icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

rebeka25
19. apr 2012

@lenka20 - mas pravdu.. pes sa potrebuje vybehat... Preto patri do domu a nie do panelaku. A porovnavat dieta zo psom? Parada....

cristinna
19. apr 2012

Ja si tiez poctivo v Ba aj vsade inde zbieram do sackov hovienka, a to po dvoch vascich fenkach..s tym nemam problem. Aj mne vadi, ze su skoro vsade hovienka, no zial su aj nezodpovedni psickari, hlavne starsie panie, ktore maju malych ustekanych psov...Ja nemam nic proti malym plemenam ako Yorksir terier, ci maltezacik...ale ich majitelia su taki nevrazivi voci majitelom vacsich plemien..ze ked mna vidia vencit, (mam ich aj na voditkach) tak obidu okolo alebo hned panicky beru na ruky. Cest vynimkam. No co uz, zvykla som si aj na takych co onakych..:( ale uprimne povedane, zaraza ma napr. ked sa prejdes v parku Jana Krala pri Auparku, tak za skoro kazdym stromom ludske hovno a hned servitkovy papierik...to uz je moc..kolkokrat vtedy som okupala psov vyvalanych v ludskom...:(( Odvtedy vobec nechodim do parku, ale rada na hradzu, kde sa mozu vybehat do sytosti...no zial jedneho dna presiel okolo nas cyklista, gracie boli na trave a prechadzali sa a cyklista okoloiduc rychlo, ze ,,Palte do p..." a to kvoli comu nam to povedal? Vadila som mu na chodniku? Mam chodit po trave? Do lesa teraz moc nechodim, lebo respektujem lesnu zver, par krat som videla diviaky s malickymi mladatkami, az v lete do lesa. Ihrisk sa vyhybam oblukom, ale su aj take mamicky, co nemaju dobru naladu a zdaleka vykrikuju..:( ja uz na to vobec nereagujem, ale stretla som aj take mamicky s detmi ktore boli mile a aj ich deti chceli pohladkat, lenze moje sucky sa nechcu hladkat. Radsej obidu male dieta a idu dalej. Mna skor trapi, ze zelene je menej a menej, viac a viac odpadkov, smeti, flias pohodenych po vonku, cigaretovych ohorkoch pri lavickach, skratka veci s ktorym i sama priroda nevie poradit. Aj tych hovien by mohlo byt menej a menej..Len ludia sa musia naucit odpratavat. Tot vsio.

kvetinka211
19. apr 2012

inak ja ked som mala to zle obdobie ze co den to hovno na kolese, tak som jedno trafila este aj vnutri v auparku ... to uz bola fakt sila ...

lenka20
19. apr 2012

@rebeka25 - ak zastavas nazor ze pes sa vybeha v zahrade pri dome tak sa nemame moc o com bavit 😎
a ano, porovnavam psy a deti - v mnohych ohladoch je to velmi velmi podobne, co sa tyka vychovy, socializacie, male deti su na rodicoch takisto zavisle ako psici na svojich panickoch, je vela nezodpovednych panickov a vela nezodpovednych rodicov, deti sa ucia na reakciach rodicov tak ako aj psici...nevidim na tom fakt nic zle porovnat deti so psom... mame dom...aj velku zahradu...napriek tomu pes potrebuje viac...ale to je na dlhsiu debatu...

alenockap
19. apr 2012

ja som z Brezna, a tu by ste mali vidieť, čo tu je...v zime ma skoro šľak trafil, všetko žlté a samé hovno. Totálne všade a to hovorím o chodníkoch. X krát som videla ľudí ako venčia psy, a zbytky za nimi nezbierajú, alebo stoja vo vchode a čakajú kedy spravia potrebu na chodníku a je to.... ani sa nevyjadrujem, malý má topánky samé hovno, na ihrisko na piesok ho radšej nepustím...nehovoriac o tom aké obludy chovajú v panelákoch, sa divím,že to nezakážu. Psy sú prednejší ako ľudia? No sme dopadli...s dieťaťom nemám kam ísť, všade je nasr..é s prepáčením. A o tom ako psy u nás vkuse zavíjajú cez den a v noci to už nerozoberám, malý sa mi budí na brechot a zavíjanie. Je toto normálne? Minule v noci som už chcela volať policajtov... a kľudne ma príčkari odsudzujte koľko chcete,prezože niesom jediná čo má radšej svoje dieťa ako psa 😉

katka226
19. apr 2012

som zo sídliska v ZA a tu je to katastrofa 😠 Som síce psíčkárka, ale toto vyslovene odsudzujem!!! Máme síce malú rasu, ale s čistým svedomím musím prehlásiť, že každý jeden exkrement po ňom upratujem... Čo mi vadí, sú ostatní nezodpovední "pánkovia" (hlavne tých obludných plemien, ktoré sa pomaly ani do panelákového bytu nevojdú).

bodka70
19. apr 2012

@katka226 , no ja si myslím, že to nie je o veľkosti psa, ja som psíčkarka len 2 roky a už mám presne zmapovaných všetkých psov a ich majiteľov v okolí. Sú zbierači a sú nezbierači. Jedna milá pani s 2 hnedými labradorkami - zbieračka, jeden pán s obrovským novofundlanďanom - zbierač - ten má v sáčku vždy najmenej kilo 😀 , potom jedna pani s 2 špicmi, ja s maltezáčikom, kámoška s yokšírkou, jedna mladá slečna s erdelteriérkou a zo 3 baby so psíkmi s útulku s neidentifikovateľnou rasou. A možno ešte zo 3-4 majitelia. A všetko ostatné - nezbierači. A jedno či majú malých či veľkých psov - v našom vchode labradorka - mladý pán ju pustí samu, on stojí vo vchode, 3 dôchodkyne s uštekanými a bitkárskymi chlpáčmi večne pustenými z vôdzky. Ale zato vedia nadávať a zazerať na majiteľov hárajúcich sučiek, že nechodia po kanáloch, lebo ich miláčikovia majú z toho traumu. Atakďalej, atakďalej - čo pes, čo pán - to iné správanie. Psíčkari sú len taká malá vybraná vzorka celej našej spoločnosti , jej kultúry, slušnosti či neslušnosti. 😉

irriss
19. apr 2012

@bodka70
ze prej ma v sacku kilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lubikan
19. apr 2012

no na tuto temu by som vedela rozpravat...ale co u mna vyvolava agresiu 😠 😠 😠 ,je,ked idem s decom po chodniku a musim prekracovat,obchadzat...psa na voditku..ide ma porazit !!!!!!!!!!!!!!

lauritka
19. apr 2012

@irriss tiez som si predstavila tu kopu 😀 😀 😀 😀

irriss
19. apr 2012

@lauritka

mame fantasii, obcas na nespravnem miste...ale co, je to znak Romantiky..
nakonec nejde o nic, nesmrdi to tu a ze do toho slapnem taky nehrozi... 😀 😀 😀
jsme tu v bezpeci... 😀 😀 😀 😀

lauritka
19. apr 2012

@lubikan ale tak ja neviem lietat so psom ponad chodnik 🙂 .. bohuzial. ale asi si to myslela tak, ze sa neuhnu.???

ja uz instiktivne taham ku sebe psa na kratko, ked idu male deticky, lebo tiez nema rada, ked sa ku nej len tak niekto rozbehne..
ale ved na kludne mozes upozornit, nech si pritiahnu psa k sebe.

inkinka
19. apr 2012

@irriss
@lauritka
u nas maju psickari pri kosi sacky len tak na pol kila 😝 😀

bodka70
19. apr 2012

@inkinka , on si nosí svoje sáčky a fakt nepreháňam, to psisko je obrovské a aj to, čo z neho vylezie, aj na svoju rasu, vraj s ním predtým robila jeho dcéra aj canisterapiu 😉

inkinka
19. apr 2012

@bodka70 ja viem, ze neprehanas, stryko mal dogu, obrovsku, zrat jej davali nie z misky, ale z lavora 😀

vejula
19. apr 2012

@rebeka25 vidno že pišeš niečo o čom nič nevieš. Čo mysliš kde je lepšie psikovi : Na ulici či v utulku alebo u zodpovednych milujucich ludi v panelaku? Ja som vzala psika z ulice napriek tomu že byvam v jednoizbaku. KEby sa mu nepačilo mal x priložitosti zdrhnuť. Ale nespravil to. LEbo je mu isto lepšie ako mu bolo tie dva roky ktore sa tulal po ulici zožral len to čo našiel pri smetiakoch. Takže asi tak. MA u nas všetko čo potrebuje teplo lasku jedlo a čistu vodu 😉 A by si sa čudovala aky nam je vdačny a verny. Chodime sa s nim vybehať, teda hlavne manžel vždy ked ma čas. JE to velmi šťastny psik 😉

vejula
19. apr 2012

@bodka70 a to nie len psičkari... Ja tiež miluje stare tety, ktore nemaju cely den čo robiť a len čumia z okna a čakaju kedy sa nejaky pes prebehne ppopod ich balkon aby mohli ziapať, čo im tam zas beha, nech si chodim so psom inde. V každom jednom panelaku sa najde človek, ktorý je doslova alergicky na psov. JA ani toto nechapem, ako možu byť ludia takí nenavistní

@lubikan jednemu vadi že su psy bez voditka inemu že su na voditku. No čo nikdy sa nezavdačiš všetkym 😖

katrinka8
19. apr 2012

Baby, ja len tak na margo tych chybajucich sackov pre psickarov. My si tiez platime dane za odvoz smeti a nikto mi neda sacky do kosa - musim si ich kupit. Preco by malo mesto davat sacky na psie exkrementy? Ved je to kazdeho slobodna vola kupit si psika, tak je zanho zodpovedny. To je podla mna trochu alibizmus. A to napr. v nasom meste su aj sacky (clovek, ktory zaplati dan za psika si ich moze vyzdvihnut na MsÚ), ale napriek tomu sa najdu ludia, ktori sa budu stale vyhovarat na nieco. Ja si myslim, ze je to povaha ludi, su ludia, ktori su jednoducho cistotni a nepotrebuju "policajta" nad sebou a prirodzene si po svojom psikovi upracu, a su ludia, ktorym nepomoze nic a budu si len hladat vyhovorky, preco nie. Len by ma zaujimalo, ci ta druha skupina by si nechala taky exkrement v strede napr. vlastnej zahrady alebo pred vlastnymi dverami...

rolak
19. apr 2012

@kiwi82 neviem,odkiaľ z KE si,ale u nás na KVP ľudia nevodia psov na oplotené detské ihriská. všade inde však áno a veru nepoznám nikho okrem mňa mojho muža,ktorý zbiera hovienka. priznám sa,že tam máme aj dve veľké trávnaté plochy,kde nie sú bloky a tam je vodiť psov dovolené no nie sú tam žiadne koše na hovienka ani kontajnery a tam nezbieram, a to aj z princípu. 2x nás starostka ako sprostých ťahala na schôdze o košoch pre psov a nič z toho,chcela si nahnať hlasy pred voľbami, tak som na to naštvaná a na tej veľkej ploche nezbieram. mňa veľmi hnevajú všadeprítomné porozbíjané fľaše a ohorky z cigariett. do parčíku pri bloku psi nemajú prístup,ale debilní puberťáci tam vysedávajú a všade pri lavičkách sú miliony ohorkov. a tie rozbité fľaše na detských ihriskách proste nechápem, ľudia si nevedia vychovať vlastné decká,tak jasné,že nevychovajú ani psov...

lubikan
19. apr 2012

@lauritka
@vejula

hmmm...ina disciplina prekracovat natiahnute voditko na 5 metrov krizom cez chodnik 😠

rolak
19. apr 2012

@bambola ja mám psa z útulku a u nás mu je isto lepšie ako v útulku alebo na ulici. všetko sa dá zariadiť,keď je človek slušný.

vejula
19. apr 2012

@lubikan ja napriklad chodim s kočikom v jednej ruke a s voditkom v druhej. Občas sa mi stane že mi hafan prebehne z jednej strany na druhu, kym to človek s kočikom nejako ukočiruje može sa stať že nejakemu človeku skrižim cestu. Chvalabohu väčšinou to chapu a su zlatí, ale potom su aj takí čo musia nahundrať inak by ich asi šlak trafil... To su proste povahy

lubikan
19. apr 2012

@vejula ja to prekracujem aj 5 x denne..byvam medzi "dochodcami" a tam to je o hubu..hlavne ze popri chodnikoch je specialny vybeh pre psov

vejula
19. apr 2012

@lubikan tak u starych ludi je ťažko... často v živote už nikoho nemaju, tak aspon toho psika. Su ako deti, oni už nerozmyšlaju tak ako 30 - 40 ročný človek. Uvidime akí budeme my ked budeme mať 70 😉

opelastra
19. apr 2012

dnes som upozornila jedneho pana že jeho yorki sa vykadil rovno mne pred obchodom pan kukal jak puk sla som pre sacek a podala mu 2ks a on aspon ukazal ze hovienka nezbiera lebo oboma sackami chytil hovno ruky si dobre zasral a potom odsiel a vsetko hodil na zem za humanu uý som nechcela ziapat na celu ulicu ale teda mala som dost podotykam ze starsi pan a maly pes 😠 my sme mali donedavna 2 aj maleho len uz nieje aj velkeho 25kg a nikdy som nenechala hovno na zemi pokladam si to za povinnost !!!

vejula
19. apr 2012

@opelastra ja som tiež par krat takto ponukla sačok ked som videla že sa hafan vykakal a pan sa nemal k zbieraniu. Zatial mi vždy len podakovali za sačok. Ja nosim vždy viac, lebo naš chlpač kaka aj na 3 krat 😅 vždy hodi 3 bobky jak kozička a dosť

kali23
19. apr 2012

@katrinka8 ibaze ty platis nielen za odvoz ale aj likvidáciu odpadu a tiez si nemusis kupovať kontajnery na smeti, ci recyklovaný zber... takze o alibizmus nejde... dane za psov sa skoro nikde nepouživaju na veci spojene so psami, a to vie kazdy a každé mesto to aj verejne povie... keby mesta pouzili aspon cast penazi aj na tych psov v podobe ockovania alebo tych sackov a kosov, keby vyclenili pozemky na venčenie a pozemky len pre deti a ihriská, nie pre pár developerov aby zastavali aj ten posledný m2 trávy, tak by to u nas vyzeralo inak, ze?
ja platim aj dan a kupujem aj sacky na psie exkrementy... 😉
a z mojho pozorovania, tam kde ja chodim po civavach sa nezbiera, lebo "to sa strati" a po velkych psoch sa tiez nezbiera, starí ludia tiez nezbierajú a nijako to neriesia... o starostlivost o mestskú zelen idú strasne prachy, zmluvy a ver. obstar., papier znesie všetko... no reálne sa nič nevykonáva...

katrinka8
19. apr 2012

@kali23 - no v nasom meste su aj kose aj sacky 😉 Dokonca po zime bolo aj "velke vysavanie" exkrementov. Takze nase mesto zase tieto veci riesi. Ale napriek tomu sa najdu ludia, ktori nezbieraju, ale nastastie na nasom sidlisku je to celkom dobre.
Ja som vsak stale presvedcena o tom, ze ak moje zviera urobi po sebe neporiadok, jedine ja som zodpovedna za to, aby som to po nom upratala. Tak isto, ako keby moje dieta muselo vykonat potrebu niekde na sidlisku, takisto to tam nenecham lezat (tym netvrdim, ze to robi, ale je to tiez moja zodpovednost za to dieta a za to, aky priestor nechavam po sebe - nenecham lezat na zemi papier, ktory mi vypadne, tym skor ani psi exkrement). Nenechala by som psi exkrement lezat ani vo svojej zahrade, ani na verejnom priestranstve. Jednoducho pre mna je to vec vychovy, vztahu k poriadku, k cistote, k mojmu okoliu. U mna to nie je o tom, ci mam alebo nemam narok na sacok od mesta...
Ked som bola v Spanielsku, robila som au-pairku psovi (ano, aj taki ludia sa najdu 😀 ) - bol to labrador. Tam neexistovalo, ze by som nechala lezat exkrement v parku ci na ulici. Ludia by ma ukrizovali. A to u nas este nebolo ani chyru o tychto veciach. Tam dokonca boli parky, kde bol zakaz vstupu psov na travu - mohlo sa s nimi chodit po asfalte. A ludia to dodrziavali, respektovali a nikoho nenapadlo sa stazovat. Kazdy to bral ako fakt a dan za to, ze zije s psikom v meste.

kali23
19. apr 2012

@katrinka8 samozrejme súhlasím!
mna len stve tento náš systém, výber daní... a najlepším vtipom na dedine je napríklad vyššia daň za "bojové plemeno"... ktoré vlastne oficiálne vobec neexistuje... tak ako koše, sáčky či aspon to jednorázové očkovanie, o upratovaní nemoze byť reči... čakám, kedy budú tie dane špecifikované ešte na kabelkový pes, gaučový povaľač, oficiálny polovnícky dan neplatí, krátkosrstý pes, dlhostrstý pes... proste u nás sa vymyslí dáka blbosť, len aby sa dala vybrať dan...

alenockap
19. apr 2012

@beruska.zuzanka to hádam nechcete porovnávať psa s dieťaťom????