Agresívni dôchodcovia v hromadnej doprave a obchodoch?
Pekný deň prajem.
Pracujem ako vodič v prímestskej autobusovej doprave, Zatiaľ mi pridelili na začiatok úplne malinký autobus o dĺžke 7.5m .... No čo ja s nimi zažívam. Minule 4x jedna tetka povedala vysokoškoláčke, že je šibnutá fiflena, a ku*va, a oni boli inak vychované, lebo na internát sa chodí vlakom, a ona tu nemá v autobuse čo robiť. Lebo tetuša sa ponáhľala od lekára do kostola. A to už nehovorím, tie ich predbiehačky. Stojí človek na zastávke, a oni odsotia doslova všetko mladé, a pchajú sa, lebo oni majú po 70tke, a ťažké tašky. To isté u lekárov .. Jedna sa napísala do poradovníka drzo pred dve slečny, lebo nechali malinkú medzeru nad sebou. A podpásovky tiež v jednom kuse, lebo čo chcú oni tak ráno u doktora, oni sú staré, a rýchlo sa musia vybaviť. No v kauflande čo boli akcie, tak vrchol všetkého už bol, keď dedo strkal vozíkom do tehotnej ženy, a to sa už dá povedať celou silou. Po zaplatení ani mú ani bé, žiadne ospravedlnenie, ale hlava hore a odkráčať si jak veľký pánko k autu ..... Máte niekto podobné skúsenosti s nimi? Podeľte sa.
(Foto, s čím zatiaľ robím)
Bola raz vnučka asi 5 ročná vtedy so mnou u lekárky. Čakali sme v čakárni, sedeli na sedadlách. Asi 5 dôchodkyň sa tlačilo pri dverách. A tá moja vnučka sa zrazu do ticha opýtala: babka a prečo sa tí ľudia tak pchuuuu? Smiali sme sa všetci, aj sestrička čo práve otvorila dvere, len tí čo sa páchali sa tvárili, že nič nepočuli 🤣🤣🤣
Ja som tu pred rokom pisala prispevok, ze nechapem generaciu od 45 cca a vyssie ... Dostala som totalne vela hejtov. Po roku som nezmenila, ze vobec svoj nazor. I nadalej mi skor uvolnia mladsi ludia miesto pre syna (alebo uplne stare babky, co samozrejme odmietam). Su to take malicke detaily, ktore vnimam. Ako pubertiaci su ako geroje ale ked su osamote aj pomozu. 20 -40 sa vedia aj usmiat aj podakovat. Samozrejme, ze su aj hulvati.
Ale pred tyzdnom som prisla do zdravotnych potrieb, bola som tam prva a cakala som pred dverami. Cakala som asi 15 min kym otvoria. Samozrejme dedek sa natrepal predomna a ako otvorila tam vosiel on prvy. Je to mala predajna, max jeden zakaznik tam vojde. Stihla som zakricat, ze hej ja som tu bola prva ... Ako vysiel tak ma vykarhal, ze preco nanho kricim a ci nemam uctu. Strasne ... A to je jedna z milion situacii, ktore ma postihli.
Vedela by som písať romány, sa čudujem, že mám ešte obličky a nevyrazili mi ich košíkom v obchode. Taktiež stojím v rade a tlačí a tlačí do mňa košíkom, asi bude skôr na rade keď ma potlačí na ľudí predo mnou. A zázračné uzdravenia sú každé ráno v kauflande, dôchodcovia bežia s nákupnými košíkmi cez predajňu, radšej všetci ustupuje, aby nás nezrazili. A že v obchode zabúdajú paličky bez ktorých neprejde, dobre, ale keď už niekto zabudne I barly 🫣 a protivných dôchodcov si pamätám I z detstva, a to sú už roky a roky a roky..
@zuzanapjat bežná situácia v Kauflande v Nitre. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale tí starí ľudia sú fakt jebnutí. Čítajú tam noviny, časopisy, stoja uprostred cesty a rozprávajú sa. Ale to, že zavadzajú a ľudia ich musia obchádzať im vôbec nevadí.
@ekira1 typická Nitra. Občas chodím do Kauflandu hneď ráno ako otvoria. A pred ním celý zástup dôchodcov. Ani sa poriadne neotvoria dvere a oni sa doslova tlačia s vozíkmi dovnútra. Nech mi nikto nehovorí, že sú chorí a nevládni, lebo energie majú dosť.
Poznám to. Dôchodca sa silno ponáhľal k pokladni a narazil mi vozíkom do krížov...
Ano, minule som v obchode dostala vozikom do boju, lebo som si sla zobrat banany a dedo sa asi bal, ze si vyberiem tie najlepsie ci co. Modrinu som mala riadnu
Teda, dal si sa na tazku robotu😂 Kedysi chodila o 13.v radiu Pozor Zakruta, kde hrali milionarom, teda profi soferom s 1 000 000 km a tusim este aj bez nehody. Mozno aj ty budes milionar, aj ked by sa ti hodil nejaky psychologicky kurz, na tych dochodcov.
Ale zase oni napr. Neryju do skla, neopaluju calunenie na sedanach, nekradnu "kladivka" - to uz tusim nie je. Ja pamatam sofera, uprostred trasy zastavil a presiel cely bus, ci mu mladi smradi nenicia autobus. Slabsi jedinci isli na dalsi spoj, ked jeho zbadali. 😂
v tomo tvojom komente , ked si taky premudrelý v povahach dochodcov,, ako keby vsetci dochodci boli hulvati, tak si to pozri v komentoch ,co sa deje uz na zakladných skolach.,ale tiez nie vsade.V nasej ulici vela dochodcov,a skutocne mozem povedat sa aj medzi sebou pekne spravaju,To zalezi od cloveka, ,ako si pestuju svoje svedomie. stary, ci mlady A neverim ti ,ze babka, alebo detko, ktori idu
DO KOSTOL aby sa takto az vulgarne vyjadrovali,.Zrejme si odporca cirkvi, alebo akeho kolvek nabozenstva, aby si mal pricinu dehonestovat dochodcov alebo navstevy kostolov Vsak, ak to tak bolo naozaj ,co mu neverim na mlade dievca sibnut. fiflena a na mlade dievca k...rva..Tak si jej pekne krasne, tej dochodkyne mal pohrozit, ze ak sa tak bude spravat,jednoducho ju vyKazes z autobusu.Ved vela,prevela ,pred neznou co tu ostalo bola praca nasich rodicov a starych rodicov, ktori uz su dochodcami,. Ty nemas asi uz detka a babku ? Spravaju sa tak aj tvoji ?
@marsmykkok ha, to mi pripomenulo,,minule mi syn (8r.) v buse hovori (platila som listok) "mami neni si kde sadnut" a rozhodil ruky a s mensou namna pozeraju..chcelo sa mi smiat..islo o ranny bus plny najma skolakov, kde tu volne sedadlo ( v celom buse tak 6-7) ,, hovorim "ako neni kde, ty si sadni sem a ty sem a vybavene" dodala som, ze ked ja som bola decko (taha mi k 40tke) tak sa bezne stavalo, ze sofer nezobral vsetkych nebolo miesto, a neraz som bola natlacena na dverach doslova (neviem, ci by to este v dnesnej dobe bolo dovolene z bezpecnostnych dovodov).
Drzy dochodci,,no ano, tiez uz som mala tu cest,,ale skor sa stretavam s drzostou voci dochodcom - malo pochopenia od mladsich, malo trpezlivosti a tak,,co je smutne... Voci mne boli skor drzi ludia pred dochodkom (50tnici) cize ty, co uz maju prace pokrk, pribudaju fyzicke a zdravotne obmedzenia, pracu zmenit je riziko, ze uz sa nezamestnaju, a deti ich uz nepotrebuju... Rovesnici ci mladsi este ok,, ale taky "co by mi mohli byt rodicmi" sa spravaju najhorsie
Musím žiaľ súhlasiť. Pracovala som pre jednu firmu kde som mala na starosti kontakt zo zákazníkmi. Jednoznačne boli najnepríjemnejší, neakceptovali poriadie a dokázali tak vulgárne osočovať mňa aj moje kolegyne, že som sa 3 dni spamätávala z ich nadávok. Špinavo vulgárne nám nadávali, vyhrážali sa. Chápem že sú frustrovaní taktiež ako my mladší ale to im nedáva právo sa takto chovať. Samozrejme česť výnimkám.
Tiež niečo podobné sa aj mne stalo. Čakám na autobus a keď príde na zastávku autobus, tak taký drzý starček ma paličkou odtlačil a sa predbehol. Normálne ma s ňou buchol po ruke. Chlap mohol mať asi 80 rokov. Stalo sa to asi pred rokom ,ale nemôžem zabudnúť na tento hnusný a nepríjemný zážitok. A to ja už nejaký ten vek mám nie som nejaká pubertacka. Viac som toho zlého človeka nevidela.
Ja ti veľmi rozumiem a žiaľ máš pravdu. Pracujem v Kauflande a mám podobné skusenosti s dôchodcami. Sú drzí, kvôli všetkému hundrú, nič nie je dobré, nič sa im nepáči, nepozdravia, nepoďakujú 🙁
Mne sa ti to nezdá, aby vytoceny autobusar písal na modrý koník štýlom mam malinký autobus.. Fotka z netu.. Načo?
Zabudli sme na jednu vec. Áno, niektorí boli zlí aj zamlada. Ale často sú ich arogancia, bezohľadnosť a blbé komenty prejavom choroby. Aj milý, slušný a láskavý človek sa vie strašne zmeniť, a to už v momente, keď Alzheimer ešte len nastupuje a nie je diagnostikovaný. Fyziológia mozgu sa po 70-ke prudko mení a staroba robí so správaním a osobnosťou divy. Nie k lepšiemu, žiaľ. Určite má veľa z nás takú skúsenosť z okolia, rodiny. Takéto historky treba brať s humorom, raz sa budú rehotať aj z nás.
Na mna sa naposledy vyreval v cakarni u ocnej doktorky panko dochodca, prisaham bohu ze na mna nikdy nikto nevrieskal ako on. A to som len podala karticku s vymennym listkom sestricke. Nastastie sa ma zastala sestricka a neskor aj pani dr. Samozrejme som sa nenechala a pekne krasne som mu vysvetlila, ze nema pravo na mna kricat a toto spravanie si vyprosim,tak isto na plnu hubu ako on. Hned sa ukludnil. Podaktori si myslia,ze im patri svet
V jednom nemenovanom obchode uz davno sme pri lahodkovom pulte stali asi 6 ludia a jedna postarsia sa suverenne napchala pred nas a zacala si pytat sunku.Tak som na nu zhukla,ze ci sa s tou sunkou ponahla do hrobu na cintorin ked nas vsetkych predbehla.Vyjavene pozrela a iba utrusila,ze si nas vsekych nevsimla,ze stojíme v rade
Minule som videla nejaké vysvetlenie, ze čím sme starsi tak sa v nás prehlbujú inštinkty utok/útek. A tým pádom, že čím sme starsi tak sa nám horšie uteká, väčšinou prevláda útok. Ono teraz sa to ľahko hovorí, ale netušíme aki budeme dôchodcovia my. A z tých reči co tu vidam "ach ta dnešná mladez", o nás ta mládež keď vyrastie nebude hovoriť lepšie ako to co tu čítam 😅
@vorkola no neviem poznám jednu pani cca 70 už má a nadáva teda riadne a v kostole varená, pečená.
A keďže robím v obchode o dochodcoch viem svoje. Večne sa ponáhľajú, nič sa im nepáči. Frflu na všetko. Od počasia po oblaky. Raz je veľmi teplo, potom málo teplo, malé oblaky, veľké nič nieje dobré, všetko drahé a tak ďalej.
ja som sla na detske ocne ( berie prednostne deti lebo je to jedina ocna v meste co berie deti) chcela som len v podstate sa objednat, nepchala som sa nijak iba som tam stala s babom a cakala kym vyjde sestra, a jedna taka pani tam zacala nahlas ze na mna uz nevyjde cas, ze odkedy ona tam uz je, ze ona bude max o 11 vnutri a ja mozno ani do druhej nie … a taketo blbosti o mne pri mne, citila som sa ako pako, ale stvalo ma to hlavne koli mojej dcere, ze deti mali mat prednost! a navyse tam bola akurat ona. Vobec nemohla vediet ci sme objednane, ci akutny pripad ( tie berie hned ) len sa ma jednoducho chcela zbavit 😤
Mám skúsenosť, že to nie je o veku. Nedávno som čakala spolu s jednou dôchodkyňu pred Lidlom na nákupný vozík. Prišla pani vrátiť vozík a jeden chlap tak 40-50 rokov nám ho bez mihnutia oka zobral, hoci prišiel aj po nás. Tá dôchodkyňa ho aj nahlas upozornila, že my tu čakáme, na 100% ju počul a ani bú, ani mú, ani na nás nepozrel. Inak podobne sa správajú dôchodcovia, ľudia v strednom veku, mladí, pubertiaci aj deti. Nie je to vekom, je to tým, že zo spoločnosti všeobecne sa vytráca ohľaduplnosť k iným aj cudzím a elementárna slušnosť.
Mne sa dnes stalo..... mám zlomenú nohu, bola som na preventívke s malou (1,5m) a spojila som to so svojou kontrolou na chirurgii. Keď ma zavolali, nech idem dnu, jedna postaršia pani predomnou si myslela, že má ísť ona, aj keď jasne pán ošetrovateľ pozeral namňa.....tá kr*va bola štvrtá v poradí a aj tak sa predbehla predomňa...... pán ktorý bol pri chirurgovi, zazvonil mu mobil, šiel opoďaľeč, aby sa pozrel kto mu volá a ona sa už chcela vtrepať do ordinácie🙄😡 celú dobu čumela do podlahy, aby s nikým nenadviazala očný kontakt......ako z takýchto mi vrie krv v žilách...... mám úctu aj rešpekt voči starším, ale len voči takým, čo majú aj ku mne

Včera sme boli v obchode, teta mala naložené v košíku celé balenie mlieka, bolo tam možno šesť kusov krabíc a môj syn jej hovorí, že jej to mlieko tečie. A fakt, po celej predajni to bolo a ona nič vzala košík a išla ďalej. Inak to čo píše autor, tak s takým som sa nikdy nestretla , bohvie kade chodíte ;).