Aj my máme právo žiť
Dobrý deň, sme klienti DSS Zvolen M.R.Štefánika 51 a chceme týmto poukázať na skutočnosť že aj keď sme už 2 krát za očkovaný proti Covid 19 a uvoľňujú sa protipandemické opatrenia stále nám nie je umožnené chodiť na vychádzky ani chodiť na návštevy. Aj keď sme si vedomí že nás chcú chrániť stačilo už 8 mesiacov že sme tu zatvorený ako zvieratá. Tento súčasný stav už nie je nič iné iba obmedzovanie osobnej slobody a popieranie základných ľudských práv už si to nevieme ináč vysvetliť ani pripustiť. DO KEDY TO MÁ EŠTE TAKTO POKRAČOVAŤ Klienti DSS Ivan Škultéty a Renáta Štrkáčová. Ďakujeme za pochopenie a tento status sme napísali aj v mene ostatných klientov v DSS z ktorých väčšina zdieľa ten istý názor ako my
@renata2020 To ste zamknuti vnutri a nechodia k vam ziadne navstevy, ani vy nikam nesmiete ist?
Modrykonik ozaj nie je miesto kde to riesit, lebo bohuzial, tu vam nema kto pomoct. Obratte sa na vedenie DSS, ak mate pocit, ze su porusovane vase prava, tak policia, zriadovatel, ministerstvo, nejaky obmudsman. Pripadne medializovat v televizii... ale tuto vas mozeme max. polutovat, vypocut si, ale prakticky to nepomoze nieco zmenit.
nechápem načo to píšete tu...my Vám s tým ozaj nepomôžeme čo ako by sme chceli.... Skôr by som to napísala na vedenie mesta Zvolen, Banskobystrický samosprávny kraj, popr. ministerstvo... ešte by sa dalo aj prípad medializovať.... napr. Nový čas - tip od Vás... Držím palce.
@renata2020 suhlasim s
@deti95060810 Mozno aj Markiza ci Joj by sa toho chytili. Drzim palce 🍀
@renata2020 Dúfam, že sa to čoskoro zmení. V BB tiež nie sú povolené kontakty, dokonca ani plne zaočkovaná návšteva nemôže prísť za plne zaočkovaným klientom - iba s negatívnym PCR nie starším ako 24 hodín. Je to neľudské... Vlastnú babku som nevidela už viac ako rok. ☹
@renata2020 bohuzial podobne je na tom nasa babka z DSS v okrese Sala. "Museli" sa zaockovat s vidinou, ze budu moc prijimat navstevy. Navstevy dorez funguju len tak ze sestricke podam spoza plota potreby pre babku a ta mi zakyva na dialku. Co je toto za zivot? tiez si vravim, no vravim si aj ze by ste mali nabrat odvahu a ist priti nezmyselnym opatreniam aj za cenu sudnych tahanic. Najmite si radsej dobreho pravnika a najdite sponzorov ktory vam pomozu.
@tanyan To nás mrzí ale sama to vidíte a tu po niektoré budú mať komentár na čo to tu zvereňujeme na to aby všetci vedeli aké to je
@froschka Nechápem čo je toto za ľudskosť sme iný ľudia ako ostatný ale bo čo ?
@renata2020 ale to treba riesit s vedenim, mestom, policiu atd ludmi nato urceny nie s modrym konom
@zirafienka Áno mám a čo ? Nejaký problém ? Ja nemám kde ísť nemám rodinu ako vy
@zirafienka v dss nie je domov dochodcov, ale domov socialnych sluzieb. Klientmi mozu byt aj mladi ludia tazko telesne znevyhodneni.
@mima86 veď mne je to jasné. Len keď takmer v každom príspevku sa píše o starčekoch a dôchodcoch...
Treba napísať na Vúc alebo neviem pod čo patríte. Dnes je to už 2 príspevok od autorky. Takéto opatrenia platia všade a ak si sledovala situáciu keď odvolávali riaditeľou Dss tak neviem kto si zoberie na tričko vlastne rozhodnutie o povolení vychádzok a návštev v zariadení.
Boli tu rôzne diskusie ako zamestnanci zaniesli coronu do zariadenia ale su aj prípady keď klienti ktorý viac krát za deň chodili do mesta na taxikoch napr.na len po pár paradajok(medializovany pripad). Potom je tu ďalšia vec že opatrovatelky aby chránili klientov tak oddeleny od svojich rodín zostali zatvorený v zariadení v karanténe.
Ockovanie neznamená že sa človek nemôže nakaziť a zavliect to do Dss znova.Budme trpezlivý.

to sa mi akosi nevidi. Krizom cez cestu mame domov dochodcov, ci domov soc. sluzieb coi co toje. A tam si pekne krasne chodia na vychadzka uplne normalne. Celu jar urcite. A myslim, ze som sem tam nejakeho starkeho videla aj cez zimu vonku. To sme svojho casu boli velmi dlho cierny okres.
Nechce zase iba niekto nieco nafuknut a vyvolat vasne?