icon

Ak by bolo možné cestovanie v čase, cestovali by ste do minulosti alebo budúcnosti?

yelena159
5. jún 2024

Ja sa neviem rozhodnúť. Je pár vecí v minulosti, ktoré by som chcela napraviť, ale predstava budúcnosti (povedzme 200-300 rokov) mi príde lákavá.

Strana
z2
belle_vie
5. jún 2024

@yelena159 nastastie to nie je realne a nemusis sa rozhodovat 🙂

yelena159
autor
5. jún 2024

@belle_vie S tebou musí byť na párty zábava.

janickacrazy
5. jún 2024

@yelena159 no veď najskôr do minulosti a potom do budúcnosti 🙂😂

deti95060810
5. jún 2024

🙄

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2024

@yelena159 A co si uzila, ze sa potrebujes rozhodnut, ci sa vratis do minulosti, alebo skocis do buducnosti?

majka36912
5. jún 2024

Asi do buducnosti, ale len o par dni, aby som zistila vyherne cisla Eurojackpotu a potom spat a vsadit si 😃

yelena159
autor
5. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl Uff, ja ti neviem. Už sa ani nepamätám. 🥴

lavender94
5. jún 2024

Išla by som asi tak do roku 2010, nakúpila strašne veľa bitcoinov, v roku 2021 (alebo neviem kedy bol ten najväčšii peak) a predala. Hned by bol svet ružový

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2024

@yelena159 Aha, tak ak mas problem s pamatou, tak je uplne jedno, ci pojdes do minulosti, alebo buducnosti😉

lamonita
5. jún 2024

Ja by som sa išla LEN pozrieť do minulosti, ale nič by som tam nemenila, lebo by to ovplyvnilo prítomnosť a veci by mohli byt inak... pozrela by som sa napr na seba ako som sa chovala v skolke🤣🤣 alebo ako to u nás vyzeralo keď som mala 2 roky... co mala mama v chladničke a tak🤣🤣🥂

jaskolka
5. jún 2024

@yelena159 do minulosti najprv, a potom do budúcnosti 😊

yelena159
autor
5. jún 2024

@lamonita Jedno víno by si však potiahnuť mohla nie? 😉🤫

astika
5. jún 2024

Do minulosti...Aspoň na chvíľu, hoci návrat späť by bol tvrdou realitou. Chcela by som ešte raz byť tým malým dieťaťom u mojich rodičov, vidieť ich v plnom zdraví, v plnej sile a ja by som pred panelákom skákala gumu a jedla rožok opečený na plynovom horáku 😀

marianarem
5. jún 2024

@yelena159 Do minulosti, ale len ak by sa dalo pozriet bez akehokolvek ovplyvnovania, co neviem, ci by bolo realne. Mna by napriklad strasne zaujimalo, ako zneli rozne stare jazyky, alebo aj slovencina pred 300 rokmi. A celkovo ako vyzeral taky bezny den.

hiro
5. jún 2024

@lavender94 No užasne, vieš že tie peniaze by boli od chudákov čo tomu (ešte) stále veria? Bitcoin má nulovú hodnotu, peniaze získavaš len od ľudí čo predtým chodili do práce a vidinou zárobku od zase ďalších ľudí ich tam poslali... Ich nešťastie má znamenať tvoje šťastie?
No a ak 300 plus či mínus tak určite plus 300 - ja chcem mať k dispozícii zubára a injekcie proti bolesti 😅

ebaja
5. jún 2024

@yelena159 Chcela by som ochutnať slepačiu polievku spred 200 rokov,a zistiť,ako voňal vzduch bez "civilizácie"😁

hiro
5. jún 2024

@ebaja Všade dym a smrad 😄 Síce bez chemikálií ale aj zadky bez toaletného papiera 😉

ebaja
5. jún 2024

@hiro Myslela som si😅

hiro
5. jún 2024

@ebaja Ale 2000 rokov dozadu by to bolo niečo iné - v Rímskej ríši s toaletami s tečúcou vodou a kefkami s hubkou na zadok 😀

mamutka
5. jún 2024

@yelena159 chcela by som byt na chvíľu na známych miestach, sedieť a pozorovať ako žijú ľudia pár storočí dozadu. Len tak tam civiet ako rodina komunikuje a pod. Alebo byt tam, kde dnes je mesto tisíc rokov dozadu a vidieť krásny pôvodný hustý tmavý les. Len tak pozorovať život a dýchať vzduch, ktorý ešte nepoznal exhaláty. Pár minút by mi stacilo a potom sup domov. Budúcnosť ma neláka, nechcem zažiť negatívny sok, chcem veriť v spojkový a šťastný život

duppka13
5. jún 2024

Ak by som isla do minulosti tak do mojej minulosti, alebo minulosti mojich rodicov, nie nejakych 1000 rokov dozadu, to ma nelaka. Ak by som isla do buducnosti tak radsej do vzdialenej lebo nechcem byt prekvapena z toho ze pojdem trebars 20 rokov dopredu a zistim ze uz som mrtva trebars a potom by som s tym musela zit. Takze na zaklade tejto deduckie ma laka skor buducnost lebo minulost, tu ktoru by som chcela vidiet, mi mozu sprostredkovat este zijuci clenovia mojej rodiny. A vidiet buducnost mi pride “vzacnejsie”.

lavender94
6. jún 2024

@hiro nikdy som takto bitcoin nebrala. Síce nemám nakúpený žiadny, ale nemyslím si, že to vôbec nemá budúcnosť. Možno som rovnako hlúpa. Tým padom by som mala mať čisté svedomie 😂 a ja by som si nenakúpila veľa, len tak na spokojný život.

maranco
6. jún 2024

@lavender94 jeden čas som zvažoval umožniť zákazníkom platiť Bitcoinom. No prevod by bol pomalý do druhého dňa a za drahší poplatok ako platba kartou. Neskôr vytvorili Lightning network na rýchlejšie platby za poplatok. No v dobe okamžitých platieb bez poplatku to tiež stratilo význam.

Kde všade si sa stretla že sa dá zaplatiť kryptomenou? A ešte k tomu keď sú ich tisícky tak práve tou ktorú by si vlastnila? Ostane ti tak maximálne nakupovať na Alze.
Keby som obchodoval s drogami, zbraňami a bielym mäsom tak by to malo zmysel používať kryptomeny, ale inak je to zbytočné.

moonlight1210
6. jún 2024

Nesla by som sa pozriet na buducnost, lebo nech by bola akakolvek, okamzite by sa momentom navstevy zmenila. A to aj keby som tam bola “neviditelna” a nemohla zasahovat.

Uz by som totiz nejake veci vedela a logicky by ma to ovplyvnilo po navrate sa zachovat inak. A to aj keby som sa chcela chovat bez ovplyvnenia, uz by to nebolo mozne zachovat sa rovnako, lebo by som netusila, ako by to malo byt, aby to viedlo k tej konkretnej buducnosti, aku som videla.
Otazka by bola, co by ta zmena, ktoru tym vyvolam, sposobila.

Do minulosti by som sa sla pozriet len zo zvedavosti, ale bez moznosti akokolvek zasiahnut a zmenit veci. Lebo zas by bola otazka, ci sa zasahom veci nezmenia k este horsiemu. Napr. k comu by viedlo, keby som napomohla k tomu, aby sa Hitler vobec nedostal do politiky a bol aspon priemerne uspesnym spokojnym maliarom. Co ak sa tym padom narodi niekto ovela schopnejsi a psychopatickejsi? (Nieco na sposob, ze ked odstranime chemiou z toalety 99% bakterii, ostanu len tie najschopnejsie, s ktorymi je problem si poradit.)
Alebo cisto osobne veci - co ak ked zena zabrani tomu a hentomu, napr. nevere, tak namiesto “zili stastne a spokojne” pride na scenu ovela nebezpecnejsia protivnicka? Ktoru jej muz po prvej nevere stretol, ale pouceny jej uz nepodlahol. Kdezto teraz bez tej prvej nevery, ktoru jeho zena uspesne odstranila z ich “osudu”, tejto dalsej zene podlahne a ta sa len tak lahko nevzda a bezohladne rozbije rodinu?

Bolo by vsak zaujimave vidiet, ako to realne bolo s Jezisom, Mohamedom, ci Budhom. Ake boli realne osobnosti. A ci naozaj konali zazraky, alebo by sme zrazu zistili, ze to boli vsetko vysvetlitelne veci, ktore veriaci len zvelicili. Dokonca by sme zrejme zistili, ze to boli bezni chybujuci ludia, so svojimi naladami.

Aj ked ich poludstenie by malo najskor extremne negativny dopad na nabozestva, vieru a mohlo by to viest k vaznym situaciam pre narody a ludstvo.

Takze, ak by taka moznost vznikla, najlepsie ju znicit. Nic neskumat a nevediet.

hiro
6. jún 2024

Ked uz pri tom starovekom Rime - tak by som chcel ist prave tam ked tam byvalo okolo miliona ludi. Bol by som zvedavy ako fungovalo tak velke mesto, zasobovanie, rozlicnost tovarov, ake boli rozne zamestnania, doprava... a ist sa pozriet do pristavu kde to vsetko - ludia tovar prichadzali odchadzali. A odtial potom plavit sa do Alexandrie pozriet Kleopatru a slavnu kniznicu.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
hiro
6. jún 2024

Akoze gladiatorske hry by som asi nemal zaujem navstivit ale ked tam chodili deti tak to mozno nebolo az tak hrozne...

lenkakravcova
6. jún 2024

@yelena159 Do budúcnosti. Chcela by som vidieť koľko mojich vnúčať (ak budú), bude mať rodiny 🙂 a či žijú spravodlivo. + by ma zaujímali aké nové technológie boli objavené, vynalezené.

dankabetka
6. jún 2024

@yelena159 ahoj, ja jednoznacne do budúcnosti... Velmi ma zaujima ako bude svet vyzerat o 100, 200, 300 rokov...

vroni
6. jún 2024

Do minulosti. Nie svojej, tu poznám. Ale ďalej. Vidieť dávno zabudnuté vynálezy, život kedysi a počuť, ako ľudia uvažovali. Ak by sa aj budúcnosť pozriet dala, čo je dosť logicky oxymoron, tak ma nezaujíma.

Strana
z2