icon

Absolvovali ste kurz na hypnopôrod?

amelia000
6. feb 2020

Ahojte, ktora z vas absolvovala tento kur v Kosiciach alebo Presove? Mala by som zopar otazok 🙂

Strana
z2
marselita10
6. feb 2020

este som pocula, ze ak sa nebude zena otvarat, tak na urychlenie pomaha aj masaz / stlacanie trapezoveho svalu a masaz chodidla, hlavne ahilovky.

lius
6. feb 2020

@marselita10 to je jedno, ktore si kupis, je tam rozdiel len vo farbe a trosku v tvare, ale ucel to splna rovnaky 🙂 a co sa tyka masaze neviem, ale viem o reflexnom bode na ruke, ten sa masiruje na otvaranie 🙂
plus mozes este homeopatika, neviem ci zrovna tie mi pomohli, lebo za chvilu som sa otvorila z 3 cm na 7cm, ale potom sa to zastavilo :-/

marselita10
6. feb 2020

@lius kde sa nachadza ten reflexny bod na ruke ? a ako sa volali tie homeopatika ?

marselita10
6. feb 2020

@lius dakujem za uzitocne linky 🙂 🙏

anchowis
6. feb 2020

ahojte ja len o tom,že pozor lebo v TV práve prerábajú celé poschodie kde bolo šestonedelie a pôrodne sály....sú presťahovaní na iné poschodie....

amelia000
autor
6. feb 2020

@anchowis dakujem za info, buduci tyzden im chcem volat a ist na obhliadku a samozrejme sa budem pytat aj na tu rekonstrukciu.

tukanec
6. feb 2020

@amelia000 ahoj. ja som tiez citala knihu- za mna super, uplne ma ukludnila a mala som dobry pocit pred porodom. Maly vsak nechcel ist von(aj ked sme stlacali spominane akupresurne body a vyskusali vsetky babske recepty), takze nakoniec som dostala vyvolavacku a dostala som nekonecnu kontrakciu, takze cely hypnoporod mi bol na dve veci, kedze som ani nevedela cija som. to ta nechcel strasit, prajem ti rychly prirodzeny porod,len aby si vedela, ze aj taketo sa moze stat😕

amelia000
autor
6. feb 2020

@tukanec joj to ja viem, ze sa to moze stat, ale pokial sa bude dat chcem to ci najviac prirodzene a bez akychkolvek zasahov...a ked sa mozem opytat mala sj aj nejake oblbovaky alebo tu klasicku polohu ala "srat do kopca"? 😂

alexandra2010
6. feb 2020

podla knihy som tak rodila, bolo super a vsetko prebehlo ako pisali

tukanec
6. feb 2020

@amelia000 chapem a prajem ti to 🙂 ja dufam, ze ak budem druhy krat rodit tak bez medikamentov. No mam pocit ze do mna nakoniec naslahali vsetko co mali a mohli 😄 rodila som skor asi z kopca😄myslim, ze to nebola ta uplne klasicka poloha. a praveze ja som si mohla vybrat polohu, ale malemu klesali ozvy a navyse som bola rada ze dycham, takze som ani nemala silu nieco ine skusat 😃

amelia000
autor
6. feb 2020

@tukanec inak keby si chcela na stranke hypnoporod je knizka v ktorej je krasne opisane ako funguju hormony v tele a co urobia tie co do teba napichaju pocas porodu. Takzw ked do teba napichali kadeco tak aj toto mohlo sposobit ze tk neslo tak ako malo. Ja sa tomu strasnw chcem vyhnut :D najradsej by som asj porodila doma 😂😂😂

tukanec
6. feb 2020

@amelia000 ja viem, ja viem... ja som nechcela povodne nic, ale synovi uz celkom dost navazili a ja mam len 1,5m, prenasala som a mala som velmi velke bolesti v panve, tak som sa bala aby som vobec bola schopna vyliezt na kreslo a dat nohy od seba. a proste sekciu som chcela menej ako vsetky tie smakocinky 😃

natasha1988
12. feb 2020

@marselita10 v Ba som kurz absolvovala a pre mna osobne bol aj kurz aj nastudovanie knizky, pocuvanie nahravok, velmi prinosne pri porode. Porod bol fakt skvely, podla mojich predstav.

marselita10
12. feb 2020

@natasha1988 a ty si absolvovala ten dvojdnovy kurz, cez stranku hypnoporod.sk ? ak ano, s ktorou lektorkou ste to mali ??

Strana
z2