icon

Aká budúcnosť nás čaká?

23. aug 2022

Ahojte. Len tak premýšľam, situácia vo svete je zlá, najskôr covid, teraz vojna, zdražovanie a budúcnosť nevyzerá vôbec ružovo.
Som skôr optimista, snažím sa na veci vždy pozerať pozitívne a vidieť pomyselný pohár plný. Ale v posledných dňoch na mňa začala doliehať panika, stres, tlak z toho, čo bude. Na internete samé negatívne správy, že bude ešte horšie, že najbližších 5 - 10 rokov bude mimoriadne ťažkých. Určite mi poradíte nesledovať správy, ale tomu sa nedá tak úplne vyhnúť.

Strana
z2
viera77
23. aug 2022

@777januska777 Píšem, že vyšetrenie u lekára - denzitometria. A reagujem na tebou spomínané bezplatné zdravotníctvo a školstvo. Ty už zachádzaš do dôb minulých, ako žili ľudia kedysi. Autorku témy zaujíma niečo iné. A či si uvedomujem a hlavne vážim výhody dnešnej doby a jej výdobytky, to už radšej nechaj na mňa, prosím, keďže ma ani nepoznáš.

stanulienkat
23. aug 2022

@viera77 zadarmo nie je nič! To len takzvaní sociálni demokrati nútili do hláv jednoduchým ľuďom, ktorí nevedia spocitať že dva a dva nemôže byť šesť. Skôr či neskôr budeme musieť v zdravotníctve prísť na spoluúčasť pacienta. Nemôžeš zaplatiť mesačne 20 eur do spoločnej kasy do zdravotníctva a vybrať 70e. Už aj žiak základnej školy vidí, že tam niečo nesedí v matematike. Teraz su mamičky zvyknute s každým soplom a s každou blbosťou chodiť k lekárovi. Takže dve tri návštevy do mesiaca si spočítaj koľko stojí u lekára. A denzitometriu môžeš ísť aj zadarmo a môžeš si aj priplatiť termín. Nie všade sa platí, ale keď dostane internista za tvoje vyšetrenie 5eur za pol hodinu a má z toho zaplatiť sestričku, seba, ekg, počítač, toner, elektriku, nájomné- no asi niekde tie peniaze budú chýbať, za 5 eur ťa lekár nemôže vyšetriť, lebo by zomrel od hladu.
ZADARMO je najdrahsie.

777januska777
23. aug 2022

@viera77 ja som zas reagovala na to, kde si popierala, zeby sme si žili ako prasatá v žite. A samozrejme, ze zachádzam do minulosti, keďže tvoj prispevok sa týkal reakcie na minulosť. Dnešná doba je to najlepšie čo sme mali a mame v moznostiach a dostupnosti, ten kto tvrdí opak nepozná históriu.

simona20201309
23. aug 2022

Aká budúcnosť nás čaká? No čoskoro mi konci materská. Nastúpim znovu do prace. Keďže mame malé deti, najbližšie roky očakávam kolobeh okolo deti - krúžky, škola...
V buducnosti nás čaká veľa cestovania, pretože radi spoznávame nové miesta. Tiež si plánujem splniť sen - odbehnúť maratón.
Len nech nás neopúšťa zdravie a teším sa na našu budúcnosť.
A ešte zvazujene možnosť odísť žiť do zahraničia. To by mohlo byt v budúcnosti skutočnosťou.
Takže zhrniem to- teším sa na budúcnosť.

ivangeline
23. aug 2022

Kazdeho caka smrt.

isis234
23. aug 2022

@barborachors ja si nosím do obchdodu už použité plast. sáčky,, a viac by som privítala papierové sáčky... nemôžem pozerať na to, koľko je plastových balení...- vela odpadu

heln
23. aug 2022

ahoj, necitala som diskusiu..
covid sa strati, vojna snad niekedy konci, zdrazovanie dufam nejak ustojime...
co mne skor vyvola obavy je zmena klimy, toto leto bolo fakt horuco aj na mna, a vraj je to najchladnejsie leto buducich 50 rokov, v mnohych lokalitach vyschli potoky a studne....aka buducnost nas caka?
asi som ti nepomohla, treba zit tu a teraz, sustredit sa na pritomnost a robit dobre rozhodnutia do buducnosti.

mateson
23. aug 2022

@viera77 presne to som chcela napísať. Bezplatná zdravotná starostlivosť 🤦‍♀️ na SK fakt nie je

laurita285
23. aug 2022

Stále si žijeme ako prasce v žite a áno, dovolím si to tvrdiť aj v globále. Však aj moja babka, ktorá má 80 rokov úplne bežne a roky v podstate hladovali, na vzdelanie peniaze extra neboli tak šupito do práce, vstávať o 4tej a starať sa o dobytok...

A niekto bude tvrdiť, že sa nemá dobre lebo žije od výplaty k výplate, teda lepšie povedané od dávky k dávke. Fuj!

dadis
24. aug 2022

@viera77 Mila Vierka, k tomu bezplatnemu zdravotnictvu..7eur je absolutny zlomok nakladov, si nevies predstavit, kolko by ta stala starostlivost bez poistenia...a to su este platby do zdravotnictva daleko poddimenzovane..takze ano, zdravotnictvo je zdarma a rovnako i skolstvo.. staci ked das dieta do sukromnej MS alebo skoly a hned vies, kolko si mohol usetrit..mam dceru ztp, ak by som mala za liecbu platit, tak dakujem pekne..pripajam aktualny screenshot z aplikacie ZP.

Strana
z2