Aj vás trápi problém dieťa - pes?
Ahojte, chcem sa opýtať ako znášate psíka v domácnosti s dieťaťom. Svojho psa zbožňujem, ale odkedy máme mimino tak mi neskutočne lezie na nervy to plznutie. Som z toho podráždená a musím aj 3x denne vysávať. Malá ma od nej chlpy vsade na oblečení, na všetkych dečkach všade. A bojím sa dňa keď začne loziť ako bude na ňu reagovať. Ak máte podobný problém ako to riešite? Psíka sa zbaviť nechcem, lenasi potrebujem počuť názory iných.
@23donca kto je v tomto love story problem pes ktoreho zboznujes alebo dieta ktore mas? Je to o prioritach. Do bytu patri dieta alebo pes? Kto potrebuje chranit dieta alebo pes? Pokial vyhral pes na plnej ciare, zbal dieta a daj ho do domova. Pokial vyhralo dieta,pes je nepodstatny. sory ale pes nie je clovek.
Vidim, ze nie som jedina 🙂 u nasich bol vzdy pes a my sme ale doma nemali. V marci sa stahujeme na dom, od oktobra mame doma asi krizenec labradora, nasli sme ho chudaka utyraneho a haldneho 3 mesacneho pri ceste. Je nskutocne vdacny, nasa 3 rocna mu moze na hlavu vylliezt, brat z misky, ani ho nehne. No tie chlpy!!!!!!!!! 5 krat denne vysavam. DUfam ze na dome bude lepsie, bude viac vonku a budeme mat aj susicku, tak to dostanem z oblecenia. Dali ste mi nadej s tym lososovym olejom, urcite skusime. Inak ho manzel kazdy den vycesava. A tiez davame robit kazde tri mesiace koprologiu pre istotu, podla veterinara by to mali robit vsetci, ktori maju psa v styku s detmi, on ma tiez 4 rocnu a stale to kontroluje. Nas bol 3 tyzdne v karantene, mal blchy, giardiu a skrkavky, teraz je uz mesiace ok, toho som sa bala viac ako chlpov. Samozrejme prisny zakaz oblizovania, castejsie umyvanie ruk, mala sa naucila pri nom za tych par mesiacov neskutocne vela. Je empatickejsia, zodpovednejsia voci sebe aj voci psovi, vybeha sa s nim, nasmeje, postara sa o neho ... ked bude vasa mala lozit, treba jednoducho davat vacsi pozor, aby mu neliezla do pelechu, to vraj starsie psy nemusia, ked ti chlpy ale budu velmi vadit, obmedzte mu priestor, niekam, kde bude mala proste zakaz psovi, aj kvoli tomu, ze beha bosy po vonku a ta susicka je fakt zazrak ...
@marlenka222 ty asi nemas psa co?? netusis ake to je mat doma psa...my ho vnimame ako clena rodiny....ten pocit ked sa vracias domov a ta uprimna radost to je nieco krasne...ja mam 2 male deti a psa a da sa fungovat
@marlenka222 babka ma dvoch mi jedneho...mame ich radi....a nebola bu som rada kkebyze sa im nieco stalo..aj tie psy maju radi nas ALE to neznamena ze ich budem pustat k nam do obyvacky a uz vobec nie na gauc ci do postele...u babky mozu ist max do kuchyne aj to oba pod stol a u nas max .do prvej chodby pustim nasho...a ked pride jar a bude uz teplejsie budu iba vonku..cez zimu mozu prist par krat do dna na chvilu sa zohriat..no ale ro je vec nazoru kazdy robi tak ako to im vyhovuje😉..
@michaella94 cuduj sa ale psa mam a 2 male deti tiez. Pes nikdy nespal doma a ani sa nepohyboval v dome. Pes je pes. Bodka. Bud patri k bude alebo do koterca. Neviem co by som s berndskym salasnickym psom robila doma. Vsetky sa stazuju na chlpy. Mala som psa doma a presne ako pisete plno chlpov. V dome kde ziju ludia, male deti, taketo zvierata nepatria. To tu este nepadla tema ziarlivosti pes dieta. Ked zazijete,uvidite. Kazda matka by mala deti chranit a nie ich vystavovat nebezpecenstvu.
@tinaa64 samozrejme,netvrdim ze pes nie je fajn. Ale nechat sa rochnit tak ako pises na gauci psa a dieta vedla neho. Lebo tutumutu ake je to krasne
Ja som sa rozpravala s alergologickou a dokonca mi pobedala, ze je super, ze mame psika. Ze vdaka nemu sa malej vytvara imunita voci alergii na psa a dokonca aj na macku. Ja som alergik, moj manzel je tiez. Ako dieta chodil na liecenia. Odkedy mame psa, tak ani jeden z nas nema s alergiou ziaden problem. A odhiadnuc od imunitnej casti, je tu este socialna. Psiky vedia deti velmi vela naucit. Nie len zodpovednosti ale aj citu k zvieratam.
@marlenka222 viem ake to je ked pes ziarli...my sme mali najskor psa takze ked pribudol prvy syn a pes zrazu nebol stredom nasej pozornosti nepacilo sa mu to...par krat na maleho zavrcal ale veelmi rychlo sme mu ukazali ze to sa nerobi...nasmu psovi doverujem a poznam ho velmi dobre takze nemam strach ani pocit ze vystavujem deti nebezpecenstvu....poznam si psa....suhlasim s tebou ze su plemena ktore patria vonku ako napriklad to co si spominala ty no ak niekomu nevadi mat takeho velkeho psa v bytee nech ma...neodsudzujem....ak mu zabezpeci dostatok pohybu pravidelne vencenia tak nevidim problem....
@marlenka222 ved to...ja nemam problem zeby sa deti s tymi psami aj pohrali...nech sa s nimi hraju salia behaju..ale vonku..mame zahradu tak nevidim dovod preco by mal sediet dnu..ved nech strazi...a uz poznam aj ich stekot...ked stekaju viem ze bud niekto ide k nam alebo niekto ide cudzi po ulici alebo sa potuluje nejaky iny pes..na vsetko maju iny stekot..ale ako som pisala ..lazdemu vyhovuje nieco ine...mozno niekto nepochopi mna ako mozem nechcat psa vonku a ja zas nechapem ako sa niekto moze chovat k psovi ako k decku ked nie aj lepsie....
@janinah prepáč je to nezmysel. Syn nedostal alergiu z toho konkrétneho psa. Mal ju aj pred tým, len sa mu potom prejavila.
Neviem si predstaviť, že keď pes sedí zadkom na gauči, koberci a neviem kde a náhodou sa tade suchne dieťa holým zadočkom, či olizne jazýčkom kde bol pes... ...naša fenka bývala v chodbe, ďalej si nedovolila. Veľká chodba, stále tade niekto chodil. Keď chcela ísť von, vypýtala sa. Dvere do kuchyne mala otvorene a pozerala sa.
Podľa mňa pes nepatrí tam, kde je dieťa.
A môžete ma dourazat 🙂 ..a nielen pes, aj iné zvieratká. Pekne vonku. Vsak su na to prispôsobené ;)
Inak dohrýzol má v sekunde pes, o ktorého som sa roky starala, jednoducho mu preplo. Dohrýzol tak, že som takmer prišla o ruku a zlomil mi ju v kĺbe. Infekcia a takmer mi zhnila, kedze pes si zuby necisti.
Čo keby mu "preplo" a je pri ňom dieta?
Tie chlpy môže dieťa vdýchnuť a všade to lezie. Neviem ozaj. Psíkovi kúpiť pekný pelech a nech je pekne na vzduchu ;)
@marlenka222 pre mna je pes clenom rodiny, ja som potrebovala vediet nazor mamiciek ktore maju psika, ako sa stym vyrovnavaju, taku akusi podporu. A nie pouvanie o tom dat psa prec
Ono je asi prirodzené že ťa pes začal trocha štvať. Mňa isté veci hnevali aj predtým, len vtedy manžel nepočúval (pes bol v posteli, na gauči atď). Ešte pred otehotnením som naň ale mala páky a mohla psa z nábytku vyhodiť, lebo veď si nebudem môcť dať dieťa do postele ani na gauč, keďže sa tam váľa pes, a nie som cimprlína na hygienu, no pes čo si vylizuje riť mi v posteli fakt vadil. Má pekne svôj peliešok v chodbe a v obývačke, venujeme sa mu a je spokojnosť.
Jednoducho je prirodzené že máš teraz iné priority a žiaľ psík jednoducho naťahá špinu a chlpy... Ono tomu treba prispôsobiť domácnosť. Ja som zrušila koberce v spálni, jednak mi malý z pultu dociká na podlahu a jednak psovi už "nevoní" si ľahnúť na studené - teda tam moc nechodí a drží sa svých pelieškov. Na revanž má peliešky naozaj kráľovské a je pokoj. Hneď sa to znáša lepšie :D
@miluna777 suhlasim ;) nasa na gauc nemoze. V obyvacke mame pri gauci koberec. Tak tam lezi. Ma tam svoje miesto. Inak ma dva pelechy na chodbe. Hore a dole. Do spalne ma zakaz. I ked chlpi sa tam najdu, lebo sak sa to siri. Inak ma po dome volny pohyb. Len vie ze spalna a kupelne su tabu. + ziadne vyskoky na gauc ;)
@dedeline presne, nas pes uz tiez nesmie nikam na nabytok a do spalne velmi nechodi. Ono chlpov sa clovek nezbavi ale ked sa sustredim na to aby bol byt snadno upratatelny (zide sa aj pri dietati), nie je to taka katastrofa. A z mojej skusenosti pes dake obmedzenia prezije snadno, nie je to clovek aby fnukal smutno v peliesku ze nemoze na gauc. Prirodzene chce tam kde je pohodlie, no musi sa on prisposobit rodine, nie rodina jemu.
Mam 3 rocneho a 4mesacneho starsi je to jwho najlepsi kamos jeto jazvecik s bradacom ale davame ju pravidelne strihat nakratko a su apolu stale sa blaznia ked neprovokuje pes jeho tam on psa biju sa nahanaju o hracky sa lomia :D niekedy sutu ine bitky ale nedokazu byt bez seba a mladsi sa na nich len usmieva 🙂 a psik ma 2 roky aj cosi 🙂

@janinah Zvláštne. Všade píšu a hovoria, že postupné vystavovanie dieťaťa alergénom ho skôr pred alergiami chráni. No nie som lekár, neviem, ako to funguje. Alergie synčeka je mi každopádne ľúto :(