Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?
Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?
@beruska.zuzanka 😝 😝 😝
ale bavime sa o psoch 😀
@beruska.zuzanka naš havino je tiež najdušik. 3 roky dozadu vo februari sa tak ku mne pridal v zime chudačik, nemohla som si ho nevziať. Mal vtedy asi 2 roky a vraj to bol tulak od malička. Ale taky učenlivy... Doma sa nma vycikal iba jediny raz, a to tesne vedla zachoda. Sme ho nahrešili a velmi dobre to pochopil. Chudak aj ked ma hnačku tak sa nam snaži naznačiť uplne ho klepe ale čaka kym nepochopim. Inak je velmi citlivy a verny a velmi vdačný za to že sme ho prichylili z ulice 😵
@beruska.zuzanka
jenze kdyz tam cikaju deti, tak se na tu holu prdelku lidi doslova "blbe" koukaji, kdyz tam cura pejsek, je to normalni..
@kvetinka211 to s vodičmi je pravda... my tu máme chodník za bytovkou pri banke, je tam zníženie, aby sa dalo chodiť s kočíkom/bicyklom/vozíčkom a podobne.... každý deň si tam zaparkuje nejaký čávo, alebo cicuška, lebo je to presne pred schodami do banky, nemám problém si počkať, zakiaľ sa neponáhľam a riadne im vyčistiť žalúdok, už som aj bezkrkého veľkého holohlavého tak s prepáčením z*****a, že si to za klobúk nedal a len čumel s otvorenými očami.... veď sa predsa kôli takýmto nebudem prepravovať letecky, alebo behať pomedzi idúce autá po ceste... 😠 🙄
@tatiana1985 a kde by podla teba mali psikovia čurať?
@irriss nemyslím si, že ľudia divne pozerajú, ja som to ešte nezažila... ja teda len divne pozriem na mamičku, keď dieťatku utrie tú prdelku a tie kapesníky nechá váľať na zemi.... áno, rozložia sa, ale kedy....
@tatiana1985 veď ok, máš nejaké riešenie, kde má vykonať potrebu psík?
@beruska.zuzanka
tak tady by si nikdo nedovolil dat dite curat na travnik a nebo vystrcit pindu nad kanal.. 😉
vo väčšom meste si to predsa aspoň niektorí pozbierajú, ale v malom ani jeden,,,teda aspoň u nás to tak funguje,,,,sídlisko samý pes a ani jeden človiečik sa nezohne pre balík od toho svojho miláčika,,,a park,,,,tam je zákaz psov, ale zato je tam plno fliaš od čuča a iných pochutín,,,a VPP robia samozrejme najväčší konzumenti a tak nezbierajú, ale prikladajú,,,,my momentálne žijeme na dedine, ale ja som z malého mesta a keď s malou pôjdeme k starkej na prechádzku, neviem, ako jej budem vysvetľovať to, čo vidíme,,, 😒
@irriss fakt? nosíte si vo vačku nočník a keď potrebuje, posadíš ho na chodníku? 😀 😀 😀 prepáč, ale príde mi to smiešne.... je normálne, že keď je dieťa malé a prípadne sa odúča od plienok, tak ho dám cikať kde je to len trochu možné....
@irriss tak u nas o žiadnych miestach vyhradených pre psikov neviem. Druha vec je že napr v minulosti ked sa deti hrali v maštaliach medzi kravskymi vykalmi a šťankami a nemali tolko alergii čo maju deti teraz. Deti sa držia v izolacii, Zvierata sa beru ako nejaky odpad, ktory len špiní okolie. Deti sa učia bezohladnosti ku všetkemu živemu a pravdupovediac je mi smiešne ked sa nejaky 5 ročny chlapec s plačom rozuteka ku mame lebo sa pri nom pristavi moj psik ktory ma v kohutiku 35 cm a trochu ho onucha....
Nevravim, hovienka by sa mali zbierať už len kvôli tomu aby to tu vyzeralo pekne a tiež že je to nechutne ked maš dieťaťu z topanky čistiť smradlave hovno... Ale zas aby sme uplne izolovali ludi od zvierať a bali sa ho aj dotknuť aby sme neboli nakazení, to mi pride prehnane a na hlavu
@beruska.zuzanka
vo svete fantazie by mali mat pejskovia svoju ohradku, kde by sa chodili vencit... myslim velky oploteny areal 😖 😖
a deti svoje ihriska, kam pes nestrci ani nufak 😖 😖 🙄 🙄
@vejula
Nerikam izolovat, ale vyhranit jim misto na sve potreby..
Tak jako to ma clovek - verejne Wc nebo domaci...
Tak by meli mit pejskari sve misto, kam sve milacky vodit...Myslim si, ze kdyby jich chodilo vice a na to same misto, urcite by si udrzovali poradek tisickrat vice a lepe po svych milaccich, protoze "zitra" by opet museli prave tam..
Takze by na tom miste bylo uklizeno "jako doma"na koberci..takto jednou sem, jednou tam, cesticka tu a cesticka tam, mezitim prsi, snezi..vyhnu se...ale na stejnem miste ti sami lide se svymi milacky by bylo reseni 😉
co sa tyka cikajuceho dietata na travnik,
moja mala to za sveteho nespravi 😒 😒 😒
ked jej treba curat utekame domov...
uz som ju 10x dala s holou ritou na travnik a 10x kricala nie a utekala na byt 🙂 🙂
to zas neberte ze tak mate deti naucit, to len tak, na.. pousmiatie 😉
Výkaly sa majú zbierať jednak z estetického dôvodu a ešte viac z dôvodu dravotného, pretože je množstvo chorôb, ako napríklad nebezpečná škrkavka prenosná na človeka a ak zviera nie je náležite zdravotne obstarané, očkované a podobne, môže prenášať kadečo....
ALE
to by sme sa tu mohli baviť donekonečna aj o túlavých mačkách, potkanoch, obrovských krysách, odstrele holubov, riešení otázky bezdomovectva, narkomanov a kadejakých iných, kým sa nebude apelovať na kompetentných a neponúknu sa im relevantné dôvody prečo veci riešiť a možno aj riadne konštruktívne návrhy, na ktoré zrejme oni nemajú čas prichádzať, pretože si česť výnimkám strážia svoje teplé miesta a to im zaberá väčšinu času... nič sa tu nepohne... vždy treba začať u seba a vo svojom okolí, už len tým, že ľudí upozorníte a poviete im, že sa to dá aj inak...
Niektorí už zabudli, že boli deti, alebo že mali deti a vadilo im to a to a aj tamto.... 😉
@tatiana1985 viď môj posledný príspevok 😉
@beruska.zuzanka
budes se divit, ale nedavno prijel televizni festival..videla jsem to mnozstvi..byly predstaveni pro deti na kazdem rohu..nikde zadne Wc..a maminky na tuto situaci byly pripravene "cestovnim nocnikem"..
rozlozily, daly sacek a zavrely a vyhodily sacek.. 😉
@vejula len je rozdiel byvat na dedine a mat statok vtedy deti behaju v gumakoch a neriesis to. len v meste kde ma dieta obute topanky a povacsinou ciste nohavice plus chodis kocikom a nieco vonave sa ti tam nalepi tak to prijemne asi nie je.
Urcite sa neberu zvierata ako odpad ale zas ak nechceme zit naozaj v hovnach tak ako taky poriadok by sa mal udrzovat. Ci by si bola nadsena keby ti nadsene dieta prislo ukazat v rukach co naslo?
A nejde o to aby okolie vyzeralo pekne ale aby sme si tie kusky travnikov v mestach vedeli aj uzit. Mas deti tak asi vies o com je rec.
A predstav si ze aj moje 5 rocne dieta zacne cuvat od psa mladsi mu zasa strci kludne aj celu ruku do papule.
u nas to iste. na nasom sidlisku som dokonca doniesla par krat hovno domov na kolese od kocika 😠 staci chvilka ze pozeram za malou a uz ho tam mam 😠 😠 😠 😠 o rozbitych sklach ani nehovorim. je to des a hroza
@irriss hej to maš pravdu, len zas je pravda, že kym napr dojdeš ku miestu ktore by bolo vyhradene na potrebu ten psik by si tu cestičku močom značkoval. Pre nich to totiž nieje len potreba, oni si tak značkuju teritorium, a to im proste nezakažeš. su tak prirodzene nastavení. Oni sa ti nevycikaju ako človek na jedno miesto ale cikaničku si šetria aby mohli pooznačkovať stromčeky.....
no my tu mame tiez hoven jak pupav momentalne 😀
@kiwi82 v ktorej casti KE byvas? mamku mam na zeleznikoch a tam su ohradene ihriska 🙂 decka sa mozu smelo hrat. Byvam v MI a tu je to des na sidlisku , dokonca rozmyslam,ako mozu niektori chovat psa ako male tela v byte a prepac hovno po nich je velke ,snad kilove .... 😠 😠 😠 tu by si policajti pri pokutach prisli na svoje.
Inak, keď sme pri tom, že ľudia majú wc doma, alebo verejné... prečo vídavam ľudí, dospelých, v okolí je kopa reštík, dokonca aj v nákupnoim centre sú wc verejné, nie, on to radšej oprie na trávnik, pri strome 🙄 toto zasa mňa neuveriteľne vytáča 😠
dáma v opätkoch, nahodená, zrazu zamieri ku nám do rohu bytovky, akoby nič stiahne nohavice, nechá tam pozdrav, tuhého stavu a ide si na opätkoch ďalej... a ja mám čo robiť, aby som sa nedogrcala 🙄 🙄 🙄 😠

@katy1979
ano, to je ta "logika" travniky jsou pro psy a chodniky pro deti 😠 😠 😠
ja mam dve moznosti - kdyz vedu deti do skoly, bud jit po plazi nebo po chodniku..preferuju slalom na chodniku, protoze v pisku to neni videt 😠
- a plaz preferuju oblazkovou - male kaminky😉