Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu
https://hnonline.sk/svet/96136895-ak-chceme-mie...
Citali ste?
Ak v Amerika vyhra volby trump, on na milion percent zastavi pomoc na Ukrajine, ruski vojaci budu na nasich hraniciach. Ja sa strasne bojim. Co s nami bude? Akoze naozaj nam toto hrozi.
Do putinovej hlavy nikto nevidi, co ak napadne aj EU? On je nevypocitatelne zlo.
My byvame na hranici s Ukrajinou...
Prestaň čítať noviny a kukať správy ak mas z takých veci depky. Aj tak to neovplyvnís takže si len zbytočne robíš zle
Ked nas tato vlada vyda dobrovolne, vojna predsa nemusi byt. Ani nato nepotrebujeme. Vlada jednej strany si to zariadi. A budu zas rady na banany....nepoucitelnost
Každý jeden hlas urobí všetko. Jedna kvapka vody urobí problém v prietoku vody 😁 Alebo takto,nie každý chce zaborit hlavu do slovenského piesku,prajem si aby sa ľudia z okolitých krajín vrátili, držali spoluúžim aby sa rusofilni NIČIŤ MLADÝM ŽIVOTy prestali škrípať. Mier je pokoj,ale pri Rusku pokoj nebude nikdy, oni sú tá ,,dobyvacná mentalita". Úprimne, radšej sa dohodnem s civilizovanymm Američanom,ako vymletym, ožratým Rusom. Tiež ,nech sa každý pýta,z tejto našej ,,divočiny".
Neboj sa to by si nedovolil. Okrem toho Ukrajinci sa len tak nedajú.
Vypni telku, správy, internet, odlož mobil a choď von, do záhrady, do spoločnosti a zabudni na to čo bude a ako bude a čo sa stane. My bežní ľudia nemáme ani tušenia čo všetko za tým je, kto je s kým ako dohodnutý a čo sa stane. Zbytočne sa bojíš a ničíš si tým život. Aj tak to nezmeníš. Ako tu bolo povedané, sú iné krajiny po ktorých by Rusko išlo skôr ako po nás. Okrem toho, takáto svetová vojna by vyčerpala obe strany, aj útočníka a pochybujem, že má Rusko na to odvahu a kapacity. Iné je napadnúť ničím nechránenú Ukrajinu, kde je polovica obyvateľov zmanipulovaných a ešte tých Rusov aj vítajú a iné je napadnúť členské štáty NATO. Pokiaľ by tam bol jadrový útok tak si zničia celé územie po ktorom tak túžia a nemali by už absolútne nič, čiže zas len bu bu bu.
@kittykat22 a Tramp je pre demokraticky svet iba výzva a výsmech 😉. Bol chuj, bude chuj a na vždy iba ostane chuj (aj keď úcta k starším),podobne ako Putin, ibaže tu je demokracia, každý si povie. ...chcem naozaj žiť stále v tom,že pri tomto ...RUS AKO HUS, ZAŽENIEŠ,...ALE MUSÍŠ ÍSŤ OPROTI GUNAROVI. Nechcem byť za múrom,na divnej
strane, ale,ja som vždy rada skákala(ironický smiech). Rozmýšľajte všetci či to NATO,je fakt až tak...dlho bol kľud,len pre NATO 😉
@evelynmozagalega moj nazor 👍 Rusko sa neodvazi a ked sa vyhraza jadrovymi zbranami a nahodou by im tam preplo tak uz nam to vsetkym moze byt jedno, stretneme sa na party na inom mieste vsetci 🙂 ale to nedopustia, to by im uz "nepatril svet" .
No prinajhorsom si treba kupit dostatok lubrikacneho gelu, horsie ako to tu uz je nebude, neboj.
@annm81 Slovensko sa da dokopy. Mladez ho nedavukradnut. Vraciame sa pred r. 1999, ale odvtedy vyrastla nova generacia. A ta, co ostane "vonku", prinesie postupne zmenu "zvonku".
A som optimistka. Ked skonci dozivotne "samoderzavie" Putina, prebudi sa aj Rusko. Uz sa prebudza. Ale aj tak Putin hlada tych, ktori ho nevolili 😔 U nas, na Sk, mam akoby deja-vu z obdobia pred neznou revoluciou.
@miriam11 Rusi majú v génoch dobývať,si myslíš že celá ich krajina je slobodná? 🤭😆. Putin ani sám nevie,kde má ,, voličov",nezavita do každej dedinky,kde na neho bábuška nadáva celé roky 😁.pri tom jeho bohatstve,nemusia kradnúť Ukrajincom záchody, práčky. Teraz úprimne,banda jedna ruska narcistická,vygumovaná,ozrata bez empatie. Ukrajincov nepovažujú za národ,boli by fakt nenormálni,aby považovali jednoduchého rusa za osloboditelia...také už bolo,aj u nás 😉
Klud, nikto nas nechce ani nepotrebuje napadnut.
Autorka ty sa bojíš že budeš mať Rusov za zadkom a naši politici sa im pchajú do riti. A gro voličov je s tým ok.
@eva8 Medzi mladými vonku a tými, čo sa chystajú odísť, sa pohybujem a bohužiaľ začínam byť veľkým pesimistom. Počas mečiarizmu nebolo tak ľahké odísť a preto doma ostalo mnoho schopných ľudí. Počas predchádzajúcich ficovych vlád bolo ľahké odísť, ale ľudí stále držal vzťah k domovu a vôľa pomôcť spoločnosti. Dnes je to iné, lebo zásadný problém nie je ten, že smerácka mafia okráda spoločnosť a ťahá ju ekonomicky dole. Dnes nie je problémom len nejaký politik, čo je vo funkcii len obmedzenú dobu, ale to, že časť spoločnosti sa natoľko zradikalizovala, natoľko šíri nenávisť a zlo, že slušní ľudia prestávajú cítiť potrebu pomáhať tej spoločnosti - naopak, dostávajú sa do stavu, keď so slovenskou spoločnosťou už nechcú mať nič spoločné. Bojím sa, že táto zmena je nevratná - aspoň vo výhľade niekoľkých desaťročí.
Môjmu strýkovi som to vysvetlila raz a navždy. Máš dokončenú základnú dostávaš dôchodok ktorý aj tak prepiješ,prefajčiš,rusov ospevuješ a prečo že keď si im drukoval,ťa nechali a naučili ťa iba chlastať a byť v kuse nervózny, paranoidný?. Nedali,nenechali ti nič a ak chceš kaziť, ničiť životy mladých, ktorí sa neboja už žiť po svojom,aj rovnakého pohlavia,tak si užívaj ten dôchodok,v živote si trans,či homosexuála nevidel,ale možno by si si ani nevieš ako dobre konečne pokecal. 😁
@lonely66, @eva8 dievčatá, chcela by som sa mýliť. Na Slovensku mám priateľov a rodinu, moje deti sú aj slovenskí občania, narodila som sa na Slovensku a mám k nemu vzťah. Smazila som sa, aj zadarmo vo voľnom čase, niečo na Slovensku budovať, volila som temer v každých voľbách s pár výnimkami. Ale v tejto chvíli lámem nad Slovenskom palicu. Intelektuálna elita národa a veľká časť spoločnosti patrí na západ, chce žiť v demokracii a v slobode, želá si úspešné Slovensko. Ale tých druhých - ja som sa doteraz vyjadrovala relatívne zdržanlivo, ale posledné týždne mi vzali všetky ilúzie, aj servítky spred úst- tých druhých, hlupákov, čo nie sú schopní nič vytvoriť, tak aspoň nenávidia a šíria zlobu, je asi viac. Vidím to čierno - snáď budúcnosť ukáže, že sa mýlim.
@annm81 prosim, myl sa.
Na mna padla prva beznadej, ked Fico prisiel s prvym napadom rozdelit rtvs. Nestalo sa, ale cenzura sa mu vydarila...
Do "vyrobnej haly" (Slovensko) pridu pracovnici z tretich krajin. Teraz na roznych poziciach pracuju Ukrajinci (som velmi rada, ze si nasli pracu) Skor tento sposob mi pripomina "migrovanie narodov" Typicka migracia za pracou. Lenze naozaj ti sikovni, uvedomeli odchadzaju. Predtym kvoli moznostiam, teraz aj kvoli slobode.
Som neustavna optimistka, Slovensko sa musi postavit na nohy, neotocit sa vzad. Mne osobne sa idea komunizmu pozdava. Lenze nie totalita, nie strach, nie bezmedzna poslusnost, nie likvidaciu "nepriatela", nie verejne tajomstva, nie radsej sklopenie oci, aby deti mohli nieco dosiahnut. Ano, rastuca zelezna opona, imaginarna, neverim, ze sa este postavia tie "droty" 😔. Odrazu netreba stavat ploty pred migrantami?! Som zvedava, kto v dnesnom rozhovore tuto temu vytiahne.
Zvladneme to, musime. Nic ine neostava. A nie sposobom, ze "clovek si zvykne aj na sibenicu".
Este to nevzdavaj, prosim. Sucastou sveta je aj malicke Slovensko. Nedajme ho padnut, aj ked v nom Slovakov ubuda 😔 Dost vedcov sa vratilo, dufam, ze ich nevyzenieme, ze nadalej budeme prehlbovat spolupracu so zahranicim, ze tato vlada nepostavi ten "mur" aj v tejto oblasti.
@eva8 pekne napísané, snáď na Slovensku ešte zakvitne šafrán(obrazne povedané).

@annm81 vôbec nie sme mierumilovný národ, závidíme si zelenejši trávnik u suseda, pokojnejší život,nos medzi očami. Na dedine to vidíš stále,ty začneš ráno umývať okná a oproti sa neskôr umýva tiež 😁. Slováci sú národ závistlivý, česť tým, ktorí sa rozdajú aj pre iných nezištne 🌺🤗.