozusky. Treba mať kvalitnú postieľku, vetrať, dávať im kvalitnú premiovu stravu (nie whiskasy a iné s*acky) alebo surové mäso, mať ich samozrejme kastrovane, socializované a lubene, zároveň mať ich zvyknuté na seba navzájom, tak aby sa v tej svorke mali všetky radi, alebo teda, aby sa aspoň tolerovali bez agresii, musia mať naplnené svoje potreby, uspôsobeny priestor a vtedy sú šťastné a pokojné, nie sú v strese a teda nemajú dôvod ani značkovať ani púšťať chlpy ani nadmerne vylucovat z pachovych žliaz. Ale proste každý nech sa stará o to, k čomu má najbližší vzťah. Pre niekoho je to 5 detí, pre iného 5 psov, pre ďalšieho 4 akvarka a pre posledného 10 mačiek. No a? Jednoizbák - izba, kuchýňa, kúpeľňa a nejaká chodbička je úplne postačujúci priestor na pokrytie mačacích nárokov. Jasné, že zanedbané macky smrdia. Bezdomovci a zanedbané socky tiež smrdia, to je úplne rovnaký princíp. A samozrejme treba aj vetrať - rovnako ako pri ľuďoch. Snáď si nikto nemyslí, že ak má celú noc v izbe, kde spia aspoň 2 ľudia zatvorené okná aj dvere, tak ráno im tam lalie voňajú. Každý cicavec žijúci v interiéri vylučuje pachy, ktoré treba vetrať. Normálna vec. Ak by išiel od suseda, čo chová mačky smrad, tak by som mu tam poslala slobodu zvierat, čo s tými mačkami robí a ako sa o ne stará. Lebo neexistuje, aby mačky s riadnou starostlivosťou páchli.

lasoli
22. aug 2022

ked mu to nevadi,ale na na stevu by som k nemu urcite nesla,to radsej len vonku.

lasoli
22. aug 2022

@elementissa netaraj ,po ma ke smrdi hl ked sa vykadi do toho jej zachodika,to len tak labko nevyvetras.Minimalne to citit hned po potrebe a ked to urobi 8 maciek ,kazda v inom case no otras za mna,plus chlpy atd ,macky nech si chytaju mysky onku a nie chudata zavrete v jednoizbaku,to je tiez zivot.

caroline_
22. aug 2022

@elementissa presne tak, ktp tvrdi ze macky v byte smrdia asi nemal macky

sense
22. aug 2022

@lasoli à ty keď sa vykadis na záchode tak to vonia po ruziach? Stačí záchod očistiť, vyvetrať a nič nesmrdi, len je pravda ze človek si dokáže záchod splachnut sam, mačke treba očistiť, záležitosť jednej minuty

vevapeto
22. aug 2022

@stvura Dakujem za pozvanie, prišla by som len koli tým pletenym účesom 😂✌️Ale to by bolo odomna pekne hlúpe 😄

janulik2008
22. aug 2022

@lasoli existujú kryte záchody kde mačka vlezie, vykoná potrebu a vylezie von. Na tých WC je hore filter takže nič necítiť ;) stačí WC pravidelne čistiť

janulik2008
22. aug 2022

@lasoli a mačky sa chovajú aj vnútri aj vonku. Myslím že vďaka našim nemá minimálne ďalších 5 susedov myši 😀😀😀

tomikejt
23. aug 2022

@martina1985ba áno je kastrovany. On nesmrdi, záchod smrdí 😁 keď spraví potrebu keď sme vonku a hneď to nevycistim tak potom keď prídeme domov tak to proste je cítiť.

tomikejt
23. aug 2022

@stvura on nesmrdi, záchod smrdí. Je to cítiť. Podstielku používam Zverlit, najlepšie hrudkuje. Ak vieš poradiť ešte lepšiu, sem s ňou.

derdia
23. aug 2022

Fuj. Ani by som tam nevliezla. Ani k psom ani k mackam.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ali007
29. aug 2022

No koľko m2 má ten byt?

romanadam1626
6. okt 2023

@janulik2008 Zverlit a Britt podstielky( objednávam z Alzy) sú najlepšie 🙂

Strana
z2