Absolvovali ste kurz na hypnopôrod?
Ahojte, ktora z vas absolvovala tento kur v Kosiciach alebo Presove? Mala by som zopar otazok 🙂
Ja som ho absolvovala, podla mna uplne staci knizka hypnoporod, za mna zbytocne vyhodene peniaze...ale zalezi to od toho, ako vnimas porod, ci sa ho vyslovene bojis alebo sa nan tesis....ja som bola ten druhy pripad a mala som paradny porod, sice dlhy 20 hodinovy, ale rada na to spominam
@amelia000 ja som citala praveze dlhsie trva kurz .
Všetky naše kurzy sú v trvaní 12 hodín s bonusovými 2 hodinovými stretnutiami minimálne raz do mesiaca až do konca vášho tehotenstva. Zvyčajný časový rozvrh kurzov je od 9.00/ 9.30h do 16.00h.
tu je link
http://www.hypno-porod.sk/terminy-kurzy-hypnopo...
@marselita10 ten link som pozerala a citala. Ja som zas dostala info ze od 9:30 do 10:30 tak preto by som nazor niekoho kto tam bol..tento kurz o ktorom tam pise je mysleny konkretne na presov.
Za seba odporucam hlavne tu knihu hypnoporod, na kurze som sa nedozvedela v podstate nic noveho...a este knihu Zazrak porodu od Ina May Gaskin
Ako tu citam tak fakt staci precitat si knihu a doplnujuce otazky a postup sa pytat sestriciek v porodnici :D dakujem zeny prave ste mi usetrili 170e 😁
@amelia000 je vela meditacnych videi aj na YT, ktore mozes pocuvat, plus si stiahnut z uloz.to....a popravde, ten hypnoporod ti pomoze jedine v 1. dobe porodnej, to dychanie sa naucis z knizky a ked uz si v 2. dobe porodnej, tam ti ziadny doktor neumozni "vydychat" dieta von :D tam proste musis tlacit a ja som bola za to rada 🙂
@lius a na tom kurze ste mali aj prakticku pripravu? na tej stranke pise ze v piebehu kurzu sa venuju praktickým cvičeniam a ze tehulky dostanu aj mp3 s hypnopôrodnými relaxáciami a mp3 s relaxačnou hudbou pre babo. toto asi kniha nemala , ci ??? teraz si ma zmiatla, silno som o tom uvazovala, ale po tvojich komentoch som uz na vazkach :D
@amelia000 jaj jasne, v TV sa to da, tam je to super 🙂
@marselita10 ano mali sme, ale to vsetko si najdes aj na YT ci na uloz.to, ako nevravim, ze presne to iste, ale relaxacnu hudbu pre babo? to je ozaj uz blbost podla mna 🙂 vsak babatku pustaj nejaku prijemnu hudbu
@marselita10 aj afirmacie sa daju stiahnut 🙂
@marselita10 moj oblubeny vyber, ktory som mala pusteny aj pocas prvej doby porodnej 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=d9SCrpXN3EE@lius tak to je pravda, ze v dnesnej dobre sa vsetko najde na nete. len som cakala ze tam to bude lepsie v tom, ze budu tam " odbornicky " v tomto. ale ked pises ze rozdiel si v tom velky nevidela. tak asi sa pustim do toho ako samouk :D a v tej relaxacnej hudbe pre babo som videla zmysel v tom, ze potom po narodeni, by som ju mozno vyuzila ako upokojucu hudbu ak by nevedelo zaspat, bolo nekludne a tak. by som aspon zistila ci to naozaj funguje, ako pisu na internete.
@lius dakujem za video, a inspiraciu 🙂
@marselita10 baby, ja vas nechcem odhovarat, pisem o osobnej skusenosti, mozno ina by ich tu ospevovala, ja si myslim,ze som mohla tie peniaze aj lepsie vyuzit....fakt je to nemala ciastka....take ukludnujuce nahravky si najdes kopu na nete, mne ked sa mala narodila, tak ani neplakala, bola taka "zrelaxovana" :D
@amelia000 ja som mala porodne prianie nachystane, kde som spomenula aj volbu polohy a ziadala som ich o nastrih az v nevyhnutnych pripadoch, vyhoveli mi bez problemov....cvicila som s epinom, to som im tam spomenula, takze som nemala ziadne poranenie, nesili ma, isla som po svojich na izbu
@amelia000 klystir mi nerobili, kanilu mi dali az na konci, ked mi podali oxitocin, kedze som sa velmi pomaly otvarala a rodila som uz 20 hodin a uz som bola bez plodovej vody...ale po podani oxi som porodila do 45 minut, takze pohoda...muz mi pocas kontrakcii celu dobu masiroval krize
oprava *oxytocin 🙂
@amelia000
@lius baby ja sa najviac toho nastrihu bojim, a este hemoroidu, kedze teraz sem tam sa mi objavi. hlavne mam strach ze tie hemoroidy po porode mi budu robit cely zivot tazkosti, Tak aj preto hladam vsetky mozne pomocky na odstranenie stresu a maximalne uvolnenie pri porode, preto ma ten hypnoporod a aj nad aniballom uvazujem. aj ked ja som jedno obdobie casto mavala mykozy, a tie zmenia pruznost steny a preto je u mna vascia pravdepodobnost natrhnutia. tak hladam vsetky mozne sposoby pomoci.
@marselita10 urcite by som sla do balonika a masaze hradze, mne pred porodom dvaja lekari zhodnotili, ako to tam mam krasne uvolnene
@lius dakujem za radu. a este sa chcem spytat, lebo si pisala ze si cvicila s epinom. o tom som ani nepocula iba o aniballe. tak preco si si prave epinol zvolila ? je tam nejaky rozdiel v nich?

Ahojte, toto by ma tiez zaujimalo, ale v ramci Bratislavy, kto ho absolvoval a ci odporuca. tiez nad tym silno uvazujem. 🙂