Aká by bola vaša reakcia, keby vám cukrárka namiesto 2-poschodovej torty upiekla malú?
ahojte maminy chcem sa poradit ohladom minulo tyzdnoveho zazitku ktori sme mali vdaka jednej nemenovanej cukrarni u nas v meste..mam 5 rocnu slecnu a kadzy rok na jej narodeniny jej davam upiect mensiu tortu v cukrarni u nas v meste je to moja oblubena cukraren su tam sikovne pekarky cukrarky a aj ceny su fajn..kazdy rok ma dcerka taku mensiu oslavu tento rok na jej 5. narodeniny ktore sme oslavovali minuly vikend som sa rozhodla ze povzeme aj deticky z jej triedy v skolke.do cukrarne som preto prisla s tym ze si prosim objednat dvoj poschvovu velku tortu frozen..kedze bude velka oslava..zaplatila som nemalu zalohu za tortu a takto pred tyzdnom som ju bola vyzdvihnut..ked mi cukrarka doniesla tortu najskor som si myslela ze sa pomylili lebo doniesla daco male okruhle na com bol obrazok elsy a anny ale hlavne to bola asi stvrtina z velkosti torty aku sme pozadovali..nebola poschodova len jedno poschodie a na tom nacapeny obrazok..velkost torty asi taka ze odrezete tri kusky a torta je fuc..tak sa slusne pytam ze co to je ze to som si neobjednala..ze som chcela ich velku tortu ktoru maju mimochodom v ponuke a ktoru som im aj v ich ponuke oznacila ze tuto si prosime..vtedy si to poznacili vypytali si 50 eur zalohu ..a ona zacne vysvetlovat ze uz dvakrat si niekto od nich tuto velku poschodvu tortu objednal a ked mal doplatit zvysok tak odmietli s tym ze je torta draha..tak sa toho isteho bali aj u mna preto mi spravili len taku malu tortu a ze aj tak kazdy rok od nich len taku malu beriem..ze oni nechceli byt stratovi ked si to aj ja rozmyslim ked mi povedia kolko treba za nu doplatit..ze mi radsej takuto mensiu upiekli ...uz zo zufalstva som zobrala aj tu malu tortu lebo uz hostia aj malá čakali..samorzejme torty bolo tolko ze sa ledva usla detom..nam dospelym neostalo ani na ochutnanie..chcem pocut vase naazory akoby ste reagovali v takejto situacii..a prosim nenapiste mi ako to viete niektore expertky tu ze vsak som mala byt vdacna ze mi vobec daco upekli..dakujem vopred
Chcelo by to počuť aj názor druhej strany, aka ste zákaznícka atd., pretože naozaj nemusí byť za každú cenu chyba v predávajúcom. Ale pokial ste naozaj nikdy s nimi žiadny problém nemali, vždy ste boli spokojní, platili bez problémov, cukraren sa mala minimálne ospravedlniť, priznať si chybu a snažiť sa to nejakým spôsobom vykompenzovať.
Chápem tvoje rozhorčenie. Ťažko povedať, ako sa v danej situácii zachovať. Asi by som na tú tortu čumela ako mucha z prachu. Že čo to má znamenať. Rozhorčená a sklamaná. A chcela by som zjednať kompenzáciu. Keďže ste sa dohodli na niečom celkom inom vo väčšom prevedení.
Ale už nie raz som na nete, dokonca aj tu na MK čítala o tom, ako si pani (nie tvoj prípad samozrejme) objednala tortu a v deň prevzatia a teda vyplatenia sa robila hluchá, nedostupná. Proste sa viac neozvala. A s veľkou tortou sú iné značne výdavky, plus zručnosti, čas, pyplačka, energie. . .
Preto chápem aj tú druhú stranu. No v tom prípade by som požadovala, ak ide o malú cukráreň, aby sa torta vyplatila vopred v takmer celej sume. Niektorým cukrárkam sa toto proste stalo viackrát, že zákazník sa nedostavil a nereagoval na výzvu uhradenia, prevzatia.
Človeka to zamrzí. Človek sa však na týchto skúsenostiach učí. Učíme sa na týchto chybách, my zákazníci tak aj cukráreň či "cukrárky" pečúce z domu.
P.S: Niekedy proste nevieme hneď reagovať. Ale toto bolo velice neprofesionálne. Že si zákazník príde na hotové a dohodnuté a nula bodov... 💙
Minimálne by som v tejto cukrárni už nič neobjednala.... nech vyhodia z ponuky veľké torty.
Tá, ktora tortu robila je aj majiteľka cukrárne, alebo ma nejakého nadriadeného? Ak má nadriadeného, napísala by som oficiálnu sťažnosť aby vedeli ako sa k zákazníkom NEchovat.. a zdôraznila by som do akej trápnej situácie tá dostali keď sa neušlo všetkým lebo oni si "mysleli" že nezaplatis.. si stály zákazník, takto totálne zhodili tvoj úsudok akoby si bola nejaká slaboducha čo nevie čo objednáva..
Pokiaľ tu tortu majú v ponuke, musia mať uvedenú aj cenu dokončenej torty, takže pochybujem že sa im toľko krát stalo že niekto povedal že je drahá az keď bola upečená..
@ajapa netuším v kom inom je chýba keď si raz niečo objednáte záväzne zaplatíte za to zálohu a dostanete niečo úplne iné navyše s blbou výhovorkou
Píšem že ak Váš obchod prebehol vždy bezproblémovo tak sa mali ospravedlniť. Ale ak ste mali niekedy nejaký problém, napr sa Vám zdala niekedy torta drahá, alebo ste si ju neprebrali, nechceli prebrať, a pod….
Ale všetko píšem len “ak” pretože neviem. Zákazníci si tiež niekedy myslia že za každú cenu je chyba na predavajucom ale vžiť sa do opačnej situácie nevedia.
A ty si to teda po oslave nejako riesila? Lebo presiel uz tyzden podla toho co pises. Za ten tyzden ta to stale stve, teraz to riesis na nete. Podla mna najlepsie bude ist opat do tej cukrarne - a ziadat rozhovor rovno s majitelom. Ak nebude pritomny, tak telefonicky, alebo nech ti daju mailovy kontakt, cokolvek. Napis staznost/reklamaciu/opis situacie - proste to iste co tu. Mozes aj uviest, ze si teda suhlasila a vzala tu malu tortu, ktoru si si ale vobec neobjednala pod tlakom situacie - hostia cakali a chcela si im aspon nieco ponuknut. A nabuduce vies ze po kolace bez svokry :D inak ta tam bola preco? Su to nejake jej zname tie cukrarky? To by vysvetlovalo jej reakciu
Ist za majitelkou a stazovat sa.Co si to dovoluju spravit nieco ine ako si ziadala.Kolko mala stat cela torta?ved predsa v cenniku musela byt vaha, pocet kusov, cena....to, ze povedali, ze vzdy beries malu je blabol.Podla mna sa pomylili spravili malu a potom to chceli zahrat.A svokra nech ticho sucha nohami vo svojej domacnosti ty si svoje snad vies obhajit.Stazuj sa a, ked su normalni daju Ti zlavu, poukazku
@ajapa ak by bola zla zakaznicka,tak mali pre istotu hned opytat celu sumu,resp vacsiu zalohu. To vsak nespravili. Takze to je pekne neprofesionalne od nich
Autorka: Tortu si nemala prevziať, nedodali to, co si si objednala. Ak maju problem, ze si niekto neprevezme velku tortu, tak maju brat pri objednavke plnu sumu. Ziadala by som peniaze späť pripadne kompenzaciu, ked uz by si chcela byt velmi ustretova a tortu by si chcela prevziať. Dalsi problem vidim v tom, ze si asi malo asertívna, svokru stacilo uzemnit jednou kratkou vetou - ze toto je tvoja objednavka, tak ju budes riesit ty sama. Teraz uz okrem recenzie nemas vela moznosti co s tym spravit viac.
Uz je po. Ist tam, ohladit sa majitelovi, popisat situaciu aj trapnost vysvetlenia aj neprijemnosti na oslave, ze sa neuslo vsetkym hostom. Ze si dlhorocny xakaznik, ze ta velmi sklamali. Ak ti majitel sam od seba neponukne dodatocnu kompenzaciu, tak obchadzam ich cielene na 100 honov. A este by som im mozno aj dala niekde recenziu.
Na jednej strane sa poznáte... Chodievaš tam... Na druhej ťa nahnevali a nespravili čo si chcela... Keby to bol niekto cudzí a keby si môžem dovoliť odísť bez torty, tak im poviem svoje od srdca a tortu im nechám. Ty si tortu potrebovala nebolo kam ísť a čakať. Nezmenis túto situaciu. No zamýšľam sa nad tým ak by si išla k nim zasa objednavat niekedy tortu, či by si im dôverovala. Ja nie. Nemala by som dobrý pocit. Otázka, či tam ešte niekedy pôjdeš... Možno by som im vysvetlila že som sa v nich veľmi sklamala, že som bola oboznena s cenou a nečakala som toto. Niečo na ten štýl. Aj keď nechápem ako si oni toto môžu dovoliť, takto podľa seba rozhodnúť, to ťa mali na to upozorniť. Neviem ako inak reagovať. Nezmenis to. Otázka, čo do budúcna. Ale určite by som im to išla vysvetliť a vyrozprávať si to s vedúcou že z akého dôvodu a ako si môžu dovoliť, že sa stalo toto?? Keďže si chcela niečo iné.... Viac sa asi nedá spraviť. Ale ticho by som nebola.
Ja by som tortu odmietla prevziať a pýtala si naspäť zálohu, že takúto tortu som si neobjednala a odmietam ju zaplatiť. Keď sa raz na niečom dohodnem, tak to má platiť. A hlavne stratovi by isto neboli, nakoľko si vypýtali zálohu, ktorá im má pokryť náklady, takže by som sa nedala
Ja mám pochopenie pre rôzne situácie, ale toto bolo absolútne neprofesionálne jednanie.
Po pravde? Regulerne by som sa jej opytala, ci si zo mna akoze robia teraz srandu 😡 juuuj v tomto som ja neoblomna. Urcite by som chcela hovorit s veducou/majitelom 🤷♀️ U mna by nepochodili
No uz by som od nich nic neobjednala a dala aj zlu recenziu. Nemaju ponukat nieco, co nechcu dodat. Ak maju zlu skusenost s platenim, mozu predsa pozadovat plnu sumu vopred.
Ak go chceli spravit takto, mali ta o tom upovedomit hned na zaciatku ze to mali takto a usitit sa ze ju prevezmete a nie urobit si po svojom, ziadala by som peniaze nazad, nesplnili to co ste ziadali alebo ziadat kolace navyse ci inu obmenu
Mne raz na oslavu jedna pekáreň poslala omylom moju objednávku slaného pečiva do iného mesta. Bolo to pre 50 ľudí a bola som z toho hotová čo dám na stôl. Majiteľ mi ponúkol že ak som ochotná ísť pre to do tej druhej pobočky tak celú objednávku má grátis a ak nie tak budúcu objednávku budem mať grátis. Pravdaže manzel pre to prebehom. Cukrárka tá mala upozorniť už pri objednávaní na ich skúsenosti s touto dráhou tortou. A ako záruku si mala pýtať celú sumu a nie takto od brucha ti dať upiecť niečo menšie. Ja osobne by som im dala reklamu na nete a viac by som tam nešla ani na krémeš.
Porazilo by ma od jedu. Ja mam zase skúsenosť takú že som chcela pre starku na 70-ku srdce a na to biely fondan a namiesto toho mi tam dali tmavú čokoládu.

Myslím, že problémom nebola sní tak torta ako svokra. Ak by sa do situácie nezamiesala, vybavila by si ju kompromisom s vhodnou kompenzáciou.