icon

Aj vy ste večné začiatočníčky v angline?

pisatelka
31. jan 2014

Ahojte, aj vy mate pocit, ze sa vecne snazite ovladat anglinu a nic. Stale tapate v zaciatkoch. Kazdy rok slub, ze tento rok to uz naozaj nakopnem, najdem si cas sa poctivo pripravovat (vecne mi to vydrzi zopar dni) a potom zase pridu ine povinnosti, vecer po celodennom zhone som prilis unavena na to, aby som zvladla ine ako pasivne sa zvalit pred telku?
Zalozme klub, kde sa budeme podporovat ako napr. Klub chudnucich....
Co vy na to?

Strana
z3
najlepsiucitel
11. feb 2014

As the last time 2.lesson and listening is on http://www.bbc.co.uk/czech/specials/1355_le_eve...

pisatelka
autor
13. feb 2014

@najlepsiucitel Sorry, I am so late, but I finish my first lesson, so I can start with second.

pisatelka
autor
24. feb 2014

@mia.k
@zita19
Hi girls. I finished the second part or lesson. How about you?

zita19
24. feb 2014

Hi, I'm so lazy. 😝
But I sucessfuly pass test on my last Englisch lesson. I was wery suprised because I did't have enought time to prepare to it.
I must do first lesson immediately. I go do it. 😉

kvetinqa
24. feb 2014

@najlepsiucitel ahoj, sorry, ze ti do toho leziem, len ti chcem povedat, ze je sice pekne, ze sa snazis pomoct, ale v tvojich prispevkoch je vela chyb a obavam sa, ze niektorymi opravami napachas viac skody ako uzitku. Najma ak sa snazite ucit tym, ze sa nieco ucite naspamat... Je super snazit sa konverzovat, ale ak chces nieco opravit, tak to aspon oprav spravne, resp najprv si to nastuduj a potom opravuj.. A nemyslim to v zlom...
Drzim palce v uceni.

mia.k
25. feb 2014

@pisatelka I am by third lesson. 😉

jananinka
25. feb 2014

@bosoriak Ahoj, prosim ta, mohla by si mi napisat konkretne nazvy knih vhodne na ucenie, velmi by mi to pomohlo. Dakujem vopred. 🙂

bosoriak
25. feb 2014

@jananinka Ahoj, to bolo tak strasne davno, ze si tie uplne zaciatky nepamatam. Viem, ze som citala nejake romanticke paperbacky, take tenke knizocky... Skus si hodit do googlu "Short romance books". Ak mas tablet alebo telefon s Androidom, velmi dobry program na citanie e-knih je napr. FB Reader, je zdarma. Na ostatne systemy su urcite tiez nejake citacky knih, ale nepoznam ich.
Na nete je kopec e-knih volne pristupnych (anglickych je skutocne najviac), staci si vyhladat napr. "romance book epub", stiahnut a mozes citat. V

Viem, ze som po tychto romantakoch presla na moj oblubeny zaner (vtedy take strasidelne pribehy), tam ma to bavilo viac, a uz sa to dalo citat aj bez toho, aby som kazde druhe slovo davala do slovnika. 🙂 Potom sa mi osvedcilo citat knihy, ktore som uz predtym citala v slovencine.

Dalsie tipy na jednoduchsie pisane knizky a zaujimavy dej: Harry Potter, Hitchhiker's guide to the galaxy, knihy od Stephen King - tie su strasidelne, ale on je vynikajuci spisovatel.

Samozrejme, aj ta najjednoduchsia cervena knizka vyzaduje uplne minimalny, ale predsalen zaklad. Osoby, casy, zakladne slovesa a podobne, aby si neprekladala spojenie "do you..." tak, ze v slovniku najdes naprv "do" a potom "you", to chcem povedat.

Vela zdaru!

jananinka
26. feb 2014

@bosoriak dakujem za tipy, zatial som precitala len od Agatha Christie Hercule Poirot The Mysterious Affair at Styles, to bolo celkom dobre. Tak snad nieco najdem, co ma bude aj bavit citat.
😉

bosoriak
26. feb 2014

@jananinka Tak ak ides skor tymto smerom, skus Jo Nesbo. Ma celu seriu napr. Harry Hole, to su velmi dobre detektivky, tiez jednoducho pisane.

Strana
z3