icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

spoony
19. apr 2012

Ja si myslím, že tie koše a sáčiky nie sú až taký problém. Ja mám psa a malé dieťa, ale nikdy by som si nedovolila nepozbierať. Aj keď som bola tehu a v deviatom mesiaci bol síce problém sa zohnúť, tak som to zvládla. Veľmi ma vie vytočiť, keď vidím ako sa majiteľ psa pozerá radšej iným smerom keď jeho pes robí potrebu.
Keď idem von, tak sáčiky mám vždy pri sebe (keď periem, tak ich vyberám z každej mojej aj manželovej bundy, rifiel ... 🙂 a k§š - použijem hociktorý, ktorý stretnem, lebo aj tak tie psie vynášajú s komunálnym odpadom, a na celom našom sídlisku (najväčšie v Nitre) sú asi 4-5 košov. Takže žiadne výhovorky neobstoja. Aj môj malý syn vie, že po psovi sa vždy zbiera a veru často sa ma pýta, "prečo ten zlý ujo po havovi nepozbieral" - neviem ako mám reagovať.

libka1
19. apr 2012

@exupery mne vadi aj to ostatne a psov mam rada 😉 len mne z tohto vyplyva jedno: nemozem sa stazovat na druhych ked ja sam nedodrzujem pravidla co sa mi nehodia 😉

libka1
19. apr 2012

@spoony tiez si myslim ze sacik sa najde v kazdej domacnosti a smetiak staci aj obycajny 😅

exupery
19. apr 2012

@libka1 ja som nepovedala,ze ich nedodrzujem,...ze si pustim psa navolno na luke,kde nikto iny nie je ,...zato sa ospravedlnovat nebudem,aj moj pes potrebuje behat a vyblaznit sa...tak ako moje dieta.

libka1
19. apr 2012

@exupery o luke kde nikto nie je nikto nehovoril, tam mozes so svojim psom robit co chces 😉

vejula
19. apr 2012

@libka1 nemaš chuť ale polemizuješ 😉 PRoste som si ista že aj ked teraz tvrdiš opak mala by si uplne iny pocit keby na tvoje dieťa vyskakovala volna čivava a volny pitbul. A nejdem tu riešiť čo keby a čo keby. To riziko pri kusnuti čivavy a pitbula sa proste neda porovnavať.... LEn si zober priklady napr zo sprav. Už neraz som počula ked bol človek dohryzany bojovim plemenom. Ešte som nezaznamenala pripad kedy by malo uhryznutie čivavy nejake smrtelne nasledky. Od tohoto sa odraža moja uvaha o tom že nebezpečne psy by mali byť o to viac stražene a zaistene

mia258
19. apr 2012

Este som chcela dodat, ze ja tiez nemam ziadnych pudlikov, ani 5 kilovych kabelkovych psov. Ale vacsich, mam ich navolno, bez voditka. Posluchaju na slovo, takze nemam problem ich ovladat.
Ale nie je problem v psoch, ale v ludoch. Pes robi len to, co ho majitel (ne)nauci. Len mam obcas pocit, ze ti, co psov nemaju, su proti nim zbytocne nevrazivi a psickari si zbytocne robia nepriatelov. Lebo ani jedna strana nechce ustupit...

vejula
19. apr 2012

@mia258 a nenechaju sa tvoji psy vyprovokovať nap nejakym malym zurvalcom, ktory sa na voditku rozdrapuje a šteka na neho??? JA nemam tiež kabeloveho ale takeho pekneho pouličneho križenca, TAKY TYPicky žilinsky 😀 😀 Ma do 10 kg. Našli sme ho na ulici. Zo začiatku bol pokorny skromny a teraz vyskakuje do každeho väčšieho psa. Neviem či nas chce chraniť alebo prečo to robi. Ale ked ide najeky väčši pes na volno moj na voditku po nom začne štekať mam riadne nervy že sa do neho len tak medzi rečou zahryzne 😅

ivanka.7
19. apr 2012

@spoony Presne, aj v 9tom mesiaci som zbierala po psovi, co ako mi robilo problem sa zohnut. Neznasam nezodpovednych psickarov. Po psovi zbieram, v kazdej bunde mam stale dva-tri sacky, aj v nohaviciach, kose pouzivam aj psie aj normalne, pretoze nie vzdy je psickarsky po ruke (a moze sa odhadzovat aj do komunalu), ale pekne zabalene v sacku. Zbieram aj takmer nepozbieratelne veci a po tme casto vyzerame s manzelom ako idioti, ked ideme po cuchu, len aby to tam dakde neostalo.
Ked vidim maminu s dietatom, tak si psa automaticky beriem k nohe a stahujem voditko - viem ze by dietatu neublizil, ale chapem, ze ta mamina to nevie a navyse nikdy neviem, co dieta urobi. Uz som neraz zazila, ze mama mala dakde, ze jej dieta ide k mojmu psovi a hned mu ruku na hlavu (co psickari vedia, ze nie je ten najstastnejsi prvy kontakt) a neviem kam... ved ja sa postaram, ze...
Ale zas mi lezu na nervy ludia, ktori su nervni ked sa moj pes vycika na travu (nie na kvety, ku kvetom do predzahradiek ho logicky nepustam, aj mne by vadila, keby som sa piplala s kvetmi a nejake psy mi ich znicia)... brala by som, keby sme tu mali na okoli miesta s volnym vybehom pre psy, ale holt nemame a niekde ten pes potrebu robit musi. Na ihrisko a podobne ho samozrejme nepustim a to ani v zime, ked tam nikto nechodi, aby si nezvykol.

libka1
19. apr 2012

@vejula cize zaver z toho celeho: male psy majte na volno a velke musia by na voditkach? mna uhryzol pidipes, taky maly oriesok ked som mala 4 roky... na 7 miestach a to som mu nic nerobila, proste mu siblo, dovtedy uplne bezproblemovy... bol to pes krstneho otca mojej mamy, tiez nanho nedal dopustit.. az do chvile ked o mesiac nato dohryzol jeho vnucku... to zobral gulovnicu a na mieste ho zastrelil 😝 dodnes toho pana nemozem ani citit, akurat neviem kvoli ktorej z tychto udalosti...
papa

vejula
19. apr 2012

@libka1 ešte mi prosim ukaž kde som napisala že male psi možu behať na volno 😉 Ja len vravim že sa nemôžem rovnako divať na volne pustene male plemeno a velke bojove hovado(myslim to v dobrom) KEby ťa namiesto toho psa krstneho kusol na 7 miestach pitbul, tak už si tu dnes s nami nepišeš

irriss
19. apr 2012

Ja jsem to tusila, ze se tu nakonec bude rozebirat male a velke (pardon) "hovno" 😔 😔 😔

mia258
19. apr 2012

@vejula nenechaju sa vyprokovat. Ale jasne, ze by som nenechala situaciu az tak vyhrotit, psov si pri najmensom probleme zavolam k sebe a hotovo.
Moze byt, ze mu zavidi, alebo mal zlu skusenost. Kolko ma rokov??

vejula
19. apr 2012

@irriss 😀 😀 😀 no čo ti poviem vdačna to tema 😉

katka1981
19. apr 2012

keby len na trave, aj po chodnikoch. Teraz je to uz fajn, ale ked som nevyspata vozila malu v kociku, nevidela som ani na ktok, kolesa boli same h..... muz mi vzdy nadaval ked kocik balil do auta

lucinocka
19. apr 2012

@irriss ani u nas sa za psov neplati 🙂 ale my sme v diere na konci sveta, v podstate v lese, takze si moja maltezacka moze kludne behat, kde chce🙂

vejula
19. apr 2012

@mia258 ma 5 rokov. Z ulice som si ho vzala ked mal 2 roky. Vraj sa dovtedy tulal, čo mi hovorili ludia po sidlisku. Na človeka nevyskoči ani nezabreše, pokial z neho neciti alkohol, alebo pokial sa nejako na mna neohana, vtedy si obranuje, ale s velkymi psami ma evidentne nejaky problem

delideli
19. apr 2012

@kiwi82 : Ja napisem len za seba: psikov mame dvoch, v mieste predchadzajuceho bydliska rocne poplatky cca 40 euro, nikde na okoli ziadne sacky, ani jediny verejny kos!, nic,aspon sa dalo kam vyjst (do nedalekej prirody)..V mieste terajsieho bydliska je to o cosi lepsie- poplatky asi o 10 eur nizsie, stojan na sacky na cele sidlisko az jeden,druhy zlikvidovali,kose sem-tam su,ale so psikmi takmer nie je kam chodit, povinne vyhdradene miesto je daleko, bez auta sa tam neda dostat,je neudrziavane,nikto tam nechodi..Sacky si vzdy nosim vlastne,obcas pozbieram aj po cudzich psikoch, zasadne nechodim na (ani k)detskym ihriskam a ani na travniky,kde sa mamicky s detmi vyskytuju castejsie (aj ked maju detske ihrisko a ja by som to s malym dietatkom na nasich travnikoch osobne neriskovala)..Psikov mam na verejnych priestranstvach vzdy na voditku..Neznasam,ked nas niekto hadze vsetkych do jedneho vreca (stalo sa mi,ze mi par takychto "dobrakov" aj bezdovodne vynadalo a to ma maximalne vytaca a nie som ochotna to akceptovat a uz vobec nie argumentami,ze to je vina ostatnych psickarov)..Mne psie vykaly na travnikoch a nezodpovedni psickari vadia takisto a este o to viac,ze ked idem pozbierat po vlastnych a nahodou si to nevsimnem, neraz do nich aj stupim..

bodka70
19. apr 2012

@vejula , no mne raz Kajka (mala cca 4 roky) naháňal malý yorkšír, majiteľka z diaľky kričala "nebojte sáááá , on sa chce len hrááááť" 🙄 🙄 . Čo ja síce chápem, ale to dieťa v tej chvíli nie a moja dostala takú paniku, že ako bežala pred ním dole kopcom (psík samozrejme za ňou) tak sa potkla, zletela na zem, obrovská modrina, mohla sa prizabiť. 😒. Tým nechcem povedať, že malé psy sú rovnako nebezpečné, ako tie veľké, ale aj na tie malé treba jednoznačne dohliadať. Takisto staršej dcérke, keď mala rok, vytrhlo z úst piškótu jedno asi 10kilové mláďa rotwajlera (nebojte sáááá, on je len šteňááá...)

Tiež máme malého psíka, maltezáčika, je to taký ťuťko, nie je vôbec agresívny, ani nehryzie deti. Ale keď ideme okolo malých detí, dávam ho na vôdzku, alebo blízko k sebe. Lebo takému batoľaťu to môže byť jedno, že môj len z hravosti okolo neho skáče a oblizuje ho. Z jeho pohľadu je to obrovský pes, ktorý ho môže zvaliť, ublížiť mu a môže sa ho báť.

irriss
19. apr 2012

@lucinocka
Mam radost, ze prisel i TVUJ cas a Konec Sveta se konecne rozesmeje a rozplace stestim zaroven! 😉 🙂
Tak at si bublinka konecne "prdne" 😀 😀 😉 - vid Tvuj Status..
Musis nas o kazdem "prdnuti" informovat 😉

mia258
19. apr 2012

@vejula moze byt, ze sa boji a dopredu brese. Alebo mal zlu skusenost este pedtym, ako si si ho vzala. Tazko radit takto na dialku, ale ucite sa to da odstranit 😉

vejula
19. apr 2012

@bodka70 ale ja fakt neobhajujem vodenie psov bez voditok. To nie, len proste budem sa vždy inak divať na psa, ktory je v podstate neškodny a psa, ktorý je schopny par uhryznutiami zabiť. Chapeš.. Asi by si inak riešila keby za KAjkou namiesto yorkšira utekal taky pitbul. Nevravim že psov netreba mať uviazanych, ale ja sama viem, že ked idem okolo nejakeho velkeho psa, ktoremu z oči srši nejake to bojove razenie tak mam srdce v krku....
Ano je hrozne ked sa dieťa zlakne, ale....
KEd som počula v spravach ako pitbuly starej mamy dokusali na smrť jej vnuča ked ju stražila. A podobne pripady. To je trochu ina kava ako ked sa dieťa zlakne psika a spadne a udre si koleno

bodka70
19. apr 2012

@vejula , veji veď ja chápem, to som len k tebe "prilepila" svoj príspevok, lebo si sa k podobnej veci vyjadrovala 😉.

vejula
19. apr 2012

@mia258 no len ešte musim prisť na to ako. Momentalne sa snažim vždy ked je v dohladne nejaky velky pes, ho zaoberať nejakymi prikazmi aby sa nesustredil na toho druheho psa. Niekedy to vyjde niekedy nie. Asi ešte musime potrenovať.
Ale napr ked som šla do obchodu kupiť nejaku vodu a Timinka som nechala zaviazaneho pred obchodom šiel okolo pes našej sused, do ktoreho vždy strašne štekal ked som bola pri nom. Zrovna som vychadzala z obchodu, ked som videla ako okolo neho obchadzal ten pes a Timi sa ani nepohol, sedel jak zarezany, žiaden naznak nejakeho štekotu. On je hrdina, len ked mu je niekto za zadkom

lucinocka
19. apr 2012

@irriss 😀 😀 este som v netrpezlivom ocakavani prveho kopanca 😀 a ked stihnem dojst v septembri do porodnice a neporodim niekde v lese, tak bude na ulici konecne veselsie :D

irriss
19. apr 2012

@vejula

Zrejme to byly zpravy od nas..tady v lete, kazde leto je obeti bud sam panicek a nebo male miminko - vetsinou panicka.. 😠 😢 ..protoze tyto bojovne rasy i v domacim prostredi "vidi" hlavicku jako MIC (loptu)...staci jeden jediny hmat..
No a kdyz jsme u maleho a VELKEHO pridam i muj strach z kralicka..
mame doma trpaslicciho kralicka - ohromne hodne zviratko, ceka ve sve kleci jako poslusne miminko, kazde rano se v kleci postavi jako miminko v postylce nebo v ohradce a ceka, ze si ho nekdo z nas vezme na pomazleni nebo na krmeni...a i presto mam strach, kdyz jsou deti tvarickou blizko jejiho cumacku..
Cetla jsem, ze i tato rasa pokousela majitele tak, ze mu ukousla nos.. 😉
Pro mne, maly velky = stejne velky strach

irriss
19. apr 2012

@lucinocka
mozna lepsi u manzela v lodi.. 😉 aspon nebudes hledat mobil..a shanet ho

mia258
19. apr 2012

@vejula tym odvedenim pozornosti to robis dobre. Skus mat vo vrecku napr piskotu, kusok syra alebo nieco, co ma rad. A ked pojde okolo pes, strc mu to pred nufak a otoc ho k sebe. Nech sa sustredi len na teba, nie je psa.
A hlavne ked na nejakeho psa aj vybehne, nebud hned v strese, zostan v pokoji, lebo pes to citi. Radsej zmen na chvilku opacny smer a pridaj do kroku.

lujza123
19. apr 2012

ehmm celkovo sidliska su neuveritelny hnus...kde mali ty ludia hlavu ked to stavali...si to vsimam este tie stare tehlove stvrte maju aku taku kulturu..male baraciky kde sa tych zopar susedov este vie aj dohodnut na ako takom udrziavani spolocnych priestorov, kopu zelene, pred kazdym domom nejake posedenie, lavicky ...ale tie panelove monstra no coment ..barak na baraku ako kralikarne, vyhlad s okna len na panelak oproti aj zo vsetkymi oknami ako vyklady, ziadny priestor len preplnene parkoviska, zopar tramov co ostalo s laviciek, stare hnusne sedive popripadne zateplene a namalovane preistotu kazdy panelak inymi najnemoznejsimi kombinaciami farieb ...zburat! zrovnat zo zemou!! aj zo psimy vykalmi a smetami
Ale je to aj o mentalite nas Slovakou, staci sa mrknut k susedom do rakuska, vsetko ciste upravene u nas jedno velke smetisko, sama cierna skladka, verejne ohniska zanesene smetami aj ked tam je okolo aspon 5 smetnych kosov...je to o nas aky sme...kolky ludia nenapomenu dieta ked vyhodi obal s cukriku na zem, pripadne sami idu "prikladom" a nechaju v lese pred ocami deti vsetky obali s keksov? Kolky mu kupia dzusik v krabicke namiesto recyklovatelneho skla, kolky idu do obchodu a zakazdym kupia novu igelitku?
Psie hovienka sa aspon narozdiel od smeti rozlozia za mesiac

lenka20
19. apr 2012

baby my vencime nasich hafanov navolno, posluchaju, samozrejme ked vidime ze idu rovno k nam nejaki ludia, deti alebo ini psici a nezda sa mi to tak ich dame na voditko... ale aby bol pes stale len na voditku to je sialene, potrebuje sa vybehat pocuchat... najlepsie prechadzky su doobeda niekde mimo a tam sa psik vyblazni a potom uz stacia len male prechadzky na zvysok dna, ale to si nie kazdy moze dovolit, preto sa vencenie odohrava hlavne pri panelakoch na travnatych plochach...kde inde? nasi maju to stastie ze nie su nikdy sami, max. na hodinku -dve ked ideme niekam do obchodu alebo tak... no skratka musite pochopit ze psik nemoze byt len na voditku stale, ani deti nie su stale v kociku, neni to normalne.... ja mam prave opacne skusenosti, nasi psici sami nikdy nebezia k ludom alebo detom, ale prave niektore mamicky nechaju svoje male deticky co sa ledva drzia na nohach bezat k nam a to sa vzdy divim, ze ci sa ta mamka neboji, ved nemoze vediet ako cudzi pes zareaguje na male utekajuce kriciace dieta ktore sa ruti priamo nanho... ok, su na voditku su zvyknuti na ludi na deti na psov, vzdy zareagovali fantasticky, nechaju sa pohladkat aj vsetko..a hned ich zapneme na voditko ked sa na nas nieco vali...ale aj tak... co by potom mamicka povedala keby sa nedajboze nieco stalo? manzel ma taku skusenost kedysi ked este mal prveho psika - boli v tatrach pes na voditku s kosom a k nim bezal taky 5 rocny chlapcek rodicia ho videli a nechali tak, pribehol az k psovi, psik sa zlakol a prudko otocil hlavou, mal nasadeny kovovy kosik a bachol maleho rovno do hlavy, ten spadol, krik plac a rodicia hadajte co? no samozrejme na vine bol pes... no comment...