Agresívne morča
13. sep 2022
@ironman1256 syn ma takeho samčeka...proste ho oddelili a je sam...maju trojposchodovu klietku....inak sa nedalo...🙈
@ironman1256 syn ma takeho samčeka...proste ho oddelili a je sam...maju trojposchodovu klietku....inak sa nedalo...🙈
@ironman1256 Predom sa ospravedlňujem za chyby a gramatiku.. Ahoj, potrebujem radu od skúsených chovateľov morčiat. Mám dve samičky, 2 ročne - sú zo stejného vrhu. Boli zo zverimexu, keď sme ich prv priviezli boli vystrašené a potom si začali zvykať, boli vpohode a zrazu sa začali naháňať a slabšie do seba hrýzť, takže si robili tu dominantnú vec čo majú vo zvyku, to bolo dobre, prešiel rok a boli vpohode no a teraz niekedy pred mesiacom sa proste neviem čo stálo, ale každé ráno som už počula kvikanie a behanie po klietke, jedna druhú hryzla do zadku a ako agresívna aj drkotala zubami, stalo sa to ešte párkrát tak som ich bohužiaľ oddelila, a samozrejme ta agresívnejšía sa snažila cez zábranu dostať (co sa jej podarilo) a zase do nej skočila a hryzla ako pojašena. Nevedela som čo robiť tak som ich riadne oddelila aby sa už k sebe nedostali a ešte som aj hľadala nejaké informacie co by to mohlo byt a nič som nenašla. Nakoniec som ich o pár týždňov skúsila dat spolu a to bolo cele zle, keď ju ta agresívna začala hrýzť tak ta druha bola úplne vystrašená a behala po klietke aby našla svoje miestečko kde sa skryť ale nedalo sa. Tak som chcela prerušiť boj a som to schytala a celý zakrvaveny prst som mala odvtedy pre istotu niekedy nosím rukavice ak ich dám spolu. No a potom mi prišiel ďalší prírastok samček a toho som hneď oddelila do inej klietky (pôjde sa kastrovat alebo možno pôjde preč, ešte niesom rozhodnutá) a s tou agresívnou tiež nevychádza, ale s tou kľudnejšiou ano. Takže som to nechala tak a dneska som ich opäť skúsila dat spolu, položila som ich na koberec a boli vpohode, trosku na seba povrcali a nič, len k sebe proste prišli a jedna druhej trosku vytrhala srst (ta agresívna je Yuki) Yuki druhej dala hlavu pod hlavu a ju nadvyhla a jemne ju kusala do úst ale nič vážne, akonáhle som ich dala dneska do klietky, spolu, hneď bola Yuki najezena a už štartovala po druhej. Som aj premýšľala ze sa hara ale už to je dosť dlho co to ubehlo a už si neviem rady ako ich dat spolu a aby sa nekusali, nechcem aby sa cítili nejak zavreté a oddelené. Klietku som dokonca aj čistila a snažila sa aby nebola od pachu a skúsila i h dat spolu a neúspešne, ešte som preisotu morcata aj okupala a proste nič nepomohlo. Neviem co ďalej. Zo zverimexu čo som dostala samčeka, on mal tiež brata a že sa tiež takto dokusali z bratom a ze ich predavačka musela oddeliť. Ak má niekto skúsenosti pomôžte, ďakujem 🙏