icon

Aká je pravdepodobnosť mať deti ?

anlady
21. okt 2010

Občas ma napadne myšlienka, čo ak nebudem môcť mať deti ? Potom si spomeniem na to,že teraz sú rôzne kliniky,rôzne metódy, ktorými ti lekári vedia pomôcť, ale...
Tak sa pýtam - aká je pravdepodobnosť u ženy,kt. nemôže mať deti prirodzeným spôsobom,že ich mať bude? Vedeli by ste mi odpovedať? Rada sa dozviem, zase o niečo viac,ďakujem 🙂

bellugia
21. okt 2010

Ja by som sa na tvojom mieste nepýtala sama seba také veci... ani nikoho... na čo? Ak by prišli nejaké ťažkosti, budeš ich riešiť. Teraz ich nemáš 🙂 Teš sa! A všetko príde, ak má prísť, kedy ma prísť atď. Treba myslieť pozitívne. Tiež som si však kedysi dávala túto otázku, či je so mnou všetko v poriadku... Neboj sa, život ti ukáže, že to v poriadku je 🙂

strelicia
21. okt 2010

to som sa presne pytala aj ja sama seba kedysi. a hups ....a je to tu. ale nie tak uplne, verime tomu ze sa to podari.

medyna
21. okt 2010

Ja som si kedysi myslela, ze budem mat problem s otehotnenim, kedze odjakziva som mala problemy s menstruaciou, niekedy som ju nemala aj pol roka, stale mi vyskakovali nejake problemy s hormonamy, dokonca som mala dlhodobo aj zvyseny prolaktin (a neriesila som to 😝 ). Dlhu dobu som brala antikoncepciu, az som ju min. roku v lete po dohode s priatelom vysadila, ze vyskusame, ci bude babo alebo nie. Ale ja osobne som tomu velmi neverila, skor som bola zmierena s tym, ze babo nebude ..... 😅 . Pozitivny test bol pre mna skor sok ako radost. Vobec som to necakala. Aaaale, uz mam doma krasnu takmer mesacnu dcerenku Natalku, tesime sa z nej velmi-prevelmi a robi nam len samu radost. 🙂
Cize najlepsie je nezamyslat sa nad tym, 😉 brat veci tak, ako idu, a vsetko bude fajn .....

latvia
21. okt 2010

ak sa nepodari prirodzene, tak je velka uspesnost pri umelom oplodneni. a ak sa ani to nepodari, asi to ma tak byt, a pokial tuzis po dietati tak je tu este moznost adopcie....dopredu to ale neries, mozno otehotnies a nebudes vediet ako a kedy 😀 😉

iva87
21. okt 2010

Ja osm sa touto otazkou tiez dost casto zaoberala, od 12 som mala s menstruaciou problemy, podstupila som laparoskopiu, hormonalnu liecbu, 6 rokov som brala antikoncepciu na upravu cyklu a po jej vysadeni mi moja teraz uz byvala gynekologicka povedala, ze deti pravdepodobne mat nebudem moct ☹ No a do mesiaca som otehotnela 😉 Neries, ked to bude mat prist pride to a ak ti babatko nebolo sudene je plno deti, ktore hladaju svoj domov, drzim ti palce 😉

soldi
26. okt 2010

pri plodeni ziadna pravdepodobnost neplati.
zena, ktora je kompletne zdrava moze mat problemy a naopak, zene, ktora ma x milion diagnoz, sa to moze podarit na prvy pokus.
😉

tessinka
26. okt 2010

Anlady, ja by som to povedala inak: Nikdy nie je pravdepodobnosť 0 %.

Toto sa žiaden lekár neodváži povedať.

Mám kamarátku, ktorá sa vydávala s tým, že nebude mať deti. A už ma tri 🙂 . Môžeš mať obavy, to je prirodzené, najmä preto, že človek už ani nič iné nepočuje, len ako majú ľudia naokolo problémy otehotnieť a priviesť na svet vytúžené detičky... Ale nepripúšťaj si to. Ver tomu, že deti budeš mať. A ver tomu, že nebudú na želanie, ale prídu ako súčasť tvojho života, ktorá sa nedá načasovať ani presne naplánovať....

Súhlasím s tým, že pri plodení neplatí žiadna pravdepodobnosť. Môžeme sa dočítať, že bežný pár do 30 rokov má pravdepodobnosť 1:4, že pri asistovanej reprodukcii sú to zasa také alebo onaké čísla... Lenže otehotnenie nemá žiadnu pravdepodobnosť, ani logiku...Môžu byť splnené všetky podmienky, ideálna situácia .... a nič. A niekedy, keď sa zdá, že to určite nebude, to práve príde....Otehotneniu môžeme len zabrániť, ani to nie úplne...Ale inak si tie deti prichádzajú, kedy sa im zachce a nejaká pravdepodobnosť a logika im je fuk.