Ak sa oplatí kúpiť tlačiareň z druhej ruky?
Ahojte, kúpiť tlačiareň atramentovú z druhej ruky, áno či nie ? Na co si dať pozor? Ďakujem
nie nekupila by som. Na co dat pozor.. vela veci.. nevies kolko ma odtlaecene, v akom stave su komponenty, valec, ako funguje podavac atd (to ma napadli len take problemy, co ja zvyknem s tlaciarnami mat)...mozno z nejakych servisov, repasovane, s nejakou aspon kratkou zarukov ano, ale inak absolutne.
@simca06022011 ďakujem, takže radšej asi nie.. ona je tanková, keď nemá funkciu AirPrint, nebude sa dať vôbec na nej tlačiť z operačného systému iOS ?
Netreba vzdy za tym hladat nejaku chybu. Samozrjeme, moze sa stat. Ja som predavala bezchybnu super tlaciaren, lebo som ju nepouzivala. Nemala ziadnu chybu. Akurat mi na nu padal prach. Ak ma tlaciaren wifi alebo bluetooth, vytlacis aj z mobilu veci.
Kupil som pouzivanu HP,doplnil naplne ( neoriginal-asi 4€ kus) a tlaci dobre.Vypol som Wifi,kvoli aktualizacii sw v tlaciarni.
Prečo z druhej ruky?
Kúpili sme si do 50 eur Canon Pixma v decembri, novú a je super.
Vytlačim všetko z mobilu, plus kopíruje, scanuje.
Za pár eur
@slniecko5 lebo ja chcem tankovú, nie na cartigde tonery, tie sú riadne drahé.. a tanková tlačiareň je tiež drahšia
Na tú otázku s AirPrintom ti nikto neodpovedal, tak to skúsim. Tlačiť z iPhonu sa dá aj na tlačiarni, ktorá AirPrint nemá, len to nejde cez to obyčajné zdieľanie v každej aplikácii. Musíš si stiahnuť appku výrobcu – Epson Smart Panel, HP Smart, Canon PRINT – a tlačí sa z nej, prípadne sa dá pripojiť cez Wi-Fi Direct, keď si tlačiareň robí vlastnú sieť. Je to o krok nemotornejšie, lebo napríklad prílohu z mailu si najprv uložíš a otvoríš ju v tej appke. Tankové tlačiarne s wifi z posledných rokov ale AirPrint majú skoro všetky, takže si to pred kúpou over podľa presného modelu.
simca06022011 má pravdu, že nevieš, koľko má odtlačené. Pri tankovej tlačiarni sa to však dá zistiť a sú tam dve čísla. Prvé je počítadlo strán, to si vytlačíš priamo z tlačiarne v servisnom protokole. Druhé je dôležitejšie a väčšina ľudí o ňom netuší: absorbér odpadového atramentu. Tlačiareň si ráta, koľko atramentu do neho pri čistení hlavy pustila, a keď sa dostane na nastavený limit, prestane tlačiť a vypíše hlášku o konci životnosti. Nie je to porucha, je to počítadlo – rieši sa výmenou vankúšikov a resetom v servise. Pri bežnom domácom tlačení to vydrží roky, pri intenzívnom aj pod rok, takže pri kúpe z druhej ruky je to prvá vec, na ktorú sa treba pýtať.
A ešte jedna vec proti intuícii, k tomu, čo písala hiddenobject: nepoužívaná atramentovka býva horšia kúpa než tá, ktorá pravidelne tlačila. Keď stojí, atrament v hlave zasychá a niekedy sa to už vyčistiť nedá.
Ten princíp, čo píše simca06022011 – teda radšej repasované zo servisu s aspoň krátkou zárukou než súkromný inzerát – dáva zmysel. Pri mobiloch a notebookoch to takto bežne funguje, napríklad iguru.sk zariadenia pred predajom prejde diagnostikou a dáva na ne záruku 12 až 24 mesiacov podľa konkrétneho produktu, takže je kde reklamovať. Tlačiarne v takých ponukách bývajú zriedka, ale ak by si niečo z druhej ruky kupovala, presne o toto sa oplatí oprieť.

Kupovala som tlačiareň cez market plače, bola som pre ňu osobné, skúsila som či ide nič extra