icon

Akú účinnú ochranu proti kliešťom pre psa používate?

Dnes o 08:31

ahojte, co pouzivate psom proti kliestom?
mame psa a tento rok mam pocit, ze kliesty su uplne vsade. po kazdej prechadzke nejakeho najdeme, aj ked pouzivame bezny obojok z obchodu.
co vam realne fungovalo? tabletky, pipety, obojok? a vydrzi to naozaj, alebo aj tak kliesty nosia domov?
budem rada za konkretne skusenosti, lebo uz som z toho dost nervozna 😕

anonym_9d404b
Dnes o 08:35

Bravecto.. za 5 rokov nemal kliesta

wikiwiki
Dnes o 08:38

Obojok dávame každý rok, osvedčil sa nám.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:50

my používame tento obojok a je super mhttps://www.superzoo.sk/repelentny-obojok-pre-p...

biba_18
Dnes o 09:01

ja som nedávala obojok, lebo my sme ho mali doma na gauči a vkuse sa s ním niekto mojkal ... používala som advantix pipety. ale hneď ako sa trochu oteplilo. a bývame v lese, takže fakt už od februára ... a ani jeden kliešť...
kupovali sme keď bola niekde akcia, aj na celý rok dopredu ...

alecka
Dnes o 09:17

Je velmi vela kliešťov, nie som zástancom tabletiek, ale radsej ako potom nejake komplikácie....náš nechce tabletku, ked som ju do neho dostala, vyvrátil ju, takze dostal injekciu....dost to stoji, ale je to na cely rok

tanickalab
Dnes o 09:20

Ja som tiez za obojok. Teraz psika nemame, ale ked sme mali, tak zakazdym sme kupovali obojok. A mal ho aj doma.

babushkaem
Dnes o 09:36

my tiez bravecto, mame huskyho takze ziadne pipety ani obojky nepomahali, bravestvo ma uz 6-7 rokov

zalka
Dnes o 09:41

Ja striedam tbl simparica jeden rok nexgard druhý rok.

maca1984
Dnes o 09:41

Niekoľko rokov používame Foresto obojok .

anonym_413751
Dnes o 10:25

@anonym_autor obojok scalibor

hytal
Dnes o 10:49

Dávame už niekoľko rokov obojok Foresto. Nepatrí síce k tým najlacnejším, ale účinok má mať 8 mesiacov a zatiaľ 3 roky bez tej hávede.

anonym_c5452b
Dnes o 11:19

@anonym_autor foresto obojok zatial sme mali len 1 kliesta (den po nasadeni tak este asi nebola dostatocna ochrana alebo som si ho nevsimla skor 🙈 ) do lesa alebo na luku chodime kazdy den minimalne na hodinu.

biglovemom
Dnes o 11:22

Bravecto tabl roky