icon

Aj vás trápi problém dieťa - pes?

23donca
7. feb 2018

Ahojte, chcem sa opýtať ako znášate psíka v domácnosti s dieťaťom. Svojho psa zbožňujem, ale odkedy máme mimino tak mi neskutočne lezie na nervy to plznutie. Som z toho podráždená a musím aj 3x denne vysávať. Malá ma od nej chlpy vsade na oblečení, na všetkych dečkach všade. A bojím sa dňa keď začne loziť ako bude na ňu reagovať. Ak máte podobný problém ako to riešite? Psíka sa zbaviť nechcem, lenasi potrebujem počuť názory iných.

Strana
z3
sia94
10. feb 2018

A tiez nesmie ani do spalne ani na gauc a ani do postele 🙂

tinaa64
10. feb 2018

@lenqua_1232presne..cipana iz len ta predstava..a vonku na zahradr bha jadetade a boh vie co vsetko mal ten pes v papuli..ani olizovat nedovolim

cichlida
10. feb 2018

@23donca ahoj, ja som to mala rovnako.kym sa mi narodilo dieta moj pes so mnou mohol aj spavat, po narodeni mi neskutocne liezol na nervy...to upratovnie, vsade chlpy. Ked umrel zaobstarali sme si male neplznuce plemeno a to je uzasne. I ked neznasala som tyctchto krpatych psov, ale deti chceli, a ja som v nom nasla uzasneho clena rodiny 🙂 mame aj velkeho psa ale na dvore 🙂

krasnanevesta
10. feb 2018

@23donca este horsia kombinacia je pes ja dlhe vlasy a krb.....niekedy mi ide bordel na nervy inokedy to zvladam ale toho psa a deti by som nemenila. Deti vraj maju menej alergii ked su so zvieratkami. A ta nasa dora by von ani neprezila bez krbu 🙂 ale vies co je super dcerka sa celkovo dost boji ludi a ked sa k nej raz zohol sused a ona v sankach nemala kde uhnut psisko sa s vrcanim na suseda vyrutilo a to moje male mi zachranovalo. 🙂
A hoci ti chlpy vadia....bude aj horsie. Obe deti uz jedli tak ze kusok chrumky mne kusok psovi a zase kusok mne. Tomu nezabranis na minutku sa otocim a uz nejake dieta takto krmi psa. A ked je podozrive ticho zarucene mi mensi ozuzlava psiskov chvost.

23donca
autor
11. feb 2018

@krasnanevesta ďakujem 🙂 taketo odpovede som čakala a nie odcudzovanie psikov 🙂 iba vlastne skusenosti s psikmi a detmi v domacnosti 🙂

dorottka
11. feb 2018

Tisice rodin zvladli dieta aj psa, aj bez odhodenia psa, bez napadnutia dietata ci odhnitia ruky (inak zuby psom sa cistit maju niekolkokrat tyzdenne, pokial ma pes problem). Proste pes patri do ruk ludom, ktori o tom aj nieco vedia a nielen 'stale sme mali dakeho psa na dvore'. Psy jasne ze plznu (moji nie, ale ja mam takych vlasovch, nie srstovych), ale kazde spoluzitie prinasa dake svoje problemy a vyzvy, je len o tom, ci sa clovek vie s nimi popasovat - nie kazdy to dokaze. Niekto sa psychicky ruca uz z toho, ze manzel ma kolegyne alebo svokra dojde na navstevu ci dieta nehovori v roku 'mama'. Tak ako tu pisali zeny, vela robi krmivo, ma obrovsky vplyv aj na plznutie, na pach a podobne. Za mna vacsina deti, ktore maju psika, su vacsinou podstatne empatickejsie, ucia sa zodpovednosti a ze nie vsetko sa toci okolo nich uz od utleho veku. nehovorim, ze kazdy ma vztah ku psom a ze teraz to ma byt dane prikazom, to je kazdeho vec, rovnako aj pravidla, kde si kto psa pusti a ako ma zvladnutu hygienu, ale to mudrovanie s presvedcenim riaditelky zemegule, ze pes do bytu/domu nepatri a bodka, lebo je len pes alebo to, ze ked niekomu zalezi na psovi sa automaticky rovna, ze nezalezi zasa na dietati a ma ho matka dat do domova... no comment, to fakt akoze netreba ani rozvadzat, lebo je tam zjavne trochu hlbsi problem a nam nesudi ho riesit, to patri do inych ruk.

kikina84
11. feb 2018

@marion09 a čo ich vypustis do lesa? Či kam patri pes.. nech som v obraze..

sharpey
11. feb 2018

@maxiva kde sa kúpiť lotosový olej

anonymka11
11. feb 2018

Ja sem prispejem aj keď teda konkrétne my psa doma nemáme ale má ho babka aj svokra a k babke moja dcérka chodí často od narodenia lenže je rozdiel pes a pes moja babka má maltezaka a ten má teda dosť dlhú srsť a aj dosť plzne ale zase.moja dcérka a ten psík sú nerozlucka dvojka mala za ňou od mala behá naťahuje ju berie jej hráčky kŕmi ju a nikdy v živote ju nepohrizla ani na ňu dokonca nezavrcala a to sa koľko krát stane že ju aj pokvace aj ponatahuje ale je naozaj super že sa majú tak radi a že mala si buduje vzťah ku zvieratkám ale na druhej strane moja svokra má tiež psa ale jorkšíra ten síce neplzne ale s malou nemajú žiadny vzťah pretože ten pes len kuse steká a nedajbože by mu zobrala hračku tak ju asi zožerie aj keď neplzne ale nikdy by som taká uvrcaneho psa nechcela takže určite záleží aj od toho ako si psíka vychovala a ako sa správa k dieťaťu.

marion09
11. feb 2018

@kikina84 do voliery.zvieracie "vyprazdnovacie otvory" su plne bakterii hoc je pes neviem aky akoze "cistotny".

taka_ivana
11. feb 2018

@23donca kúp si vysávač roomba. Je perfektný, po chlpoch ani stopy. Plus daj psa pravidelne strihať. Nám to pomohlo.

snazilka1983
11. feb 2018

No mame doma dva nemecké špice čiže co sa týka chlpov čistá katastrofa ale ja som zvyknutá mne to vôbec nevadí. Povysavam aj 100x denne aj vycesem a chlpov aj tak všade veľká kopa. Ostrihať ich neostriham. Takže hm len to tolerovať keď sa človek raz dá nato ze ma psíka. Co sa týka vzťahu k deťom tak ten môj 11 ročný dedko doslova od malička deti nenávidí. Bála som sa celé tehotenstvo ako to bude. Prvý pohľad na malú keď sme došli z pôrodnice tak začal do nej vrcat. Ale kým začala lozit tak si na ňu zvykol. Nieje taky ze by ju miloval skôr sa jej vyhýba. A ta druha tu sme si zariadili z útulku keď mala dcéra rok a to je úplný opak. Za ňu by dala život. Špice sú známe ako kopa chlpov a nervov ale táto sučka je dokonca s PP a povahu špica veru vôbec nemá. Ta snáď nevie ani načo ma zuby. A okrem týchto dvoch v byte mame ešte za panelákom 3 nemecké ovciaky. V tomto všetkom vidím asi jedinú nevýhodu že malá chce hladkať každého osa co nájde vonku hh.

takaakoty
11. feb 2018

@krasnanevesta Presne ako u nas, krbova sezona ma dostáva do vyvrtky, ale ta atmosféra je úžasná. Tak isto akoaj pes, mame yorkshira. Casto ju sama striham, neplzne nastastie lebo ma skor vlasy ako srst. Ale ked sa ku mne pritulia decka, pes a v krbe hori oheň, všetok neporiadok sveta je nepodstatny 😂❤ Ak clovek nieco/niekoho uprimne ľúbi, dokaze akceptovať aj zvýšené naroky na starostlivosť. Inak nasej.vzdy ked.prideme zvonku osprchujem labky, len spodok, utrem do jej uteraka aa moze veselo skákať po gauči ☺

martaniana
11. feb 2018

Ahojte aj my máme doma psíka, teraz mal rok dlhosrstý, češeme ho raz do týždňa viac nie, pravdaže chlpy každý deň vysávame, nepúšťame na gauč a do postele, má svoj pelech. Je ťažkéé presviedčať niekoho ako je dobre mať psíka v dome a že je to PRIDANÁ HODNOTA ako aj pre deti tak aj pre dospelých, taktiež tí čo psíka majú vedia že je to člen rodiny, je milovaný a patrí tam. Určite treba viac dbať o hygienu, umývať zem a vysávať, kým bábo bude malé treba na to dávať väčší pozor, dieťatko nech má svoje miesto a postupne ako bude loziť byť poruke určite to nie je nič nemožné . Určite budú dobrí parťáci a za to úsilie to stojí. Vedia to tí čo psíkov majú, kto psíka nechce chápem to, sme rôzny predsa. Priam ideálne je vybrať psíka ktorý je spoločenský a má dobrú povahu, ale tak psíka si predsa poznáš aký je 😉 len to zosynchronizovať ako celkovo všetko okolo príchodu bábätka.

martaniana
11. feb 2018

prikladám foto 🙂 nášho pokladu 🙂

janikovaanicka7
11. feb 2018

Ahojte, my mame hrubosrsteho jazvecika. Samozrejmosťou sa stalo pravidelne a uvedomele strihanie a chlpov je hned o poznanie menej. Uvedomele preto, ze ho predsa neostrihame nakratko v zime, ci v najhorsich horucavach v lete. Skratka, treba si to naplanovat.
Na ceste babo a viem, co ma caka. Ano, chlpy budu aj na oblečení pre drobceka, ale s tym predsa počítame. Dost pomahaju tie ochlpovacie valceky na oblečenie a taktiez mame doma roboticky vysávač.
Verim, ze to zvladneme aj po príchode dietatka.

marion09
11. feb 2018

@martaniana niezeby si pridala foto dietata ale pridavas foto psa...ozaj uchvatne!

martaniana
11. feb 2018

@marion09 áno prečo nie, téma sa týka zvieracích chlpov tak pridávam nášho dlhosrstého psíka s ktorým život je omnoho krajší ako bez neho len upratovania je viac ale tá pridaná hodnota je väčšia takže je to v poriadku, na druhej aj s dcérou.

krasnanevesta
12. feb 2018

@23donca a este bonus vacsinou deti ktore vyrastaju so psikom vedia ako sa k nemu spravat.....takze viem ze moje deti cudzieho psika pohladkaju iba s dovolenim majitela tulaveho vobec vedia ze sa na psika nemaju valat taghat ho za chvost ani mu robit copiky z usi.....no toho mensieho to este musime naucit 🙂

maxiva
Autor odpoveď zmazal
lenqua_12325
12. feb 2018

@zvolsiinylogin mačka ešte horšie ako pes

any17
13. feb 2018

Ahojte, tam my to máme takto 🙂 najprv prišiel Bobík náš 3,5 ročný jazvečík, to sme ešte bývali b "jednoizbáku", potom prišla naša malá dcérka Annabellka má 8 mesiacov, to už bývame v dome a teraz pred týždňom sme si zadovážili krásnu 5 mesačnú sučku jazvečíka 🙂 takže za mňa detičky a psíky spolu úplne super! okrem toho k nám často zavíta aj mamin nemecký mini špic, takže je tu veselo, naša malá ich miluje!🐶❤ neviem si predstaviť život bez psíkov, samozrejme sa dodržuje hygiena a psíčkovia sú kúpaní, česaní.

Strana
z3